Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

It_is_a_Leclerc

#51 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by It_is_a_Leclerc »

zbsn wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
zbsn wrote: Onaj tko doista vjeruje u multi-kulti BiH ili bošnjaku BiH?
Za mene je patriota onaj ko nema afinitet da razbije državu, ko ne sarađuje sa Dodikom, kao negatorom i promicateljom genocida, ko dozvoljava da se negdje u kantonu 8. nađe državna zastava, eto.. to je za mene patriota.
Znači ne znaš odgovoriti, ili ne želiš?

Ponavljam, bošnjačka BiH ili multi kulti gdje su svi ravnopravni?
Za mene ja patriota onaj ko hoće ravnopravnost za sve građane na svakom koraku BiH.
Znači, HDZ, poznat kao, mješovita škola u Čapljini i poseban ulaz za bošnjačku djecu- to nije.

Haj sad dalje. :)
zbsn

#52 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by zbsn »

It_is_a_Leclerc wrote:
Za mene ja patriota onaj ko hoće ravnopravnost za sve građane na svakom koraku BiH.
Znači, HDZ, poznat kao, mješovita škola u Čapljini i poseban ulaz za bošnjačku djecu- to nije.

Mješovitu školu u Čapljini su tražili Bošnjaci.
Zato ti multi-kulti zagoravatelju pokazuješ da voliš lagati jer optužuješ HDZ za nešto šta nije kriv. Za to krivi bošnjačke stranke ti multi kulti zagoravatelju bošnjačke BiH.
Strahinja M

#53 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Strahinja M »

zbsn wrote: Ponavljam, bošnjačka BiH ili multi kulti gdje su svi ravnopravni?
Sramota ga da ti odgovori a odgovor bi bio -bošnjačka BiH koja bi bila i multikulti jer bi u toj BiH bilo i Arapa i Turaka i drugih muslimana.
Stjui

#54 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Stjui »

zbsn wrote: Tko je za tebe BiH patriota.
svi koji se bore protiv bobanovih četnika.nekad u ratu ,u rovovima, a danas u miru kad zaokruže gospodina željka.
Hafis

#55 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: pa zguzite, nikakav problem... :D ali onda nema kmechanja kada se ispostavi da ste se zajebali u racunici, te iz inata sjebali i vlastite privredne subjekte te pripadnike vlastitog naroda :D

tvoje stranacke kolege racunaju da hrvatska nece uvesti sankcije, sto je djelimicno tacno... no s obzirom na strucnost kadrova koji donose te odluke kolega sa - ne ide ''sa'' kada riječ počinje sa slovom ''d'' "diplomama" tvog sveucilista), mogu ti odmah reci da su se zajebali u dvije naizgled nebitne sitnice... a kojim? (valjda ''u kojim'') e pa to vec kosta moj doktore, a ja svoju struku cijenim, pa bujrum skuckajte kakvih para da elaboriram i s kolegama napisem opsezan izvjestaj(izvješće) (valja i par ekonomista angazovat (irati), a znaju biti (po)prilicno pohlepni kad su u pitanju honorari)

jednu od tih "sitnica" ce skontat(i) vec sutra, vjer(j)ovatno do podne... druga - ne znam ni sam, za(o)visi od dinamike, o dinamici ne znam kako ce se kretati neke stvari... ali dobra je vijest da do nje vjerov(j)atno nece ni doci, jer ce sef morati sazvati sjednicu slj(i)edece sedmice i glumeci silu pustiti zakon da prodje - mada zapravo nece imati izbora, to ce biti predstava za budale...

postoji mala sansa da ponovo pokusa opstruirati proces... ako bude pokusavao s ucjenama, to ce biti znak da drugu sitnicu jos uvijek nisu skontali... u tom slucaju mu dajem :-) (dajem mu) do sredine ljeta, ovisno o(d) intenziteta(u) kmechanja i nepismenosti vasih nazovi strucnjaka iz stozerne stranke... :) mozes se sjetiti ovog posta 7.7. ili za cca. dva mjeseca :)... pa eto, mozda stozerna stranka odrijesi kesu da im objasnimo neke stvari... samo sto ce faktura biti sestocifrena - da su se obratili na vrijeme bila bi petocifrena

