ubijanje divljih životinja

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Krizzia

#51 Re: ubijanje divljih životinja

Post by Krizzia »

kosava wrote:
Krizzia wrote:Meni je ona Melissa Bachman... Uff. Tocno bih uzivala gledajuci je kako pati!
Inace, kod lova su mi najdraze situacije tipa, lovac upucao lovca.
Vidis ti si gora od nje , ona lovi zivotinje ti bi mucila ljude jos uzivas kada posten covjek nastrada :evil:
Evo bas mi je nesto zao. Plati nekoliko desetaka tisuca $ da joj se omoguci ubiti lava. U njegovom prirodnom stanistu. Fuj,

Sent from my HTC Desire HD A9191
zvrk

#52 Re: ubijanje divljih životinja

Post by zvrk »

kazne su propisane za lov mimo zakona o lovu
posljednje sto znam je da je prije 3-4 godine lovac osudjen jer je ubio meče i majku
dobio 6 mjeseci uslovno

slala sam prijave za neka ubistva mladuncadi, ali nikad odgovora i reakcije nadleznih naravno
spreca

#53 Re: ubijanje divljih životinja

Post by spreca »

zvrk wrote:kazne su propisane za lov mimo zakona o lovu
posljednje sto znam je da je prije 3-4 godine lovac osudjen jer je ubio meče i majku
dobio 6 mjeseci uslovno

slala sam prijave za neka ubistva mladuncadi, ali nikad odgovora i reakcije nadleznih naravno
steta sto mu recimo nisu sudii bar slovenci po svojim zakonima
zvrk

#54 Re: ubijanje divljih životinja

Post by zvrk »

ovo recimo samo kod nas moze - mimo lovista, ubiti mladunče, pardon zatući ga
i nikom nista za prijavu koja je poslata ....
http://www.prozor-x.com/prozor/lovac-mu ... amenom.php

bosna jbg

rokaj koga hos, samo politicare ne diraj
sokkia

#55 Re: ubijanje divljih životinja

Post by sokkia »

pošto se dokoni forumaši razumiju u sve pa i u ovu problematiku onda se covjek može ovdje edukovati i uciti moralu i onome kakav bi neko trebao biti i šta bi trebao i smio raditi a šta ne.
postavljaca teme bi pitao šta zna o šakalu?
zna li odakle potice i kakva je to životinja.
meni zaista tlak skoci na 200 kad vidim kakvih sve dušebrižnika i moralista ima i zaštitnika kojecega ovdje možeš naci.
bez sekunde razmišljanja se neko osuđuje.
kad bi postavljac teme znao koliku štetu šakal cini u jednom ekosistemu koje mu nije prirodno nikad ovo ne bi ni pomislio napisati :?
Juni

#56 Re: ubijanje divljih životinja

Post by Juni »

Meni su puno veći bolesnici ovi sto za kućne ljubimce uzimaju životinje tipa reptili, lavovi, tigrovi, majmuni...
Lovce slabo poznajem, ali za ribolovce mogu reci da su to u pravilu mirni, skromni i dobri ljudi i ljubitelji prirode, ali ne sminkeri, nego bas istinski...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#57 Re: ubijanje divljih životinja

Post by Admir_1984 »

još ova vijest o ubijanju šakala bila i na dnevniku, voditelj sav ozaren procita vijest kao da se radi o postignutom dogovoru Sejdić-Finci :roll: , a ne o zvjerskom ubijanju nedužne životinje. a na kraju reportaže kao ima u još tih šakala i u narednom periodu tim lovcima će se pridružiti kolege iz drugih gradova :evil: :evil: nisam toliko brutalan, al umjesto šakala neka se rane izmedju sebe :evil:
sokkia

#58 Re: ubijanje divljih životinja

Post by sokkia »

