POLICIJA U BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
TheMule

#51 Re: POLICIJA U BIH

Post by TheMule »

spacek wrote:
TheMule wrote:Kojeg tuzioca? Sta je on skrivio? Ovdje se mjesaju kruske i jabuke.
Ako ces traziti krivce, oni su Azra Miletić, Tihomir Lukes i Dragomir Vukoje
Što su oni krivci?
Krivi su jer su tužioci nekompetentni i korumpirani?
Krivi su jer su tužioci toliko nesposobni da ih kojekakvi priučeni advokati odbrane poraze na prvom stepenici?

U BiH je postalo hit legalno oslobađanje kriminalaca!
Postavi neukog i nesposobnog tužioca koji će podići optužnicu punu rupa i grešaka, koja će pasti bez većih problema.
Danas kriminalce uhapsiš, tužilaštvo podbaci, sudstvo presudi u korist krimnalca koji izađe na slobodu trajno i još se poziva na poštenje i pravdu i zakone, a svi znamo da je milione pronevjerio...samo tužilac to nije u mogućnosti da dokaže jer ne zna!

Jbt, frajer baci bombu, pobije 10 ljudi, tužilac ne zna optužnicu sročiti i padne tužba!
Šta treba sudstvo na svoju ruku da radi? Da progleda levatu tužiocu kroz prste? Da neregularne optužnice propušta i onda kad dođe presuda, nateži se vamo-tamo...dođe do Ustanvog suda il još gore do Strazbura - gdje se donese odluka da presuda pada zbog neregularnosti?
To treba? Da zbog idiota tužioca, sudstvo se kompletno kompromituje i do Strazbura svaki predmet stiže?
Lakše je sudiji grešku naći tužiocu i oboriti slučaj, nego se peglati sa odlukama Strazbura!
A koje greske ovaj pravi u postupku tuzenja? Zar ti nije malo sumljivo da svaki kriminalac, bombas i td dobije ili uvjetnu, ili minimalnu? Da li je tuzilac trazio samo 8 godina zatvora za onog bombasa iz diskoteke?

Sudije su te koje odrezu kaznu
spacek

#52 Re: POLICIJA U BIH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:49, edited 2 times in total.
Innovation

#53 Re: POLICIJA U BIH

Post by Innovation »

homega wrote: Ne postoji udruženje tužilaca BiH,

(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)
Hronika23.10.14, 16:34h
MEDIJSKI NAPADI I NEPRIMJEREN PRITISAK
Udruženje tužitelja BiH najoštrije osuđuje višemjesečnu kampanju Avaza protiv Dubravka Čampare
TheMule

#54 Re: POLICIJA U BIH

Post by TheMule »

spacek wrote:
TheMule wrote: A koje greske ovaj pravi u postupku tuzenja? Zar ti nije malo sumljivo da svaki kriminalac, bombas i td dobije ili uvjetnu, ili minimalnu? Da li je tuzilac trazio samo 8 godina zatvora za onog bombasa iz diskoteke?
Možemo naglabati, ako ne znamo detalje šta je tužilac uspio ili nije uspio dokazati, nagodbe i sl. Ne sporim da nema i sudijskih grešaka ili korumpiranosti i da je zakonom određena kazna od-do godina (pa sudija uzme najblaži oblik - pristranost i pritisci)...ne sporim da toga nema.

Ovdje ja govorim o padanju optužnica, gubljenji slučajeva koji se moraju dobiti tipa: Branković, Čović, sutra Budimir, prekosutra ovi Gibraltarci...itd...itd...slučajevi koji suštinski i ne dođu do sudija kako treba u formi da se uzmu u proces!

Dešava nam se da neko opljačka državu, preko noći zaradi 10 miliona i uredno SIPA provede hapšenje, mediji ispune naslovnice, a onda tužilac usere motku i poslije vidimo naslove u medijima kako se pokazalo da su pošteni, da je sudstvo odradilo svoj posao kako treba, da je pobijedila pravda i pravna država...itd...itd...i gotovoooooo. on lovu u dzep, tuzilac osmijeh na lice - eto probao je jbg.
Avaz mora tacno da napise sta i kako, tj. da napise jedan tekst popracen detaljnom istragom. Mislim da su sve te informacije dostupne javnosti, samo treba to iskopati. Najavili su detaljniji tekst sutra.

