BMW e46 330d ili 330i??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _mufljuz_
#51 Re: BMW e46 330d ili 330i??
jebi ga ja sam ocejfio šestake, sad me lozi ona mala Opel Agila = Suzuki Swift samo tako - svima ruzna a meni sladak samo tako autic

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#52 Re: BMW e46 330d ili 330i??
može se naći kvalitetan E46, ali isključivo iz uvoza, od privatnog vlasnika
takav sa M54 ili M57 motorom je preko 9k eura ako ga uopce nadjes... + porezi i sl.
samo niska potrošnja M57 je laž
takav sa M54 ili M57 motorom je preko 9k eura ako ga uopce nadjes... + porezi i sl.
-
citroen xm
#53 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Nije Agila=Swift već je to Suzuki Wagon R koliko ja znam.
Ma dobro, svakom svoje. Meni je recimo XM V6 simbol auta koje ću vratiti u fabričko stanje i koje će biti kod mene dok sam živ.
Ma dobro, svakom svoje. Meni je recimo XM V6 simbol auta koje ću vratiti u fabričko stanje i koje će biti kod mene dok sam živ.
-
Amer_x5
#54 Re: BMW e46 330d ili 330i??
mali_milojica wrote:Mani se isluzenih raga od 200,300 i 400 kkm.
Imas 15000,digni jos 7000 kredita,kupi novu Kia ProCeed.
Kia ProCeed je mnogo lijepo auto prijatelju, ali kredit bi podigao samo u slučaju pitanja života i smrti, a za auto nikada.. Možda postoje bolja auta za 15.000 i mlađa od BMW-a e46, ali meni ništa drugo se ne sviđa.. Napisao sam već nekoliko puta da je to auto mojih snova.. Znam da su troškovi održavanja i potrošnja možda velika, ali to je ćejf.. Ne bih ništa drugo uzeo stvarno, trenutno.. Tolike su moje mogućnosti, pružam se onoliko koliko mogu.. Ako me razumiješ.. Hvala na savjetu ipak. LP
-
Amer_x5
#55 Re: BMW e46 330d ili 330i??
mk ultra wrote:može se naći kvalitetan E46, ali isključivo iz uvoza, od privatnog vlasnika
Svjestan sam ja prijatelju da će potrošnja biti oko 15l, u najmanju ruku 13l gradske vožnje, dok će otvorena biti oko 8-9l
Plin ću ugraditi, šta ću drugo.. To je auto mojih snova, a ja samo želim, kad sam već u mogućnosti, da ispunim svoje maštarije..
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#56 Re: BMW e46 330d ili 330i??
meh, ja ga imam, al pravo da ti kažem, vozio sam zabavnijih auta 10x ...
-
Amer_x5
#57 Re: BMW e46 330d ili 330i??
citroen xm wrote:Nije Agila=Swift već je to Suzuki Wagon R koliko ja znam.
Svako ima svoje auto snova, da se razumijemo, mislim na nas zaljubljenike automobila.. Ti također imaš neko "realno" auto za naših uslova, dok mnogi maštaju o nekom Ferrari-u, Bentley-u i sličnim stvarima.. Teško da će se to ostvariti u našem životu.. Za mene jednostavno ne postoji adekvatna zamjena BMW-u.. Da sam neko imućan, nikada ne bih pogledao npr. Porschea, pored BMW-a, iako je Porsche dosta kvalitetnije auto.. Jednostavno, BMW je BMW, svaka čast ostalim vozilicama.
- _mufljuz_
#58 Re: BMW e46 330d ili 330i??
posipam se pepelom provalio sam se - Suzuki Splash je u pitanju sorać
-
Amer_x5
#59 Re: BMW e46 330d ili 330i??
citroen xm wrote:Emko je skroz u pravu, samo je po meni izostavio jednu veoma bitnu stavku, a to je ljubav. Daleko je taj BMW od isplative investicije, ali ako čovjek stvarno voli to, ako sanja o tom autu zašto da ne. Jbg zapeo sam i ja za par auta starijih koja su totalno neisplativa za kupiti i održavati, a vjenčanice su. Ali neće me niko odgovoriti od njihove kupovine, samo čekam da se stvore pogodni uslovi za realizaciju.
