Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post Reply
Aspekt

#51 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Aspekt »

dustaban wrote:
Aspekt wrote:Strava ! I ovaj tipicus @dustaban mene zove sovinistom . Ovakav tekst moze samo bolesnik napisati . Cuj sta bi bilo da je JNA bila Turska vojska .....itd zemljo otvori se
Preuzmi moju hipotezu u cijelosti, ne vaditi iz konteksta! Uostalom... yebe me se sta ti mislis!
Ma procitao sam tvoj cijeli tekst . Nazalost . Odmah me zeludac zabolio . Poenta je u tome da su Bosnjaci losi isto kao i Srbi ali nisu imali tenkove i haubice da pokazu pravo lice . I tako evo 100 tinjak godina . Vama se omakne genocid(i) a mi cekamo tenkove i turke da pokazemo svoju pravu cud . Ma idi bre
Bodkin

#52 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
Martinez_ wrote:Otišli su na poziv i '95 ali gospoda je ovde tvrdila da je u pitanju dublji razlog nečiste savesti. Ja sam onda postavio pitanje koje se nameće samo od sebe kako onda odoše oni na početku rata aprila i maja 1992.

Ne valja pretpostavljati nešto što nisi u stanju da proveriš jer su ljudi prosto otišli i nikad ih više video nisi
Nista ne pretpostavljam nego pricam ono za sta imam dokaze i sto sam svojim ocima vidio.
Moja ulica imala je malo vise Srba od nekih drugih. Niko ih nije dirao vec naprotiv pile se kafe i rakija skoro svako jutro i komentarisalo ludilo. Nikome ni dlaka nije falila da bi vec od '93 poceli polako da odlaze bez jasnog razloga. Oni koji su ostajali zivjeli su sasvim normalno pa cak uz neku pozitivnu diskriminaciju. Ko god nije htio u ARBiH glat je odbio bez sankcija a onda bi zauzeli mjesta na pijaci.
Slijedeci val se desio '95-'96 god. kada je sve stalo. Zasto? Da bi bili sa svojima.
Naravno da je to njihov izbor na koji imaju pravo ali NIKO nema pravo drugome sprecavati povratak na prijeratno prebivaliste.
osim ako ti sve i jedan nije licno rekao, ovo je glupost
daddy-kool

#53 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by daddy-kool »

DoZeN wrote:
Ja nemam problem da se svi zlocini koji su Srbi pocinili sankcionisu, i da se osude i kod Srba
imam problem sto je sve politika, i sto se sve tajne rata od 92-95 ne kazu.
Ne moze se osuditi sedmorka iz Herceg Bosne u Hagu bez Hrvatske i pojasnjenja uloge Tudjmana i HDZ-a
Ali ako dirnes u Tudjmana,udaras na stvaranje Hrvatske,sto je pala Posavina 92 god, ko ubi Blaza Kraljevica i zasto?
Sto se Mladic vrati sa Igmana 93? a Dudakovic i HV ispred Banja Luke i Prijedora?
Ono sto prica Hakija Mehonjic oko Srebrenice? ili Sefer Halilovic
mogao me je neko lagati oko WWII, oko ovog rata ne mogu,znas
Da počnemo sa velikim stvarima.

Genocid u Srebrenici, masovne grobnice, masona silovanja, logori, mučenja, progoni. Distanciranje od ovih zločina i politike koja je proizvela ove zločine.

Kada možemo očekivati školske ekskurzije u Srebrenicu ili Tomašicu, da djeca vide šta se dešavalo i da se to jasno osudi?
Aspekt

#54 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Aspekt »

DoZeN wrote:
daddy-kool wrote:
Taman da više nikada ne živimo zajedno, Srbi to trebaju uraditi zbog sebe. Ili misliš da je ovo nekakva osveta ili nastavak rata? Ako ovi ne kazne svoje, ne damo ni mi naše heroje?
Ja nemam problem da se svi zlocini koji su Srbi pocinili sankcionisu, i da se osude i kod Srba
imam problem sto je sve politika, i sto se sve tajne rata od 92-95 ne kazu.
Ne moze se osuditi sedmorka iz Herceg Bosne u Hagu bez Hrvatske i pojasnjenja uloge Tudjmana i HDZ-a
Ali ako dirnes u Tudjmana,udaras na stvaranje Hrvatske,sto je pala Posavina 92 god, ko ubi Blaza Kraljevica i zasto?
Sto se Mladic vrati sa Igmana 93? a Dudakovic i HV ispred Banja Luke i Prijedora?
Ono sto prica Hakija Mehonjic oko Srebrenice? ili Sefer Halilovic
mogao me je neko lagati oko WWII, oko ovog rata ne mogu,znas
ovdje ima puno istine . sto je je
LBVIEW

#55 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by LBVIEW »

dustaban wrote:Ja bih volio da me neko uvjeri da postoji finiji i nefiniji narod u BiH.

