Odron tema i shvatanje i razmisljanje. Postujem svacije misljenje, ali nek svako postuje i moje opredjeljenje da je ovo odron
Glupost naivnog bosanca
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#51 Re: Glupost naivnog bosanca
Najjace mi je ovo za Turcina kojem bez jake Turske prijeti asimilacija u tu neku zapadnu drzavu. Njemacka, Austrija ili Svica 99%. Pa sto si dosao gore ako se ne zelis asimilirati? Ako toliko volis Tursku, sto si je napustao? Nije to Somalija ili Haiti! Niko ne trazi da promijenis ime, religiju i ostalo. Ali kad si u Rimu budi Rimljanin.
Odron tema i shvatanje i razmisljanje. Postujem svacije misljenje, ali nek svako postuje i moje opredjeljenje da je ovo odron
-
Basvod
#52 Re: Glupoca naivnog bosanca
Znam, to sam i napisao.spreca wrote:Ma najdraze mi je sto vas muke spopadnu svako jutro kad se probudite i vidite da jos uvijek zivite u BiH a svaku noc sanjate kako to nije istinaBasvod wrote:
A da li Srbi prisiljavaju Bosnjake na suzivot ili je situacija obrnuta?
Da se pitaju Srbi i Hrvati ne bi bilo ni dana suzivota vec bi bilo razdruzenje.
Do Bosnjaka je.
- Michio Kaku
#53 Re: Glupoca naivnog bosanca
jedina alternativa, je alterniativa kapitalizmu. neka nova internacionalna ljevica ali naravno ne ona i onakva iz 20 vijeka. to je propalo ali ne znaci da ne treba da se bavimo redefinicijom nove ljevice i reinterpretacijom marxa jer pokazalo se da stvari o kojima je govorio - danas su kljucne i danas su isti problemi. vise nego ikad znamo da je bio na pravom tragu i od toga treba da krenemo.akcid wrote:Kad pročistiš ove dvije opcije s lica i naličja, šta ostane?Michio Kaku wrote:kvaka je u tome da glupi ljudi (koji su većina svuda u svijetu) vide svijet kroz generalno 2 opcije.
1. neoliberlani permisivni svijet gdje vlada trziste i gdje moze i gej brak i da spavas sa svojim kucnim ljubimcem i da izvrsis operaciju tako da ti ugrade drugi penis, i da transeksualac bude gradonacelnik i da budemo multikulturno drustvo puno imigranata raznih boja i kultura
2. fasisoidni pogled na svijet gdje vlada trziste ali zato nema gej braka, nema abortusa, nema migranata, nema razvrata vec toboze tradicionalne vrijednosti i tradiconalni moral vlada. ovi idoti misle da je svijet dekadentan pa da se izlaz nalazi u vjeri i tradicionlanim vrijednostima. pa neoliberalizam, idioti, nema problema s tim. neoliberalizam je izmislio vjerske i nacionalne identitete.
ove dvije opcje su lice i nalicje jednog te istog sranja i sukob između ovih opcija je vještački.
- Tesla10
#54 Re: Glupost naivnog bosanca
Neka nam je Bog, Allah, Jahve, viša sila, priroda na pomoći sa ovakvim likovima. Pa ovaj pokretač teme je sam primjer glupog Bosanca. A o njegovoj toleranciji da i ne pričam.
-
Cybernetic
#55 Re: Glupost naivnog bosanca
Covjek kojem su vjera i nacija temelj njegovog postojanja je obicna nula i potlaceno bice koje se odreklo samog sebe.
- JohnnyS
#56 Re: Glupost naivnog bosanca
Ako su ti vjera i nacija temelj svega, to znači kako bi vjerojatno da si slučajno rođen stotinu-dvije-tri kilometara istočnije pričao drugu priču, po serbiancaffeu bi kukao kako su srbi se otuđili od otadžbine, da se ćirilica zanemaruje i da se trebaju okrenuti Svetom Savi. Eto koliko je glupo uzdati se u vjeru i naciju, jer je ne biraš, niti je zaslužiš, nego što te potrefi...
