Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
-
LosaKopija
#51 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Kao prvo boli me cosak u kojim krugovima se ti kreces.
Prije bih rekao da bi ti volio da se kreces u tim nekim krugovima.
Kao drugo koje ti fali idemo na trece.
Ja sam tacno dospio tamo gdje sam zelio da dospijem.
To da nisam dobrodosao vala za svo vrijeme koje sam vani jos nisam dozivio nigdje.
Meni nikakav med ne treba.
I de bogati sad idi u te svoje krugove i glodjite kobas
od zla oca od gore matere
To da nisam dobrodosao vala za svo vrijeme koje sam vani jos nisam dozivio nigdje.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#52 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Nista ti radi za sta ti radis a ja cu za svojuh 80 i kusur € satinuci da radim sta ja radim.LosaKopija wrote:Kao prvo boli me cosak u kojim krugovima se ti kreces.
- Uka
#53 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Pa se ja onda cudim antipatiji prema dijasporasima
.
-
LosaKopija
#54 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
E fakat si jarane sad grohno.
Samo ti radi kolko zelis i sta zelis,niko ti ne brani.al ne pisi gluposti po forumu.
Jel mislis da mene ili nekog interesuje tvoja satnica ili dnevnica?
Samo ti radi kolko zelis i sta zelis,niko ti ne brani.al ne pisi gluposti po forumu.
- Zviz
#55 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Da interesuje te jer nisi germanskog mentaliteta.LosaKopija wrote:E fakat si jarane sad grohno.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#56 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Na pogresno mjesto poslan upit.Potschi wrote:Ma joj suti ja zamalo ne predah u subotu za polaganje...sad ne vozim nikako, doduse na posao i s posla idem vozom..auto upalim nekad krisom u kupovinu
Poslala sam ja upit TÜV-u, pa da vidimo sta ce mi reci.
A voznja bez vozacke je krajnje nedgovorna, dno dna, "pazis ti", ali ne pazi djeca, i zamisli
napravis neko dijete invalidom za cijeli zivot, a "eto nek vozis osigurano auto" osiguravajuca kuca
odbije da snosi troskove jer ti nemas vozacku.. hoces li raditi cijeli zivot zbog tog "krisom"
u kupovinu i brinuti se o invalidu ili se pokupit nazad?
Misli malo dalje.. od kupovine na brzake.
Cekaj taj navodni sporazum i idu u kupovinu pjeske, ili zamoli da te neko vozi.
@insomnija Ne kopiraju drzave tako lako zakone, ko jos osim francuza ( i ostali u FR) mora imati alko-test sa sobom?
------------------------------------------------------------
I onako opcenito, fakat mnosto gluposti procitah na ovoj temi, da je barem smjesno, pa hajde de..
-
zodi36
#57 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Zviz ba ne seri vise.pisite privatno, ne trolajte temu bezeZviz wrote:Da interesuje te jer nisi germanskog mentaliteta.LosaKopija wrote:E fakat si jarane sad grohno.
- Zviz
#58 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Takodjer i ti.zodi36 wrote: Zviz ba ne seri vise.pisite privatno, ne trolajte temu beze
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#59 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Eto ti si pravi German, pa se hvalis satnicomZviz wrote:Da interesuje te jer nisi germanskog mentaliteta.LosaKopija wrote:E fakat si jarane sad grohno.
smijeru, al´dzaba tebi sejtan ne da mira..
Evo jedna za tebe da ne zaboravis ono sto zelis..
-
zodi36
#60 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Na sta dodje ova tema,ccccc.Boze sacuvaj.Gdje zviz dodje tu krene pametovanje,negiranje,neko njegovo vidjenje koje je diametralno-suprotno vecini.Sto li Boze?Pametniji od svih,skolovaniji?Ma jok,klasican primjer nekoga ko je zlostavljan u djetinjstvu na razne nacine.Jarane relaks malo
-
dinob1000
#61 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Protiv njega ni petrolej ne pomaze(stari narodni lijek za p.......)zodi36 wrote:Na sta dodje ova tema,ccccc.Boze sacuvaj.Gdje zviz dodje tu krene pametovanje,negiranje,neko njegovo vidjenje koje je diametralno-suprotno vecini.Sto li Boze?Pametniji od svih,skolovaniji?Ma jok,klasican primjer nekoga ko je zlostavljan u djetinjstvu na razne nacine.Jarane relaks malo
-
Potschi
#62 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Iz njemackog ministarstva za promet su mi odgovorili da ce faza pripreme za dodavanje Bosne i Hercegovine u tzv. "Anlage 11", tu su zemlje koje su pored EU i EWR zemalja oslobodjene polagana vozackog ispita, potrajata jos ca. 2 mjeseca. Dakle dogovor jos nije stuopio na snagu, sto ne znaci da nece nikako.
