Šta je istina u BiH?
- SmokingMan
-
JackTheStripper
#52 Re: Šta je istina u BiH?
´Perec wrote:Nije ! Moras procitati definiciju genocida . Ocistiti kompletano jedan prostor , regiju , pobiti sve muskarce od kojih je mnogo djecaka , zene protjerati ....osistiti ubistvima prostor od jedne etnicke i vjerske grupe unistiti vjerske objekte unistiti sve tragove njihovog postojanja na tom podrucuju u svrhu stvaranja etnicki i vjerski ciste teritorije koja se ,, osobadja ,, za jedan drugi narod jeste genocid .
Zar onda Vukovar u cjelini nije genocid? Sve odgovara tvom opisu. Očišćen prostor, pobijeno mnogo muškaraca, žena, djece, grad sravnjen, streljani zarobljeni i ranjenici, stvorena etnički čista teritorija itd itd..
U Vukovaru su Hrvati danas vecina.
-
Perec
#53 Re: Šta je istina u BiH?
Bili bi i Bošnjaci većina u Srebrenici da su dobili rat. Revanš je revanš.. Nerješeno je nerješeno..JackTheStripper wrote:´Perec wrote:Nije ! Moras procitati definiciju genocida . Ocistiti kompletano jedan prostor , regiju , pobiti sve muskarce od kojih je mnogo djecaka , zene protjerati ....osistiti ubistvima prostor od jedne etnicke i vjerske grupe unistiti vjerske objekte unistiti sve tragove njihovog postojanja na tom podrucuju u svrhu stvaranja etnicki i vjerski ciste teritorije koja se ,, osobadja ,, za jedan drugi narod jeste genocid .
Zar onda Vukovar u cjelini nije genocid? Sve odgovara tvom opisu. Očišćen prostor, pobijeno mnogo muškaraca, žena, djece, grad sravnjen, streljani zarobljeni i ranjenici, stvorena etnički čista teritorija itd itd..
U Vukovaru su Hrvati danas vecina.
U Vukovaru jesu Hrvati većina, ali zato nedostaje pola stanovništva.
Last edited by Perec on 30/01/2014 17:08, edited 1 time in total.
-
Aspekt
#54 Re: Šta je istina u BiH?
Kada covjek cita ove forume tek 20 godina nakon rata vidis s kim zivis . Ali eto samo nastavite , namnozili ste se na forumu kao da vas neko stanca kopirnim aparatom . Nemoguce je to vise pratiti i trositi energiju i zivce sa ljudskim sljamom koji se ruga zrtvama genocida . Od djece ciji su ocevi pucali u potiljak golobradoj djeci nista se drugo i ne moze ocekivati .
- Memory
#55 Re: Šta je istina u BiH?
Koji bolesnik je ovaj Perec, fuj.
-
Perec
#56 Re: Šta je istina u BiH?
Tolerancija na djelu.. Tko ima drugačiji stav od mog, taj je bolesnik, zločinac, kockoglavi, tatu mu je masovni ubojica i ostali izljevi tolerancije..Memory wrote:Koji bolesnik je ovaj Perec, fuj.
Last edited by Perec on 30/01/2014 17:12, edited 1 time in total.
-
Itakoto
#57 Re: Šta je istina u BiH?
Gori ste svi vi koji se prepirete sa raznoraznim vrstima peciva. Ignore the motherf***er!
-
Itakoto
#58 Re: Šta je istina u BiH?
Cuj tolerancija? Biti tolerantan prema tebi i tvojim istomisljenicima bi trebalo biti krivicno djelo!Perec wrote:Tolerancija na djelu..Memory wrote:Koji bolesnik je ovaj Perec, fuj.
-
Aspekt
#59 Re: Šta je istina u BiH?
Perec
ps Ja licno nemam nikkavih prblema sa Vukovarom . Smatram ga gradom herojom kojeg su zvijeri unistile . Duboko su osjecam sa patnjom Vukovarcana . Moje misli su s njima . Evo ja cu biti prvi koji kaze da tamo bio genocid . Zasto ti negiras genocid u Srebrenici to samo tvoj bolesni mozak i tvoje srce zatrovano mrznjom, zna .
