Kakva je budućnost Lancie
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#51 Re: Kakva je budućnost Lancie
A za to uvijek imaš par proizvođača koji prave rezervne dijelove za sva vozila. Takozvani zamjenski dijelovi.
-
530i
#52 Re: Kakva je budućnost Lancie
Poređenje je samo u smislu renesanse brenda, ne u onoj poziciji koju bi eventualno zauzimao.
-
citroen xm
#53 Re: Kakva je budućnost Lancie
Ne znam, vidjećemo. Ja nisam neki optimista jer se ide ka uniformisanu. Sva auta su ista. A takvi brendovi moraju biti drugačiji ili ih nema.
- Golf_6
#54 Re: Kakva je budućnost Lancie
italijansko smeće zvano Fiat održava na životu samo lova koju isisavaju iz Krajslera ( i iz Ferarija i Maseratija kojima jedino ide dobro)Revolver wrote:glavni problem Lancie je taj što Fiat ima riješiti još dva problema prije Lancie: sam Fiat i Alfa Romeo. ako se ne varam Alfa trenutno ima dva modela u ponudii čeka se taj famozni 4c
apsurd, ali tako je, oni spasili Krajsler a sad njih Krajsler drži na ivici od propasti
- Qler
#55 Re: Kakva je budućnost Lancie
Fiat grupacija ima para. Ne zive oni od prodaje putnickih auta iskljucivo. Proguglaj...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- Golf_6
#56 Re: Kakva je budućnost Lancie
prosvijetli me
italija je u kurcu, pitanje kad će počet grčki scenario
pošto je to glavno tržište fiata, jer na ostalim je slab (osim možda Poljske) naravno da je i sam fiat u krizi i da mu se ne piše dobro
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#57 Re: Kakva je budućnost Lancie
Dok je Papa u Rimu ja se za Italiju i Fiat ne bojim 
- Qler
#58 Re: Kakva je budućnost Lancie
Golfista, proguglaj, nije valjda da ne znas
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#59 Re: Kakva je budućnost Lancie
Ja cu samo reci Teksid. Najveci proizvodjac celika na svijetu koji se koristi u autoindustriji.
O bankama,novinama,teskim masinama,osiguravajucim kucama i ostalim da ne govorim.
Sad kad su preuzimali ostatak Chryslera ljudi iskesirali 2 milijarde €
O bankama,novinama,teskim masinama,osiguravajucim kucama i ostalim da ne govorim.
Sad kad su preuzimali ostatak Chryslera ljudi iskesirali 2 milijarde €
- Golf_6
#60 Re: Kakva je budućnost Lancie
dok vi oplakivali italijansko smeće zvani fiat i lanča
http://www.automania.hr/art/volkswagen_ ... una_vozila
Volkswagen grupacija može biti zadovoljna s prošlom kalendarskom godinom. Volkswagen grupacija je u 2013. godini proizvela 9,5 milijuna vozila ,što je novi rekord i 4,8 posto više nego 2012. Godine. Ukupni rezultat je odličan, jer manja prodaja u Europi i više je nego nadoknađena velikim rastom prodaje u SAD-u i Kini. Njemačka grupacija Volkswagen, u čijem su vlasništvu marke VW, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Škoda i Seat, zabilježila je posljednjeg mjeseca 2013. godine rast prodaje od 6,3 posto na godišnjem nivou, odnosno 833.200 jedinica. Prodaja u Europi pala je 2013. godine 0,5 posto, odnosno na 3,65 milijuna, dok je prodaja u Kini porasla 16,2 posto, odnosno na 3,27 milijuna vozila. Prodaja u Sjevernoj Americi skočila je 5,6 posto (888.800), uključujući rast od 2,6 posto na 611.700 u SAD-u. Prodaja u Južnoj Americi je pala 10,1 posto na 908.000 jedinica. Volkswagen grupacija u 2014. godini očekuje slične tržišne uvjete kao i u 2013. godini. 'Iako se čini kako se situacija u Europi stabilizira, ekonomska neizvjesnost će se nastaviti, a izazovi na tržištima će ostati nepromijenjeni.Volkswagen grupacija je u 2013. godini proizvela 9,5 milijuna vozila što je novi rekord i 4,8 posto više nego 2012. godine – lošu prodaju u Europi nadoknadila odlična prodaja u SAD-u i Kini
- drndalo
#61 Re: Kakva je budućnost Lancie
Nego bacis li ti 3-4x dnevno drkicu na VW znak majke ti ? Zvucis kao neko ko jos vozi tatinog Yugu i sanja Golfa 6, a brije se 7 mjeseci starim ziletom...? Kad vjerovatno od brade imas paperje.... 
