Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
VELEČASNI Zlatko Sudac navodno zapadne u posebno stanje pa mu iz vrhova prstiju počne teći krv, te on počne slikati. Navodno nikad ne zna što će naslikati, a kad je slika gotova tragovi krvi nestaju, te on izlazi iz posebnog stanja.
Velečasni Zlatko Sudac javnosti je poznat po stigmama na tijelu na mjestima gdje je bio prboden Isus Krist, a čini se da je na pomolu i novo čudo.
Velečasni Sudac prije 10-ak dana u zagrebačkom restoranu Stari Puntijar predstavio je monografiju svojih umjetničkih djela, a najveću pažnju izazvale su tri slike, koje je navodno naslikao vlastitom krvlju.
Osim što nema nikakvu slikarsku školu, posjetitelje je zaprepastio način na koji su naslikane tri slike: Veliki četvrtak - Izdaja, Veliki petak - Muka i Velika subota - Pieta.
"On to radi velikom brzinom, a sve je počelo kada je 22. srpnja prošle godine, u četvrtak krenuo slikati ugljenom. Ugljen mu je ispao iz ruke, procurila mu je krv na jagodice i naslikao je Veliki četvrtak, a da toga nije bio svjestan." - ispričala je za Jutarnji list prijatelja velečasnog Sudca koja je željela ostati anonimna, te je dodala kako su na isti način sljedećih dana nastale slike Veliki petak i Velika subota.
Sudčeva prijateljica kazala je kako se na slici vidi, kad se gleda izbliza, mnoštvo malih sličica i na tisuće križića, a kad se odmakne vidi se cijela slika. Tvrdi kako Sudac prethodno ne zna što će naslikati.
Povjesničar umjetnosti Stanko Šopljarić izjavio je za Jutarnji list kako su slike velečasnog Sudca perfektno izvedene, te da "čovjek u to ili vjeruje ili ne vjeruje". Dodao je kako je za sliku Veliki petak bilo potrebno oko litra krvi.
Originalni link
Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
-
vidi_vidi_vidi
#1 Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
-
AminDidi
#3 Re: Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
vidi_vidi_vidi wrote:Dodao je kako je za sliku Veliki petak bilo potrebno oko litra krvi.![]()
![]()
-
sami sebi najgori
Jos jedno sotonsko uplitanje kako bi vladali zabludjelim narodom!!!!
- Fair Life
Ama, budala...
Ni prvi a ni poslednji 'pop' koji se razisao sa pameti... Narodu takvi trebaju.
PS___Mozda ovo ispod objasni i njegov umjetnicki dar... Sranje !
Vlč. Sudac je Gotovinin jatak - Bivši šef POA-e Turek izvijestio je Vladu:
Zlatko Sudac ima ključnu ulogu u skrivanju Ante Gotovine
(Turek velečasnog Sudca ubraja u "pojedince koji djeluju s pozicija desnog radikalizma")

Sudac i Gotovina
http://www.globus.com.hr/Clanak.aspx?Br ... nakID=2165
PS___Mozda ovo ispod objasni i njegov umjetnicki dar... Sranje !
Vlč. Sudac je Gotovinin jatak - Bivši šef POA-e Turek izvijestio je Vladu:
Zlatko Sudac ima ključnu ulogu u skrivanju Ante Gotovine
(Turek velečasnog Sudca ubraja u "pojedince koji djeluju s pozicija desnog radikalizma")

Sudac i Gotovina
http://www.globus.com.hr/Clanak.aspx?Br ... nakID=2165
nebi
#7 Re: Velečasni Sudac tri slike naslikao vlastitom krvlju?
Za obicni petak bi dovoljno bilo i pola litre.vidi_vidi_vidi wrote:Dodao je kako je za sliku Veliki petak bilo potrebno oko litra krvi.![]()
![]()
-
-=DoMaGoJ=-
Možete vi govoriti što god hoćete, ali bio sam na njegovoj misi, i čovjek samo govori o ljubavi prema bližnjemu i Isusu. Iz toga vi dalje zaključite što god želite.
A to kako čovjek slika i radi kipove, bez ikakvog obrazovanja (za kiparstvo treba, iako za slikanje ne) je za nepovjerovati.
