Jel' i Birda podsjecas na ono sto cuje od fratra, kardinala i sl?Zox wrote:ovaj ragib opet cuo od imama finu izreku pa je stavlja bez ikakve veze s temom. Nije tema postoji li Bog, vec koja je vjera "ispravnija".
Sta je prava vjera: islam, hriscanstvo ili neka od drugih?
-
vidi_vidi_vidi
-
papak_eliminator
Pitt, jesi pitar (cestitam za danas) ali si kralj majke mipitt wrote:Men se cini da je njoj sa neba jedino kaka oveca cigla ili element pao na glavu![]()
@polemicari,
nadam se da ce doci dan kada cete shvatiti da Bog nije "na nebu" vec svuda oko nas, u svemu sto nas okruzuje... a ako sto hannah rece, sad se isti Bog i krsti i Bismillah uci kad vidi svoju djecu....
-
papak_eliminator
pitt wrote:Nemoj ba....hem me je sramota.....hem ces me mozda ureci:D:D
ne brini, uvijek kucnem u drvo kad nekoga pohvalim
jesi cuo za sramotu? izgubismo od Celika 1:0 u Zenici
-
ARI ANA
vidim da ipak postoje inteligentni ljudi koji razumiju moj jezik
VELIKA PUSA
a ostalima ocigledno ostaje ona meni namenjena cigla
da se nakon udarca osvijeste.
nema veze pusica i za vas pa niste vi krivi sto ste takvi
-
buddha
ekipa okupljena oko Jahya-e je grupa diletanata koja na mala vrata unose nihilizam kao normalnu drustvenu pojavu2STONED wrote:http://www.hyahya.org/
medju istinskim intelektualcima su objekt sprdanja
inace, opste je poznato da ta grupa pise pod pseudonimom Harun-a Yahya-e i da za to prima veliku svotu novca radi sirenja "istine"
-
2STONED
Meni su filmovi interesantnibuddha wrote:ekipa okupljena oko Jahya-e je grupa diletanata koja na mala vrata unose nihilizam kao normalnu drustvenu pojavu2STONED wrote:http://www.hyahya.org/
inace, opste je poznato da ta grupa pise pod pseudonimom Harun-a Yahya-e i da za to prima veliku svotu novca radi sirenja "istine"
Neka ima i vas, istinskih intelektualaca
-
vidi_vidi_vidi
Nije ovo jedina tema koju citas i komentarises na ovom podforumu, a Bird nije tako neprimjetan.Zox wrote:Nesto ga ne upratih na ovoj temi.
Ops! Ispadoste moroni!
Ops, potvrdi ti da si moron
-
ucenik
Kolko znam grupa H.Yahye nema neka ekstremna mishljenja koja se kose sa islamskim uchenjem! Imaju da kazhem nekih ''bubica'', ali to ipak nije sektashtvo....buddha wrote:ekipa okupljena oko Jahya-e je grupa diletanata koja na mala vrata unose nihilizam kao normalnu drustvenu pojavu2STONED wrote:http://www.hyahya.org/
A shto se tiche tog ''sprdanja'', s njima se ''sprdaju chuvari'' sekularizma u Turskoj, kojima je H.Yahya konkurencija! Inache je u Turskoj jako teshko pisat o islamu, pogotovu o stvarima koje su korisne za islam ili o nechemu dati kritiku sa stanovishta islama, jer odma su tu ''chuvari'' sekulrizma!
Inache grupa Harun Yahya se sastoji od intelektualaca raznih vrsta u Turskoj! Islamski teolozi, doktori medicine, historichari, novinari, genetichari.....Vodja gurpe je Adnan Oktar, inache je zavrshio fakultet na Univerzitetu Mimar Sinan u Istanbulu (mislim da je Fakultet za primijenjenu umjetnost ili neshto slichno), nakon doktorata je mislim jedno vrijeme i radio tamo....U pochetku se pseudonim H.Yahya odnosio samo na njega, dok sve nije razotkriveno i dok nisu pochele padat lazhne optuzhbe na njega da hotje na uspostavi sherijatsku drzhavu u Turskoj!
Cilj njegove grupe je da islam predstave elitnom drushtvu Turske, a ne da ga shire medju masama! Cilj je dakle da privuku simpatije prema islamu kod najbogatijih i najutjecajnijih ljudi u Turskoj!
Interesuje me od koga ta grupa prima pare radi shirenja istine??? Kolko znam u grupi su uglavnom jako bogati i obrazovani ljudi!
-
Danger
SVAKA CASTwedo wrote:Ja necu nista previse da pametujem.
Ja vjerujem u Allaha i po Kur'anu fino pise VJERUJ SVOJE POSTUJ TUDJE.
Napokon nekome se lampica upalila.......
Svi nesto pricaju o vjeri, o islamu a na kraju krajeva niko se ne drzi ni naj vaznijeg principa........"VJERUJ SVOJE POSTUJ TUDZE"
- joki
- Location: esterajh (http://de.youtube.com/watch?v=pRzG--NFjPw)
(ako su vec ljudi djeca bozja)kom bi to roditelju bilo drago vidjeti da mu se djeca medjusobno poubijase nastojeci pokazati kako ga jedno ili drugo vise voli i postuje no sva ostala..?
ili su ljudi ipak djeca-vrazja..?
ili su ljudi ipak djeca-vrazja..?