-
zakonpera
#57 Re: Glupost naivnog bosanca
aaaa pa kako ce mi uci cetnik u avliju kad ce mi avliju braniti takvi osvijesteni poput tebe,
i to jos pride vjernici?
jel junacino?
i meni nisu hodali po mahali, a ne hodaju ni danas...
ali eto, posto ti tvrdis da smo mi nevjernici izgubljeni u vremenu i prostoru, nekakvi izrodi ili sta vec, pa valjda bi se onda ti trebao bolje snalaziti u ratu od mene? u cemu je problem sefe? da ti mozda muda nisu iste velicine kao mozak? 
il bi mozda da ja ginem dok ti ljudima na forumu objasnjavas vaznost vjere u nacionalnom opredjeljenju?
kurca graha druze, kurca graha
[/quote]
Znaci ako nisu hodali tebi cetnici po mahali mozes zahvaliti heroima koji su ti branili prkno dok si ti udiso mem ispod ploce i sad su takvi kao ti glavni u relativizaciji rata i zlocina jer ste prespavali rat ili imate mozak ekvivalenta vjevericinog pa ste ostali u nekim svojim neoromanticnim idejama titoizma i bratsva i jedinstva. Bez obzira na sve u maloj ste manjini ali kao jazavci iz podrumskog doba ste navikli da djelujete i laprdate sada u forumskom obliku pokusavajuci izjednaciti zrtvu i zlocinca i sve svaliti na stranacke podjele. Prosla su ta vremena drugovi
i meni nisu hodali po mahali, a ne hodaju ni danas...
il bi mozda da ja ginem dok ti ljudima na forumu objasnjavas vaznost vjere u nacionalnom opredjeljenju?
Znaci ako nisu hodali tebi cetnici po mahali mozes zahvaliti heroima koji su ti branili prkno dok si ti udiso mem ispod ploce i sad su takvi kao ti glavni u relativizaciji rata i zlocina jer ste prespavali rat ili imate mozak ekvivalenta vjevericinog pa ste ostali u nekim svojim neoromanticnim idejama titoizma i bratsva i jedinstva. Bez obzira na sve u maloj ste manjini ali kao jazavci iz podrumskog doba ste navikli da djelujete i laprdate sada u forumskom obliku pokusavajuci izjednaciti zrtvu i zlocinca i sve svaliti na stranacke podjele. Prosla su ta vremena drugovi
-
Basvod
#58 Re: Glupost naivnog bosanca
Ode ti u filozofiju.JohnnyS wrote:Ako su ti vjera i nacija temelj svega, to znači kako bi vjerojatno da si slučajno rođen stotinu-dvije-tri kilometara istočnije pričao drugu priču, po serbiancaffeu bi kukao kako su srbi se otuđili od otadžbine, da se ćirilica zanemaruje i da se trebaju okrenuti Svetom Savi. Eto koliko je glupo uzdati se u vjeru i naciju, jer je ne biraš, niti je zaslužiš, nego što te potrefi...
Covjek je to sto jeste.
Kad bi bilo kao sto ti govoris... onda ne treba voliti ni roditelje jer su te mogli roditi neki drugi ljudi 100 km istocnije... samo da su se potrefili.
-
zakonpera
#59 Re: Glupost naivnog bosanca
OPET RELATIVIZACIJA. Ali ima lijeka i za to. Ne prdi u prazno. Argumentiraj mi sad na osnovu cega mozes izjednaciti bosnjacki nacionalizam i ratna dejstva sa cetnickim pokretom i svetosavljem, izjednaci odbranu i genocid, hajde daj koji argument ???JohnnyS wrote:Ako su ti vjera i nacija temelj svega, to znači kako bi vjerojatno da si slučajno rođen stotinu-dvije-tri kilometara istočnije pričao drugu priču, po serbiancaffeu bi kukao kako su srbi se otuđili od otadžbine, da se ćirilica zanemaruje i da se trebaju okrenuti Svetom Savi. Eto koliko je glupo uzdati se u vjeru i naciju, jer je ne biraš, niti je zaslužiš, nego što te potrefi...
- akcid
#60 Re: Glupoca naivnog bosanca
Michio Kaku wrote:jedina alternativa, je alterniativa kapitalizmu. neka nova internacionalna ljevica ali naravno ne ona i onakva iz 20 vijeka. to je propalo ali ne znaci da ne treba da se bavimo redefinicijom nove ljevice i reinterpretacijom marxa jer pokazalo se da stvari o kojima je govorio - danas su kljucne i danas su isti problemi. vise nego ikad znamo da je bio na pravom tragu i od toga treba da krenemo.
Da li u BiH imamo pojedince koji bi bili sposobni animiriati istomišljenike na organiziranju "nove ljevice"?