Sve pizdarije koje su se desile ovdje tokom rata su pizdarije koje je ucinio jaci nad slabijim, veci nad manjim, onaj sa oruzjem nad onim bez oruzja.
Bosnjaci su ispali zrtve a Srbi agresori zato sto su ovi drugi imali oruzje i komsiluk. Je li neko ima dileme oko toga sta bi se desilo da je BiH bila na mjestu Armenije a JNA pripadala Turskoj vojsci?!

Pametnije bi vam bilo da razmislite GENERALNO o ODGOVORNOSTI SLABIJEG u situacije "ugrozbe" mnogostruko jacim neprijateljem. U takvoj situaciji apsolutno je nepreporucljivo kurchiti se. Jedino oruzje u takvim situacijama je MUDROST i imate takvih pozitivnih primjera koliko hocete. Meni je najdrazi primjer Dubrovnika i dubrovacke republike. Da su se oni kurchili prema svim silnim imperijama koje su ih opsjedale ne bi ih bilo. Ali su pokazali kako, kad si mali ali PAMETAN, mozes opstati i u takvim okolnostima i nadzivjeti velike sile.
A mozda bi smo trebali razmotriti i ovaj nas "izdajnicki slucaj", SAO Krajinu i Babu. Ne znam zasto ali ne mogu se oteti utisku da bi i da nije bilo petog korpusa i unutarbosnjackog sukoba, sve opet zavrsilo kako je zavrsilo samo sa mnogo manje zrtava, a agresorske zrtve bi sasvim izostale!

Bosnjaci bogme nisu pokazali neku mudrost, prije bih rekao da su i tu zayebali stvar gdje god su mogli. Od samog pocetka su cinili greske, a vjerovatno najveca je referendum o nezavisnosti. Ovo samo citiram Zukorlica!
Sve u svemu, jos su i dobro prosli kako je moglo biti.

To je ujedno moj "chetnicki stav" u ovoj raspravi. Odje se jednostavno niko ne bavi analizom VLASTITIH poteza svi traze izgovore u onome sto su drugi ucinili.
I to je glavni razlog zasto BiH nije normalna drzava.
Zanimljiva teorija, samo sto je malo suplja i relativizatorska.
Jer, genocid koji se u BiH jeste desio, a presuden je u do danas Srebrenici, se ne desava spontano, bez pripreme i samo zato sto neko imao vise oruzja. Za ono sto su Srbi na pravili na teritoriju pod svojom kontrolom, od Prijedora do Foce, nije bilo presudno oruzje vec politicka volja koja kod bosnjackog politickog vrha nije postojala, inace bi gledao iste scene samo za zamijenjenim ulogama u po Travniku,Zenici,Tuzli...
Alfons Kauders

#56 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Alfons Kauders »

LBVIEW wrote:
dustaban wrote:Ja bih volio da me neko uvjeri da postoji finiji i nefiniji narod u BiH.

Sve pizdarije koje su se desile ovdje tokom rata su pizdarije koje je ucinio jaci nad slabijim, veci nad manjim, onaj sa oruzjem nad onim bez oruzja.
Bosnjaci su ispali zrtve a Srbi agresori zato sto su ovi drugi imali oruzje i komsiluk. Je li neko ima dileme oko toga sta bi se desilo da je BiH bila na mjestu Armenije a JNA pripadala Turskoj vojsci?!

