Stipe Mesic je onog momenta kada se tijekom ratnih zbivanja u BiH '93 i '94, digao i stao protiv rata s muslimaninma, sam na sebe otvorio sezonu lova. Ako ti nije poznata cinjenica a cini mi se da i bas i nije, on je proglosan drzavnim neprijateljem i uklonjen iz politickog zivota i skoro zavrsio u zatvoru!!!
Dakle, Stipe je ucinio maksimalno koliko je mogao i to je platio, i jos uvijek placa jer dusmani hrvatskog naroda (mislim na desno orijentirane hrvatske birace) nastoje po svaku cijenu osporiti sve Mesicevo. Stipe Mesic je medju prvima dosao u Sarajevo '96, dakle ne u svojstvu predsjednika (jer to tad nije bio) niti politicara , vec u svojstvu prijatelja Bosne i Hercegovine. Pa sjeti se samo njegove setnje Sarajevom kao predsjednika drzave. Mislim da tonisu u stanju napravit ni Covic, ni Paravac a bome ni Tihic jer nisu sigurni hoce li ih neko "ukantat" zbog sveg sto cine ovoj drzavi. (o Covicu konacno govorimo u proslom svrsenom vremenu

) Za Paravca mislim i da ne zna gdje je Titova ulica a o Vjecnoj vatri da ne govorim.
To je glede Stipe. Sad da se vratim na ratana zbivanja '93. Ne osporavam hrvatske logore a ni prisustvo HVa na pojedinim podrucjima BiH i mislim da je to nesto zbog cega Hrvatska i sada placa dug. Franjo Tudjman, Gojko Susak i kompletna lopovska garda koja je u to vrijeme opuhala Hrvatsku, je vodila jednu politiku kojom su zrtvovali Hrvate (ili ti Bosance katolike) u Srednjoj Bosni i osatlim "odsjecenim" krajevima Bosne i Hercegovine, da bi ostvarili izrazito svoje osobne MATERIJALNE interese, a sve pod idejom "boljitka Hrvatskog naroda". Kao sto rekoh, lako je bilo bit Hrvat tad u Zagrebu i Sirokom Brijegu. da bi isti ti "velikani" prodali jednog Tihomira Blaskica i tu konacno stavili slag na izdaju Hrvatski narod. Svi na ovom forumu mogu o Tihomiru Blaskicu govorit i mislit sto hoce za mene je on JUNAK i VITEZ i kao vojnik casno je odsluzio svoju kaznu, za razliku od neavih lopova koji sebe nazivaju generalima a kao zadnji misevi se skrivaju i dovode u pitanje sudbinu 4.5 milijuna ljudi.
No nebito, ja cu ti samo reci da nisam bio u HVO vec u TO tj. kasnije u OS BIH, ranjen kao pripadnik OS BIH. Da bi '93 kad sam se nasao na podrucju pod "muslimanskom" kontrolom a na pocetku sukoba ABIH i HVO kao "nepodoban po nacionalnoj osnovi" iskljucivo, bio odveden u logor (pod kontrolom ABIH) i zatvoren i tamo ostao skoro 4 mjeseca. Ne zelim govorit o lokalitetima jer mislim da tome nije ovdje mjesto. Dakle, ja sam osjetio i tu stranu medalje. Da dodam, imao sam priliku vidjeti mudzahedine i na moju srecu izbjeci ih za dlaku, a isto tako znam i vidio sam one koji ih nisu supjeli izbjeci. I vojnike ali i civile.
Dakle, ono sto zelim reci je da Hrvatska nije imala potrebu "stititi" Hrvate (BIH katolike) na nacin na koji ih je "stitila" jer je napravila vise stete nego koristi. Da u Hrvatskoj a i BIH jos uvijek ima i to u velikom broju ljudi koji su neprijatelji Hrvatske (neke Gotovine, neke Kosorice, neki Jelavici itd. a onda tu i krezubica Tompson i sl.) dok je Predsjednik Mesic jedina nada za Hrvatsku a i za normalnu, prijateljsku i neuplicucu politiku prema BIH.
No ono sto se ja pitam je, sto bi bilo da je ABIH imala istu podrsku kao sto su Srbi imali JNA i Srbiju a HVO Hrvatske? Na koji nacin bi proradio i kako bi se reflektirao "muslimanski/bosnjacki nacionalizam" i borba za drzavom i u kojem bi smjeru onda isla ideja "jedinstvene" Bosne i Hercegovine?