nekako istim rijecima su se branili pedofilni svecenici u austrijskoj katolickoj crkvi.Natore wrote:Moja basta je samo moja i ne treba mi niko doci u nju da cisti, bez da prvo pocisti u svojoj i da bude pozvan.
Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
-
nebi
Koji je sud osudio Muhammeda za ubistvo i pedofiliju?Natore wrote:U tom kontekstu, nije dokazano da je Sudac diletant, niti da je Gotovina kriv (to je jos uvijek na sudu da dokaze)
Slazem se,sud treba dokazati je li Gotovina kriv...pa zasto se ne preda?Nedostatak vjere?Nedostatak muda?
-
nebi
Mozemo ja i ti malu privatnu opkladu...Gotovini ce se dokazati(ali ti to vjerovatno neces prihvatiti jer Sudac nije sudac)
Ne poricem da su misionari uradili puno dobra...ali uglavnom u svrhu pokrstavanja.Vise dobra bez koristoljublja je uradio "Caritas".
A ovo zadnje...ma vidi se da si papak...a takvi skode bilo kojoj vjeri,cak i satanizmu.
Ne poricem da su misionari uradili puno dobra...ali uglavnom u svrhu pokrstavanja.Vise dobra bez koristoljublja je uradio "Caritas".
A ovo zadnje...ma vidi se da si papak...a takvi skode bilo kojoj vjeri,cak i satanizmu.
-
filio dei
A kada Gotovina ili bilo koji drugi hvatski zlocinac bude osudjen, dripci poput tebe ce se vajkati kako je, eto, osudjen bez valjanih dokaza. Izofirao si se maksimalno i pravo da ti kazem, cudim se samom sebi otkud ja u dijalogu s tobom.Natore wrote: U tom kontekstu, nije dokazano da je Sudac diletant, niti da je Gotovina kriv (to je jos uvijek na sudu da dokaze); pojedinci se pozivaju na clanke iz novina, ali nigdje ne navode cinjenice koje se mogu provjeriti.
-
nebi
Citacu to kad ti po misljenje o katolicanstvu odes na SAFF.Inace,odj...Natore wrote:nebi wrote:Koji je sud osudio Muhammeda za ubistvo i pedofiliju?Natore wrote:U tom kontekstu, nije dokazano da je Sudac diletant, niti da je Gotovina kriv (to je jos uvijek na sudu da dokaze)
Slazem se,sud treba dokazati je li Gotovina kriv...pa zasto se ne preda?Nedostatak vjere?Nedostatak muda?
Ima jos na http://www.mideastweb.org/islamhistory.htm
Ubica/Osvetnik:
In 624 Muhamed learned of a war party of the Quraysh, who were setting out to Medina to avenge the apparenly accidental death of one Hadrami, a relative of the leader of the Quraysh. Muhamed and his army, aided by the ansar auxiliaries, rode out to meet them at Badr. This battle, related in the Quran, is often called the first battle of Islam, but in fact there had been several skirmishes before Badr. Despite the numerical superiority of the Qurayshites, the Battle of Badr was apparently a clear victory for Muhamed. The Quraysh lost about 70 warriors and leaders and 70 captured (these "round" numbers may be historical conventions) out of a fighting force of about a thousand.
Muhamed believed firmly in his position as last of the prophets and as successor of Jesus. Therefore, he seems at first to have expected that the Jews and Christians would welcome him and accept his revelations, but he was soon disappointed. Medina had a large Jewish population that controlled most of the wealth of the city, and a portion of them at least refused to give their new ruler any kind of religious allegiance. Muhammad, after a long quarrel, appropriated much of their property, and destroyed two Jewish tribes, the Banu Nadir and the Banu Quraizah.
The Qur'an is, among other things, a handbook for rules of war, prescribing the laws of treaties and of booty and commanding the faithful to Jihad, (holy war) against any who interfere with the practice of Islam. In practice, Jihad was often carried out as aggressive war well beyond the borders of Islam. Muhamed had created powerful force that could now wrest control of much of the subcontinent. In 632, Muhamed died after a short illness.
Following the death of Khadija in 621, Muhamed married eleven other women.
A o kakvom se "gospodinu" i "misljenjima" radi:
Toliko o tvome zahtjevu da ne vrijedjaju tebe i "tvoje"...psihopato.Izetbegovic nije gospodin--isti je najobicniji psihodelicni akrap bez manira, koji nije znao sastaviti prostu recenicu bez minute cutnje. Povrh svega, "gospodin" je bio lice sa naslovne strane "Hell Daily" za postignuti rekord u izdrzivosti na rotirajucem raznju, sa jabukom u ustima--naravno.
