Alfons Kauders wrote:
pa zguzite, nikakav problem...

ali onda nema kmechanja kada se ispostavi da ste se zajebali u racunici, te iz inata sjebali i vlastite privredne subjekte te pripadnike vlastitog naroda
tvoje stranacke kolege racunaju da hrvatska nece uvesti sankcije, sto je djelimicno tacno... no s obzirom na strucnost kadrova koji donose te odluke kolega s
a -
ne ide ''sa'' kada riječ počinje sa slovom ''d'' "diplomama" tvog sveucilista), mogu ti odmah reci da su se zajebali u dvije naizgled nebitne sitnice... a kojim? (
valjda ''u kojim'') e pa to vec kosta moj doktore, a ja svoju struku cijenim, pa bujrum skuckajte kakvih para da elaboriram i s kolegama napisem opsezan izvjestaj
(izvješće) (valja i par ekonomista angazovat (
irati), a znaju biti
(po)prilicno pohlepni kad su u pitanju honorari)
jednu od tih "sitnica" ce skontat(
i) vec sutra, vjer(j)ovatno do podne... druga - ne znam ni sam,
za(
o)visi
od dinamike,
o dinamici ne znam kako ce se kretati neke stvari... ali dobra je vijest da do nje vjerov(
j)atno nece ni doci, jer ce sef morati sazvati sjednicu slj(
i)edece sedmice i glumeci silu pustiti zakon da prodje - mada zapravo nece imati izbora, to ce biti predstava za budale...
postoji mala sansa da ponovo pokusa opstruirati proces... ako bude pokusavao s ucjenama, to ce biti znak da drugu sitnicu jos uvijek nisu skontali... u tom slucaju
mu dajem 
(
dajem mu) do sredine ljeta, ovisno o(
d) intenziteta(
u) kmechanja i nepismenosti vasih nazovi strucnjaka iz stozerne stranke...

mozes se sjetiti ovog posta 7.7. ili za cca. dva mjeseca

... pa eto, mozda stozerna stranka odrijesi kesu da im objasnimo neke stvari... samo sto ce faktura biti sestocifrena - da su se obratili na vrijeme bila bi petocifrena
(ponuda za bespalatan kurs hrvatskog za tvoju malenkost i dalje stoji

) -
samo dođi, možeš nam poslužiti kao univerzalni školski eksponat da djeca ispravljaju tvoje pogrješke i na taj uče u praksi, što i jest smisao bolonjskog procesa A bila bi i koja gengela, nema u nas tapšanje po ramenu i poatriJotski folovi i plakete.