Gotovina je bio kod vlč. Sudca, kao i mnogi drugi koji idu kod njega na seminare, prije nego što je sud u Den Haag-u podigao optužnicu protiv njega.
A to kako čovjek slika i radi kipove, bez ikakvog obrazovanja (za kiparstvo treba, iako za slikanje ne) je za nepovjerovati.
Gotovina je bio kod vlč. Sudca, kao i mnogi drugi koji idu kod njega na seminare, prije nego što je sud u Den Haag-u podigao optužnicu protiv njega.
- Fair Life
Bitanga je bitanga... i prije i poslije optuznice... kriminalac.-=DoMaGoJ=- wrote:...Gotovina je bio kod vlč. Sudca, kao i mnogi drugi koji idu kod njega na seminare, prije nego što je sud u Den Haag-u podigao optužnicu protiv njega.
Optuznica samo stavi "da se zna" zvono oko vrata...
-
zlata
CRKVA SE OGRADJUJE OD SUDCA
ZAGREB – Katolička crkva u Hrvatskoj ogradila se jučer od izjava velečasnog Zlatka Sudca. Predstojnik Tiskovnog ureda HBK Anton Šuljić ocijenio je da je Sudac, među ostalim, u tom razgovoru iznio i neka stajališta koja »nisu odmjerena, a neka nisu niti prihvatljiva«, primjerice, »ona u kojoj on poziva generala Gotovinu da se ne preda Haškom sudu«.
– Naravno da onaj tko imalo poznaje crkveno ustrojstvo, njegova mišljenja uzima kao osobna i izdvojena. Službeni stavovi Katoličke crkve u Hrvatskoj u tim su pitanjima posve drukčiji od njegovih i nije ih ni na koji način potrebno izjednačavati, ističe Šuljić, dodajući kako je, generalno govoreći, Crkva za poštivanje civilnih zakona i propisa, ukoliko se oni ne protive savjesti, vjeri i moralu.
Prema njegovim riječima, onaj tko poznaje vlč. Sudca zna da je on očito bio pod dojmom svojih susreta s hrvatskim braniteljima za koje trenutno vodi više seminara duhovne obnove, a s druge je strane; svojim odgovorima točno pogađao ono što je htio čuti njegov sugovornik koji ga je svojim sugestivnim pitanjima naprosto instrumentalizirao. Njegova darovitost u duhovnom i umjetničkom smislu, napominje Šuljić, još ne znači da su i njegova politička ili pak neka druga razmišljanja nepogrešiva.', zaključio je Šuljić.
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sastao se jučer u Bruxellesu s predsjednikom Europske komisije Jose Manuelom Barrosom, priopćeno je iz kardinalovog Ureda za odnose s javnošću. Bozanić, naime, sudjeluje na zasjedanju Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije. Na zasjedanju kardinal je održao i govor u kojem je, među ostalim, spomenuo usmjerenost Hrvatske prema Europi, stoji u priopćenju.
I. F.
ZAGREB – Katolička crkva u Hrvatskoj ogradila se jučer od izjava velečasnog Zlatka Sudca. Predstojnik Tiskovnog ureda HBK Anton Šuljić ocijenio je da je Sudac, među ostalim, u tom razgovoru iznio i neka stajališta koja »nisu odmjerena, a neka nisu niti prihvatljiva«, primjerice, »ona u kojoj on poziva generala Gotovinu da se ne preda Haškom sudu«.
– Naravno da onaj tko imalo poznaje crkveno ustrojstvo, njegova mišljenja uzima kao osobna i izdvojena. Službeni stavovi Katoličke crkve u Hrvatskoj u tim su pitanjima posve drukčiji od njegovih i nije ih ni na koji način potrebno izjednačavati, ističe Šuljić, dodajući kako je, generalno govoreći, Crkva za poštivanje civilnih zakona i propisa, ukoliko se oni ne protive savjesti, vjeri i moralu.
Prema njegovim riječima, onaj tko poznaje vlč. Sudca zna da je on očito bio pod dojmom svojih susreta s hrvatskim braniteljima za koje trenutno vodi više seminara duhovne obnove, a s druge je strane; svojim odgovorima točno pogađao ono što je htio čuti njegov sugovornik koji ga je svojim sugestivnim pitanjima naprosto instrumentalizirao. Njegova darovitost u duhovnom i umjetničkom smislu, napominje Šuljić, još ne znači da su i njegova politička ili pak neka druga razmišljanja nepogrešiva.', zaključio je Šuljić.