(ponuda za bespalatan kurs hrvatskog za tvoju malenkost i dalje stoji :kiss:) - samo dođi, možeš nam poslužiti kao univerzalni školski eksponat da djeca ispravljaju tvoje pogrješke i na taj uče u praksi, što i jest smisao bolonjskog procesa A bila bi i koja gengela, nema u nas tapšanje po ramenu i poatriJotski folovi i plakete.
Nego, ti ono baš meraklijski, samo ti još fali ibrik, prostirka i malo ledine. Može li to ukratko, u par rečenica. Ne kontam u čemu je problem, ako treba pomoć, tu sam.
Basvod

#56 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Basvod »

šrilančananin wrote:Jednom sam iz zajebancije prije dvije godine rekao da ce BiH sa Zlajinim SDP-om uci u rang sa Sjevernom Korejom.
Predvidljivost?
Eto Zlaji Komsica pa nek mu on sazove Dom naroda. Ha ja, dva Valtera.
Uostalim do juce su svi bosnjacki delegati u Domu naroda bili bolesni pa nek odmore jos par dana. Opusteno...
Kad se svi u ovoj drzavi prave budale neka i Covica malo.
Bodkin

#57 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Bodkin »

ma ja ba, nisu politicari krivi, a ni ovce od naroda koji 20 godina za iste glasaju. krivi su ameri za dejton
Basvod

#58 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Basvod »

Bodkin wrote:ma ja ba, nisu politicari krivi, a ni ovce od naroda koji 20 godina za iste glasaju. krivi su ameri za dejton
I EU sto ne da dzabane pare.
Cuj nama ne dati pare. Gdje si to vidio...
Moneyval zdravo, bjez od nas, ovdje se narod rahat pati i ne ometaj!
It_is_a_Leclerc

#59 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

zbsn wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Zato ti multi-kulti zagoravatelju pokazuješ da voliš lagati jer optužuješ HDZ za nešto šta nije kriv. Za to krivi bošnjačke stranke ti multi kulti zagoravatelju bošnjačke BiH.
I Dretelj su tražili Bošnjaci. Aha. Kako ne. I istjerivanje iz "Sokola" i "Aluminija". I školu u Stocu, i rušenje spomenika Armiji u Mostaru. Aha. Kako ne.

Jebote, koliko moraš biti kvocijentno zagorio da želiš prodati Antu Jelavića kao patriota. Hajde, razumijem ja da neko ovako funkcionalno nepismen mora braniti HDZ, jer jedino pod zaštitom jedne takve pro-fašističke falange može naći posao i imati život, ali ovo je stvarno previše :)
It_is_a_Leclerc

#60 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Strahinja M wrote:
zbsn wrote: Ponavljam, bošnjačka BiH ili multi kulti gdje su svi ravnopravni?
Sramota ga da ti odgovori a odgovor bi bio -bošnjačka BiH koja bi bila i multikulti jer bi u toj BiH bilo i Arapa i Turaka i drugih muslimana.
Odgovorio sam, a odgovorit ću i tebi.

Svako ko uradi koliko je crno ispod nokta na uništenju Republike Srpske, na vraćnju Republike Bosne i Hercegovine, je patriota. Svako ko uradi korak na putu ka trajnoj nesreći onh koji su ubijali, silovali, ćutali dok su im komšije odvodili u logore, za mene je vrhunski patriota.

Jedina ravnopravna država je BiH po modelu republike, ali ste vi i kolega zdsm, ili kako se već kliče to funkcionalno nepismeno čudo, jednostavno limitirani, poput onih koji su sa spiskovima obilazili prijedorske firme 1992. i trpali ljude u logore, tako da vam ne preostaje drugo nego da jedan drugog poduiprete.