Mom opisu odgovara ali ocito ne odgovara opisu povelji UN o genocidu . Ja sam je parafrazirao . Ti imas pravo podnijeti tuzbu . Tuzba od strane Hrvatske je podnesena . Sljivancanin je u zatvoru .Zar onda Vukovar u cjelini nije genocid? Sve odgovara tvom opisu. Očišćen prostor, pobijeno mnogo muškaraca, žena, djece, grad sravnjen, streljani zarobljeni i ranjenici, stvorena etnički čista teritorija itd itd..
ps Ja licno nemam nikkavih prblema sa Vukovarom . Smatram ga gradom herojom kojeg su zvijeri unistile . Duboko su osjecam sa patnjom Vukovarcana . Moje misli su s njima . Evo ja cu biti prvi koji kaze da tamo bio genocid . Zasto ti negiras genocid u Srebrenici to samo tvoj bolesni mozak i tvoje srce zatrovano mrznjom, zna .
- Memory
#60 Re: Šta je istina u BiH?
Ja sam tvoj post prijavio i obrazložio sam prijavu. Pričaš mi o nekoj toleranciji gdje je tebi kao dozvoljeno da vrijeđaš žrtve genocida u Srebrenici?
I kada dobiješ ban govoriti ćeš da si ugrožen, nemaš pravo da napišeš nešto itd.
Takvi kao ti su čisti primjeri licemjerne osobe, bolest našeg društva.
I kada dobiješ ban govoriti ćeš da si ugrožen, nemaš pravo da napišeš nešto itd.
-
Aspekt
#61 Re: Šta je istina u BiH?
Ne mozes negirati dokazani genocid i to zvati misljenjem i stavom .Perec wrote:Tolerancija na djelu.. Tko ima drugačiji stav od mog, taj je bolesnik, zločinac, kockoglavi, tatu mu je masovni ubojica i ostali izljevi tolerancije..Memory wrote:Koji bolesnik je ovaj Perec, fuj.
Dosad si 5 puta spomenuo genocid u Armeniji sa naglaskom na turski mada se to desilo prije 100 godina , i ti o tome pojma nemas , ne znas ni na karti naci Armeniju ne znas ni sta su ljudi po vjeroispovjesti jednostavno nemas blage veze o tome ali to forsiras jer patoloski mrzis muslimane .
-
Aspekt
#62 Re: Šta je istina u BiH?
Perec igras se vatrom , zbog ovakvih stvari neko bi mogao tuzbu podnijeti protiv tebe . Ako mislis da se mozes sakriti varas se .
-
hizo ramidovic
#63 Re: Šta je istina u BiH?
pa, nesretnice, ti si za mjerilo da li je nesto genocid ili nije uzeo spolnu i starosnu strukturu zrtava!!! sad sam sebe demantujes. dakle, da ponovim savjet: presudu u ruke, pazljivo iscitaj, nadju dobrog pravnika da ti prevede i protumaci, i onda nam se javi.Perec wrote: Aha, onda je svako streljanje ratnih zarobljenik genocid? Koliko je genocida onda bilo u ovim ratovima? 150?
opet se vracamo na to da nemas blage veze sta je to genocid, pa ponovoi procitaj prethodni pasus. btw, mozes li nam navesti koji je sud i kada presudio da su turci izvrili genocid nad armenima? de nas prosvijetli, mileta ti tvog?Perec wrote: Znam ja dobro što je genocid. Genocid je Holokaust, Ruanda, turski pokolj Armenaca..
Opet postavljam pitanje, zbog čega bi svatko morao priznavati taj sud i njegove odluke? Taj sud je neozbiljan i politički sud. To je svakoj budali jasno. Jasno je i vama, al vam njegove presude gode, pa vam je svaki "argument", rekao haški sud i to je sveto slovo.![]()
pa, jadnice, ti ni par logickih sekvenci ne umijes povezati...Perec wrote: Kakve veze oluja i gotovina imaju sa ovom temom i sa BiH?
veza 'oluje ', gotovine i markaca sa ovom temom je (ne)priznavanje odluka haskog suda. kontas?
p.s. post ti je prijavljen moderaciji zbog vrijedjanja zrtava i negiranja genocida, i nadam se da ce te poslati tamo gdje ti je i mjesto.
kad ti slijedeci put dosadi guslanje na poskoku, ti izadji malo u selo, nadji sta i oderi, smiri hormone.