Pametnije bi vam bilo da razmislite GENERALNO o ODGOVORNOSTI SLABIJEG u situacije "ugrozbe" mnogostruko jacim neprijateljem. U takvoj situaciji apsolutno je nepreporucljivo kurchiti se. Jedino oruzje u takvim situacijama je MUDROST i imate takvih pozitivnih primjera koliko hocete. Meni je najdrazi primjer Dubrovnika i dubrovacke republike. Da su se oni kurchili prema svim silnim imperijama koje su ih opsjedale ne bi ih bilo. Ali su pokazali kako, kad si mali ali PAMETAN, mozes opstati i u takvim okolnostima i nadzivjeti velike sile.
A mozda bi smo trebali razmotriti i ovaj nas "izdajnicki slucaj", SAO Krajinu i Babu. Ne znam zasto ali ne mogu se oteti utisku da bi i da nije bilo petog korpusa i unutarbosnjackog sukoba, sve opet zavrsilo kako je zavrsilo samo sa mnogo manje zrtava, a agresorske zrtve bi sasvim izostale!

Bosnjaci bogme nisu pokazali neku mudrost, prije bih rekao da su i tu zayebali stvar gdje god su mogli. Od samog pocetka su cinili greske, a vjerovatno najveca je referendum o nezavisnosti. Ovo samo citiram Zukorlica!
Sve u svemu, jos su i dobro prosli kako je moglo biti.

To je ujedno moj "chetnicki stav" u ovoj raspravi. Odje se jednostavno niko ne bavi analizom VLASTITIH poteza svi traze izgovore u onome sto su drugi ucinili.
I to je glavni razlog zasto BiH nije normalna drzava.
Zanimljiva teorija, samo sto je malo suplja i relativizatorska.
Jer, genocid koji se u BiH jeste desio, a presuden je u do danas Srebrenici, se ne desava spontano, bez pripreme i samo zato sto neko imao vise oruzja. Za ono sto su Srbi na pravili na teritoriju pod svojom kontrolom, od Prijedora do Foce, nije bilo presudno oruzje vec politicka volja koja kod bosnjackog politickog vrha nije postojala, inace bi gledao iste scene samo za zamijenjenim ulogama u po Travniku,Zenici,Tuzli...
stara dobra "ko nas bre zavadi" prica... eto kao bili bi isti, samo da su tuuurci imali vise oruzja... sto nekako ne objasnjava zasto je npr. u tuzli i sarajevu vise srba poginulo od cetnickih granata nego od pomahnitalih djihatlija...

ali eto, sad je fol politicki korektno reci da su svi pravili greske i pricati slicna sranja... mada to jednostavno nije istina... zna se koja je politika bila zlocinacka, a cisto me boli kurac sto istina nekom ne odgovara ili sto ga vrijedja...
DoZeN

#57 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

daddy-kool wrote:

Genocid u Srebrenici, masovne grobnice, masona silovanja, logori, mučenja, progoni. Distanciranje od ovih zločina i politike koja je proizvela ove zločine.

Kada možemo očekivati školske ekskurzije u Srebrenicu ili Tomašicu, da djeca vide šta se dešavalo i da se to jasno osudi?
Ne mozemo
Moramo prije toga spoznati nas same, ubiti laz da se u BIH uvjek zivjelo u jaranstvu i Bratstvu i Jedinstvu,ne ide se na komsiju tako lako.
Zivjelo je u miru i rahatluku jer je to bio interes velikih sila, odlazak Hladnog rata je donjeo problem.
Ignorisanje vecine Srba u BIH dovelo je do belaja,to ne opravdava zlocine, jer nista ne opravdava zlocine, ali rat nije dosao od nikuda
rokan

#58 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by rokan »

Alfons Kauders wrote:
stara dobra "ko nas bre zavadi" prica... eto kao bili bi isti, samo da su tuuurci imali vise oruzja... sto nekako ne objasnjava zasto je npr. u tuzli i sarajevu vise srba poginulo od cetnickih granata nego od pomahnitalih djihatlija...

ali eto, sad je fol politicki korektno reci da su svi pravili greske i pricati slicna sranja... mada to jednostavno nije istina... zna se koja je politika bila zlocinacka, a cisto me boli kurac sto istina nekom ne odgovara ili sto ga vrijedja...
objasnjava iz tri razloga:
prvi je sto ljudi nisu htjeli da ostave posao, imovinu i da se tek tako pokupe.
drugi je da su mnogi srbi nasjeli na price o multi-kulti.
treci je da alija poslije 2. maja nije dozvolio izlazak iz grada nikome osim onima sa debelom vezom uvodeci ili vojnu ili radnu obavezu, jer da jeste vec do polovine 1993. u sarajevu ne bi ostao niko od srba.
BadCopy

