POLICIJA U BIH
-
spacek
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2 Re: POLICIJA U BIH
Ma koja policija, koje pichke materine. 95% njih je posao policajca upravo dobilo na štelu i instalirani su na svoje pozicije od vladajucih struktura tako da apsolutno nije ni čudo da rade ovo što su danas radili u Tuzli. Žao mi je samo šačice onih poštenih ljudi koji rade u policiji i bave se policijskim poslom...
- dajdza-ze
#3 Re: POLICIJA U BIH
to je tospacek wrote:Pokrećem raspravu na temu ''Policija u BiH'' i zivo me interesuje koja je razlika izmedju Policije u BiH i Zastitara u BiH...
Po svemu do sada prikazanom, policija u BiH najmanje ima ovlasti da bude policija i da radi posao koji je preodredjen za poslove kojim se treba baviti policija.
Do sada se pokazalo da korupcija, kriminal, bezakonje i anarhija uzima maha u svim slojevima bh drustva i da policija ne obavlja svoj posao, cak naprotiv - zmiri na probleme u BiH.
Jedino gdje se policija aktivira to je u Zastiti politicara i njihove uze i sire familije, zmireci na uocljiv kriminal i nedjela (kako preko ubistava, do klasicnog kriminala i terora, tako i do korupcije i sl.)...
Postavlja se pitanje, koja je svrha policije u BiH???
Samo da stite legalno izabrane politicare i udaraja na narod koji je nezadovoljan istim???
To onda nije policija, to su zastitari najvecih kriminalaca u drzavi koji su iznad zakona, zar ne?
Bice sve vise i vise ovakvih nereda, i zivo me interesuje u sta ce se bh policija pretvoriti?
-
lajkujMe
#4 Re: POLICIJA U BIH
Policija je nakon rata bila ok i postovana, jer su jos radile stare garniture policije, od 2000tih na ovamo se to drasticno promjenilo, kombinacija zaposljavanja na stelu i zastrasivanja postenih policajaca i inspektora je uzrokovala letargicnost policije u BIH, oni koji zele ne smiju a oni ostali vazno im samo da je plata redovna i da ne stradaju.
Tako da policija dize ruke protiv nemocnih i slabih a protiv ovih jacih se uvlaci u guzicu.
Tako da policija dize ruke protiv nemocnih i slabih a protiv ovih jacih se uvlaci u guzicu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: POLICIJA U BIH
dovoljno je jednom proći pored federalnog mupa i vidjeti kakve karikature rade za policiju
a da ne pričamo o naglascima
pola ih je drito s njive došla u policiju
- McMoy
#6 Re: POLICIJA U BIH
Ne znam šta si drugo očekivao?!spacek wrote:Pokrećem raspravu na temu ''Policija u BiH'' i zivo me interesuje koja je razlika izmedju Policije u BiH i Zastitara u BiH...
Po svemu do sada prikazanom, policija u BiH najmanje ima ovlasti da bude policija i da radi posao koji je preodredjen za poslove kojim se treba baviti policija.
Do sada se pokazalo da korupcija, kriminal, bezakonje i anarhija uzima maha u svim slojevima bh drustva i da policija ne obavlja svoj posao, cak naprotiv - zmiri na probleme u BiH.
Jedino gdje se policija aktivira to je u Zastiti politicara i njihove uze i sire familije, zmireci na uocljiv kriminal i nedjela (kako preko ubistava, do klasicnog kriminala i terora, tako i do korupcije i sl.)...
Postavlja se pitanje, koja je svrha policije u BiH???
Samo da stite legalno izabrane politicare i udaraja na narod koji je nezadovoljan istim???
To onda nije policija, to su zastitari najvecih kriminalaca u drzavi koji su iznad zakona, zar ne?
Bice sve vise i vise ovakvih nereda, i zivo me interesuje u sta ce se bh policija pretvoriti?
Plus da štite krvavo stečenu imovinu banki i uspješnih ratnih i poslijeratnih biznismena.
- Logovan
#7 Re: POLICIJA U BIH
A.C.A.B.
