5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post Reply
palermo

#51 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by palermo »

Dozer wrote:Moze li samo jedna cinjenica, ali ozbilja?

Od momenta dolaska etno-nacionalista na vlast, mi smo odmah u startu imali taj rat na koji se mnogi pozivate kao na pozitivnu stvar, u smislu da je "okoncan rat".
Mislim...ono...da li bismo uopste imali rat da se ovi ne pojavise sa svojim politikama i na zasjedose u fotelje?!
Naravno da ne bismo, pa je onda logicno pitanje - o cemu, ba, pricate?!
Možda ne bismo, onda bi imali veliku Srbiju. Sve je stvar odabira. I naravno odnosa prema izboru.

Al da ne trolam, pet pozitivnih...

1. Očuvana je Bosna i Hercegovina-postoji, kakva takva, ali postoji
2. Bošnjaci, nekada muslimani, su biološki preživjeli, i ne samo to, nego su se potvrdili svoju nacionalnu samobitnost
3. Koliko god da je rat bio težak, opet je relativno brzo uspostavljen normalan protok ljudi, informacija na čitavoj teritoriji BiH. Zapravo je zapanjujuće, obzirom na sve šta se dešavalo, kako su ljudi brzo počeli živjeti jedni sa drugim, ili makar jedna uz drugoga
4. Neki ljudi su postigli velike uspjehe i uz njihove uspjehe veže se ime Bosne i Hercegovine (filmaši, fudbaleri, neki ljudi koji su kao djeca otišli odavde, ali su ponijeli sa sobom Bosnu i Hercegovinu)
5. O petom uspjehu ću da vam pričam krajem juna :D

Naravno,ostaje pitanje je li ovo ostvareno zbog političara ili uprkos političarima.....

Ima tu još nekih sitnica (recimo imat ćemo uskoro 100 km autoputa) ....mislim, ako nam je u startu namjera da sve negativno gledamo...onda i ne možemo nešto drugo vidjeti nego negativno
Afi Konan

#52 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

limeni wrote:pa dobri vi furajte onu pricu da su na kraju svi isto krivi, ko nas bre zavadi,mir mir niko nije kriv..
ja cu svoju djecu nekada uciti da na ovim prostorima nikada nece imati mira. nije sda bila u 2. svijetskom ratu pa su palili ljude po foci i bacali u drinu, nije bilo sda dok su se cinili strasni zlocini nad muslimanima sandzaka, nije bilo sda kad su se nakon balkanskih ratova tjerali muslimani iz beograda, crne gore i srbije u tursku..kad je umro tito se pjevalo "muslimani dosli su vam crni dani, nema tite da vas brani" i poznata parola gdje je i jedan srbin to je srbija. nisam ni slijep pa vidim kako se docekuje m. krajisnik, kako se cijela rs i srbija dignu na noge da podrze karadzica i mladica, najvece zlocince nakon 2. svijetskog rata.
Bravo, sad samo zađi malo dublje u historiju, nisu ovdje oduvijek bili muslimani i bošnjaci, stalno neko nekoga gazi kroz vijekove, treba se okrenuti budućnosti i učiti djecu normalnim stvarima, a ne vjekovnim pravima srba, hrvata, bošnjaka i stvarati nove nacional-fašiste. Ako misliš da je bošnjačka ideologija pozitivnija od velikosrpske i velikohrvatske, onda nemam šta da pričam na tu temu sa mentalno učmalim ljudima.
cindrlimindrli

#53 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Afi Konan wrote:Ako misliš da je bošnjačka ideologija pozitivnija od velikosrpske i velikohrvatske, onda nemam šta da pričam na tu temu sa mentalno učmalim ljudima.
Ejs, velikosrpska i velikohrvatska naspram bosnjacke? Sto i bosnjacka nije velika? :D

Ustvari, sta je bosnjacka ideologija?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#54 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by JoseMujica »

pitajte velikog Vezira

Image
Dozer

#55 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Dozer »

Afi
Otprilike tako nekako ... :roll:
madner

#56 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by madner »

To je dobro pitanje.

Nazalost odgovor zavisi od polozaja sunca i trenutne rotacije zemlje.

