Ne ne, nista ja ne shvatam kao direktno proslijedjeno i otkljucano, znam po sebi, kako sam poceo raditi sto radim, zasto i pod kojim okolnostima i niko u porodici mi se time nije bavio...to je sve bilo nasumicno i tu se mogu donekle sloziti s'tobom kao koristis termin "nasumicno" al ne i u kontekstu da ce npr. dijete kipara genetski naslijediti predispoziciju kipara i da se mora otkljucati. Nece je naslijediti jer se to ne naslijedjuje a dal ce biti kipar i kakav, to je definitivno nasumicno i tu se slazem.Pjanic15 wrote:Samo da citiram koliko sam sebi zapinješ u oba primjera i griješiš, što negiranjem tačnijem nerazumjevanjem termina i predispozicija i nasumičnosti i nasljednosti... čime nesvjesno ne shvataš da upravo ovo što potenciraš jeste više i nego religioznog karaktera. Ti nikako da shvatiš da je predispozicija samo mogućnost, dok je ti shvataš da je direktno proslijeđenu i otključana, te nasumičnost iz koje proizilaze predispozicije van okvira naslijednih, te još kasnije faktor rada i otključavanje istih. Ovo nema nikakve veze ni sa nečim Većim, ni sa radom, u vezi dijela o genetici jer su u pitanju procesi koji idu svojim tokom.Bujrum majstore wrote:
Fizickog rada a jos vise i intelektualnog rada kojeg, da sve bude ljepse, ni sam radnik pocesto nije svjestan
a drugi to svakako ne vide pa je lakse rezultat pripisati necemu Vecem,
slazem se.
I samo mi pojasni to sto si citirao i kako sam se ja to zapetljao?