Potschi wrote:Hvala Zviz,
nije niko rekao da je dzaba. Samo u poredjenju sa cijenom vozacke dozvole mogu lijepo na produzeni vikend u Barcelonu!
I ja sam procitala text kao ti..meni ovdje treba iskustvo u praksi. A privremena vozacka kao sto je ti spominjes nikome ne treba, jer do 6 mjeseci imas pravo sasvim normalno voziti sa BH vozackom. Ne vidim znacenje privremene vozacke tu?!
"U praksi to znači da će vlasnici važećih vozačkih dozvola za upravljanje putničkim vozilima ili motociklima (klase A1, A ili B), izdatih u BiH koji imaju ili će imati redovno boravište u trajanju od najmanje 185 dana u Saveznoj Republici Njemačkoj, moći u bilo koje vrijeme nakon dolaska u Njemačku zamijeniti svoje vozačke dozvole za vozačke dozvole za upravljanje putničkim vozilima ili motociklima (kategorije/klase A1, A ili B), a da pri tome ne moraju da polažu teorijski ili praktični dio vozačkog ispita'' - Gdje si procitao privremeno?
Privremeno (zato jer nisi drzavljanin Njemacke, i na privremenom si boravku i ako mozda imas permanentnu boravisnu dozvolu, sto samo znaci da si tu 24/7 u Njemackoj ili da provodis vise do 50%, 66% vremena u Njemackoj, stalna boravisna / permanentna dozvola neznaci nista vise nego da si tu i da nemas potrebu da svako malo pravis novu, ali nije nikakva garancija za stalni boravak, za to treba drzavljanstvo. Da budem kratak Njemacka ako hoce moze sve ljude iz Bih koji zive sa BiH drzavljanstvom u Njemackoj preko noci deportovati bez da je duzna da navede i jedan jedini razlog.
Tako isto i sa vozackom rijec je o privremenoj zamjeni i nista vise.