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sastao se jučer u Bruxellesu s predsjednikom Europske komisije Jose Manuelom Barrosom, priopćeno je iz kardinalovog Ureda za odnose s javnošću. Bozanić, naime, sudjeluje na zasjedanju Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije. Na zasjedanju kardinal je održao i govor u kojem je, među ostalim, spomenuo usmjerenost Hrvatske prema Europi, stoji u priopćenju.
I. F.
-
Toozla
...prvo, smanji svoje predrasude jer ne znas sa kime pricas...Natore wrote:Toozla wrote:ako bolje pogledas shvatiti ces da se ne pravda ONA.....pravda se katolicka crkva.....i treba da se pravda i ogradjuje od OVAKVIH....
Ja ponavljam--ostavi(te) se vrijedjanja. Nemas dokaze za sto pises. Uostalom, da li je ista ta crkva izopcila Sveca. Ako (koliko znam nije) nije, nije li ti to dovoljan razlog da zastanes. Ponovo, ovo su osjetljive teme; mene tvoje razmisljanje vrijedja i stoga ne idi dalje. Katolicizam nije nesto tebi blisko; tvoji i slicni komentari samo iznudjuju negativizam koji ti/vam se nedje svidjeti (barem do sad je to bio slucaj).
...drugo, objasni mi sta je uvredljivo u mojim rijecima i ako si u pravu ja necu imati nikakvih problema da se izvinem...
-
Toozla
o kome ti pricas i polemises....kakav velecasni Svetac...ova tema, a i ja pricam o svećeniku imena "Zlatko Sudac"....Natore wrote:Toozla wrote:...zao mi je ako ti nije jasno KAKVIH....meni je jasno, a ocigledno, jasno je i vrhu katolicke crkve(ovo sam trebao napisati obrnutim redom)...u suprotnome, ne bi se ogradjivali od OVAKVIH...
Navedi mi zvanican dokument Katolicke crkve koji izopcuje velecasnog Sveca.
-
Toozla
...kako ti znas jesam li ja krscanin ili nisam.....prije par veceri si mislio da sam seljacina iz Tuzle....Natore wrote:Toozla wrote:...prvo, smanji svoje predrasude jer ne znas sa kime pricas...Natore wrote:
Ja ponavljam--ostavi(te) se vrijedjanja. Nemas dokaze za sto pises. Uostalom, da li je ista ta crkva izopcila Sveca. Ako (koliko znam nije) nije, nije li ti to dovoljan razlog da zastanes. Ponovo, ovo su osjetljive teme; mene tvoje razmisljanje vrijedja i stoga ne idi dalje. Katolicizam nije nesto tebi blisko; tvoji i slicni komentari samo iznudjuju negativizam koji ti/vam se nedje svidjeti (barem do sad je to bio slucaj).
...drugo, objasni mi sta je uvredljivo u mojim rijecima i ako si u pravu ja necu imati nikakvih problema da se izvinem...
Nemam sta da smanjujem. Ja imam svoja uvjerenja. Uvredljivo je da neko ko nije krscanin raspravlja o necemu sto je krscansko i sto ne moze da razumije.
....smanji predrasude....
-
Toozla
...evo po drugi put te pitam o kakvim uvredama govoris.....argumenti...Natore wrote:Ponovo, ja samo odgovaram na uvrede, a to tako i ide. Zar nije bolje biti obziran u biranju tema i pravljenju komentara?
....citirao si moj post i govorio o uvredama....
-
Toozla
...OVO SAM SKROZ PROPUSTIO U ZARU DEBATE....Natore wrote:LJudi i infideli (poput Islamista), koji nisu u stanju da shvate znacenje Isusa i krscanstva, imaju mentalnu barijeru koja ih onemogucuje da diskutiraju teme ovoga tipa. Isus je Bog! Na zalost, neki i dalje vjeruju u Muhameda, ubicu i pedofila.