- dog_killer
#8 Re: POLICIJA U BIH
Šta hoćeš da kažeš? Da su ljudi sa njive neka niža klasa ili da imaju niži IQ? Mislim da si ti na tom nivou.Black swan wrote:dovoljno je jednom proći pored federalnog mupa i vidjeti kakve karikature rade za policiju
- Zatamnjena stakla
#9 Re: POLICIJA U BIH
ljudi sa njive ne mogu radit u policijidog_killer wrote:Šta hoćeš da kažeš? Da su ljudi sa njive neka niža klasa ili da imaju niži IQ? Mislim da si ti na tom nivou.Black swan wrote:dovoljno je jednom proći pored federalnog mupa i vidjeti kakve karikature rade za policiju
- matsuda
#10 Re: POLICIJA U BIH
govori o tome kako ne možeš pustiti plug, a uzeti pendrek/pištolj... ne doslovno, naravno....dog_killer wrote:Šta hoćeš da kažeš? Da su ljudi sa njive neka niža klasa ili da imaju niži IQ? Mislim da si ti na tom nivou.Black swan wrote:dovoljno je jednom proći pored federalnog mupa i vidjeti kakve karikature rade za policiju
-
spacek
-
archi_a
#12 Re: POLICIJA U BIH
Pred tuzilastvo da. Pred policiju ne. Ja nikad necu dati na policiju. Napominjem da nemam nikog u porodici, niti sam ja policajac. Jucer mi je bilo pravo zao policajaca.... Stojis tu. Nemas jasnu naredbu. Sefovi se izvlace, a ti moras trpiti uvrede nedojencadi i shupaka, pljuvanje, kamenje, palije, suzavac sa pola metra a ne smijes reagovati. Da su dobili naredbu, siguran sam da bi sve rijesili u roku pola sata. Da su krenuli kako su mogli krenuti bilo bi i mrtvih glava medju demonstrantima. A nisu i iako im je zivot mozda bio i ugrozen u par navrata mislim da su i blago odreagovali. Za to vrijeme sigurnosni shupak se sepurio po medijima i reklamirao svoju stranku. Mislite sta hocete, ali ja nedam na policiju. Zamislite sta bi tek bilo da ih nema ?!?
-
spacek
-
nema me tamo
#14 Re: POLICIJA U BIH
archi_a wrote:Pred tuzilastvo da. Pred policiju ne. Ja nikad necu dati na policiju. Napominjem da nemam nikog u porodici, niti sam ja policajac. Jucer mi je bilo pravo zao policajaca.... Stojis tu. Nemas jasnu naredbu. Sefovi se izvlace, a ti moras trpiti uvrede nedojencadi i shupaka, pljuvanje, kamenje, palije, suzavac sa pola metra a ne smijes reagovati. Da su dobili naredbu, siguran sam da bi sve rijesili u roku pola sata. Da su krenuli kako su mogli krenuti bilo bi i mrtvih glava medju demonstrantima. A nisu i iako im je zivot mozda bio i ugrozen u par navrata mislim da su i blago odreagovali. Za to vrijeme sigurnosni shupak se sepurio po medijima i reklamirao svoju stranku. Mislite sta hocete, ali ja nedam na policiju. Zamislite sta bi tek bilo da ih nema ?!?
Slazem se da su krenuli bilo bi svega, ono sto je sigurno da nebi' gorile obije zgrade..
Eh problem je sad što je raja napadala s 4 strane a ovi nit' su imali jasnu naredbu nit dovoljno ljudi rekao bih..
Tako je rezultiralo onim zestokim otporom demonstranata i mnogo povrijeđenih policajaca..
Al' isto tako je problem policajaca jucer bio taj što je makar 70 % njih klasicne pičketine i kad kreneš na njih pravo razbiju se ko 1 razred osnovne..I da fazon je bio sto su kontali da ce porazbijat stakla samo, a među demonstrantima bili kokteli..I tad je vec bilo kasno za kontranapad..I slazem se da treba podrzat policiju iako među njima ima pravih govana od ljudi..Npr pogledaj Tuzlu lafo polozili palice, a dan prije udarali sve redom kad je bilo 500 ljudi..
Dakle poenta je da nam je i policija vrlo loše organizovana, i da samo mali ekces treba da se napravi ludilo u centru grada.A da ovi ne mogu ništa napravit povodom toga! Popravke obije zgrade placamo mi - oni koji smo i palili.
-
kakavdanakneiskustvu
#16 Re: POLICIJA U BIH
archi_a wrote:Pred tuzilastvo da. Pred policiju ne. Ja nikad necu dati na policiju. Napominjem da nemam nikog u porodici, niti sam ja policajac. Jucer mi je bilo pravo zao policajaca.... Stojis tu. Nemas jasnu naredbu. Sefovi se izvlace, a ti moras trpiti uvrede nedojencadi i shupaka, pljuvanje, kamenje, palije, suzavac sa pola metra a ne smijes reagovati. Da su dobili naredbu, siguran sam da bi sve rijesili u roku pola sata. Da su krenuli kako su mogli krenuti bilo bi i mrtvih glava medju demonstrantima. A nisu i iako im je zivot mozda bio i ugrozen u par navrata mislim da su i blago odreagovali. Za to vrijeme sigurnosni shupak se sepurio po medijima i reklamirao svoju stranku. Mislite sta hocete, ali ja nedam na policiju. Zamislite sta bi tek bilo da ih nema ?!?