-
Basvod
#61 Re: Glupoca naivnog bosanca
Koje ljevice? Bosnjacke, srpske, hrvatske?akcid wrote:Michio Kaku wrote:jedina alternativa, je alterniativa kapitalizmu. neka nova internacionalna ljevica ali naravno ne ona i onakva iz 20 vijeka. to je propalo ali ne znaci da ne treba da se bavimo redefinicijom nove ljevice i reinterpretacijom marxa jer pokazalo se da stvari o kojima je govorio - danas su kljucne i danas su isti problemi. vise nego ikad znamo da je bio na pravom tragu i od toga treba da krenemo.
Da li u BiH imamo pojedince koji bi bili sposobni animiriati istomišljenike na organiziranju "nove ljevice"?
- Liga Rojalista
#62 Re: Glupost naivnog bosanca
Samo da pohvalim otvarača teme i samu temu.Nemoj se samo čuditi brojem negativnih komentara na tvoj račun,jer je klix odavno postao "ne bosanski" portal,gdje se slobodno populiše neki relativizam,neokomunizam,metropolizam i ostale ideologije koje mogu zaživjeti samo na 33% BIH i gdje se nekažnjeno za Bošnjake može reći da su narod od 1993.(Kao i na krstiarici rs.i na poskoku).
A ove čegevare i drugovi lenjini što ti pokušavaju skršiti temu nisu prvo nikakvi bosanci već zaostavština prošlog režima vjerovatno iz mješanih brakova koja žali za vremenom kad je mali Ahmo morao da zna za 10 da bi mu se upisala trica u knjižicu a Drug MIlan je mogao da zna i za 3 a upisala bi mu se petica, pa im sad neko kriv što su nesposobni i što im nema mame Jovanke i tate Duška u nekom VD. odboru da im sredi posao na guzove.Ta su vremena prošla..nažalost cijena koja je bila plaćena je velika.
Što se tiče teme,slažem se u potpunosti sa izrazom "glupi bosanac" što se inače naziva sindromom "balije".Mi smo odavno postali jedna indolentna amorfna masa sa kojom svak može da maše i radi šta hoće.Prije svega mislim na naše političare iz SDA.Ove iz SDP neću ni da spominjem,jučer su pokušajem usvajanja onog zakona pokazali svoje pravo lice.Da skratimo priču sve dok se naš narod Bošnjački ne počne ponašati odgovorno u svojoj vlastitoj zemlji mi ćemo i dalje biti taoci ovog nenormalnog stanja u kojem godine prolaze a ništa se ne mjenja.Međutim uvjeren sam da je naš narod počeo onako škiljavo da gleda kroz oči i da se polako budi, ovaj popis i koalicija prvi mart najbolji su dokazi za to.
A ove čegevare i drugovi lenjini što ti pokušavaju skršiti temu nisu prvo nikakvi bosanci već zaostavština prošlog režima vjerovatno iz mješanih brakova koja žali za vremenom kad je mali Ahmo morao da zna za 10 da bi mu se upisala trica u knjižicu a Drug MIlan je mogao da zna i za 3 a upisala bi mu se petica, pa im sad neko kriv što su nesposobni i što im nema mame Jovanke i tate Duška u nekom VD. odboru da im sredi posao na guzove.Ta su vremena prošla..nažalost cijena koja je bila plaćena je velika.
Što se tiče teme,slažem se u potpunosti sa izrazom "glupi bosanac" što se inače naziva sindromom "balije".Mi smo odavno postali jedna indolentna amorfna masa sa kojom svak može da maše i radi šta hoće.Prije svega mislim na naše političare iz SDA.Ove iz SDP neću ni da spominjem,jučer su pokušajem usvajanja onog zakona pokazali svoje pravo lice.Da skratimo priču sve dok se naš narod Bošnjački ne počne ponašati odgovorno u svojoj vlastitoj zemlji mi ćemo i dalje biti taoci ovog nenormalnog stanja u kojem godine prolaze a ništa se ne mjenja.Međutim uvjeren sam da je naš narod počeo onako škiljavo da gleda kroz oči i da se polako budi, ovaj popis i koalicija prvi mart najbolji su dokazi za to.
- JohnnyS
#63 Re: Glupost naivnog bosanca
zakonpera wrote:OPET RELATIVIZACIJA. Ali ima lijeka i za to. Ne prdi u prazno. Argumentiraj mi sad na osnovu cega mozes izjednaciti bosnjacki nacionalizam i ratna dejstva sa cetnickim pokretom i svetosavljem, izjednaci odbranu i genocid, hajde daj koji argument ???JohnnyS wrote:Ako su ti vjera i nacija temelj svega, to znači kako bi vjerojatno da si slučajno rođen stotinu-dvije-tri kilometara istočnije pričao drugu priču, po serbiancaffeu bi kukao kako su srbi se otuđili od otadžbine, da se ćirilica zanemaruje i da se trebaju okrenuti Svetom Savi. Eto koliko je glupo uzdati se u vjeru i naciju, jer je ne biraš, niti je zaslužiš, nego što te potrefi...