-
Kwaheri
Natore wrote:filio dei wrote:A kada Gotovina ili bilo koji drugi hvatski zlocinac bude osudjen, dripci poput tebe ce se vajkati kako je, eto, osudjen bez valjanih dokaza. Izofirao si se maksimalno i pravo da ti kazem, cudim se samom sebi otkud ja u dijalogu s tobom.Natore wrote: U tom kontekstu, nije dokazano da je Sudac diletant, niti da je Gotovina kriv (to je jos uvijek na sudu da dokaze); pojedinci se pozivaju na clanke iz novina, ali nigdje ne navode cinjenice koje se mogu provjeriti.
Pedofil:
AyeshaR.A was born in the 26th Muhammadee year. She was five years old when MuhammadB.A.P.U.H became ProphetB.A.P.U.H in 41 Muhammadee year i.e. at the age of 40. She married the Messenger of Allah in 51 Muhammadee year i.e. at the age 15 and she migrated to Medina in 54 Muhammadee year when she was 18 years. She moved into the Prophet’sB. A.P.U.H house at the age of 19 years.
http://www.islamic-paths.org/Home/Engli ... ter_42.htm
-
nebi
respekt koji osjecam prema katolickoj crkvi (ne prema tipovima kao Sudac ili ti) me sprecava da ti malo navedem dokaze iz blize istorije koje se odnose na pedofiliju ili homoseksualizam unutar crkve.Samo toliko:ko sjedi u staklari,ne bi trebao bacati kamenje.Natore wrote:filio dei wrote:A kada Gotovina ili bilo koji drugi hvatski zlocinac bude osudjen, dripci poput tebe ce se vajkati kako je, eto, osudjen bez valjanih dokaza. Izofirao si se maksimalno i pravo da ti kazem, cudim se samom sebi otkud ja u dijalogu s tobom.Natore wrote: U tom kontekstu, nije dokazano da je Sudac diletant, niti da je Gotovina kriv (to je jos uvijek na sudu da dokaze); pojedinci se pozivaju na clanke iz novina, ali nigdje ne navode cinjenice koje se mogu provjeriti.
Pedofil:
AyeshaR.A was born in the 26th Muhammadee year. She was five years old when MuhammadB.A.P.U.H became ProphetB.A.P.U.H in 41 Muhammadee year i.e. at the age of 40. She married the Messenger of Allah in 51 Muhammadee year i.e. at the age 15 and she migrated to Medina in 54 Muhammadee year when she was 18 years. She moved into the Prophet’sB. A.P.U.H house at the age of 19 years.
http://www.islamic-paths.org/Home/Engli ... ter_42.htm
-
nebi
Nije istina da je izvuceno iz konteksta,to je tvoj odgovor jednom forumasu(DNA)Natore wrote: Izetbegovic nije gospodin--isti je najobicniji psihodelicni akrap bez manira, koji nije znao sastaviti prostu recenicu bez minute cutnje. Povrh svega, "gospodin" je bio lice sa naslovne strane "Hell Daily" za postignuti rekord u izdrzivosti na rotirajucem raznju, sa jabukom u ustima--naravno.
To za Izetbegovica stoji, ali je izvuceno iz konteksta.
-
vidi_vidi_vidi
Eto koliko ti znas o ovome o cemu diskutujes. Ne znas ni ime ocsobe koaj je tema tekstaNatore wrote:Toozla wrote:...zao mi je ako ti nije jasno KAKVIH....meni je jasno, a ocigledno, jasno je i vrhu katolicke crkve(ovo sam trebao napisati obrnutim redom)...u suprotnome, ne bi se ogradjivali od OVAKVIH...
Navedi mi zvanican dokument Katolicke crkve koji izopcuje velecasnog Sveca.
-
vidi_vidi_vidi
Natore wrote:LJudi i infideli (poput Islamista), koji nisu u stanju da shvate znacenje Isusa i krscanstva, imaju mentalnu barijeru koja ih onemogucuje da diskutiraju teme ovoga tipa. Isus je Bog! Na zalost, neki i dalje vjeruju u Muhameda, ...
Toliko o toleranciji i postovanju koje spominjes
-
sami sebi najgori
Ja sa ovakvim supcima najvise volim da se pomarisem, pa da im onako ono sto se kaze zvalje razvalim.
sa ovakvim primitivcima se ne vrijedi raspravljati!!!!
sa ovakvim primitivcima se ne vrijedi raspravljati!!!!