Prema ovome, zvuci kao da sudije nisu vjerovale svedocima :roll: :roll: :

- Svjedoci optužbe nisu pružili bilo kakva saznanja koja se tiču odlučnih činjenica, pa se prvostepeno vijeće nije osvrtalo posebno na njihove iskaze.

Koje cinjenice su bile "odlucne", ko su svjedoci, sta su rekli. To nam treba. Meni zvuci kao korumpirane/potplacene sudije
homega

#55 Re: POLICIJA U BIH

Post by homega »

Innovation wrote:
homega wrote: Ne postoji udruženje tužilaca BiH,

(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)
Hronika23.10.14, 16:34h
MEDIJSKI NAPADI I NEPRIMJEREN PRITISAK
Udruženje tužitelja BiH najoštrije osuđuje višemjesečnu kampanju Avaza protiv Dubravka Čampare
Ne postoji udruženje tužilaca BiH već Federacije BiH. Ne postavljaj nepismene izvore
Better Man

#56 Re: POLICIJA U BIH

Post by Better Man »

Čast pojedincima, ali večina policajaca je korumpirana do maksimuma i selektivno rade svoj posao. Jutros u Kralja Tomislava policajac piše prekršajni nalog djevojci, jer je stala s autom u traku koja je nekad bila parking. Cura je upalila sva 4 žmigavca i otišla u granap preko puta i kad je izašla on je zapisuje. Par metara niže lik na isti način stao, samo on je stao na pješački, drot ga samo pozdravi, nije se ni očešao da mu našiše kaznu. Ja da sam mu šef, iste sekunde bi ne ostao bez posla, već se nigdje ne bi mogao više zaposliti.
Voltriz

#57 Re: POLICIJA U BIH

Post by Voltriz »

Better Man wrote:Čast pojedincima, ali večina policajaca je korumpirana do maksimuma i selektivno rade svoj posao. Jutros u Kralja Tomislava policajac piše prekršajni nalog djevojci, jer je stala s autom u traku koja je nekad bila parking. Cura je upalila sva 4 žmigavca i otišla u granap preko puta i kad je izašla on je zapisuje. Par metara niže lik na isti način stao, samo on je stao na pješački, drot ga samo pozdravi, nije se ni očešao da mu našiše kaznu. Ja da sam mu šef, iste sekunde bi ne ostao bez posla, već se nigdje ne bi mogao više zaposliti.
Sto si ti jarane zajeban, a sta da je dunge lange drot?
Trebam te

#58 Re: POLICIJA U BIH

Post by Trebam te »

matsuda wrote:
dog_killer wrote:
Black swan wrote:dovoljno je jednom proći pored federalnog mupa i vidjeti kakve karikature rade za policiju
a da ne pričamo o naglascima
pola ih je drito s njive došla u policiju
Šta hoćeš da kažeš? Da su ljudi sa njive neka niža klasa ili da imaju niži IQ? Mislim da si ti na tom nivou.
govori o tome kako ne možeš pustiti plug, a uzeti pendrek/pištolj... ne doslovno, naravno....

dok su ljudi sa njive radili u policiji i licila je na nesto :izet:
elcaliente

#59 Re: POLICIJA U BIH

Post by elcaliente »

Pa dobro zar nije zakonski regulisano da policija treba da brani pa i silom ustavni poredak? To isto ukljucuje i odbranu legalno izabrani vlasti u drzavi. Nemoze neko doci i napasti nekog drzvanog sluzbenika samo sto mu ovaj nepase ili zapaliti drzavnu imovinu. Policija je samo instrument. Narod bira vlast a policija radi po naredbi vlasti ( ministar ) odnosno tuzilastva. Nevidim kakvu krivnju ima policija ako razbije neke demosntracije ili odbrani drzavnog sluzbenika?
elcaliente