Jbg, što kaže jedan Alfin slogan: Da nemamo srca bili bi smo samo mašine.
Jednom se živi, prijatelju, treba težiti tome da se uživa u svakom mogućem trenutku.. A to je auto mojih snova, na našim putevima preovladavaju auta starosne dobi 10-15 godina, kako svi voze, tako ću i ja.. Svako bi od nas da može rado keširao 100.000 KM i uzeo novo auto, neko moćno.
-
citroen xm
#60 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Ja to poštujem. Primjetio sam da se ne razbijaš zato ništa drugo nisam ni predlagao.
-
Lolobrigida
#61 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Onda ga uzmi i uživaj. Nije ni sve u računicama, mora čovjek neke stvari jednostavno da proćejfi. A kad su auta u pitanju, to uradi dok si mlad, nećeš kasnije kad navali milion različitih troškova uzet auto koje ti je velika ekonomska kocka.
-
Amer_x5
#62 Re: BMW e46 330d ili 330i??
_mufljuz_ wrote:jebi ga ja sam ocejfio šestake, sad me lozi ona mala Opel Agila = Suzuki Swift samo tako - svima ruzna a meni sladak samo tako autic![]()
Sve prođe, pa tako i volja za "gasanjem" i ludom vožnjom.. Sada si se smirio, i zanima te ekonomija auta i cijena dijelova..
LP
-
Amer_x5
#63 Re: BMW e46 330d ili 330i??
citroen xm wrote:Ja to poštujem. Primjetio sam da se ne razbijaš zato ništa drugo nisam ni predlagao.
Tebi još jednom hvala na savjetu, a to auto sanjam bukvalno godinama, i kakav god e46 da prođe, u bilo kakvom stanju, ja se okrenem za njim.. Inače sam veliki fan BMW-a, pogotovo e46, mogao si to skontati dosada.. Iskreno, nisam ni razmišljao o Audi-u, a pogotovo ne o C-klasi, mada su to extra auta, pogotovo Mercedes.. Audi je dosta lijep, i pretežno za mlađu raju, dok Mercedesa voze ozbiljni ljudi i gospoda, a ja ne spadam u tu kategoriju.. Jednostavno, BMW je BMW i za mene će uvijek biti najbolje auto na svijetu.
-
Amer_x5
#64 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Lolobrigida wrote:Onda ga uzmi i uživaj. Nije ni sve u računicama, mora čovjek neke stvari jednostavno da proćejfi. A kad su auta u pitanju, to uradi dok si mlad, nećeš kasnije kad navali milion različitih troškova uzet auto koje ti je velika ekonomska kocka.
Slažem se s tobom, sve u svoje vrijeme treba da dođe.. Kada bi razmišljali koliko se isplate auta, i sabirali potrošnju goriva, cijenu dijelova, itd itd, niko i ne bi vozao auta onda.. Hvala Bogu kad imam mogućnosti da ispunim svoje snove, mnogi to nemaju..
- basicm
#65 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Amere ne slusaj ih! Idi u Njemacku, nadji ocuvanog i da nije udaran, benzinca, sestaka, jer je to BMW, ostalo su zenske varijante, i uzivaj.
Sto nisam momak, znas koliko bi se mislio...
Motor mozes samo sam pokvariti, znas da nemaju smrti, ovdje ga ne bih trazio jer ga dundjeri uniste improvizacijama, i podlozan je prepravljanju papira pogotovo ako dolazi s juga zemlje.
Plin ugradis kasnije, ali kad treba uvijek se moze ugasiti.
Ko ce ti platiti dane koji prolaze, a nemas auto koje zelis? Niko, kao ni meni.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Motor mozes samo sam pokvariti, znas da nemaju smrti, ovdje ga ne bih trazio jer ga dundjeri uniste improvizacijama, i podlozan je prepravljanju papira pogotovo ako dolazi s juga zemlje.