Admir_1984 wrote:još ova vijest o ubijanju šakala bila i na dnevniku, voditelj sav ozaren procita vijest kao da se radi o postignutom dogovoru Sejdić-Finci :roll: , a ne o zvjerskom ubijanju nedužne životinje. a na kraju reportaže kao ima u još tih šakala i u narednom periodu tim lovcima će se pridružiti kolege iz drugih gradova :evil: :evil: nisam toliko brutalan, al umjesto šakala neka se rane izmedju sebe :evil:
a jel ti žao mladunaca srna i zeceva i ostale divljaci koji taj šakal nemilosrdno tamani.
tamo gdje ima šakala tu nema plemenite divljaci ni za lijeka , toliko samo da znaš da ne lupaš više o necemu o cemu nemaš pojma.
kombajn

#59 Re: ubijanje divljih životinja

Post by kombajn »

@kosava i @sokkia
Ma dzaba se trudite,ne mozete to objasnit nekom ko nema pojma o cemu prica

Sent from my ZTE Kis Lite using Tapatalk 2
VjecitiStudent

#60 Re: ubijanje divljih životinja

Post by VjecitiStudent »

Admir_1984 wrote:još ova vijest o ubijanju šakala bila i na dnevniku, voditelj sav ozaren procita vijest kao da se radi o postignutom dogovoru Sejdić-Finci :roll: , a ne o zvjerskom ubijanju nedužne životinje. a na kraju reportaže kao ima u još tih šakala i u narednom periodu tim lovcima će se pridružiti kolege iz drugih gradova :evil: :evil: nisam toliko brutalan, al umjesto šakala neka se rane izmedju sebe :evil:
I nisu samo šakali u pitanju, šta god lovci ulove, to postaje vijest dana u našim novinama, portalima, televizijama, daleko veća stoka su tu sami novinari od lovaca.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#61 Re: ubijanje divljih životinja

Post by Admir_1984 »

sokkia wrote:
a jel ti žao mladunaca srna i zeceva i ostale divljaci koji taj šakal nemilosrdno tamani.
tamo gdje ima šakala tu nema plemenite divljaci ni za lijeka , toliko samo da znaš da ne lupaš više o necemu o cemu nemaš pojma.
to je zakon prirode i kakav je takav je, na ovim prostorima i srni i zečeva je uvijek bilo, tako da njih ako iko istrijebi to će biti lovci, krivolovci, konkretno čovjek, a ne neka druga divljač
kritichar

#62 Re: ubijanje divljih životinja

Post by kritichar »

a kako je moguće da je šakal više nanese štete od vuka, vuk je veći, jači, brži, potrebno mu je više hrane, lovi u čoporu uglavnom...
kosava

#63 Re: ubijanje divljih životinja

Post by kosava »

Admir_1984 wrote:
to je zakon prirode i kakav je takav je, na ovim prostorima i srni i zečeva je uvijek bilo, tako da njih ako iko istrijebi to će biti lovci, krivolovci, konkretno čovjek, a ne neka druga divljač
Sakal je uljez na prostorima Bosne i Hercegovine , nije dio naseg eko sistema , to je ko da te ujede kobra ili mamba na Vrelu Ilidze . Sakali prelaze u Bosnu preko Save jer je puno sela u Posavini zaraslo u korov a Sakal pokrije 30 -40 km dnevno i gdje prodje ostavi pustos iza sebe . Pobit to treba .

Zato sto vuk je pametniji od sakala /kojota
kosava

#64 Re: ubijanje divljih životinja

Post by kosava »

Krizzia wrote: Evo bas mi je nesto zao. Plati nekoliko desetaka tisuca $ da joj se omoguci ubiti lava. U njegovom prirodnom stanistu. Fuj,

Jao sto se pusi americka liberalna propaganda :lol: Platila kao sto moze platiti svako , svi zaradili a ona ubila lava koji je vjerovatno bio vec star i bolestan , nemocan da lovi .
Nego jos nisam cuo koje ti je opravdanje za tvoje uzivanje kada lovac u Bosni nastrada u lovu ? A da lovis moras imati pusku legalno znaci nemozes biti kriminalac tako da pricamo o postenim ljudima i ti se radujes kada nastradaju , de mi to objasni nema te zivotinje cije zivot meni vrijedni od zivota postenog covjeka ma covjeka uopste .

