Pasivni pušači

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

šatirana_ljubičica

#51 Re: Pasivni pušači

Post by šatirana_ljubičica »

E ako ne maltretiraš druge svojim konzumiranjem cigareta, onda što se uopšte svađamo?:) Ti nisi među kategorijom koja me nervira :D

a što se tiče kose, prstiju, i pluća.... postalo je to normalno, nažalost, i ne smatram da su svi pušači uhljupi, da me pogrešno ne shvatiš, jednostavno, i meni je previše da trpim nečiji dim po 8 sati dnevno, 3 -4 osobe koje puše u prosjeku 20 cigareta u 8 sati, sračunaj koliko je to.što se tiče ljudi koji su pristojni u toj svojoj navici, nemam nikakvih problema sa tim, pa neka mi smrdi i kosa i odjeća i pluća će malo otrpiti, kad vidim da je neko savjestan, normalno da postoji neki normalan kompromis.ali kada je neko nesavjestan, teško je...shvati i ti mene malo...
stakasa

#52 Re: Pasivni pušači

Post by stakasa »

Danas zadnji dan pusenja u ruskim kafanama. Od sutra zabranjeno
RahatHurmašica

#53 Re: Pasivni pušači

Post by RahatHurmašica »

stakasa wrote:Danas zadnji dan pusenja u ruskim kafanama. Od sutra zabranjeno
tako se to radi u normalnim državama.
šatirana_ljubičica

#54 Re: Pasivni pušači

Vidjećemo hoće li to poštovati..i kod nas postoji zakon ali koliko se poštuje..
šatirana_ljubičica

#55 Re: Pasivni pušači

hvala na doprinisu temi, ali ne znam kako ove slike imaju veze sa njom?tj.gdje stoji da ove anomalije imaju baš direktno veze sa tim.... ne kažem da nema toga..ali ovoliko slika i ovoga svega (nisam mogla sve ni pregledati) nije baš uvjerljivo samo nalijepiti ovdje.... molim te da reduciraj post.

edit:hvala moderatoru! :)
ilkbahar

#56 Re: Pasivni pušači

Post by ilkbahar »

PUŠAĆI su pravo sebični. Jos se naljute kada im kazes da ti smeta njihov smrad i dim. Eto ja sam razmazena pa se pravim luda i glupiram sto trazim da neko ne pusi u mojoj blizini.
A ukucama u kojima vlasnici ne daju da se pusi ti ljudi nece ni da budu gosti. NIkada nisam pusila i zaista ne mogu da razumijem tu pusacku sebicnost! Trebaju cigare poskupiti na 20 KM ba bi pušili!
šatirana_ljubičica

#57 Re: Pasivni pušači

Pušili bi i tada vjeruj...
Zox

#58 Re: Pasivni pušači

Post by Zox »

crysis wrote:bivsi pusaci i alkoholicari samo smaraju sve oko sebe sa pricom o stetnosti istog i nagovaranja na prestanak konzumiranja .
ovo je po meni jako egoistično , ko veli ja sam prestala i sad radi mog zdravlja i zato sto to meni smeta nek prestanu pusit i pit svi oko mene.
Ja sam fala Bogu bivši pušač, ali mi dim čak i ne smeta. Izlazim u pub gdje se puši i... čak mi i djevojka puši :D
Imam sreću da radim od kuće, tako da nemam problema na radnom mjestu i ne smaram nikog.
Ipak, mislim da nepušači na ovoj temi imaju pravo kad kažu da se na radnom mjestu jednostavno ne bi smjelo pušiti, i gotovo. Nije pitanje nikakvih "viškova", tj. ko je višak u kancelariji a ko nije. Stvar je logike.
Trebalo bi da ovakav neki dogovor, koji ovdje predlažem, bude OK i za jedne i za druge: pušači ne smiju pušiti u kancelariji. Moraju izaći van. Kad god žele da zapale. Što znači, da mogu uživati i do 20 puta dnevno u pauzi, koju nepušači nemaju :D
RahatHurmašica

#59 Re: Pasivni pušači

Post by RahatHurmašica »

Zox wrote:
crysis wrote:bivsi pusaci i alkoholicari samo smaraju sve oko sebe sa pricom o stetnosti istog i nagovaranja na prestanak konzumiranja .
ovo je po meni jako egoistično , ko veli ja sam prestala i sad radi mog zdravlja i zato sto to meni smeta nek prestanu pusit i pit svi oko mene.
Ja sam fala Bogu bivši pušač, ali mi dim čak i ne smeta. Izlazim u pub gdje se puši i... čak mi i djevojka puši :D
Imam sreću da radim od kuće, tako da nemam problema na radnom mjestu i ne smaram nikog.
Ipak, mislim da nepušači na ovoj temi imaju pravo kad kažu da se na radnom mjestu jednostavno ne bi smjelo pušiti, i gotovo. Nije pitanje nikakvih "viškova", tj. ko je višak u kancelariji a ko nije. Stvar je logike.
Trebalo bi da ovakav neki dogovor, koji ovdje predlažem, bude OK i za jedne i za druge: pušači ne smiju pušiti u kancelariji. Moraju izaći van. Kad god žele da zapale. Što znači, da mogu uživati i do 20 puta dnevno u pauzi, koju nepušači nemaju :D
pa nije baš tako. mi recimo volimo prošetati, baciti šta na zub, popiti sok..... dakle u tom slučaju 20 pauza dnevno za sve. :D
Post Reply