Ja se mogu strpiti jos toliko, a vi?
Ja se mogu strpiti jos toliko, a vi?
-
dnaxy
#63 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Danke Potschi
Nego, jel to znaci da se moze nasa vozacka zamjenit za njemacku ili se samo stice pravo da se vozi sa nasom vozackom po njemackoj?e
Nego, jel to znaci da se moze nasa vozacka zamjenit za njemacku ili se samo stice pravo da se vozi sa nasom vozackom po njemackoj?e
-
Potschi
#64 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Zamjena zamjena.
To ti znaci da ne moras (aBd) vise polagati teorijski i prakticni dio vozacke. Ide se odmah na prevod vozacke u Njemacku, uz predavanje bosanske dozvole i placa se neka taksa, iliti troskovi obrade. I da bude 100EUR, opet bolje od 500-700 koliko bi kostala vozacka, a ne pricam o ulozenom vremenu...
To ti znaci da ne moras (aBd) vise polagati teorijski i prakticni dio vozacke. Ide se odmah na prevod vozacke u Njemacku, uz predavanje bosanske dozvole i placa se neka taksa, iliti troskovi obrade. I da bude 100EUR, opet bolje od 500-700 koliko bi kostala vozacka, a ne pricam o ulozenom vremenu...
-
gern
#65 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Super, znaci nece se vise morati polagati u Njemackoj, bit ce nase vozacke dozvole priznate
Vrijedi jos malo cekati 
- muminovic
#66 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Super !gern wrote:Super, znaci nece se vise morati polagati u Njemackoj, bit ce nase vozacke dozvole priznateVrijedi jos malo cekati
- friskyoreo
#67 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Joj sto komplikujete bzvze, procitajte malo tekst. Zamjenu ces moci izvrsiti sasvim normalno, isto kao i ostali EU gradjani, znaci priznaje se nasa vozacka. To vezano za boravak, znaci da samo ljudi koji imaju pravo duzeg boravka u njemackoj mogu da je zamijene. Ne mogu ja sada otici kao turista i tamo traziti njemacku vozacku. Znaci moras imati odobren boravak, na osnovu cega god, posla, braka itd i zamijenis vozacku, platis taksu i Bog te veselio. ... 
-
Potschi
#68 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
friskyoreo wrote:Joj sto komplikujete bzvze, procitajte malo tekst. Zamjenu ces moci izvrsiti sasvim normalno, isto kao i ostali EU gradjani, znaci priznaje se nasa vozacka. To vezano za boravak, znaci da samo ljudi koji imaju pravo duzeg boravka u njemackoj mogu da je zamijene. Ne mogu ja sada otici kao turista i tamo traziti njemacku vozacku. Znaci moras imati odobren boravak, na osnovu cega god, posla, braka itd i zamijenis vozacku, platis taksu i Bog te veselio. ...
"Na portalima kruzi vijest o potpisanom sporazumu izmedju BiH i Njemacke o zamjeni vozacke dozvole, bez procedure ponovnog polaganja vozacke dozvole, nakon isteka 6 mjeseci boravka u Njemackoj. " - Ovako pocinje tem,a i mi svi ovdje znamo o cemu pricamo - ne pametuj bezveze.
Fakat pola ljudi na ovom forumu lijeci dosadu i depresiju.
-
sassaboss
#69 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Pozdrav,
tema je i vise nego korisna i super je sto je pokrenuta. Ja sam se prilicno
zainteresovao kuda ce sve otici, jer sam prije 3 dana krenuo u proces
mijenjanja vozacke.
Ako bi se taj zakon usvojio u narednih par mjeseci, onda bi se isplatilo
sacekati. Samo ne znam da li je frka sto sam vec podnio zahtjev za provjeru
moje BiH dozvole.
Izbjeci polaganje i testova i voznje bilo bi idealno.