- sorcerer
#62 Re: Kakva je budućnost Lancie
yuge su istrule ....dvicine su u igri

- drndalo
#63 Re: Kakva je budućnost Lancie
Kad vec nabraja ko je ciji gazda, i ko drzi koga na povrsini, preporucujem mu da malo istrazi ko ima koliko cijih dionica, koliko porshe ima VW dionica, a koliko VW Porsche-ovih... Cisto da se sjenica ne ruga sovi... Nasao se VW likovati nad Fiatom... Svi u istu tikvu pushu, svi tudje dijelove (iste) uradjuju, a neki na to jos i dr*aju...
-
jefferson
#64 Re: Kakva je budućnost Lancie
Ja i? Niko se nece sjecati za 20g Golfa 6. Ali ce ljudi i dalje drhtati kada spomenes Lanciu Deltu, ili Alfu trenta-tre!Golf_6 wrote:dok vi oplakivali italijansko smeće zvani fiat i lanča
Volkswagen grupacija može biti zadovoljna s prošlom kalendarskom godinom. Volkswagen grupacija je u 2013. godini proizvela 9,5 milijuna vozila ,što je novi rekord i 4,8 posto više nego 2012. Godine. Ukupni rezultat je odličan, jer manja prodaja u Europi i više je nego nadoknađena velikim rastom prodaje u SAD-u i Kini. Njemačka grupacija Volkswagen, u čijem su vlasništvu marke VW, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Škoda i Seat, zabilježila je posljednjeg mjeseca 2013. godine rast prodaje od 6,3 posto na godišnjem nivou, odnosno 833.200 jedinica. Prodaja u Europi pala je 2013. godine 0,5 posto, odnosno na 3,65 milijuna, dok je prodaja u Kini porasla 16,2 posto, odnosno na 3,27 milijuna vozila. Prodaja u Sjevernoj Americi skočila je 5,6 posto (888.800), uključujući rast od 2,6 posto na 611.700 u SAD-u. Prodaja u Južnoj Americi je pala 10,1 posto na 908.000 jedinica. Volkswagen grupacija u 2014. godini očekuje slične tržišne uvjete kao i u 2013. godini. 'Iako se čini kako se situacija u Europi stabilizira, ekonomska neizvjesnost će se nastaviti, a izazovi na tržištima će ostati nepromijenjeni.Volkswagen grupacija je u 2013. godini proizvela 9,5 milijuna vozila što je novi rekord i 4,8 posto više nego 2012. godine – lošu prodaju u Europi nadoknadila odlična prodaja u SAD-u i Kini
- Golf_6
#65 Re: Kakva je budućnost Lancie
koja glupostjefferson wrote:
Ja i? Niko se nece sjecati za 20g Golfa 6. Ali ce ljudi i dalje drhtati kada spomenes Lanciu Deltu, ili Alfu trenta-tre!
neće se sjećat možda jedne generacije ali će se sjećat LEGENDE GOLFA kao branda
kao što se sjećaju Folcike (Bube)
golf je sigurno najlegendarnije auto svih vremena - fenomen
-
jefferson
#66 Re: Kakva je budućnost Lancie
A zbog cega ce se sjecati Golfa?Golf_6 wrote:koja glupostjefferson wrote:
Ja i? Niko se nece sjecati za 20g Golfa 6. Ali ce ljudi i dalje drhtati kada spomenes Lanciu Deltu, ili Alfu trenta-tre!
neće se sjećat možda jedne generacije ali će se sjećat LEGENDE GOLFA kao branda
kao što se sjećaju Folcike (Bube)
golf je sigurno najlegendarnije auto svih vremena - fenomen
- Bakir1
#67 Re: Kakva je budućnost Lancie
inace na svim prestiznim takmicenjima starih i znacajnih automobila, buba i golf redovno ubijaju konkurenciju
e tugo moja zatucana, vozis golfa sa 1,4 motorom, slinis nad modricinim uljem, cigancis sa nakvim kablovima da ti svira mp3, i dodjes nekome da pricas kako nema bolje auta od golfa
e tugo moja zatucana, vozis golfa sa 1,4 motorom, slinis nad modricinim uljem, cigancis sa nakvim kablovima da ti svira mp3, i dodjes nekome da pricas kako nema bolje auta od golfa
- Golf_6
#68 Re: Kakva je budućnost Lancie
jadan si ti, iskompleksiran, vokri ti što voziš neko smeće, jel ?
