Možda ne bismo, onda bi imali veliku Srbiju. Sve je stvar odabira. I naravno odnosa prema izboru.Dozer wrote:Moze li samo jedna cinjenica, ali ozbilja?
Od momenta dolaska etno-nacionalista na vlast, mi smo odmah u startu imali taj rat na koji se mnogi pozivate kao na pozitivnu stvar, u smislu da je "okoncan rat".
Mislim...ono...da li bismo uopste imali rat da se ovi ne pojavise sa svojim politikama i na zasjedose u fotelje?!
Naravno da ne bismo, pa je onda logicno pitanje - o cemu, ba, pricate?!
Al da ne trolam, pet pozitivnih...
1. Očuvana je Bosna i Hercegovina-postoji, kakva takva, ali postoji
2. Bošnjaci, nekada muslimani, su biološki preživjeli, i ne samo to, nego su se potvrdili svoju nacionalnu samobitnost
3. Koliko god da je rat bio težak, opet je relativno brzo uspostavljen normalan protok ljudi, informacija na čitavoj teritoriji BiH. Zapravo je zapanjujuće, obzirom na sve šta se dešavalo, kako su ljudi brzo počeli živjeti jedni sa drugim, ili makar jedna uz drugoga
4. Neki ljudi su postigli velike uspjehe i uz njihove uspjehe veže se ime Bosne i Hercegovine (filmaši, fudbaleri, neki ljudi koji su kao djeca otišli odavde, ali su ponijeli sa sobom Bosnu i Hercegovinu)
5. O petom uspjehu ću da vam pričam krajem juna
Naravno,ostaje pitanje je li ovo ostvareno zbog političara ili uprkos političarima.....
Ima tu još nekih sitnica (recimo imat ćemo uskoro 100 km autoputa) ....mislim, ako nam je u startu namjera da sve negativno gledamo...onda i ne možemo nešto drugo vidjeti nego negativno