Međutim, žalim slučaj. Niste vi nas uspijeli razbiti ni granatama, pa taman ćete jednim laktaškim čobaninom i mostarskim šibicarem. Činjenica, međutim, da glasate za njih mi, kao i elementarna pristojnost, nalaže da pod hitno prekinem svaki oblik diskusije s vama. Ko zna, možda je prelazno ;)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#61 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Dok je ovakvih ovaca Lagumdžija će još koju pošteno stečenu vilu u dubrovniku i Poljinama steći, a Čović se može pretplatiti na krađu naredno stoljeće, dok ne umre u cijetu svoje mladosti kao Pantelija. Radi se o vašim parama koje vam kradu, vi se svađate ko je kriv. Pa nije se ni ministar vanjskih poslova sjetio dok nije pokucalo na vrata kako savjesno radi svoj posao, niti je bezidejni kamanjarac jugoslovenske provijencije i ćirilićne nostalgije imao išta bolje ponuditi svom puku osim gole misije nacionalnog prepucavanja na koju ste zagrizli kao gladan som udicu, a ako vam tetka pošalje sto ojra iz Njemačke koje je zaradila čisteći da kupite sebi cipele provjeravaće je da li je to oprala, a vas da li ste terorista jer ste bez posla
I treba nam ovako, bolje i nismo zaslužili. Pokvareni jesu obojica na svoj način, ali pametniji od svog stada svaki na svoj način
zbsn

#62 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by zbsn »

Stjui wrote:
svi koji se bore protiv bobanovih četnika.nekad u ratu ,u rovovima, a danas u miru kad zaokruže gospodina željka.
Bobanovi su bili HVO.
Nego kažeš BiH patriote se boriloi protiv bobanovih, pa reci otvoreno mudžahedini.
It_is_a_Leclerc

#63 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

zbsn wrote:
Stjui wrote:
Bobanovi su bili HVO.
Nego kažeš BiH patriote se boriloi protiv bobanovih, pa reci otvoreno mudžahedini.

Čestitam. Ovo je najgluplji post decenije.
Evo ga trofej.

Image
vaučer

#64 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by vaučer »

Neka smo.
Zaslužili smo.
Ravno do dna.
zbsn

#65 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by zbsn »

It_is_a_Leclerc wrote:
zbsn wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

I Dretelj su tražili Bošnjaci. Aha. Kako ne. I istjerivanje iz "Sokola" i "Aluminija". I školu u Stocu, i rušenje spomenika Armiji u Mostaru. Aha. Kako ne.

Jebote, koliko moraš biti kvocijentno zagorio da želiš prodati Antu Jelavića kao patriota. Hajde, razumijem ja da neko ovako funkcionalno nepismen mora braniti HDZ, jer jedino pod zaštitom jedne takve pro-fašističke falange može naći posao i imati život, ali ovo je stvarno previše :)
Vidim imaš puno postova, miješaš se u sve i svašta, a ipak ne znaš osnovne stvari.
Bošnjaci su tražili zasebnu školu u Čapljini, dobili su, sad optužuju Hrvate za segregaciju. Dretelj je osnovao HOS kao logor za Srbe. U to vrijeme je u HOS-u bio i određeni dio Bošnjaka, a ljubimac Bošnjaka B. Kraljević je najavljivao Hrvatsku do Drine. Ono šta je se radilo u dretelju za vrijeme HVO-a je kamilica prema onome šta je radio HVO. Nekim čudom svi to zaboravljaju.

ps.
Logor u Bugojnu i etničko čišćenje sr. Bosne od Hrvata.
zbsn

#66 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by zbsn »

It_is_a_Leclerc wrote:Čestitam. Ovo je najgluplji post decenije.
Evo ga trofej.

Image
Nije glup, druga je stvar što tebi smeta istina.
zbsn

#67 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by zbsn »

[quote="AtleticoMadrid"]Ponosni Hrvat, isto kao i preci mi, u kući imam čak i rodni list od djeda di piše koje je nacije.
Imaš li ti papir di je se neki tvoj predak izjasnio kao Bošnjak?

Hrvati su protiv četnika ratovali dok Bošnjaci nisu znali je li to njihov rat. :bih:
Paranoid

#68 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Paranoid »

zbsn ili kako vec...dosadan si. Jbt Boban i rat kamenjarski, radi bolen sto si radio i prije regganja na ovaj forum i pusti ljude da pisu..