GTI/GTD verzije su takođe legende
osim toga Golf i nije sportsko auto niti namjenjeno za te svrhe, to je porodično-svakodnevno auto, jednostavno rečeno fenomen, kojeg niko nije niti će prevazići, i da, UBIJA konkurenciju, po nečem mnogo značajnijem, po broju prodatih primjeraka, po testovima u svojoj klasi, što se po njemu i čitava klasa naziva Golf-kalsa, što mu niko kroz generacije ne može prići, što drugi džaba mijenjaju i imena pa opet ništa ( kadet -> astra ; eskort -> fokus, smeće fiat: Ritmo-Tipo-brava-stilo-bravo
i opet kurcu ne valja)
moje lično auto nema veze s tim, ali je očigeldno tebi kompleksašu trn u oku
osim toga Golf i nije sportsko auto niti namjenjeno za te svrhe, to je porodično-svakodnevno auto, jednostavno rečeno fenomen, kojeg niko nije niti će prevazići, i da, UBIJA konkurenciju, po nečem mnogo značajnijem, po broju prodatih primjeraka, po testovima u svojoj klasi, što se po njemu i čitava klasa naziva Golf-kalsa, što mu niko kroz generacije ne može prići, što drugi džaba mijenjaju i imena pa opet ništa ( kadet -> astra ; eskort -> fokus, smeće fiat: Ritmo-Tipo-brava-stilo-bravo
-
jefferson
#69 Re: Kakva je budućnost Lancie
Jel to o Toyoti Corolli pricas?Golf_6 wrote:jadan si ti, iskompleksiran, vokri ti što voziš neko smeće, jel ?
osim toga Golf i nije sportsko auto niti namjenjeno za te svrhe, to je porodično-svakodnevno auto, jednostavno rečeno fenomen, kojeg niko nije niti će prevazići, i da, UBIJA konkurenciju, po nečem mnogo značajnijem, po broju prodatih primjeraka, po testovima u svojoj klasi, što se po njemu i čitava klasa naziva Golf-kalsa, što mu niko kroz generacije ne može prići, što drugi džaba mijenjaju i imena pa opet ništa ( kadet -> astra ; eskort -> fokus, smeće fiat: Ritmo-Tipo-brava-stilo-bravoi opet kurcu ne valja)
- Bakir1
#70 Re: Kakva je budućnost Lancie
ja cu mastati o golfu sa 1,4 motorom koji ce u sebi imati modrica ulje, gdje ce mi svirati best of folk 2013 preko stika 
- Golf_6
#71 Re: Kakva je budućnost Lancie
još jedan primjer koja si neznalicajefferson wrote:
Jel to o Toyoti Corolli pricas?
i corola je promjenila ime, u auris (kurac-palac) i opet ćorak, nikad Golfa neće dostići, niko iz te klase
- Qler
#72 Re: Kakva je budućnost Lancie
GTD legenda
po cemu boga ti?
- sema911s
#73 Re: Kakva je budućnost Lancie
sto se ponasate ko djeca,., svadjate se cija je cuna veca kada znate da je moja veca,.,ohladite,.,
hajd malo da se spomenemo lancie,.,.,
hajd malo da se spomenemo lancie,.,.,
-
jefferson
#74 Re: Kakva je budućnost Lancie
Gdje promjenila ime? U Evropi! U ostatku svijeta, koji broji oko 7 mlrd ljudi (Evropa oko 500mil) se zove Corolla.Golf_6 wrote:još jedan primjer koja si neznalicajefferson wrote:
Jel to o Toyoti Corolli pricas?
i corola je promjenila ime, u auris (kurac-palac) i opet ćorak, nikad Golfa neće dostići, niko iz te klase
I da, VW jos mora nastancat nekoliko miliona Golfova da bi stogao Corollu.
I pazi ovo, dolazi sa USB stickom
- Qler