PS. A bilo bi extra dobro kad bi npr. neko mogao da izvrsi restrikciju ovih
postova koji odu od teme i koji su puni negative i vrijedjanja.
Cesto se pokrene stvarno super tema koja zainteresuje, i onda narednih
5 strana ovaj ovog proziva ovaj onog. Ili imam utisak da su to derista koja
nemaju pametnija posla, ili prilicno napaceni ljudi. Pa sto ce vam prepirka
bar na ovakvu vrstu posta.... pih
tema je i vise nego korisna i super je sto je pokrenuta. Ja sam se prilicno
zainteresovao kuda ce sve otici, jer sam prije 3 dana krenuo u proces
mijenjanja vozacke.
Ako bi se taj zakon usvojio u narednih par mjeseci, onda bi se isplatilo
sacekati. Samo ne znam da li je frka sto sam vec podnio zahtjev za provjeru
moje BiH dozvole.
Izbjeci polaganje i testova i voznje bilo bi idealno.
PS. A bilo bi extra dobro kad bi npr. neko mogao da izvrsi restrikciju ovih
postova koji odu od teme i koji su puni negative i vrijedjanja.
Cesto se pokrene stvarno super tema koja zainteresuje, i onda narednih
5 strana ovaj ovog proziva ovaj onog. Ili imam utisak da su to derista koja
nemaju pametnija posla, ili prilicno napaceni ljudi. Pa sto ce vam prepirka
bar na ovakvu vrstu posta.... pih
- graue_maus
#70 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
jos u ljetos je moglo samo sa polaganjem teorije i onih 10 casova nocna autoput itd ........ako ti je skola naklonita odnosno ako ne zele na tebi da zarade onda je to to ......jos polaganje pred instruktorom ............
- friskyoreo
#71 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Meni ne izgleda tako. Ko pametuje, o tome ne bih.Potschi wrote:friskyoreo wrote:Joj sto komplikujete bzvze, procitajte malo tekst. Zamjenu ces moci izvrsiti sasvim normalno, isto kao i ostali EU gradjani, znaci priznaje se nasa vozacka. To vezano za boravak, znaci da samo ljudi koji imaju pravo duzeg boravka u njemackoj mogu da je zamijene. Ne mogu ja sada otici kao turista i tamo traziti njemacku vozacku. Znaci moras imati odobren boravak, na osnovu cega god, posla, braka itd i zamijenis vozacku, platis taksu i Bog te veselio. ...
"Na portalima kruzi vijest o potpisanom sporazumu izmedju BiH i Njemacke o zamjeni vozacke dozvole, bez procedure ponovnog polaganja vozacke dozvole, nakon isteka 6 mjeseci boravka u Njemackoj. " - Ovako pocinje tem,a i mi svi ovdje znamo o cemu pricamo - ne pametuj bezveze.
Fakat pola ljudi na ovom forumu lijeci dosadu i depresiju.
A u pravu si da ovdje ima ljudi koji lijece dosadu, depresiju i jos mnogo drugih psihickih poremecaja.
-
zozi123
#72 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Imali kakvih novosti ili je tema zamrla? Inace cuo sam da dogovor nije ni potpisan ni poslan na verifikaciju vec samo postignut dogovor nacelno.
- OptimusPrime
#73 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ovo sam dobio iz naseg ministarstva
sporazum je prošao fazu usvajanja i odobren je na Savjetu ministara BiH. Preostaje da se isti potpiše. Očekujemo da će diplomatske note biti razmijenjene u januaru, te da će praktična primjena predmetnog sporazuma započeti najkasnije u martu tekuće godine.
Ako ispunjavate uslove iz Sporazuma (imate važeću vozačku BiH, imate odobren boravak više od 180 dana u SR Njemačkoj i sl) nećete morati ništa polagati.
Vlasnici važećih vozačkih dozvola za upravljanje putničkim vozilima ili motociklima (klase A1, A ili B), izdatih u Bosni i Hercegovini koji imaju ili će imati redovno boravište u trajanju od najmanje 185 dana u Saveznoj Republici Njemačkoj, mogu u bilo koje vrijeme nakon dolaska u Njemačku zamijeniti svoje vozačke dozvole za vozačke dozvole za upravljanje putničkim vozilima ili motociklima (kategorije/klase A1, A ili B), a da pri tome ne moraju da polažu teorijski ili praktični dio vozačkog ispita. Ako vlasnik dostavi svoju vozačku dozvolu izdatu u Bosni i Hercegovini i podnese identifikacione dokumente koje traži nadležni organ u Njemačkoj, on ili ona će dobiti njemačku vozačku dozvolu nakon što plate zakonom propisane naknade i troškove. Aplikanti koji su bili vlasnici vozačke dozvole u periodu manjem od dvije godine, dobijaju probnu vozačku dozvolu za određenu kategoriju/klasu.