Ne izjednačavam ja bošnjački nacionalizam sa četničkim pokretom ni pod razno. Samo ti kažem o čemu bi vjerojatno pisao da si Srbin, a ne Bošnjak. Ali dobro, ne želim ja tebi nametati svoj svjetonazor, meni je dobro i bez roja i bez košnice
-
Bodkin
#64 Re: Glupost naivnog bosanca
opet internet brigade iz klagenforta. jos su im vjera i nacija isto 
-
Cybernetic
#65 Re: Glupost naivnog bosanca
Covjek ti kaze da bi ti prdio istu pricu da si rodjen kao Srbin, samo o ugrozenosti Srba i nemogucnosti suzivota sa poturicama. Nauci citati, ali prije toga i razmisljati.zakonpera wrote:OPET RELATIVIZACIJA. Ali ima lijeka i za to. Ne prdi u prazno. Argumentiraj mi sad na osnovu cega mozes izjednaciti bosnjacki nacionalizam i ratna dejstva sa cetnickim pokretom i svetosavljem, izjednaci odbranu i genocid, hajde daj koji argument ???JohnnyS wrote:Ako su ti vjera i nacija temelj svega, to znači kako bi vjerojatno da si slučajno rođen stotinu-dvije-tri kilometara istočnije pričao drugu priču, po serbiancaffeu bi kukao kako su srbi se otuđili od otadžbine, da se ćirilica zanemaruje i da se trebaju okrenuti Svetom Savi. Eto koliko je glupo uzdati se u vjeru i naciju, jer je ne biraš, niti je zaslužiš, nego što te potrefi...
-
Hlapoje
#66 Re: Glupost naivnog bosanca
Zašto bi se to pokušavalo izjednačiti, kad nije to tema?zakonpera wrote: OPET RELATIVIZACIJA. Ali ima lijeka i za to. Ne prdi u prazno. Argumentiraj mi sad na osnovu cega mozes izjednaciti bosnjacki nacionalizam i ratna dejstva sa cetnickim pokretom i svetosavljem, izjednaci odbranu i genocid, hajde daj koji argument ???
Tebi smeta nešto drugo kod tvog naroda, a to "drugo" nije bošnjački specijaltet.
Autošovinzma ima i kod drugih naroda. Kod Srba je još izraženiji nego kod Bošnjaka.
-
empirers
#67 Re: Glupoca naivnog bosanca
zaboravio si i Bihacescobar__ wrote:Uvijek kažem da je najbolji pokazatelj kako smo pametan i domoljuban narod to što je Bosne nekad bilo u Užicu, Šapcu i Novom Pazaru, a danas je ima tek u trokutu Zenica-Sarajevo-Tuzla.
-
mefistofilis
#68 Re: Glupost naivnog bosanca
nesto ne vjerujem da bi bosanci klali ko sto su srbi da je situacija bila obrnuta a mozda se i varam, al haj
nego; nervira me sto likovi koji ovdje palamude o identitetu, naciji, vjeri i sta ja znam nikad ne bi prstom pomakli da se nesto promijeni. nisu dodik i srbi toliki problem jer realno ima mehanizama za rjesavanje tog problema. problem su ovi "nasi" cobani sa vjernim stadom likova koji cuvaju identitet, vjeru. bajram namaz, selam alejk SDA...
nego; nervira me sto likovi koji ovdje palamude o identitetu, naciji, vjeri i sta ja znam nikad ne bi prstom pomakli da se nesto promijeni. nisu dodik i srbi toliki problem jer realno ima mehanizama za rjesavanje tog problema. problem su ovi "nasi" cobani sa vjernim stadom likova koji cuvaju identitet, vjeru. bajram namaz, selam alejk SDA...
-
zakonpera
#69 Re: Glupost naivnog bosanca
Covjek ti kaze da bi ti prdio istu pricu da si rodjen kao Srbin, samo o ugrozenosti Srba i nemogucnosti suzivota sa poturicama. Nauci citati, ali prije toga i razmisljati.[/quote]
A hoces da kazes da sam rodjen kao Srbin nebi bio merhametli i naivni bosnjo vec cetnik ravnogorac i pricao o ugrozenosti srba sa guslama u ruci pjevao junacke pjesme o ubistvima golorukih muskaraca u Srebrenici, spaljivanje novorodjenceta u pionirskoj ulici u visegradu, nabijanje na kolac i kovanje na vrata muskaraca sa muslimanskim imenima i bacanje u Drinu, spaljivanje Bosnjackih sela i dzamija, silovanju muslimanki na Grbavici i brojnim drugim mjestima, granatiranju Sarajeva, snajperisanju Velusica i Pofalica gdje nema srpskog zivlja itd itd.. jel to hoces reci ???
