Kakva je budućnost Lancie

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#51 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by citroen xm »

A za to uvijek imaš par proizvođača koji prave rezervne dijelove za sva vozila. Takozvani zamjenski dijelovi.
530i

#52 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by 530i »

Poređenje je samo u smislu renesanse brenda, ne u onoj poziciji koju bi eventualno zauzimao.
citroen xm

#53 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by citroen xm »

Ne znam, vidjećemo. Ja nisam neki optimista jer se ide ka uniformisanu. Sva auta su ista. A takvi brendovi moraju biti drugačiji ili ih nema.
Golf_6

#54 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

Revolver wrote:glavni problem Lancie je taj što Fiat ima riješiti još dva problema prije Lancie: sam Fiat i Alfa Romeo. ako se ne varam Alfa trenutno ima dva modela u ponudi :-) i čeka se taj famozni 4c
italijansko smeće zvano Fiat održava na životu samo lova koju isisavaju iz Krajslera ( i iz Ferarija i Maseratija kojima jedino ide dobro)
apsurd, ali tako je, oni spasili Krajsler a sad njih Krajsler drži na ivici od propasti
Qler

#55 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Qler »

Fiat grupacija ima para. Ne zive oni od prodaje putnickih auta iskljucivo. Proguglaj...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Golf_6

#56 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

:skoljka:
:lol:
prosvijetli me
italija je u kurcu, pitanje kad će počet grčki scenario
pošto je to glavno tržište fiata, jer na ostalim je slab (osim možda Poljske) naravno da je i sam fiat u krizi i da mu se ne piše dobro
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#57 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

Dok je Papa u Rimu ja se za Italiju i Fiat ne bojim :D
Qler

#58 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Qler »

Golfista, proguglaj, nije valjda da ne znas

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#59 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

Ja cu samo reci Teksid. Najveci proizvodjac celika na svijetu koji se koristi u autoindustriji.
O bankama,novinama,teskim masinama,osiguravajucim kucama i ostalim da ne govorim.
Sad kad su preuzimali ostatak Chryslera ljudi iskesirali 2 milijarde € :lol:
Golf_6

#60 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

dok vi oplakivali italijansko smeće zvani fiat i lanča
Volkswagen grupacija je u 2013. godini proizvela 9,5 milijuna vozila što je novi rekord i 4,8 posto više nego 2012. godine – lošu prodaju u Europi nadoknadila odlična prodaja u SAD-u i Kini
Volkswagen grupacija može biti zadovoljna s prošlom kalendarskom godinom. Volkswagen grupacija je u 2013. godini proizvela 9,5 milijuna vozila ,što je novi rekord i 4,8 posto više nego 2012. Godine. Ukupni rezultat je odličan, jer manja prodaja u Europi i više je nego nadoknađena velikim rastom prodaje u SAD-u i Kini. Njemačka grupacija Volkswagen, u čijem su vlasništvu marke VW, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Škoda i Seat, zabilježila je posljednjeg mjeseca 2013. godine rast prodaje od 6,3 posto na godišnjem nivou, odnosno 833.200 jedinica. Prodaja u Europi pala je 2013. godine 0,5 posto, odnosno na 3,65 milijuna, dok je prodaja u Kini porasla 16,2 posto, odnosno na 3,27 milijuna vozila. Prodaja u Sjevernoj Americi skočila je 5,6 posto (888.800), uključujući rast od 2,6 posto na 611.700 u SAD-u. Prodaja u Južnoj Americi je pala 10,1 posto na 908.000 jedinica. Volkswagen grupacija u 2014. godini očekuje slične tržišne uvjete kao i u 2013. godini. 'Iako se čini kako se situacija u Europi stabilizira, ekonomska neizvjesnost će se nastaviti, a izazovi na tržištima će ostati nepromijenjeni.

http://www.automania.hr/art/volkswagen_ ... una_vozila
drndalo

#61 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by drndalo »

Nego bacis li ti 3-4x dnevno drkicu na VW znak majke ti ? Zvucis kao neko ko jos vozi tatinog Yugu i sanja Golfa 6, a brije se 7 mjeseci starim ziletom...? Kad vjerovatno od brade imas paperje.... 8-)
sorcerer

#62 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sorcerer »

yuge su istrule ....dvicine su u igri :lol: :lol:
drndalo

#63 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by drndalo »

Kad vec nabraja ko je ciji gazda, i ko drzi koga na povrsini, preporucujem mu da malo istrazi ko ima koliko cijih dionica, koliko porshe ima VW dionica, a koliko VW Porsche-ovih... Cisto da se sjenica ne ruga sovi... Nasao se VW likovati nad Fiatom... Svi u istu tikvu pushu, svi tudje dijelove (iste) uradjuju, a neki na to jos i dr*aju...
jefferson