Sada sam tek primjetio lokacija California , koji dio Cali.? u LA imas kojota /sakala a SD / Orange County ima poprilicno mountain lions a hoce oni svratiti u dvorista nedo ti bog da jednog nadjes u backyard pitala bi gdje sada Melissa Bachman? :D
TheMule

#65 Re: ubijanje divljih životinja

Post by TheMule »

kosava wrote:
TheMule wrote:Nisam nikad shvaco lovce ni uzivanje u ubijanju. Ali ovi neki, ne samo da uzivaju, vec misle da postoji neka slava u svemu tome?!
Nemas sta kontati , nebavis se lovom i neintresuje te ,
kosava wrote:
Krizzia wrote: Evo bas mi je nesto zao. Plati nekoliko desetaka tisuca $ da joj se omoguci ubiti lava. U njegovom prirodnom stanistu. Fuj,

Jao sto se pusi americka liberalna propaganda :lol: Platila kao sto moze platiti svako , svi zaradili a ona ubila lava koji je vjerovatno bio vec star i bolestan , nemocan da lovi .
Nego jos nisam cuo koje ti je opravdanje za tvoje uzivanje kada lovac u Bosni nastrada u lovu ? A da lovis moras imati pusku legalno znaci nemozes biti kriminalac tako da pricamo o postenim ljudima i ti se radujes kada nastradaju , de mi to objasni nema te zivotinje cije zivot meni vrijedni od zivota postenog covjeka ma covjeka uopste .

Sada sam tek primjetio lokacija California , koji dio Cali.? u LA imas kojota /sakala a SD / Orange County ima poprilicno mountain lions a hoce oni svratiti u dvorista nedo ti bog da jednog nadjes u backyard pitala bi gdje sada Melissa Bachman? :D
aj ne seri vise.

ne znam gdje si pokupio te glupe americke izreke, ali to ne pije vode u Bosni, a pogotovo ne u Sarajevu. Vecina nas Bosanaca smo ono sto bi Amerikanci podrazumjevali kao "liberali" i ovo nije mjesto da prosipas ta svoja truhla i bolesna vidjenja svijeta
kosava

#66 Re: ubijanje divljih životinja

Post by kosava »

Slusaj mali hajd kad se sretnemo reci mi u facu da ne serem.

Gdje su ti u Bosni ljudi liberalnih shvatanja ? Mi smo konzervativci da nemozemo biti veci , glasamo za nacionale stranke , sve nam revolvira oko vjere i nacije . Okreni se malo oko sebe .

A doticna koju branis mada ja nesumnjam da je sposobna da se sama odbrani i ko ja je puna suplje americke liberalne price
zivi u Kaliforniji ili bar tako tvrdi pa je usvojila nacin razmisljanja ako ja se neslazem sa necim onda je potpuno uredu da mrzim to aktivnost i sve koji se bave tom aktivnoscu , pa je tako napisala da je zadovljna kada lovac nastrada u lovu .
madridist

#67 Re: ubijanje divljih životinja

Post by madridist »

Rekreaciono ubijanje životinja je obična glupost,meni lično to je kukavički čin i gadi mi se.
TheMule

#68 Re: ubijanje divljih životinja

Post by TheMule »

kosava wrote: Gdje su ti u Bosni ljudi liberalnih shvatanja ? Mi smo konzervativci da nemozemo biti veci , glasamo za nacionale stranke , sve nam revolvira oko vjere i nacije . Okreni se malo oko sebe .

A doticna koju branis mada ja nesumnjam da je sposobna da se sama odbrani i ko ja je puna suplje americke liberalne price
zivi u Kaliforniji ili bar tako tvrdi pa je usvojila nacin razmisljanja ako ja se neslazem sa necim onda je potpuno uredu da mrzim to aktivnost i sve koji se bave tom aktivnoscu , pa je tako napisala da je zadovljna kada lovac nastrada u lovu .