A hoces da kazes da sam rodjen kao Srbin nebi bio merhametli i naivni bosnjo vec cetnik ravnogorac i pricao o ugrozenosti srba sa guslama u ruci pjevao junacke pjesme o ubistvima golorukih muskaraca u Srebrenici, spaljivanje novorodjenceta u pionirskoj ulici u visegradu, nabijanje na kolac i kovanje na vrata muskaraca sa muslimanskim imenima i bacanje u Drinu, spaljivanje Bosnjackih sela i dzamija, silovanju muslimanki na Grbavici i brojnim drugim mjestima, granatiranju Sarajeva, snajperisanju Velusica i Pofalica gdje nema srpskog zivlja itd itd.. jel to hoces reci ???
-
empirers
#70 Re: Glupost naivnog bosanca
nisu dodik i srbi toliki problem jer realno ima mehanizama za rjesavanje tog problema. problem su ovi "nasi" cobani sa vjernim stadom likova koji cuvaju identitet, vjeru. bajram namaz, selam alejk SDA...
- _mufljuz_
#71 Re: Glupost naivnog bosanca
sto ne mogu ove chetaljosmrdaljske suplje kojom se trudite opravdat svoja zvjerstva koje evropa nije zapamtila od hitlera pa dalje barbaraatorniji putnik wrote:nesto ne vjerujem da bi bosanci klali ko sto su srbi da je situacija bila obrnuta a mozda se i varam, al haj
- BHCluster
#72 Re: Glupost naivnog bosanca
Sve bih se slozio osim ove opaske oko djece iz mjesani brakova.Liga Rojalista wrote:Samo da pohvalim otvarača teme i samu temu.Nemoj se samo čuditi brojem negativnih komentara na tvoj račun,jer je klix odavno postao "ne bosanski" portal,gdje se slobodno populiše neki relativizam,neokomunizam,metropolizam i ostale ideologije koje mogu zaživjeti samo na 33% BIH i gdje se nekažnjeno za Bošnjake može reći da su narod od 1993.(Kao i na krstiarici rs.i na poskoku).
-
mefistofilis
#73 Re: Glupost naivnog bosanca
ne kontam?_mufljuz_ wrote:sto ne mogu ove chetaljosmrdaljske suplje kojom se trudite opravdat svoja zvjerstva koje evropa nije zapamtila od hitlera pa dalje barbaraatorniji putnik wrote:nesto ne vjerujem da bi bosanci klali ko sto su srbi da je situacija bila obrnuta a mozda se i varam, al haj
kazem: Ne vjerujem da bi se mi ponasali kao i oni... u cemu je problem?
a nervira me sto u mahali ne smijes reci da nisi glasao za sda jer te svi cudno gledaju
sta ti nije jasno?
- fatamorgana
#74 Re: Glupost naivnog bosanca
Truepath, sorry za off topic, ima li kod vas snijega u šveckoj?empirers wrote:nisu dodik i srbi toliki problem jer realno ima mehanizama za rjesavanje tog problema. problem su ovi "nasi" cobani sa vjernim stadom likova koji cuvaju identitet, vjeru. bajram namaz, selam alejk SDA...![]()
![]()
![]()
- Michio Kaku
#75 Re: Glupoca naivnog bosanca
ne vjerujem u bih ili bilo koju zemlju... nama nacionalizam nije dosao sa sokoca ili sirokog brijega vec iz svijeta. politika identiteta je postala globalna stvar pa se prelila i kod nas. nismo mi nimalo unikatni. jednao tako odgovor moze biti samo globalna ljevica.Basvod wrote:Koje ljevice? Bosnjacke, srpske, hrvatske?akcid wrote:Michio Kaku wrote:jedina alternativa, je alterniativa kapitalizmu. neka nova internacionalna ljevica ali naravno ne ona i onakva iz 20 vijeka. to je propalo ali ne znaci da ne treba da se bavimo redefinicijom nove ljevice i reinterpretacijom marxa jer pokazalo se da stvari o kojima je govorio - danas su kljucne i danas su isti problemi. vise nego ikad znamo da je bio na pravom tragu i od toga treba da krenemo.