#59 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by BadCopy »

Jedan i jedini razlog sto nije normapna zemlja je sto su srbi dosli da ruse pale siluju kolju i ubijaju
Danguba

#60 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Danguba »

rokan wrote:
Alfons Kauders wrote:

treci je da alija poslije 2. maja nije dozvolio izlazak iz grada nikome osim onima sa debelom vezom uvodeci ili vojnu ili radnu obavezu, jer da jeste vec do polovine 1993. u sarajevu ne bi ostao niko od srba.
ma neeeee. samo iz jednog razloga.
vecina srba je cekalo ulazak oslobodilaca u grad a pogotovu oni koji su poslije nicim izazvani napustali gradove.
hatemondays

#61 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by hatemondays »

Ima jos jedna stvar da se kaze, mi svoje zlocince nismo krili od suda u hagu svi koji su trazeni su i otisli, neki osudjeni a neki ne, ostali su krili svoje zlocince godinama , neke kao dabu i mladolikog , a da nepricam za batka iz zatvora u spaniju, isto vazi i za zapadne komsije krili gotovinu bez razloga na kraju.Ako zelite suzivot i da nam djeca ne pricaju o ovim sranjima nego o pametnijim stvarima morate se popisati na svoje heroje koji su ubijali neduzne ljude bez toga nema suzivota.
Nijemci su mirni jer su njihove karadzice, mladice i arkane povjesali odmah poslije belaja i kraj price i eno ih ko da nista nije bilo a poslije 20 godina nas se ubjedjuje da je moja greska sto sam prezivio grbavicu i ostatak rokanja po Sarajevu.
Usput da se i Aliji najebem svega za ono pickasto ponasanje kad je Srebrenica padala a mi ko picke cekamo jebeno naredjenje da naoadnemo sa Nisica, znamo da je klaonica tamo a nase puske sute a nije da se nije imalo jebala mu deblokada sve, nikad mu nisam halalio to, za pocetak rata kontam covjek nezna ali juni i juli 95 znao je dobro i bilo nas ali picka i on delic cekaju dok nam ubijaju ljude.Ali eto kasno je kukati sad sto kazu lako je biti general poslije bitke.
Alfons Kauders

#62 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Alfons Kauders »

rokan wrote:
Alfons Kauders wrote:

i tako je alija drzao sarajevo u obrucu, nije dao nikome da izadje... a imao je apsolutnu kontrolu nad svim vojnim i paravojnim formacijama u gradu... i tako je alija odgovoran sto su ti srbi izginulio od metaka i granata vrs s okolnih brda... krasno :thumbup: a o tuzli da i ne pricamo :lol:
DoZeN

#63 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

hatemondays wrote:Ima jos jedna stvar da se kaze, mi svoje zlocince nismo krili od suda u hagu svi koji su trazeni su i otisli, neki osudjeni a neki ne, ostali su krili svoje zlocince godinama , neke kao dabu i mladolikog , a da nepricam za batka iz zatvora u spaniju, isto vazi i za zapadne komsije krili gotovinu bez razloga na kraju.Ako zelite suzivot i da nam djeca ne pricaju o ovim sranjima nego o pametnijim stvarima morate se popisati na svoje heroje koji su ubijali neduzne ljude bez toga nema suzivota.
Naivan si ako mislis da se Gotovina krio bez razloga,ili da su ga krili bez razloga
Gotovina je osudjen u prvostepenoj presudi, Perisic je oslobodjen i Stanisic,oni se nisu krili itd
yah, to je druga tema oko onih koji hoce preko Haskog suda da prave istoriju :-)
rokan

#64 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by rokan »

Danguba wrote:
rokan wrote:
Alfons Kauders wrote:

ma neeeee. samo iz jednog razloga.
vecina srba je cekalo ulazak oslobodilaca u grad a pogotovu oni koji su poslije nicim izazvani napustali gradove.
ma da, srbi sve nicim izazvani radili. nicim izazvani poceli rat, nicim izazvani se popeli na brda ostavivsi sve sto su godinama pa i vijekovima sticali, nicim izazvani otisli poslije rata...