Svak ko se razumije u politiku zna da su Evropski centristi i cak i donekle desnicari u stvari lijevicari u Americi. Jedino bi najokorjeli desnicari u Evropi (citaj fasisticke organizacije po Grckoj, Italiji, Engleskoj, cetnici i ustase na zapadnom Balkanu) mogli biti "konzervativci" u Americi, pa ti sad vidi s kim djelis krevet. Da li si uopste informisan ko je zagovaro NATO intervenciju na Balkanu? Nisu tvoji konzervativci ne boj se, Klintona su sje*ali zbog bombardovanja

Vecina ljudi u Bosni i na Balkanu su prije svega nacionalisti, i tu imaju jedinu dodirnu tacku sa Americkim "konzervativcima", a sve ostale stavke su pro-Evropske socijalno-liberalne, pocevsi od socijalnih programa, kazneno-popravnog sistema, ravnopravnosti manjina, incijativa da se drzava nosi sa raznim problemima, koristenja poreza da se rijesi problemi, zastite okolisa, ogranicenja na kupovinu oruzja, regulacija industrije i trzista, i drugih tacaka koje ce nas odvesti u uglavnom u socijal-demokratsku i liberalnu Evropsku Uniju, tj. 21. stoljece gdje cemo uhvatiti prikljucak sa ostatkom Zapadne Evrope.

Nasa politika nije ista ko Americka, pa s tim nema potrebe da se uvode te Americke suplje i napadaju ljudi koji su protiv lova. Odma si napo ljude koji hoce da, zamisli ovo, zastite okolis i neku jadnu zivotinjicu. Kao da je biti humanista i progresivan covjek nesto lose, kako nas nije stid, liberali 8-) Vecina Sarajlija su ovakvi, nemoj da te neke nacionalisticke stranke zavaraju.
kosava wrote:Slusaj mali hajd kad se sretnemo reci mi u facu da ne serem.
.
E stari, nemoj da prijetis bez veze, refleksi ti nisu sto su nekad bili, a ni ja nisam niti nepokretna meta niti jelen :bih:
Krizzia

#69 Re: ubijanje divljih životinja

Post by Krizzia »

kosava wrote:

Lol mora da se salis. Cek. Razmisljam jel bolesnije kad se nekom smecu omoguci osjecaj sadisfakcije dok ubija drugo zivo bice koje je bolesno ili ono koje je zdravo. FUJ!
Image

Image

Image
Zivot ovakve osobe meni ne vrijed nipisljivog boba :zzzz:

I da, nigdje nisam napisala da uzivam kada lovci u Bosni potegnu koju vise pa em sto ne znaju tko im glavu nosa, ne znaju razaznati sto je divlja svinja, a sto drugi lovac ;) Samo sam rekla da mi je to najdrazi dio. Karma is a bitch ;)
Krizzia

#70 Re: ubijanje divljih životinja

Post by Krizzia »

Gdje su ti u Bosni ljudi liberalnih shvatanja ? Mi smo konzervativci da nemozemo biti veci , glasamo za nacionale stranke , sve nam revolvira oko vjere i nacije . Okreni se malo oko sebe .

Vidim da si se svezao Kalifornije u kojoj ja zivim pa evo malo jebolje upoznaj.
It_is_a_Leclerc

#71 Re: AW: ubijanje divljih životinja

Post by It_is_a_Leclerc »

kosava wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
newlevel wrote:Ovi lovci su za mene najvece pičkurine koje postoji. Sta je svrha njihovog ajmo ga nazvati sporta. Sakrijes se negdje u kolibu, drzis pusku spremnu, par djukaca oko tebe, i ugledas divljac, prekidac potegnes i ti sad lovac. Meni bi ovo interesantnije puno puno bilo, da se ne koriste oruzjem, uzmi brate noz u ruke, pravi kojekakve zamke p**ke materine, pa onda rokaj ne ovako.
I jos se zna desit, da lovac lovca upuca, ajme mili...

Sent from my Nokia 3310
Evo ćemo se i mi danas složiti. :thumbup:

Lov je barbarstvo koje pripada plemenima koja od lova žive. Lov, kao "sport", u kome se iz super dobrih puškica uništavaju naše šume, naše ljepote i naše životinje, kad-tad, će biti zabranjen, a naši unuci će nas se sramiti zbog toga što to nismo ranije uradili.