-
Perec
#64 Re: Šta je istina u BiH?
Možeš biti prvi koji će reći da se tamo dogodio genocid, ali usprkos svemu, nije nego ratni zločin. Genocid je najgori i najveći zločin koji se može počiniti, nepojmljivih razmjera, toga u prošlom ratu nije bilo na ovim prostorima. Znam to dobro jer sam jako mnogo vremena proučavao zbivanja na ovim prostorima, zločine, vojne operacije i znam kakvi zločini su počinjeni u prošlosti (koji se s pravom mogu nazvati genocid). Ako je zločin u Srebrenici genocid, kako onda nazvati zločin nad Jeverjima/Židovima? Nad Armencima? Nije isto pobiti nekoliko milijuna i nekoliko stotina ili tisuća ljudi.ps Ja licno nemam nikkavih prblema sa Vukovarom . Smatram ga gradom herojom kojeg su zvijeri unistile . Duboko su osjecam sa patnjom Vukovarcana . Moje misli su s njima . Evo ja cu biti prvi koji kaze da tamo bio genocid . Zasto ti negiras genocid u Srebrenici to samo tvoj bolesni mozak i tvoje srce zatrovano mrznjom, zna .
-
Perec
#65 Re: Šta je istina u BiH?
Ne, nego jer su Turci tu pobili milijun i pol ljudi.Aspekt wrote:Ne mozes negirati dokazani genocid i to zvati misljenjem i stavom .Perec wrote:Tolerancija na djelu.. Tko ima drugačiji stav od mog, taj je bolesnik, zločinac, kockoglavi, tatu mu je masovni ubojica i ostali izljevi tolerancije..Memory wrote:Koji bolesnik je ovaj Perec, fuj.
Dosad si 5 puta spomenuo genocid u Armeniji sa naglaskom na turski mada se to desilo prije 100 godina , i ti o tome pojma nemas , ne znas ni na karti naci Armeniju ne znas ni sta su ljudi po vjeroispovjesti jednostavno nemas blage veze o tome ali to forsiras jer patoloski mrzis muslimane .
-
Aspekt
#66 Re: Šta je istina u BiH?
Negiranje genocida u srebrenici na ovom forumu je zabranjeno i kaznjivo . To ce se desiti jednog dana i u svim drugim segmentima drustva . Nece proci jos puno vremena kada ce bosanska policija ovakve traziti po ip adresama .
-
Perec
#67 Re: Šta je istina u BiH?
Prijavu si vjerojatno ispunio lažima i neistinama. Nisam nigdje vrijeđao žrtve, nego suprotno. Nisam ni bezrazložno negirao genocid nego sam potkrijepio primjerima zbog čega smatram da to nije genocid. Ako je to razlog za baniranje, to nije problem mene nego ovog foruma.Memory wrote:Ja sam tvoj post prijavio i obrazložio sam prijavu. Pričaš mi o nekoj toleranciji gdje je tebi kao dozvoljeno da vrijeđaš žrtve genocida u Srebrenici?
-
Perec
#68 Re: Šta je istina u BiH?
Zbog takve isključivosti je Bosna danas u ovakvom stanju u kakvom jest i nikad neće postati normalna zemlja. Svatko ima svoju istinu, a u slučaju da se netko usudi iti preispitati tu istinu, napada se i vrijeđa. Samo tako nastavite.. Daleko ćete..Aspekt wrote:Negiranje genocida u srebrenici na ovom forumu je zabranjeno i kaznjivo . To ce se desiti jednog dana i u svim drugim segmentima drustva . Nece proci jos puno vremena kada ce bosanska policija ovakve traziti po ip adresama .
-
Itakoto
#69 Re: Šta je istina u BiH?
Ne znam da li da se smijem ili da placem.Aspekt wrote:Negiranje genocida u srebrenici na ovom forumu je zabranjeno i kaznjivo . To ce se desiti jednog dana i u svim drugim segmentima drustva . Nece proci jos puno vremena kada ce bosanska policija ovakve traziti po ip adresama .