@kauders, normalno da je kontrolisao onaj dio sarajeva sto je bio pod vlascu sda i normalno da nije dao da preostali srbi izadju iz grada. to su bar opste poznate stavri. da bi izasao iz grada morao si da imas ili debelu vezu, ili da platis kriminalcima s obje strane koji su opet bili podredjeni sda-u i sds-u ili da neko urgira za tebe pa da te izvuce unprofor ili da na svoju ruku probas pobjeci.
alija je u svako doba mogao reci, ko zeli da izadje iz grada neka izadje, srbi ne bi pucali na svoje koji bi organizovani izasli. ali da je alija to uradio srusili bi se svi mitovi na kojima se zasnivao medijski rat.
Aspekt

#65 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Aspekt »

DoZeN wrote:
daddy-kool wrote:

Ne mozemo
Moramo prije toga spoznati nas same, ubiti laz da se u BIH uvjek zivjelo u jaranstvu i Bratstvu i Jedinstvu,ne ide se na komsiju tako lako.
Zivjelo je u miru i rahatluku jer je to bio interes velikih sila, odlazak Hladnog rata je donjeo problem.
Ignorisanje vecine Srba u BIH dovelo je do belaja,to ne opravdava zlocine, jer nista ne opravdava zlocine
, ali rat nije dosao od nikud
a
Tacno, dosao je iz Belgrada
Paranoid

#66 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Paranoid »

Rokane to što pišeš nema veze sa istinom, a da bi ti se objasnila suština prvo bi trebala sesija "izbacivanja" Ćosićevog duha iz tebe.. Ne postoji niti jedan dokument čime bi se te stvari o kojima pričaš mogle argumentovati, a rat vjerovatno nisi vidio osim na google, jer da jesi, znao bi da punktevi i barikade su bile da se stvori linija razgraničenja i tu nema ni odlazaka ni dolazaka...

Ali...kome ja to govorim. :-)

PS: Malo prije si pisao o Suljagiću, a sad udaraš po Aliji i SDA...ih ko vas ne zna.. 8-)
hatemondays

#67 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by hatemondays »

DoZeN wrote:
hatemondays wrote:Ima jos jedna stvar da se kaze, mi svoje zlocince nismo krili od suda u hagu svi koji su trazeni su i otisli, neki osudjeni a neki ne, ostali su krili svoje zlocince godinama , neke kao dabu i mladolikog , a da nepricam za batka iz zatvora u spaniju, isto vazi i za zapadne komsije krili gotovinu bez razloga na kraju.Ako zelite suzivot i da nam djeca ne pricaju o ovim sranjima nego o pametnijim stvarima morate se popisati na svoje heroje koji su ubijali neduzne ljude bez toga nema suzivota.
Naivan si ako mislis da se Gotovina krio bez razloga,ili da su ga krili bez razloga
Gotovina je osudjen u prvostepenoj presudi, Perisic je oslobodjen i Stanisic,oni se nisu krili itd
yah, to je druga tema oko onih koji hoce preko Haskog suda da prave istoriju :-)
Krili ste neposredne izvrsioce zlocina ljude koji su svojim vlastitim rukama ubijali neduzne ljude, hoces imena stankovic foca, batko grbavica , lukic visegrad zavrsio u argentini, hebo politicare i generale to nije tema moje emisije.
zavrzlama

#68 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by zavrzlama »

BIH je normalna drzava nenormalnih gradjana...
rokan

#69 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by rokan »

Paranoid wrote:Rokane to što pišeš nema veze sa istinom, a da bi ti se objasnila suština prvo bi trebala sesija "izbacivanja" Ćosićevog duha iz tebe.. Ne postoji niti jedan dokument čime bi se te stvari o kojima pričaš mogle argumentovati, a rat vjerovatno nisi vidio osim na google, jer da jesi, znao bi da punktevi i barikade su bile da se stvori linija razgraničenja i tu nema ni odlazaka ni dolazaka...