Jahh, i da ne zaboravim... Daj nam sliku tog Bosnje koji ti je toliko zagorco zivot, da mu se zahvalim.
zbsn

#69 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by zbsn »

Paranoid wrote:zbsn ili kako vec...dosadan si. Jbt Boban i rat kamenjarski, radi bolen sto si radio i prije regganja na ovaj forum i pusti ljude da pisu..

Jahh, i da ne zaboravim... Daj nam sliku tog Bosnje koji ti je toliko zagorco zivot, da mu se zahvalim.
Pa nemam pametnijeg posla, nedilkja je, obiteljski ručak je obavljen, a do dogovorenog pića ima još nekoliko sati.

ps.
Nijedan Bošnjo meni nije zagorčao život osobno. Samo mi je smišno kako ste se svi zatvorili u vaše male fašističke kućice, zajedno prepričavate mitove i mislite da ste zbog toga manje ekstremni od onih koji otvoreno govore ono šta misle. :mrgreen:
Hafis

#70 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
zbsn wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Evo ga: Dretelj i Jelavić. Imaš li ti išta novije za dipliti....rekoše li ti ljudi da ti je to otrcan instrument.
Da je priča o uzgoju šljive ranke i zeljastog povrća, on bi iščupao Didu Kvaternika kao argument :lol:
jastuk1

#71 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by jastuk1 »

KatarinaKosaca wrote:Dok je ovakvih ovaca Lagumdžija će još koju pošteno stečenu vilu u dubrovniku i Poljinama steći, a Čović se može pretplatiti na krađu naredno stoljeće, dok ne umre u cijetu svoje mladosti kao Pantelija. Radi se o vašim parama koje vam kradu, vi se svađate ko je kriv. Pa nije se ni ministar vanjskih poslova sjetio dok nije pokucalo na vrata kako savjesno radi svoj posao, niti je bezidejni kamanjarac jugoslovenske provijencije i ćirilićne nostalgije imao išta bolje ponuditi svom puku osim gole misije nacionalnog prepucavanja na koju ste zagrizli kao gladan som udicu, a ako vam tetka pošalje sto ojra iz Njemačke koje je zaradila čisteći da kupite sebi cipele provjeravaće je da li je to oprala, a vas da li ste terorista jer ste bez posla
I treba nam ovako, bolje i nismo zaslužili. Pokvareni jesu obojica na svoj način, ali pametniji od svog stada svaki na svoj način
Ovakav jedan post je isto primjer kako se na prefidan i pogan način ruši država. Besramno relativiziranje krivnje (kad se jako dobro zna kako Čović u zdrav mozak ovu zemlju sa Sejdić Finci i svim ostalim opstrukcijama) je protvrda zalaganja za nepravdu i potvrda usmjerenja snaga ka daljem rušenju ove države. Ovakve besramne postove mogu bljuvati samo oni koji podržavaju i vole rušitelje ove zemlje.

Rekao bih sramota, ali znam da gospoda koja pišu ovakve postove nemaju ni trunke srama.
BHCluster

#72 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Evo ga: Dretelj i Jelavić. Imaš li ti išta novije za dipliti....rekoše li ti ljudi da ti je to otrcan instrument.
Da je priča o uzgoju šljive ranke i zeljastog povrća, on bi iščupao Didu Kvaternika kao argument :lol:
Eh moj anal iticaru, novije pa ni drugostepena presuda nije pala a ti vec zaboravio, napisao sam ti vec jednom sto se tice zaboravljanja idi doktoru nije se igrati sa takvim stvarima ali samo izbjegavaj doktore sa svoga sveucilista, sta je sigurno sigurno je.
Alfons Kauders