-
sami sebi najgori
Isus nije Bog, to sama Biblija potvrdjuje, ako ne vjerujes meni onda pitaj Jehovine Svjedoke, koje ja smatram jedinim pravim Krscanima!!!!
Ne zaboravi katolicanstvo je mrtva religija, prohodaj malo po Evropi pa ces vidjeti!!!!!
Ne zaboravi katolicanstvo je mrtva religija, prohodaj malo po Evropi pa ces vidjeti!!!!!
- stickitout
Toozla wrote:....da ovo nije kakav novi nacin kako "prevodite" cafire na islam....nebi wrote:@ Toozla,ti jesi cafir...ali ako ti treba moje krvi da ti posaljem,javi se.![]()
![]()
-
zlata
Joj Natore...sad si me vratio u djetinjstvo. Morala sam uciti imena Grckih i Rimskih bogova. Zatvor'la se u sobu....i bubam: Apolon, Diana, Artemis....
Od'jedan'put...otvorise se vrata...i stari did se prodera na sav glas: "Kakvi bogovi...Ima samo jedan Bog". Did je mislio na jednog univerzalnog Boga...ne SAMO na Allaha, nit'na tog tvog BOGA 'RVATA, nit'na Isusa Boga, NIT' na Zidovskog Jehvu.
Natore...samo kad predjes prag svojih uskih predrasuda...koje si uokvirio u katolickoj crkvi...ces moci postati covjek...i van Katolicke crkve. Bog je jedan. BOG sviju nas. Jedan Bog, hiljadu imena. Jedna raca...LJUDSKA.
Raspravljas k'o da ti je neko najavio Krizarski rat. Pa co'j'ce...davno je to bilo...Ovdje gdje sad zivim...prije nekol'ko godina bio je katolicki svecenik za koga su tvrdili da je zlostavio retardiranu tinejdzerku...u susjednom gradu. SVI su ga zvali FRA JEBO. Ama svak'ziv. Po tebi...ni jedan musliman nebi smio ni pisnut' da je to moguce...il'da se dogod'lo. Po tom, musliman ili zidov, ga nebi smio ni osuditi...PROSTO...TI SI ZA DRUSTVENI APARTHEID. To je KATOLICKI-Hrvatski FUNDAMENTALIZAM.
Od'jedan'put...otvorise se vrata...i stari did se prodera na sav glas: "Kakvi bogovi...Ima samo jedan Bog". Did je mislio na jednog univerzalnog Boga...ne SAMO na Allaha, nit'na tog tvog BOGA 'RVATA, nit'na Isusa Boga, NIT' na Zidovskog Jehvu.
Natore...samo kad predjes prag svojih uskih predrasuda...koje si uokvirio u katolickoj crkvi...ces moci postati covjek...i van Katolicke crkve. Bog je jedan. BOG sviju nas. Jedan Bog, hiljadu imena. Jedna raca...LJUDSKA.
Raspravljas k'o da ti je neko najavio Krizarski rat. Pa co'j'ce...davno je to bilo...Ovdje gdje sad zivim...prije nekol'ko godina bio je katolicki svecenik za koga su tvrdili da je zlostavio retardiranu tinejdzerku...u susjednom gradu. SVI su ga zvali FRA JEBO. Ama svak'ziv. Po tebi...ni jedan musliman nebi smio ni pisnut' da je to moguce...il'da se dogod'lo. Po tom, musliman ili zidov, ga nebi smio ni osuditi...PROSTO...TI SI ZA DRUSTVENI APARTHEID. To je KATOLICKI-Hrvatski FUNDAMENTALIZAM.
- Fair Life
#70 Re: Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
vidi_vidi_vidi wrote:Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
VELEČASNI Zlatko Sudac navodno zapadne u posebno stanje pa mu iz vrhova prstiju počne teći krv, te on počne slikati. Navodno nikad ne zna što će naslikati, a kad je slika gotova tragovi krvi nestaju, te on izlazi iz posebnog stanja....![]()
![]()

- CROCOP
Procitao sam kompletnu diskusiju. Natore se dobro spetljao. Jako je povrsan i definitivno mu fali znanja. Upustio se u raspravu kojoj nije vican. Cesto napusta zadanu temu. Sam je otvorio, kako kaze, Padorinu kutiju. U jednom momentu je malo izgubio kompas pa je poceo vrijedjati.
Lupeta terminima - filozofija katolicizma, lapsus linguae ili mente (mislim da nije mislio na caj vec na mens, mentis - pamet, razum), monoteizam etc.
Ja sam izmedju ostalog pohadjao sjemeniste (kao laik/civil), uspjesno zavrsio i mislim da nesto znam o krscanstvu.