Ali...kome ja to govorim. :-)

PS: Malo prije si pisao o Suljagiću, a sad udaraš po Aliji i SDA...ih ko vas ne zna.. 8-)
sta bolan ti bulaznis, o kakvom cosicevom duhu pricas? da li je tebi poznato da se za izlazak iz sarajeva moralo platiti od 5.000 DM pa navise uz rizik da te nikad vise ne nadju.
postoje itekako dokumenti dokumenti o radnoj obavezi, kako ne postoje, kao sto postoje i dokazi o odvodjenju na kopanje rovova ili dokazi o "dobrovoljnom odricanju imovine u korist izbjeglica" i tako dalje. kako nema odlazaka i dolazaka? kako su izlazili zene i djeca konvojima cak i hrvati i muslimani preko ilidze a muskarci nisu mogli? zato sto su vojni obaveznici ili su morali biti na radnoj obavezi. ko je to naredio? pa alija. sto nije pustio i muskarce srbe da izadju sa zenama i djecom? zato sto bi onda od multietnickog grada ostalo samo mrtvo slovo na papiru.
rokan

#70 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by rokan »

hatemondays wrote: Krili ste neposredne izvrsioce zlocina ljude koji su svojim vlastitim rukama ubijali neduzne ljude, hoces imena stankovic foca, batko grbavica , lukic visegrad zavrsio u argentini, hebo politicare i generale to nije tema moje emisije.
srbi svoje krili, bosnjaci svoje pobili. koja je razlika?
The 51st State

#71 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by The 51st State »

rokan wrote:
hatemondays wrote: Krili ste neposredne izvrsioce zlocina ljude koji su svojim vlastitim rukama ubijali neduzne ljude, hoces imena stankovic foca, batko grbavica , lukic visegrad zavrsio u argentini, hebo politicare i generale to nije tema moje emisije.
genijalno, samo um odgojen na gulsama moze ovakvu konstrukciju baciti na svjetlo dana i jos se kao pitati koja je razlika, a sve to jos i lagajuci.
bosnjaci nisu svoje zlocince pobili, nego ih je vecina procesuirana sto pred domacim sto pred haskim sudovima bez da su lelekali i jatakovali iste. govna ste, dzaba ti.....
hatemondays

#72 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by hatemondays »

rokan wrote:
Nasi zlocinci mrtvi vasi hodaju jer vam trebaju za guslanje, zamisli da su se nacisti krili umjesto da su ih pobili , kako bi svabija sad izgledala, mozda bi opet krenuli ka istoku i meni nebi pricali na ovu temu.
rokan

#73 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by rokan »

The 51st State wrote:
rokan wrote:
genijalno, samo um odgojen na gulsama moze ovakvu konstrukciju baciti na svjetlo dana i jos se kao pitati koja je razlika, a sve to jos i lagajuci.
bosnjaci nisu svoje zlocince pobili, nego ih je vecina procesuirana sto pred domacim sto pred haskim sudovima bez da su lelekali i jatakovali iste. govna ste, dzaba ti.....
pa i srbi su svoje izrucili hagu. milosevica su izrucili, mnoge generale, na kraju krajeva i karadzica i mladica, pohapsili sve ove sitnije ribe i osudili za ratne zlocine ali to tebi nikad nece biti dovoljno jer mrzis. a bosnjaci svoje pobili (caco, juka), neke osudili (ali nijednog za ratne zlocine nego za ubistva iz koristoljublja), mnoge krvnike oslobodili (slucaj samir bejtic) ili ih proglasili neuracunljivim (one iz 10. brdske) i ti men i kazes mi smo govna. pa dobro, ako je tako.
Alfons Kauders

#74 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Alfons Kauders »

rokan wrote: @kauders, normalno da je kontrolisao onaj dio sarajeva sto je bio pod vlascu sda i normalno da nije dao da preostali srbi izadju iz grada. to su bar opste poznate stavri. da bi izasao iz grada morao si da imas ili debelu vezu, ili da platis kriminalcima s obje strane koji su opet bili podredjeni sda-u i sds-u ili da neko urgira za tebe pa da te izvuce unprofor ili da na svoju ruku probas pobjeci.
alija je u svako doba mogao reci, ko zeli da izadje iz grada neka izadje, srbi ne bi pucali na svoje koji bi organizovani izasli. ali da je alija to uradio srusili bi se svi mitovi na kojima se zasnivao medijski rat.
ma ja ba

sarajevo je mogao kapitulirati, svi izadju iz grada i svi bi bili sretni, jel tako? :D kurca graha druze, kurca graha :D

zato sad gledaj prema gradu s kalovitih brda ili podno krsta na zlatistu... ili preko foruma...
muha_sa

#75 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by muha_sa »

vaskrso ronioc.

Image
Post Reply