...TEBI JE KRAJNJE VRIJEME DA SE PRESTANES POZIVATI NA ISUSA I NJEGOVU FILOZOFIJU "BOZE OPROSTI IM, NE ZNAJU STA RADE"....TVOJI STAVOVI NIKAKVE VEZE NEMAJU SA ISTOM....
-
Kazzablanca
J.... vas sve i svi popovi, efendije, hodje, svecenici, svestenici, Alije, Tudjmani, Karadjici, Milosevici isto k-o sto njih sve boli q**c za vas - budale.
-
Toozla
Natore wrote:Argument (retorika): Da li si ti izrazio negativizam spram Suca?
...jesam...zasniva se na mome misljenju i moralnim stavovima...
Kontra Argument: Jesi, no, bez argumenata.
...pogledaj priopcenje katolicke crkve koje je Zlata citirala...
Ponavljam--navedi mi dokaze da je katolicka crkva izopcila velecasnog Suca. Da li si ti Katolik? Ako je odgovor--"Ne,"
...odgovor je skroz ne bitan ali posto si ti strogi pripadnik plemena, za tvoju informaciju odgovor je DA....
kakvo moralno pravo ti, ili neko kao ti, imas da meni kazes sta je pravo.
...sam si odgovorio na svoje pitanje....odgovor je moralno pravo(jednako za vjernike svih religija, kao i za ne vjernike) i moralni principi....
-
Toozla
...nigdje....ali isto tako nije pozvao na osudu cak ni onih koji su ga razapeli na kriz...molio je za njihov oprost....Natore wrote:Gdje Isus opravdava ubistvo i pedofiliju?
...ja ne vidim da ti ovdje pokusavas objasniti ispravnost svojih stavova....ti donosis osude....to nema veze sa Isusovim ucenjem....
-
Toozla
...aaaaa, ti imas certifikat da doneses sud o pripadnosti katolicizmu....Natore wrote: Ti nisi glupa osoba--stoga, gdje u tom clanku stoji da se Katolicka crkva odrice Suca?
...vrati se na clanak pa procitaj detalje...Katolička crkva u Hrvatskoj ogradila se jučer od izjava velečasnog Zlatka Sudca
Ti nisi Katolik, jer ove govnarije isti ne bi mogao proizvesti niti pod uticajem, pa makar radio za Franju Topica.
....proglasi me covjek cafirom u sekundi....
...u sustini, moram priznati da si u pravu....po svome slobodnom uvjerenju ne pripadam niti jednoj od oficijelnih religija.....ali sam odrastao i vaspitavan kao katolik i vjeruj mi pokupio sam i usvojio svo dobro koje katolicka vjera propovjeda....
-
Toozla
....ne slazem se.....ako se vode na civilizovan i kulturan nacina onda nas vode ka upoznavanju nasih razlika i buducnosti sa puno vise uvazavanja...Natore wrote: Moral ima razlicite dimenzije, ovisno od perspektive iz koje se promatra. Krscani nemaju iste moralne principe kao i muslimani. Upravo radi toga bi moderatori morali da sprijece ovakve teme jer iste, neizbjezno, vode u konflikte.
-
Toozla
...ja sam i rekao da danas ne pripadan niti jednoj od oficijelnih religija....isto tako sam rekao kako sam odrastao i vaspitan...prema tome osjecam se validnim diskutantom o filozofiji katolicizma....Natore wrote:vjeruj mi pokupio sam i usvojio svo dobro koje katolicka vjera propovjeda....
Je li to subjektivno ili objektivno razmisljanje? Ja nastojim da budem dobar, ali cesto nisam.
...moje misljenje je da sam usvojio sposobnost da razlikujem dobro od zla....nisam savrsena osoba i ako pogrijesim spreman sam prihvatiti odgovornost i usvojiti pouke...jasno mi je kojoj strani zelim da pripadam...
Jedan ne moze uzeti iz vjere nesto sto smatra "dobrim" i odbaciti ostalo, a i dalje se nazivati pripadnikom te iste vjere. Mogu razumjeti da neko kaze da je ateista, ili da je vjernik koji ne pripada nikakvoj denominaciji, ali--isti/ta nema pravo da se predstavlja pripadnikom iste denominacije bez uvazavanja principa koji sacinjavaju istu.