-
Itakoto
#70 Re: Šta je istina u BiH?
Slazem se.Perec wrote:Zbog takve isključivosti je Bosna danas u ovakvom stanju u kakvom jest i nikad neće postati normalna zemlja. Svatko ima svoju istinu, a u slučaju da se netko usudi iti preispitati tu istinu, napada se i vrijeđa. Samo tako nastavite.. Daleko ćete..Aspekt wrote:Negiranje genocida u srebrenici na ovom forumu je zabranjeno i kaznjivo . To ce se desiti jednog dana i u svim drugim segmentima drustva . Nece proci jos puno vremena kada ce bosanska policija ovakve traziti po ip adresama .
-
Perec
#71 Re: Šta je istina u BiH?
Kakve su ovo gluposti. Zakon o negiranju genocida. Što ćete uhititi pola države?Itakoto wrote:Ne znam da li da se smijem ili da placem.Aspekt wrote:Negiranje genocida u srebrenici na ovom forumu je zabranjeno i kaznjivo . To ce se desiti jednog dana i u svim drugim segmentima drustva . Nece proci jos puno vremena kada ce bosanska policija ovakve traziti po ip adresama .![]()
Jebi ga jarane, nista mu trenutno ne mozemo jer nije usvojen zakon o negiranju genocida. Jadno ali istinito. Ali mu se mozes onako kulturno prisjetiti mame (naravno u sebi, bez dokaza).
-
hizo ramidovic
#72 Re: Šta je istina u BiH?
jedino je haski sud u ovom slucaju relevantan, a dobro se zna sta je on rekao. ni meni nije drago sto je srbija oslobodjena optuzbi za agresiju, ali sta mogu...Perec wrote:Zbog takve isključivosti je Bosna danas u ovakvom stanju u kakvom jest i nikad neće postati normalna zemlja. Svatko ima svoju istinu, a u slučaju da se netko usudi iti preispitati tu istinu, napada se i vrijeđa. Samo tako nastavite.. Daleko ćete..Aspekt wrote:Negiranje genocida u srebrenici na ovom forumu je zabranjeno i kaznjivo . To ce se desiti jednog dana i u svim drugim segmentima drustva . Nece proci jos puno vremena kada ce bosanska policija ovakve traziti po ip adresama .
a mi cemo i dalje nastaviti da smece nazivamo smecem, pa dokle doguramo...
-
Aspekt
#73 Re: Šta je istina u BiH?
Da li zabranjeno negiranje Holokausta i genocida nad Jevrejima ? Zakonom ? Jeste !!!!!toptip9 wrote:Hoces reci bice po onoj:Aspekt
Negiranje genocida u srebrenici na ovom forumu je zabranjeno i kaznjivo . To ce se desiti jednog dana i u svim drugim segmentima drustva . Nece proci jos puno vremena kada ce bosanska policija ovakve traziti po ip adresama .
Kadija te tuzi - Kadija ti sudi!
Zasto bi bilo dozvoljeno negiranje genocida nad Bosnjacima ?
To nema veze sa tom izrekom , pises samo reda radi pa makar bilo sta ......
-
Itakoto
#74 Re: Šta je istina u BiH?
Nisi samo bezobrazan nego i glup. Svaka "normalna" drzava ima zakon o negiranju genocida.Perec wrote:Kakve su ovo gluposti. Zakon o negiranju genocida. Što ćete uhititi pola države?Itakoto wrote:Ne znam da li da se smijem ili da placem.Aspekt wrote:Negiranje genocida u srebrenici na ovom forumu je zabranjeno i kaznjivo . To ce se desiti jednog dana i u svim drugim segmentima drustva . Nece proci jos puno vremena kada ce bosanska policija ovakve traziti po ip adresama .![]()
Jebi ga jarane, nista mu trenutno ne mozemo jer nije usvojen zakon o negiranju genocida. Jadno ali istinito. Ali mu se mozes onako kulturno prisjetiti mame (naravno u sebi, bez dokaza).
Imas jos nesto da napises dok ne zakljucaju temu? Samo naprijed.
- Memory
#75 Re: Šta je istina u BiH?
Ne pola države, nego 49% genocidne tvorevine. Gdje si ti vidio da krivac priznaje krivicu?