#60 Re: POLICIJA U BIH

Post by elcaliente »

Better Man wrote:Čast pojedincima, ali večina policajaca je korumpirana do maksimuma i selektivno rade svoj posao. Jutros u Kralja Tomislava policajac piše prekršajni nalog djevojci, jer je stala s autom u traku koja je nekad bila parking. Cura je upalila sva 4 žmigavca i otišla u granap preko puta i kad je izašla on je zapisuje. Par metara niže lik na isti način stao, samo on je stao na pješački, drot ga samo pozdravi, nije se ni očešao da mu našiše kaznu. Ja da sam mu šef, iste sekunde bi ne ostao bez posla, već se nigdje ne bi mogao više zaposliti.

Nekontam poentu? Po tebi ta djevojka treba da namjerno krsi saobracajne propise i ugrozava tudze zivote jer neko drugi to isto radi? Nerazumijem to da se kod nas uvijek trazi izgovor za nesto sto se namjerno uradi i svjesno prekrsi zakon i to po onoj djecijoj; kako onaj drugi moze. Znaci da je neki frajer otisao i bacio se sa mosta onda bi i ta djevojka trebala to uraditi.

To da se svi trebaju kaznjavati i da nema prijateljstva kada je policajac na duznosti to uopste nije diskutabilno. Ali dali je ako tako nesto vidimo automatski nama opravdanje da onda i mi krsimo zakon namjerno?
Najbolje bi bilo policajci iz Sa idu na duznost u Ze i obratno onda nebi bilo prijateljstva, ali stanje kao sada nesmije biti izgovor da neko namjerno krsi zakon.
dobojlija81

#61 Re: POLICIJA U BIH

Post by dobojlija81 »

KatarinaKosaca wrote:Dobra tema, koju sam kanila otvoriti, ali nikako da imam pola sata vremena. Prijedlog otvaraču teme.. postaviti anketu "Imate li povjerenja u našu policiju", da, ne..
Moj odgovor je definitivno NE.
Da ti reČem onak ko policajac,a i vecina nas ovako misli,poslije Bugojna,Pivodića,ovih protesta gdje ste gledali samo kako mlatnut zandara i opsovat mu majku i sl. ganut sam vašim nepovjerenjem toliko da ne mogu spavat.Uredno cu podici svoju platu,a vase povjerenje kao i misljenje tj. dupe ima svako.

Jer jebes narod i drzavu gdje majmun raznese pola stanice,ubije covjeka,i izgleda da ce jos biti proglašen narodnim herojem,a da se niko od toliko vas savjesnih gradjana ne očeše o to.

A ionako ste pomjesali,sudstvo,tuzilastva,policiju ko sta radi i ciji je sta posao.
Ajd bok sada :run:
razonoda

#62 Re: POLICIJA U BIH

Post by razonoda »

U bivsoj nam zemlji , nije bilo dosta bosnjaka policajaca. Nekako taj im posao nije isao sa mentalitetom. Danas iz nuzde mnogi to nerado rade, zakonom nisu puno zasticeni. Napad na policajca se ne smatra nekim preksajem, za razliku od drugih zamalja, gdje ako cak uperis pistolj i ne upucas ga , tretira se kao tesko krivicno djelo.
Maksimalno zastiti policajca, pristojno ga platiti, i dozvoliti im tu ' SILU' da mlate prestupne. :wink:
shibonja

#63 Re: POLICIJA U BIH

Post by shibonja »

razonoda wrote:U bivsoj nam zemlji , nije bilo dosta bosnjaka policajaca. Nekako taj im posao nije isao sa mentalitetom. Danas iz nuzde mnogi to nerado rade, zakonom nisu puno zasticeni. Napad na policajca se ne smatra nekim preksajem, za razliku od drugih zamalja, gdje ako cak uperis pistolj i ne upucas ga , tretira se kao tesko krivicno djelo.
Maksimalno zastiti policajca, pristojno ga platiti, i dozvoliti im tu ' SILU' da mlate prestupne. :wink:
Nebih reko,ja se sjecam Hamze iz Tuzle in dan danas :D
kakavdanakneiskustvu

