Jedino Sehitluci bude tu neku nostalgiju i kada dodjem u Bosnu i provedem jedan ili dva dana u BL obavezno mi je otici na Sehitluke. Takodjer prosetati uz Vrbas u Seheru, samo i to mi se smucilo kada sam primjetio da su ofarbali/stavili nove ograde pokraj puta
Slike Banjaluke
Moderator: banjaluka078
- Jack Be Nimble
#51 Re: Slike Banjaluke
Prije 10-12 godina dao bi sve za ovakve ili ovoliko slika na internetu mog rodnog grada. Od toga sam zivio i samo trazio slike Banjaluke i naravno jednu sliku da pokaze moje naselje, na kraju sam je nasao. Ali sada, koda gledam slike Cacka ili Birnighama u Alabami. Mislio sam da cu citav zivot zivjeti sa nostalgijom prema tom gradu, ali kada sam prvi put otisao u BL nakon izlaska, nostalgija nestala.
Jedino Sehitluci bude tu neku nostalgiju i kada dodjem u Bosnu i provedem jedan ili dva dana u BL obavezno mi je otici na Sehitluke. Takodjer prosetati uz Vrbas u Seheru, samo i to mi se smucilo kada sam primjetio da su ofarbali/stavili nove ograde pokraj puta
. Na ogradi bi bilo urezano on + ona = ono itd, tu sam isto i ja urezo svoje ime i to je u stvari dio mog djetinstva, dio nostalgije. Ali kako ofarbase i napravise da izgleda uglednije, izbrisali taj trag djetinstva i na neki nacin nestane i nostalgija.
- ljubav_aha
#52 Re: Slike Banjaluke
uh,cuti,ja sam rekla,da je od grada postala malo veca selendraJack Be Nimble wrote:Prije 10-12 godina dao bi sve za ovakve ili ovoliko slika na internetu mog rodnog grada. Od toga sam zivio i samo trazio slike Banjaluke i naravno jednu sliku da pokaze moje naselje, na kraju sam je nasao. Ali sada, koda gledam slike Cacka ili Birnighama u Alabami. Mislio sam da cu citav zivot zivjeti sa nostalgijom prema tom gradu, ali kada sam prvi put otisao u BL nakon izlaska, nostalgija nestala.
Jedino Sehitluci bude tu neku nostalgiju i kada dodjem u Bosnu i provedem jedan ili dva dana u BL obavezno mi je otici na Sehitluke. Takodjer prosetati uz Vrbas u Seheru, samo i to mi se smucilo kada sam primjetio da su ofarbali/stavili nove ograde pokraj puta. Na ogradi bi bilo urezano on + ona = ono itd, tu sam isto i ja urezo svoje ime i to je u stvari dio mog djetinstva, dio nostalgije. Ali kako ofarbase i napravise da izgleda uglednije, izbrisali taj trag djetinstva i na neki nacin nestane i nostalgija.
- pirmin
#53 Re: Slike Banjaluke
Ko vam je kriv kad ne znate ovjekovjeciti uspomene da duze traju
Evo haver i ja smo jednu nasu plasirali prije 20 godina
http://desmond.imageshack.us/Himg843/sc ... res=medium
...i jos je tu.
Evo haver i ja smo jednu nasu plasirali prije 20 godina
http://desmond.imageshack.us/Himg843/sc ... res=medium
...i jos je tu.
- Jack Be Nimble
#54 Re: Slike Banjaluke
Nisam ja taj koji je skresao tresnju i na mjestu stadiona podigao zgradu 
- mondo bizarro
#55 Re: Slike Banjaluke

spomenik je baš oronuo, i okolo njega sve... tuga i sramota...
- potočanka
#56 Re: Slike Banjaluke
sa visećeg u šeheru

zeleni most

hiseta

vrbas

viseći u šeheru

zaleđena suturlija

most u šeheru

zeleni most

hiseta

vrbas

viseći u šeheru

zaleđena suturlija

most u šeheru

-
MAN-lion's coach
#57 Re: Slike Banjaluke
Nadam se da neću upropastiti temu sa par starih slika Banjaluke

- Ridjobrki
#67 Re: Slike Banjaluke

Nisam ja slikao ali sad vidjeh u gradu.
- ljubav_aha
#68 Re: Slike Banjaluke
ridjobrki sto je SNDS
haj'd za moju dusu slikaj ALEJU
haj'd za moju dusu slikaj ALEJU
- moa
#69 Re: Slike Banjaluke
Ridjobrki haj gradsku kafanu slikaj.. I ako ti se bude dalo rosulje malo slikaj, one vojne zgrade preko puta crvenih zgrada..... Hvala avansno
- Jack Be Nimble
#70 Re: Slike Banjaluke
Ridjobrki u slikaj mi bolnicu, takodjer staru zeljeznicku ali sa ulice
Hvala
- ljubav_aha
#71 Re: Slike Banjaluke
lista zelja se povecava

- mO k3
- Ridjobrki
#73 Re: Slike Banjaluke
Čuj šta je SNSD...
Čuje li te preCednik ima da te ukine imidijetli.
Šta smo ovdje imali od narudžbi? Aleja? Koji dio tačno treba? Rosulje sam rekao kuhinji, gradska pivnica ok, bolnicu nemamo ali ćemo naručiti i samo da upitam za ovu staru željezničku: sa koje ulice bi gospodin želio jer ima više ulica sa koje se može slikati.
Uhvatiću za koji dan vremena pa kako mi šta bude usput slikaću, imam posla u svim navedenim dijelovima grada ove hefte.
Šta smo ovdje imali od narudžbi? Aleja? Koji dio tačno treba? Rosulje sam rekao kuhinji, gradska pivnica ok, bolnicu nemamo ali ćemo naručiti i samo da upitam za ovu staru željezničku: sa koje ulice bi gospodin želio jer ima više ulica sa koje se može slikati.
Uhvatiću za koji dan vremena pa kako mi šta bude usput slikaću, imam posla u svim navedenim dijelovima grada ove hefte.
- ljubav_aha
#74 Re: Slike Banjaluke
uh,super, kod fabrike duhana, smao nemoj ono ruglo od JNA stanova staviti u kadarRidjobrki wrote:Čuj šta je SNSD...![]()
![]()
Čuje li te preCednik ima da te ukine imidijetli.
![]()
![]()
![]()
Šta smo ovdje imali od narudžbi? Aleja? Koji dio tačno treba? Rosulje sam rekao kuhinji, gradska pivnica ok, bolnicu nemamo ali ćemo naručiti i samo da upitam za ovu staru željezničku: sa koje ulice bi gospodin želio jer ima više ulica sa koje se može slikati.![]()
![]()
![]()
ja sam apoliticna
-
kenan83
#75 Re: Slike Banjaluke
Trazim slike od Banja Luke gdje se vidi nocni zivot, da mogu ispisati i napraviti veliku sliko od nje na canvas.
Naprimjer ovako nesta: http://www.google.se/imgres?q=slike+ban ... 9,r:15,s:0
Malo veca i malo jasnija, ili ako imate neki drugi prijedlog, samo da je Banja Luka =)
Naprimjer ovako nesta: http://www.google.se/imgres?q=slike+ban ... 9,r:15,s:0
Malo veca i malo jasnija, ili ako imate neki drugi prijedlog, samo da je Banja Luka =)