kosava wrote:
Gdje su ti u Bosni ljudi liberalnih shvatanja ? Mi smo konzervativci da nemozemo biti veci , glasamo za nacionale stranke , sve nam revolvira oko vjere i nacije . Okreni se malo oko sebe .
A doticna koju branis mada ja nesumnjam da je sposobna da se sama odbrani i ko ja je puna suplje americke liberalne price
zivi u Kaliforniji ili bar tako tvrdi pa je usvojila nacin razmisljanja ako ja se neslazem sa necim onda je potpuno uredu da mrzim to aktivnost i sve koji se bave tom aktivnoscu , pa je tako napisala da je zadovljna kada lovac nastrada u lovu .
Svak ko se razumije u politiku zna da su Evropski centristi i cak i donekle desnicari u stvari lijevicari u Americi. Jedino bi najokorjeli desnicari u Evropi (citaj fasisticke organizacije po Grckoj, Italiji, Engleskoj, cetnici i ustase na zapadnom Balkanu) mogli biti "konzervativci" u Americi, pa ti sad vidi s kim djelis krevet. Da li si uopste informisan ko je zagovaro NATO intervenciju na Balkanu? Nisu tvoji konzervativci ne boj se, Klintona su sje*ali zbog bombardovanja
Vecina ljudi u Bosni i na Balkanu su prije svega nacionalisti, i tu imaju jedinu dodirnu tacku sa Americkim "konzervativcima", a sve ostale stavke su pro-Evropske socijalno-liberalne, pocevsi od socijalnih programa, kazneno-popravnog sistema, ravnopravnosti manjina, incijativa da se drzava nosi sa raznim problemima, koristenja poreza da se rijesi problemi, zastite okolisa, ogranicenja na kupovinu oruzja, regulacija industrije i trzista, i drugih tacaka koje ce nas odvesti u uglavnom u
socijal-demokratsku i liberalnu Evropsku Uniju, tj. 21. stoljece gdje cemo uhvatiti prikljucak sa ostatkom Zapadne Evrope.
Nasa politika nije ista ko Americka, pa s tim nema potrebe da se uvode te Americke suplje i napadaju ljudi koji su protiv lova. Odma si napo ljude koji hoce da, zamisli ovo, zastite okolis i neku jadnu zivotinjicu. Kao da je biti humanista i progresivan covjek nesto lose, kako nas nije stid, liberali

Vecina Sarajlija su ovakvi, nemoj da te neke nacionalisticke stranke zavaraju.
kosava wrote:Slusaj mali hajd kad se sretnemo reci mi u facu da ne serem.
.
E stari, nemoj da prijetis bez veze, refleksi ti nisu sto su nekad bili, a ni ja nisam niti nepokretna meta niti jelen