- hatemondays
#17 Re: POLICIJA U BIH
Treba nasu policiju uporediti sa policajcima vani i onda se vidi prava slika nase policije, samo kod nas policajci uzimaju otvoreno mito, samo kod nas policajci razlikuju opasne igrace od obicnih ljudi,da se razumijemo kod nas klokana policajci su osrednje placeni, za ovo guranje u miljacku ovdje bio neko zijanio posao i bio bih krivicno gonjen, nedavno su njih osam policajaca ganjala jednog brazilskog studenta, tezirali su ga 8 puta, momak je bio pod uticajem droga i u umro je, i sve snimljeno kamerama, sad njih 4 ce kriminalno odgovarati a drzava ce morati isplatiti odstetu, dakle policija mora znati sta moze a sta nemoze , ali nazalost kod nas cim navuku uniformu gledaju da cvaknu na cesti kakvog levata i eto dodatne stoje po danu, ovjde napravis prekrsaj nema rasprave napise ti kaznu i to masnu i vozdra , ako neplatis platices sa kamatom a zaliti se neces jer sve snimaju kamerom dakle imaju dokaze i kraj price.Da ne pricam o silnim mjenjanjem vozackih, licnih i pasosa svake 2 godine, samo zato sto ovim uhljupima na vlasti fali para a fali posto su unistili toliko radnih mjesta a ljudi na biroima neplacaju poreze nigdje pa naravno ni kod nas.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18 Re: POLICIJA U BIH
Odgovorno tvrdim(sto bi rekao Damir
) da je policija bila sposobna da sprijeci destrukciju
. Zasto se to nije desilo??
-
kakavdanakneiskustvu
#19 Re: POLICIJA U BIH
Bobi wrote:Odgovorno tvrdim(sto bi rekao Damir) da je policija bila sposobna da sprijeci destrukciju
. Zasto se to nije desilo??
normalno da je sposobna,znam da u zenici nisu imali naredbu,huligani su sat vremena uništavali zgradu kantona,policajci su morali samo to gledati,apsurd
-
Bobi
- Forum administrator
#20 Re: POLICIJA U BIH
Ok, ko je trebao da dâ naredbu?
-
kakavdanakneiskustvu
#21 Re: POLICIJA U BIH
Bobi wrote:Ok, ko je trebao da dâ naredbu?
šefovi policije,ko drugi
-
Bobi
- Forum administrator
#22 Re: POLICIJA U BIH
Cek, znaci da oni nisu radili svoj posao, znamo sta je posao policije?Kad neko divlja na forumu neometano danima a ja ga ne sankcionishem znaci da ne radim svoj posao, sta cu onda ovdje?
-
kakavdanakneiskustvu
#23 Re: POLICIJA U BIH
Bobi wrote:Cek, znaci da oni nisu radili svoj posao, znamo sta je posao policije?Kad neko divlja na forumu neometano danima a ja ga ne sankcionishem znaci da ne radim svoj posao, sta cu onda ovdje?
slažem se
- guber90
#24 Re: POLICIJA U BIH
Meni su emocije tu podjeljene, zao mi je onih obicnih policajaca, oni samo mogu dici stit, mozda lupiti koji put pendrekom i to je to (ima i medju njima bagre, koja tuce tek kada specijalac uhvati), medjutim kako da ja zalim one specijalce koji udaraju profesore, studente, petnaestogodisnju djecu, nevin narod, kako da ja njih zalim, mada opet ima i medju njima postenih, koji primjene onoliku silu kolika je potrebna da se savlada protestant, ali su u manjem broju? Sve u svemu zalim one postene medju njima.archi_a wrote:Pred tuzilastvo da. Pred policiju ne. Ja nikad necu dati na policiju. Napominjem da nemam nikog u porodici, niti sam ja policajac. Jucer mi je bilo pravo zao policajaca.... Stojis tu. Nemas jasnu naredbu. Sefovi se izvlace, a ti moras trpiti uvrede nedojencadi i shupaka, pljuvanje, kamenje, palije, suzavac sa pola metra a ne smijes reagovati. Da su dobili naredbu, siguran sam da bi sve rijesili u roku pola sata. Da su krenuli kako su mogli krenuti bilo bi i mrtvih glava medju demonstrantima. A nisu i iako im je zivot mozda bio i ugrozen u par navrata mislim da su i blago odreagovali. Za to vrijeme sigurnosni shupak se sepurio po medijima i reklamirao svoju stranku. Mislite sta hocete, ali ja nedam na policiju. Zamislite sta bi tek bilo da ih nema ?!?
-
EdinŠopović
#25 Re: POLICIJA U BIH
Evo vam sarajevska policija
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogl ... 26516.aspx
I šta klix čeka s objavom ovog videa?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogl ... 26516.aspx
I šta klix čeka s objavom ovog videa?