#73 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: pa zguzite, nikakav problem... :D ali onda nema kmechanja kada se ispostavi da ste se zajebali u racunici, te iz inata sjebali i vlastite privredne subjekte te pripadnike vlastitog naroda :D

tvoje stranacke kolege racunaju da hrvatska nece uvesti sankcije, sto je djelimicno tacno... no s obzirom na strucnost kadrova koji donose te odluke kolega sa - ne ide ''sa'' kada riječ počinje sa slovom ''d'' "diplomama" tvog sveucilista), mogu ti odmah reci da su se zajebali u dvije naizgled nebitne sitnice... a kojim? (valjda ''u kojim'') e pa to vec kosta moj doktore, a ja svoju struku cijenim, pa bujrum skuckajte kakvih para da elaboriram i s kolegama napisem opsezan izvjestaj(izvješće) (valja i par ekonomista angazovat (irati), a znaju biti (po)prilicno pohlepni kad su u pitanju honorari)

jednu od tih "sitnica" ce skontat(i) vec sutra, vjer(j)ovatno do podne... druga - ne znam ni sam, za(o)visi od dinamike, o dinamici ne znam kako ce se kretati neke stvari... ali dobra je vijest da do nje vjerov(j)atno nece ni doci, jer ce sef morati sazvati sjednicu slj(i)edece sedmice i glumeci silu pustiti zakon da prodje - mada zapravo nece imati izbora, to ce biti predstava za budale...

postoji mala sansa da ponovo pokusa opstruirati proces... ako bude pokusavao s ucjenama, to ce biti znak da drugu sitnicu jos uvijek nisu skontali... u tom slucaju mu dajem :-) (dajem mu) do sredine ljeta, ovisno o(d) intenziteta(u) kmechanja i nepismenosti vasih nazovi strucnjaka iz stozerne stranke... :) mozes se sjetiti ovog posta 7.7. ili za cca. dva mjeseca :)... pa eto, mozda stozerna stranka odrijesi kesu da im objasnimo neke stvari... samo sto ce faktura biti sestocifrena - da su se obratili na vrijeme bila bi petocifrena

(ponuda za bespalatan kurs hrvatskog za tvoju malenkost i dalje stoji :kiss:) - samo dođi, možeš nam poslužiti kao univerzalni školski eksponat da djeca ispravljaju tvoje pogrješke i na taj uče u praksi, što i jest smisao bolonjskog procesa A bila bi i koja gengela, nema u nas tapšanje po ramenu i poatriJotski folovi i plakete.
Nego, ti ono baš meraklijski, samo ti još fali ibrik, prostirka i malo ledine. Može li to ukratko, u par rečenica. Ne kontam u čemu je problem, ako treba pomoć, tu sam.
tako je profa, samo ostajes duzan objasnjenje za "Hrvatski jezik" :D nako patriJotsko :D
Alfons Kauders

#74 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

jastuk1 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dok je ovakvih ovaca Lagumdžija će još koju pošteno stečenu vilu u dubrovniku i Poljinama steći, a Čović se može pretplatiti na krađu naredno stoljeće, dok ne umre u cijetu svoje mladosti kao Pantelija. Radi se o vašim parama koje vam kradu, vi se svađate ko je kriv. Pa nije se ni ministar vanjskih poslova sjetio dok nije pokucalo na vrata kako savjesno radi svoj posao, niti je bezidejni kamanjarac jugoslovenske provijencije i ćirilićne nostalgije imao išta bolje ponuditi svom puku osim gole misije nacionalnog prepucavanja na koju ste zagrizli kao gladan som udicu, a ako vam tetka pošalje sto ojra iz Njemačke koje je zaradila čisteći da kupite sebi cipele provjeravaće je da li je to oprala, a vas da li ste terorista jer ste bez posla
Ovakav jedan post je isto primjer kako se na prefidan i pogan način ruši država. Besramno relativiziranje krivnje (kad se jako dobro zna kako Čović u zdrav mozak ovu zemlju sa Sejdić Finci i svim ostalim opstrukcijama) je protvrda zalaganja za nepravdu i potvrda usmjerenja snaga ka daljem rušenju ove države. Ovakve besramne postove mogu bljuvati samo oni koji podržavaju i vole rušitelje ove zemlje.

Rekao bih sramota, ali znam da gospoda koja pišu ovakve postove nemaju ni trunke srama.
ah pa kata je slicnih stvari na ovim stranicama vec davno zaradila prikladan nadimak... :D
muha_sa

#75 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by muha_sa »

ako je (državu) kata ne sruši niko nece.
Post Reply