Sto je svakako pozitivnije jer komsije su zle.
Basvod

#57 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Basvod »

Dozer wrote:
Basvod wrote:1. Bosnjaci dobili Bosnu nezavisnu.
2. Srbi dobili RS
3. Hrvati kantone
4. Politicari dobili slavu i pare
5. Smijemo reci da je Predsjednik paksu.
Ovo ne kontam da li je sarkazam ili si ozbiljan? :zoka:
Pa nema ništa pozitivno, šta će biti pozitivno. Zla vremena... Da smo normalni ko sto nismo, mogli smo imati Jugu, drzavu za ponos.
Ali... Ljudi nešto poželili, nešto što je dugo bilo zabranjeno, pa se zahebali. Nisu nacionalisti pali sa neba već su nacionalisti izabrali nacionaliste.
Stvari su se izdešavale, gotovo je sad, za prosutim mlijekom se ne plače.
A ima pozitive, nije sve crno, neko dobije dijete, neko se zaposli, neko kupi auto, stan, neko upadne na budžet, neko se zaljubi, oženi... ljudi nadju sebi sreću u svakakvim okolnostima.

Jedina pozitiva je pad komunjara al steta sto su dosli jos gori...
Last edited by Basvod on 09/12/2013 16:15, edited 3 times in total.
cindrlimindrli

#58 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:pitajte velikog Vezira

Image
De ti ako ti nije tesko, posto si bio clan i duznosnik sve i jedne ultrabosnjacke :D stranke vjerovatno imas saznanja iz
prve ruke?
limeni

#59 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by limeni »

Afi Konan wrote:
limeni wrote:pa dobri vi furajte onu pricu da su na kraju svi isto krivi, ko nas bre zavadi,mir mir niko nije kriv..
ja cu svoju djecu nekada uciti da na ovim prostorima nikada nece imati mira. nije sda bila u 2. svijetskom ratu pa su palili ljude po foci i bacali u drinu, nije bilo sda dok su se cinili strasni zlocini nad muslimanima sandzaka, nije bilo sda kad su se nakon balkanskih ratova tjerali muslimani iz beograda, crne gore i srbije u tursku..kad je umro tito se pjevalo "muslimani dosli su vam crni dani, nema tite da vas brani" i poznata parola gdje je i jedan srbin to je srbija. nisam ni slijep pa vidim kako se docekuje m. krajisnik, kako se cijela rs i srbija dignu na noge da podrze karadzica i mladica, najvece zlocince nakon 2. svijetskog rata.
Bravo, sad samo zađi malo dublje u historiju, nisu ovdje oduvijek bili muslimani i bošnjaci, stalno neko nekoga gazi kroz vijekove, treba se okrenuti budućnosti i učiti djecu normalnim stvarima, a ne vjekovnim pravima srba, hrvata, bošnjaka i stvarati nove nacional-fašiste. Ako misliš da je bošnjačka ideologija pozitivnija od velikosrpske i velikohrvatske, onda nemam šta da pričam na tu temu sa mentalno učmalim ljudima.
gdje i kada su to bosnjaci nekoga poklali? mi smo imali te 92. normalne bosnjake, ljudi koji su zanemarili vjeru i nisu se osjecali nekim velikim bosnjacima i bili su najlojalniji sr jugoslaviji pa si vidio kako je zavrsilo. ljudi koji su ti do jucer bili komsije su ti pobili sve sto su stigli, dok je evropa gledala i sutila. danasnji bosnjaci su naucili lekciju i vise nikada nece dati da se udari na njih.nemojte opet biti ovce koje ne razmisljaju unaprijed. bosnjaci su koliko ja znam bili borci za suzivot, nisu rusili tudje vjerske objekte iako su bili proganjani po vlastitoj zemlji od bratunca do capljine.
i sad se javljate iz neke misije rupe kao salonci da me ucite sta se desavalo..
JoseMujica

#60 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by JoseMujica »

cindrlimindrli wrote:
JoseMujica wrote:pitajte velikog Vezira

Image
De ti ako ti nije tesko, posto si bio clan i duznosnik sve i jedne ultrabosnjacke :D stranke vjerovatno imas saznanja iz
prve ruke?
naravno...rado ću podijeliti znanje

dakle...moderna ideologija u Bošnjaka ima dvije varijacije i sukladna je nekadašnjem dualizmu Crkve Bosanske. Prva, visočka verzija je za uski krug prvosaffnih Bošnjaka i vrijednosti su ovako poredane:
1. vlast.
2. dolari
3. famalija
4. vlast

druga, pauperizirana verzija je za šire narodne mase, Prošnjake i unutar nje su vrijednosti ovako poredane:
1. Islam
2. selam
3. Alija
4. Bosna
Afi Konan