Pri tome, pojam „Važeća vozačka dozvola“ znači da originalnoj vozačkoj dozvoli izdatoj od strane jednog nadležnog organa nije istekao period važenja, da nije privremeno ili trajno oduzeta, niti da je izrečena mjera bezbjednosti ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u vrijeme kada se vrši njena zamjena od strane drugog nadležnog organa, kao i da ne podliježe bilo kakvim ograničenjima koja sprečavaju njenog vlasnika da je koristi u svrhe za koje je namijenjena.
Podnosilac zahtjeva u Republici Njemačkoj podnosi zahtjev organu nadležnom za izdavanje vozačkih dozvola, uz propisanu dodatnu dokumentaciju kao u tekstu.
Stojim na raspolaganju za dodatna pitanja.
Prijatan pozdrav,
sporazum je prošao fazu usvajanja i odobren je na Savjetu ministara BiH. Preostaje da se isti potpiše. Očekujemo da će diplomatske note biti razmijenjene u januaru, te da će praktična primjena predmetnog sporazuma započeti najkasnije u martu tekuće godine.
Ako ispunjavate uslove iz Sporazuma (imate važeću vozačku BiH, imate odobren boravak više od 180 dana u SR Njemačkoj i sl) nećete morati ništa polagati.
Vlasnici važećih vozačkih dozvola za upravljanje putničkim vozilima ili motociklima (klase A1, A ili B), izdatih u Bosni i Hercegovini koji imaju ili će imati redovno boravište u trajanju od najmanje 185 dana u Saveznoj Republici Njemačkoj, mogu u bilo koje vrijeme nakon dolaska u Njemačku zamijeniti svoje vozačke dozvole za vozačke dozvole za upravljanje putničkim vozilima ili motociklima (kategorije/klase A1, A ili B), a da pri tome ne moraju da polažu teorijski ili praktični dio vozačkog ispita. Ako vlasnik dostavi svoju vozačku dozvolu izdatu u Bosni i Hercegovini i podnese identifikacione dokumente koje traži nadležni organ u Njemačkoj, on ili ona će dobiti njemačku vozačku dozvolu nakon što plate zakonom propisane naknade i troškove. Aplikanti koji su bili vlasnici vozačke dozvole u periodu manjem od dvije godine, dobijaju probnu vozačku dozvolu za određenu kategoriju/klasu.
Pri tome, pojam „Važeća vozačka dozvola“ znači da originalnoj vozačkoj dozvoli izdatoj od strane jednog nadležnog organa nije istekao period važenja, da nije privremeno ili trajno oduzeta, niti da je izrečena mjera bezbjednosti ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u vrijeme kada se vrši njena zamjena od strane drugog nadležnog organa, kao i da ne podliježe bilo kakvim ograničenjima koja sprečavaju njenog vlasnika da je koristi u svrhe za koje je namijenjena.
Podnosilac zahtjeva u Republici Njemačkoj podnosi zahtjev organu nadležnom za izdavanje vozačkih dozvola, uz propisanu dodatnu dokumentaciju kao u tekstu.
Stojim na raspolaganju za dodatna pitanja.
Prijatan pozdrav,
-
Potschi
#74 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Sad ce Mart...sreca pa je Februar kratak 
Ko bude imao prvi prakticno iskustvo, njemu mustuluk!
Ko bude imao prvi prakticno iskustvo, njemu mustuluk!
-
Potschi
#75 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
@croki
KRATKO I JASNO!
Otkrio si Ameriku, i toplu vodu, pa cak i struju.
E hajd sad ponovo procitaj temu iz pocetka prije nego sto opet mislis da imas nesto vrlo vazno za reci.
Ugodan dan!
KRATKO I JASNO!
Otkrio si Ameriku, i toplu vodu, pa cak i struju.
E hajd sad ponovo procitaj temu iz pocetka prije nego sto opet mislis da imas nesto vrlo vazno za reci.
Ugodan dan!