#64 Re: POLICIJA U BIH

Post by kakavdanakneiskustvu »

a ko ti kaže da i šef nije korumpiran?
supercali

#65 Re: POLICIJA U BIH

Post by supercali »

jesu i sefovi al vjerovatno nisu na tom nivou da im neki obicni koji je parkirao da se pozdravlja s njim osim ako nije kakva glavesina taj u autu
sefovi se pozdravljaju na vecem nivou i po restoranima a ne po ulici
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#66 Re: POLICIJA U BIH

Post by KatarinaKosaca »

Ne znam primjer kad je rijamu zastitila gradjanina. Oni sluze samo da stite politicare i mafiju.
kakavdanakneiskustvu

#67 Re: POLICIJA U BIH

Post by kakavdanakneiskustvu »

KatarinaKosaca wrote:Ne znam primjer kad je rijamu zastitila gradjanina. Oni sluze samo da stite politicare i mafiju.

i politicari i mafija su građani
Better Man

#68 Re: POLICIJA U BIH

Post by Better Man »

elcaliente wrote:

Nekontam poentu? Po tebi ta djevojka treba da namjerno krsi saobracajne propise i ugrozava tudze zivote jer neko drugi to isto radi? Nerazumijem to da se kod nas uvijek trazi izgovor za nesto sto se namjerno uradi i svjesno prekrsi zakon i to po onoj djecijoj; kako onaj drugi moze. Znaci da je neki frajer otisao i bacio se sa mosta onda bi i ta djevojka trebala to uraditi.

To da se svi trebaju kaznjavati i da nema prijateljstva kada je policajac na duznosti to uopste nije diskutabilno. Ali dali je ako tako nesto vidimo automatski nama opravdanje da onda i mi krsimo zakon namjerno?
Najbolje bi bilo policajci iz Sa idu na duznost u Ze i obratno onda nebi bilo prijateljstva, ali stanje kao sada nesmije biti izgovor da neko namjerno krsi zakon.
Ne, već policajac treba da kažnjava sve bez izuzetka, a ne da selektivno radi tako što nju kazni,a njega ne.
pojedinac

#69 Re: POLICIJA U BIH

Post by pojedinac »

J`te mene otprilike prije mjesec dana umalo ne zgazi policijsko patrolno auto na sred pješačkog prelaza. Sjede dvojica unutra i profuraše kao da nikog nema na zebri. :(

BH policija su poput lovočuvara koji čuvaju malobrojnu divljač.
nadžak

#70 Re: POLICIJA U BIH

Post by nadžak »

dobojlija81 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dobra tema, koju sam kanila otvoriti, ali nikako da imam pola sata vremena. Prijedlog otvaraču teme.. postaviti anketu "Imate li povjerenja u našu policiju", da, ne..
Moj odgovor je definitivno NE.
Da ti reČem onak ko policajac,a i vecina nas ovako misli,poslije Bugojna,Pivodića,ovih protesta gdje ste gledali samo kako mlatnut zandara i opsovat mu majku i sl. ganut sam vašim nepovjerenjem toliko da ne mogu spavat.Uredno cu podici svoju platu,a vase povjerenje kao i misljenje tj. dupe ima svako.

Jer jebes narod i drzavu gdje majmun raznese pola stanice,ubije covjeka,i izgleda da ce jos biti proglašen narodnim herojem,a da se niko od toliko vas savjesnih gradjana ne očeše o to.

A ionako ste pomjesali,sudstvo,tuzilastva,policiju ko sta radi i ciji je sta posao.
Ajd bok sada :run:
Čestitam, potpisujem.

Jedan stranac je rekao da nije nigdje vidio da narod nema nikako samokritike, poput nas. To je ova priča gore navedena sa ovom curom i autom. Znači, kod nas je na snazi ona parola, super, mogu radit šta hoću zato što i drugi rade to isto pa i gore. Onda kad dobiješ kaznu ili ti neko opomene frka.