-
Amer_x5
#66 Re: BMW e46 330d ili 330i??
probook wrote:Amer_x5 wrote:Skupih i ja nešto para, konačno sebi snove da ostvarim..
Ipak mi je 21 godinaNe bih mnogo da pametujem ali čitajući ovo sve sa neke strane ne razumijem zasto ides na bmw star 10+ godina? ja sam malo stariji od tebeAmer_x5 wrote:Više od 2 godine sam štedio, odvajao od usta što kažu, odrekao se svega i svačega, izlaske sveo na minimun, itd.i razumijem donekle tu potrebu za bmw-om, ali brate mili kada na njemu ode dio (a godine ga stisle) ima da ti se zavrti u glavi. Ako ti nije do qrcenja sa bmw-om kupi neko mladje auto sa pristojnom kilometrazom, novcanik ce ti biti zahvalan
Prijatelju, nisi me dobro razumio.. Ja nisam kompleksaš, ne patim za tim da se okrene 10 djevojaka za mnom, kad prolazim kroz grad.. To je auto mojih snova, a svako od nas teži da svoje snove ostvari, onoliko koliko je u mogućnosti.. Da ponovim još jednom, meni nije bitno hoće li se neko okrenuti za mnom, dok prolazim s autom.. Ja to auto PRVENSTVENO KUPUJEM ZBOG SEBE, a najmanje vjeruj mi, zbog mišljenja drugih osoba.. Svaki ćejf se plaća, u ovom slučaju skuplje održavanje auta.. Nije ni Golf V jeftin za održavanje (uzimam za primjer i govorim o cijeni održavanja u ovlaštenom servisu).. Štedio sam tolike godine, da bih ga sebi priuštio na kraju, što ću i uraditi, uz Božiju pomoć.. Mene da zanima neko drugo auto, ja bih otvorio temu s drugačijim naslovom.. Nemoj se naći uvrijeđenim, možda sam malo grub bio.. Izvini unaprijed. LP
-
Amer_x5
#67 Re: BMW e46 330d ili 330i??
basicm wrote:Amere ne slusaj ih! Idi u Njemacku, nadji ocuvanog i da nije udaran, benzinca, sestaka, jer je to BMW, ostalo su zenske varijante, i uzivaj.
Zamolio sam brata, kada bude imao slobodnog vremena, da mi potraži nekog 325, ili 330i, sa malo boljom opremom i manuelca.. I motor je danas potrošni materijal, i lako se da uništiti, pogotovo "održavanjem".. Ovdje u BiH, konkretno u Sarajevu i okolini, nisam uspio ništa naći, vrijedno spomena, tako da se izrazim.. Plin bih svakako ugradio, ipak nemam neka extremna primanja.. Znam da je možda šteta ugrađivati plin na to auto i motor, ali Bože moj, iz ove kože u drugu ja ne mogu.. Za kraj, hvala na lijepim riječima.. LP
-
probook
#68 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Sve jasno prijatelju kakva uvreda nego ja se izvinjavam na upadanju u temuAmer_x5 wrote:probook wrote:Amer_x5 wrote:Skupih i ja nešto para, konačno sebi snove da ostvarim..