Lov je, u zadnjih pola stoljeća, uzrokovao nestanak na stotine životinjskih vrsta, na hiljade genetskih šifri koje su mogle dati dugo tražene odgovore na neka pitanja, na hiljade biocenoza, ekosistema... Lov je brutalna praksa koje nisu pošteđene ni najljepše životinje na svijetu - kitovi, delfini, pingvini, žirafe, kondori, rode...

Duboko vjerujem da neko ko može pogledati životinju u oči i upucati je posred glave, ne bi imao većih problema da to danas-sutra uradi i čovjeku.

Da zaključim, lov je anti-civilizacijski, anti-ekološki, anti-sportski, anti-kulturni, pa ako hoćete i anti-islamski čin bestidnog ubijanja iz obijesti.
ali u slucaju slijedece agresije opet ce lovci da budu privi u odbrani i nauruzani to ti je ko vojni trening pucanje u pokretnu metu , tiho sunjanje
Onda će vjerovatno i Benjo Delalić biti prvi u odbrani jer, zaboga, i on pripuca svako malo na nešto.
kosava

#72 Re: ubijanje divljih životinja

Post by kosava »

TheMule wrote:
kosava wrote: Gdje su ti u Bosni ljudi liberalnih shvatanja ? Mi smo konzervativci da nemozemo biti veci , glasamo za nacionale stranke , sve nam revolvira oko vjere i nacije . Okreni se malo oko sebe .

Svak ko se razumije u politiku zna da su Evropski centristi i cak i donekle desnicari u stvari lijevicari u Americi. Jedino bi najokorjeli desnicari u Evropi (citaj fasisticke organizacije po Grckoj, Italiji, Engleskoj, cetnici i ustase na zapadnom Balkanu) mogli biti "konzervativci" u Americi

pa ti sad vidi s kim djelis krevet. Da li si uopste informisan ko je zagovaro NATO intervenciju na Balkanu? Nisu tvoji konzervativci ne boj se, Klintona su sje*ali zbog bombardovanja

Vecina ljudi u Bosni i na Balkanu su prije svega nacionalisti, i tu imaju jedinu dodirnu tacku sa Americkim "konzervativcima", a sve ostale stavke su pro-Evropske socijalno-liberalne, pocevsi od socijalnih programa, kazneno-popravnog sistema, ravnopravnosti manjina, incijativa da se drzava nosi sa raznim problemima, koristenja poreza da se rijesi problemi, zastite okolisa, ogranicenja na kupovinu oruzja, regulacija industrije i trzista, i drugih tacaka koje ce nas odvesti u uglavnom u socijal-demokratsku i liberalnu Evropsku Uniju, tj. 21. stoljece gdje cemo uhvatiti prikljucak sa ostatkom Zapadne Evrope.

