Ja imam osecaj da ti ovde ne vidis sasvim primenu Bozijeg sveznanja. Da li moze biti zapisana sudbina svih ljudi? Moze, i to se zove Levhi-Mahfuz i tu se nalaze sudbine svih zivih bica od Adema pa do Sudnjeg dana. Ja sam ti odgovorio na prva dva pitanja ranije danas, pa cu sad samo na trece.Ti ne razumješ ili ne želiš da razumiješ moja pitanja. Ne pričam o odgovornosti nego o kontradikciji. Idemo ponovo.
Ako bog sada zna šta ću napraviti sutra u 12:00, može li to on zapisati? Valjda može jer je svemoguć? Dakle, bog danas zapiše to šta ću ja uraditi. Imam li ja u periodu od sada do sutra u 12:00 izbor da odlučim šta da uradim? Ako imam izbor, mogu li postupiti drugačije od onoga što je bog danas zapisao? Alo postupim drugačije, bog nije znao šta ću uraditi.
Ako imam izbor, mogu li postupiti drugačije od onoga što je bog danas zapisao? Alo postupim drugačije, bog nije znao šta ću uraditi
Imas izbor, ali ti previdjas Bozije sveznanje i mogucnost sagledavanja buducnosti. Bog ce svakako znati tvoj izbor sta ces uciniti, bez obzira koliko se puta ti premisljao. Konacna tvoja odluka je Njemu vec poznata jer je to uslov sveznanja. Ako kazemo da Bog nesto nije znao, tada negiramo njegovu osobinu sveznanja, a time i samog Njega. I tu onda prestaje prica o Bogu kao apsolutu, a pocinje antromorfizovana verzija.