#64 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

Golf_6 wrote:dok vi oplakivali italijansko smeće zvani fiat i lanča
Volkswagen grupacija je u 2013. godini proizvela 9,5 milijuna vozila što je novi rekord i 4,8 posto više nego 2012. godine – lošu prodaju u Europi nadoknadila odlična prodaja u SAD-u i Kini
Volkswagen grupacija može biti zadovoljna s prošlom kalendarskom godinom. Volkswagen grupacija je u 2013. godini proizvela 9,5 milijuna vozila ,što je novi rekord i 4,8 posto više nego 2012. Godine. Ukupni rezultat je odličan, jer manja prodaja u Europi i više je nego nadoknađena velikim rastom prodaje u SAD-u i Kini. Njemačka grupacija Volkswagen, u čijem su vlasništvu marke VW, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Škoda i Seat, zabilježila je posljednjeg mjeseca 2013. godine rast prodaje od 6,3 posto na godišnjem nivou, odnosno 833.200 jedinica. Prodaja u Europi pala je 2013. godine 0,5 posto, odnosno na 3,65 milijuna, dok je prodaja u Kini porasla 16,2 posto, odnosno na 3,27 milijuna vozila. Prodaja u Sjevernoj Americi skočila je 5,6 posto (888.800), uključujući rast od 2,6 posto na 611.700 u SAD-u. Prodaja u Južnoj Americi je pala 10,1 posto na 908.000 jedinica. Volkswagen grupacija u 2014. godini očekuje slične tržišne uvjete kao i u 2013. godini. 'Iako se čini kako se situacija u Europi stabilizira, ekonomska neizvjesnost će se nastaviti, a izazovi na tržištima će ostati nepromijenjeni.

http://www.automania.hr/art/volkswagen_ ... una_vozila
Ja i? Niko se nece sjecati za 20g Golfa 6. Ali ce ljudi i dalje drhtati kada spomenes Lanciu Deltu, ili Alfu trenta-tre!
Golf_6

#65 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

jefferson wrote:
Ja i? Niko se nece sjecati za 20g Golfa 6. Ali ce ljudi i dalje drhtati kada spomenes Lanciu Deltu, ili Alfu trenta-tre!
koja glupost
neće se sjećat možda jedne generacije ali će se sjećat LEGENDE GOLFA kao branda
kao što se sjećaju Folcike (Bube)
golf je sigurno najlegendarnije auto svih vremena - fenomen
jefferson

#66 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

Golf_6 wrote:
jefferson wrote:
koja glupost
neće se sjećat možda jedne generacije ali će se sjećat LEGENDE GOLFA kao branda
kao što se sjećaju Folcike (Bube)
golf je sigurno najlegendarnije auto svih vremena - fenomen
A zbog cega ce se sjecati Golfa?
Bakir1

#67 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bakir1 »

inace na svim prestiznim takmicenjima starih i znacajnih automobila, buba i golf redovno ubijaju konkurenciju :lol:
e tugo moja zatucana, vozis golfa sa 1,4 motorom, slinis nad modricinim uljem, cigancis sa nakvim kablovima da ti svira mp3, i dodjes nekome da pricas kako nema bolje auta od golfa :lol:
Golf_6

#68 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

jadan si ti, iskompleksiran, vokri ti što voziš neko smeće, jel ?
GTI/GTD verzije su takođe legende
osim toga Golf i nije sportsko auto niti namjenjeno za te svrhe, to je porodično-svakodnevno auto, jednostavno rečeno fenomen, kojeg niko nije niti će prevazići, i da, UBIJA konkurenciju, po nečem mnogo značajnijem, po broju prodatih primjeraka, po testovima u svojoj klasi, što se po njemu i čitava klasa naziva Golf-kalsa, što mu niko kroz generacije ne može prići, što drugi džaba mijenjaju i imena pa opet ništa ( kadet -> astra ; eskort -> fokus, smeće fiat: Ritmo-Tipo-brava-stilo-bravo :lol: i opet kurcu ne valja)

moje lično auto nema veze s tim, ali je očigeldno tebi kompleksašu trn u oku
jefferson

#69 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

Golf_6 wrote:jadan si ti, iskompleksiran, vokri ti što voziš neko smeće, jel ?
GTI/GTD verzije su takođe legende
osim toga Golf i nije sportsko auto niti namjenjeno za te svrhe, to je porodično-svakodnevno auto, jednostavno rečeno fenomen, kojeg niko nije niti će prevazići, i da, UBIJA konkurenciju, po nečem mnogo značajnijem, po broju prodatih primjeraka, po testovima u svojoj klasi, što se po njemu i čitava klasa naziva Golf-kalsa, što mu niko kroz generacije ne može prići, što drugi džaba mijenjaju i imena pa opet ništa ( kadet -> astra ; eskort -> fokus, smeće fiat: Ritmo-Tipo-brava-stilo-bravo :lol: i opet kurcu ne valja)

moje lično auto nema veze s tim, ali je očigeldno tebi kompleksašu trn u oku
Jel to o Toyoti Corolli pricas?
Bakir1

#70 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bakir1 »

ja cu mastati o golfu sa 1,4 motorom koji ce u sebi imati modrica ulje, gdje ce mi svirati best of folk 2013 preko stika :D
Golf_6

#71 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

jefferson wrote:

još jedan primjer koja si neznalica
i corola je promjenila ime, u auris (kurac-palac) i opet ćorak, nikad Golfa neće dostići, niko iz te klase
Qler

#72 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Qler »

GTD legenda :) po cemu boga ti?
sema911s

#73 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sema911s »

sto se ponasate ko djeca,., svadjate se cija je cuna veca kada znate da je moja veca,.,ohladite,.,

hajd malo da se spomenemo lancie,.,.,
jefferson

#74 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

Golf_6 wrote:
jefferson wrote:

još jedan primjer koja si neznalica
i corola je promjenila ime, u auris (kurac-palac) i opet ćorak, nikad Golfa neće dostići, niko iz te klase
Gdje promjenila ime? U Evropi! U ostatku svijeta, koji broji oko 7 mlrd ljudi (Evropa oko 500mil) se zove Corolla.
I da, VW jos mora nastancat nekoliko miliona Golfova da bi stogao Corollu.
I pazi ovo, dolazi sa USB stickom :lol: :lol: :lol:
Post Reply