Nasa politika nije ista ko Americka, pa s tim nema potrebe da se uvode te Americke suplje i napadaju ljudi koji su protiv lova. Odma si napo ljude koji hoce da, zamisli ovo, zastite okolis i neku jadnu zivotinjicu. Kao da je biti humanista i progresivan covjek nesto lose, kako nas nije stid, liberali 8-) Vecina Sarajlija su ovakvi, nemoj da te neke nacionalisticke stranke zavaraju.
.
E stari, nemoj da prijetis bez veze, refleksi ti nisu sto su nekad bili, a ni ja nisam niti nepokretna meta niti jelen :bih:
Sta si sve nalupao pa ostao ziv :D to o cemu ti pricas je extremna desnica a ne konzervatici , konzervativci su centar Demokratske i Republikanse partije ,
A liberali su eksteremna ljevica . Bob Dole Republikanac i konzervativac koji je trazio i zagovarao ukidanje embarga i vojnu intervenciju , bombardovanje je doslo da bi se sprijecilo ukidanje embarga i da bi se uspostavila Dejtonska Bosna opet pokaza ti tvoju neinformisanost . Pa sve sto si nabrojao Americi su dali Republikanci kao sto su socijalni programi , pa Abraham Linkon ti je bio Republikanc ,pa najzasluzni za socijalne programe je Nixon opet Republikanac a sad sto se tice naroda u Bosni Socijalni program daj ne nasmijavaj me , ravnopravnost Sejdic -Finc pravo on proEvropski moraju traziti svoja prava po sudu u Strazburu , kazneno popravni sistem mislis na ono uhapsen po 175 put i po saslusanju pusten na slobodu pa ce sutra ili prekosutra ponovo da bude uhapsen za novo krivicno dijelo i pusten na slobodu jos nisam procitao da se neko slaze sa tom politikom , sem Omara , Fahrije i kriminalaca , sa kojim se to problemima nosi drzava ?Zastita okolisa de pogledaj obale Bosne , kontrola oruzija jesu liberali za kontrolu oruzija po sistemu dok oni imaju oruzije a svi ostali su razoruzani . Jarane tebi treba od danas viza za pisljivo Kosovo a ti o EU znas onu daj boze ceri da te pasa uzme romi hodaju oko kuce .
Kakva jadna zivotinjica sakal ti je stetocina idi pa reci onom seljaku sto zivi od kokoski i jaja kada mu ih sakal pokolje da je to jadna zivotinjica , sto volim solitersko razmisljanje koje pocinje i zavrsava na vratima haustora .
Kojih Sarajlija onih od 92 godine ?

Neboj se ti za moje reflekse niti se precjenjuj , niti sam ja nesto star a ponavljam ti reci mi da ne serem u facu mozemo organizovati da se nadjemo pa cu te poslati mami krvavog a mozes povesti jos jedno pet jarana da bude fer tuca . ;-)
kosava

#73 Re: ubijanje divljih životinja

Post by kosava »

Krizzia wrote:[

Lol mora da se salis. Cek. Razmisljam jel bolesnije kad se nekom smecu omoguci osjecaj sadisfakcije dok ubija drugo zivo bice koje je bolesno ili ono koje je zdravo. FUJ!
Image

Image

Image
Zivot ovakve osobe meni ne vrijed nipisljivog boba :zzzz:

I da, nigdje nisam napisala da uzivam kada lovci u Bosni potegnu koju vise pa em sto ne znaju tko im glavu nosa, ne znaju razaznati sto je divlja svinja, a sto drugi lovac ;) Samo sam rekla da mi je to najdrazi dio. Karma is a bitch ;)
Predivin trofeji :D
Znaci nije govno nego se pas posro :roll: Po tebi zivot hajvana i zivot insana su jednako vrijedni ? Jedeli se teletina , a jagnjetina sa raznja ? Neslagati se sa lovom je uredu ali reci da je Karma a bitch zato sto je ubijeni bio lovac je jednako teoriji po kojoj je ubijanje "poturica" uredu jer njihovi su pretci prodali veru pradedovsku za veceru pa im zivoti nevrijede pisljiva boba :evil: e sa tom izjavom ja imam problem .
kosava

#74 Re: AW: ubijanje divljih životinja

Post by kosava »

It_is_a_Leclerc wrote:
Onda će vjerovatno i Benjo Delalić biti prvi u odbrani jer, zaboga, i on pripuca svako malo na nešto.
Pa ima da bude Heroj ko i rahmetli mu babo
BlackPool

#75 Re: ubijanje divljih životinja

Post by BlackPool »

Juni wrote:Meni su puno veći bolesnici ovi sto za kućne ljubimce uzimaju životinje tipa reptili, lavovi, tigrovi, majmuni...
Lovce slabo poznajem, ali za ribolovce mogu reci da su to u pravilu mirni, skromni i dobri ljudi i ljubitelji prirode, ali ne sminkeri, nego bas istinski...
Uuuuu jarane mislim da grijesis opasno! Da vidis kakvih sve gamadi ima medju tom skupinom ljudi. Pocevsi od ribolovaca pa do nazovi ribolovaca. :-)
Post Reply