Natore, opusti se. Otidji svom zupniku i zamoli ga za dodatne sate vjeronauka a ja ti mogu ako ti je zelja dati besplatnu online poduku latinskog.
Pokusavas tumaciti Islam!!! Pa odakle ti pravo. Navodis, citiras i izvlacis iz konteksta. Jesi li ikada razgovarao s nekim tko bi ti mozda ukratko dao neku predodzbu o Islamu? Pretpostavljam da ga nisi bas izucavao, jer one gadosti o pedofiliji ne bi bas tako lupao.
Srami se.
A glede generala Gotovine, mislim da tu nije rijec o vojniku, jer da je on bi se casno predao Hagu i dokazao svoju nevinost ili bi spremno zrtvaovao svoju slobodu kako bi njegovom narod bilo bolje (pocetak pregovora sa EU je uvjetovan izrucenjem gen Gotovine). General Blaskic je otisao. Dragovoljno. Odsluzio svoje i sad kao gospodin sjedi u Zagrebu. A Ante Gotovina se igra sa sudbinom 4.5 mil. Hrvata. Odakle mu samo pravo?!
Lupeta terminima - filozofija katolicizma, lapsus linguae ili mente (mislim da nije mislio na caj vec na mens, mentis - pamet, razum), monoteizam etc.
Ja sam izmedju ostalog pohadjao sjemeniste (kao laik/civil), uspjesno zavrsio i mislim da nesto znam o krscanstvu.
Natore, opusti se. Otidji svom zupniku i zamoli ga za dodatne sate vjeronauka a ja ti mogu ako ti je zelja dati besplatnu online poduku latinskog.
Pokusavas tumaciti Islam!!! Pa odakle ti pravo. Navodis, citiras i izvlacis iz konteksta. Jesi li ikada razgovarao s nekim tko bi ti mozda ukratko dao neku predodzbu o Islamu? Pretpostavljam da ga nisi bas izucavao, jer one gadosti o pedofiliji ne bi bas tako lupao.
Srami se.
A glede generala Gotovine, mislim da tu nije rijec o vojniku, jer da je on bi se casno predao Hagu i dokazao svoju nevinost ili bi spremno zrtvaovao svoju slobodu kako bi njegovom narod bilo bolje (pocetak pregovora sa EU je uvjetovan izrucenjem gen Gotovine). General Blaskic je otisao. Dragovoljno. Odsluzio svoje i sad kao gospodin sjedi u Zagrebu. A Ante Gotovina se igra sa sudbinom 4.5 mil. Hrvata. Odakle mu samo pravo?!
-
ucenik
#74 Re: Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
A ja sve misljah oti kaolichki popovi nejmaju cura i prijateljica, reko sem u Djevicu Mariju ni u jedno drugo zemsko ne smiju pogledat.... a nu vidju ovog.... bilesi nake prijateljice ima!!!vidi_vidi_vidi wrote:Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?[/size
"On to radi velikom brzinom, a sve je počelo kada je 22. srpnja prošle godine, u četvrtak krenuo slikati ugljenom. Ugljen mu je ispao iz ruke, procurila mu je krv na jagodice i naslikao je Veliki četvrtak, a da toga nije bio svjestan." - ispričala je za Jutarnji list prijatelja velečasnog Sudca koja je željela ostati anonimna, te je dodala kako su na isti način sljedećih dana nastale slike Veliki petak i Velika subota.
Sudčeva prijateljica kazala je kako se na slici vidi, kad se gleda izbliza, mnoštvo malih sličica i na tisuće križića, a kad se odmakne vidi se cijela slika. Tvrdi kako Sudac prethodno ne zna što će naslikati.
-
2STONED
"LJudi i infideli (poput Islamista)", ovom izjavim si konkretizirao svoj stav koji si kao u nekoj globali zapoceo.Natore wrote:LJudi i infideli (poput Islamista), koji nisu u stanju da shvate znacenje Isusa i krscanstva, imaju mentalnu barijeru koja ih onemogucuje da diskutiraju teme ovoga tipa. Isus je Bog! Na zalost, neki i dalje vjeruju u Muhameda, ...
Ako si vjernik, vjerujes u Boga, da li je to Isus (u islamu Isaa a.s., dakle priznat i postovan) stvorio ovaj svijet, ili je pak i on stvoren.
Muhammeda s.a.w.s muslimani ne smatraju bogom, nego zadnjim poslanikom Bozijim.
Da li stvoreno i Stvoritelj moze da bude na istoj ljestvici?
Logika, logika...