Kad ćemo shvatiti da smo MI ovo što je BiH sada? Predsjednici, ministri, komandiri, policajci, taksisti-to smo mi! Učenici, maloljetni huligani, nasilnici, to su NAŠA djeca! Nisu sa Marsa pali. Danas si u uniformi, sutra si za šalterom, prekosutra u bolnici i u krug. Svi smo dio problema a očekujemo da nama ne prave problem. Kad mi krenemo od sebe onda se možemo nadat dobru.
homega

#71 Re: POLICIJA U BIH

Post by homega »

KatarinaKosaca wrote:Ne znam primjer kad je rijamu zastitila gradjanina. Oni sluze samo da stite politicare i mafiju.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
TheMule

#72 Re: POLICIJA U BIH

Post by TheMule »

Evo ljudi vidite da sam bio u pravu, sudije su krive, ne tuzioci:
Sud BiH je odbio prijedlog Tužilaštva BiH kao neosnovan jer nije našao postojanje osnovane sumnje što je osnovni uslov za određivanje pritvora, javlja FTV.

Sud BiH je naložio njihovo puštanje, a na ovu odluku može se uložiti žalba Kaznenom vijeću Suda BiH u roku od 24 sata.

Podsjetimo, u akciji "Gibraltar" pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su direktora marketinške agencije S.V.R.S.A. Nevena Kulenovića, zatim Belmu Kulenović, Sanjina Kulenovića, visoke dužnosnike kompanije HT Eronet Stipu Prlića i Zorana Bakulu, zamjenicu generalnog direktora PINK BH Lajlu Torlak, direktora Mreže plus Darka Aleksića, direktora agencije MITA Ejuba Kučuka te vlasnika agencije Fabrika Senada Zaimovića.

Njima se, između ostalog, na teret stavlja krivično djelo organizirani kriminial u vezi s krivičnim djelima finansijski kriminal, korupcija, pranje novca, porezna utaja, carinska prevara, zloupotreba položaja, krivotvorenje službene isprave, davanje i primanje dara i drugih oblika koristi.
Nije moguce da tuzioci uvjek uprskaju stvar. Ako je SIPA uhapsila nekog zbog carinske prevare, morali su tu biti neki dobri dokazi za to, ako su uhapsili za davanje i primanje dara, morali su imati pouzdane informacije, itd itd. Sudije objesiti o bandere nema druge
nino90

#73 Re: POLICIJA U BIH

Post by nino90 »

meni smeta sto ne kaznjavaju ove sto ugrozavaju druge ljude ( mislim prvenstveno vozace sto jurcaju uvaljuju se opasno, nekoliko puta sam vidio kako proleti pored policajca ili uradi nesto drugo sto ugrozava pjesake a on nista. da uzme onu motorolu dojavi nekome da ga dole zaustavi kazni nesto, jok), ali zato kaznjavaju ako je nepropusno parkiran ili ako ovi mladji nemaju P i slicno. oni selektivno sta im je lakse

Sent from my iPad using Tapatalk
pinkman

#74 Re: POLICIJA U BIH

Post by pinkman »

Meni je napisana kazna jer druga vozila nisu mogla proci. Iako su mogla. Poslije sam prosetao do prodavnice i vidio vozilo parkirano na pjesackom prijelazu. I naravno, niko nije pisao kaznu. Ali eto, svakog cuda tri dana dosta, pa uskoro dovidjenja Bosnia and Herzegovina. :kiss:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#75 Re: POLICIJA U BIH

Post by KatarinaKosaca »

U svom dubokoumnom razmisljanju policajac @dobojlia, kao i Platon koji mu lajka i divi, zaboravljaju samo "sitnicu", da narod placa policiju, a ne obrnuto. Od svega sto kupimo 17% ide u budzet, + direktni porezi+ registracije + MMF zaduzenja. Kao odgovor tome drot se na forumu eri "Boli me dupe sta vimislite". E, pa boli i mene dupe kako vi zivite, jer niti ste hrabri' niti radite, a vrlo ste podlozni mitu
Post Reply