Ipak mi je 21 godinaNe bih mnogo da pametujem ali čitajući ovo sve sa neke strane ne razumijem zasto ides na bmw star 10+ godina? ja sam malo stariji od tebeAmer_x5 wrote:Više od 2 godine sam štedio, odvajao od usta što kažu, odrekao se svega i svačega, izlaske sveo na minimun, itd.i razumijem donekle tu potrebu za bmw-om, ali brate mili kada na njemu ode dio (a godine ga stisle) ima da ti se zavrti u glavi. Ako ti nije do qrcenja sa bmw-om kupi neko mladje auto sa pristojnom kilometrazom, novcanik ce ti biti zahvalan
Prijatelju, nisi me dobro razumio.. Ja nisam kompleksaš, ne patim za tim da se okrene 10 djevojaka za mnom, kad prolazim kroz grad.. To je auto mojih snova, a svako od nas teži da svoje snove ostvari, onoliko koliko je u mogućnosti.. Da ponovim još jednom, meni nije bitno hoće li se neko okrenuti za mnom, dok prolazim s autom.. Ja to auto PRVENSTVENO KUPUJEM ZBOG SEBE, a najmanje vjeruj mi, zbog mišljenja drugih osoba.. Svaki ćejf se plaća, u ovom slučaju skuplje održavanje auta.. Nije ni Golf V jeftin za održavanje (uzimam za primjer i govorim o cijeni održavanja u ovlaštenom servisu).. Štedio sam tolike godine, da bih ga sebi priuštio na kraju, što ću i uraditi, uz Božiju pomoć.. Mene da zanima neko drugo auto, ja bih otvorio temu s drugačijim naslovom.. Nemoj se naći uvrijeđenim, možda sam malo grub bio.. Izvini unaprijed. LP
Uglavnom posto u zadnjih par postova zaista vidim da zivis za to auto kupi ga
Samo nemoj da se zaljeces, danas se auta tesko prodaju, a ti imas keš - zato polako, mudro i strpljivo, ubodi pravi ocuvan primjerak i uzivaj dok si mlad
-
romeomoraprezivjeti
#69 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Mozda neki citroen,samo tesko ces naci sestaka?????:-D
poslano s moga sonija ze
poslano s moga sonija ze
- basicm
#70 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Zato sam i rekao ocuvan i da nije udaran, motor benzinac se nadje za malo para. Sretno, tebi je sevap uzeti BMW-a 
-
Amer_x5
#71 Re: BMW e46 330d ili 330i??
romeomoraprezivjeti wrote:Mozda neki citroen,samo tesko ces naci sestaka?????:-D
poslano s moga sonija ze
Ne razumijem šta si htio reći prijatelju..
-
Amer_x5
#72 Re: BMW e46 330d ili 330i??
basicm wrote:Zato sam i rekao ocuvan i da nije udaran, motor benzinac se nadje za malo para. Sretno, tebi je sevap uzeti BMW-a
Hahaha, e baš ti hvala na lijepim riječima, donekle si i u pravu.. LP
-
Amer_x5
#73 Re: BMW e46 330d ili 330i??
probook..
Svaki savjet, kritiku i sugestiju prihvatam.. Ipak mi je 21. god, i za svoje godine mogu reći da se dobro razumijem u auta, mada se iskusto stiče godinama, i ne može se kupiti.. Znam ja odlično, a i mnogi forumaši vjerovatno, kako je teško skupiti, ipak je to velika svota novca, pogotovo za nekoga mojih godina, neću se zalijetati.. Zamolio sam brata, da nađe šta fino tamo u Njemačkoj, pa kad nađe 5-6 njih, ganjati slobodne dane i ići tamo.. Izvini još jednom.
Svaki savjet, kritiku i sugestiju prihvatam.. Ipak mi je 21. god, i za svoje godine mogu reći da se dobro razumijem u auta, mada se iskusto stiče godinama, i ne može se kupiti.. Znam ja odlično, a i mnogi forumaši vjerovatno, kako je teško skupiti, ipak je to velika svota novca, pogotovo za nekoga mojih godina, neću se zalijetati.. Zamolio sam brata, da nađe šta fino tamo u Njemačkoj, pa kad nađe 5-6 njih, ganjati slobodne dane i ići tamo.. Izvini još jednom.
-
Amer_x5
#74 Re: BMW e46 330d ili 330i??
.
Last edited by Amer_x5 on 15/05/2014 23:21, edited 1 time in total.
-
citroen xm
#75 Re: BMW e46 330d ili 330i??
Ne možeš druže tako direktno sa kompa postavljati slike. Ili nađeš na netu slike pa kopiraš linkove, ili te podigneš na neki sajt namjenejn za to, pa onda postaviš odatle linkove.