#61 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

cindrlimindrli wrote:
Afi Konan wrote:Ako misliš da je bošnjačka ideologija pozitivnija od velikosrpske i velikohrvatske, onda nemam šta da pričam na tu temu sa mentalno učmalim ljudima.
Ejs, velikosrpska i velikohrvatska naspram bosnjacke? Sto i bosnjacka nije velika? :D

Ustvari, sta je bosnjacka ideologija?
Pitaj "našeg dedu Aliju" zašto je silno maštao o uvođenju šerijatskog prava i stvaranju islamske države, tada naravno verbalni delikt, a samo par godina poslije i surova realnost, preinačenje naziva bošnjanin u bošnjak na svebošnjačkom kongresu i dovođenja tog naziva u istu ravan sa muslimanima i islamom. Van pameti o pozitivnim stvarima, to je rušenje ustavnog poretka jedne države, kao što to danas(navodim primjer) radi RS i Dodik negiranjem postojanja BiH, ali niko ne pokreće tužbe i sudske procese. Da ima države bilo bi i suđenja.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#62 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by KatarinaKosaca »

Dakle, nacionalni naziv Bošnjaci koji je po tebi izjednačen sa islamom i muslimanima (potpuno netačna teza, jer je i na ovom popisu bilo Bošnjaka ateista i agnostika i biće uvijek), je uvođenje šerijata koji je eto, od verbalnog delikta postao stvarnost :-) :-) :-)
Glupost zaista nema granicu.
__Phoenix__

#63 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by __Phoenix__ »

cindrlimindrli wrote:
Dozer wrote:Za rat su po meni svi zajedno krivi jer su svi oni htjeli nesto svoje, etnicki cisto.
Dozer wrote:a muslimani svoju drzavu, pa ma kolika da je (mladomulsimanski snovi).
Ma bravo momak, najjaci si. :oops: :run:
:thumbup:

Bodkin wrote:
Opetja033 wrote: 5) Povratak i priznavanje bosanskog jezika.

5) a gdje je to bio nestao :D cuj priznavanje. opet grohotom :lol: uglavnom nacionalni ciljevi postignuti. da nam dugo pozive cobani na vlasti
Ovo mene najviše boli, kad se ljudi skrivaju iza navodnih "anti-nacionalističkih priča", a ustvari su najgori među...
cindrlimindrli

#64 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:dakle...moderna ideologija u Bošnjaka ima dvije varijacije i sukladna je nekadašnjem dualizmu Crkve Bosanske. Prva, visočka verzija je za uski krug prvosaffnih Bošnjaka i vrijednosti su ovako poredane:
1. vlast.2. dolari3. famalija4. vlast
Ovo se uopste ne razlikuje od americke ideologije, nije lose.

JoseMujica wrote:druga, pauperizirana verzija je za šire narodne mase, Prošnjake i unutar nje su vrijednosti ovako poredane:
1. Islam2. selam3. Alija4. Bosna
One nation under One God, God bless America, God bless founding fathers, USA!

Pa ti nisi naveo ni jednu losu stvar. Ako je ovo sto navodis tacno, izgleda da su Bosnje prepisale od najpametnijih.
Afi Konan

#65 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

Basvod wrote:
Dozer wrote:
Basvod wrote:1. Bosnjaci dobili Bosnu nezavisnu.
2. Srbi dobili RS
3. Hrvati kantone
4. Politicari dobili slavu i pare
5. Smijemo reci da je Predsjednik paksu.
Ovo ne kontam da li je sarkazam ili si ozbiljan? :zoka:
Pa nema ništa pozitivno, šta će biti pozitivno. Zla vremena... Da smo normalni ko sto nismo, mogli smo imati Jugu, drzavu za ponos.
Ali... Ljudi nešto poželili, nešto što je dugo bilo zabranjeno, pa se zahebali. Nisu nacionalisti pali sa neba već su nacionalisti izabrali nacionaliste.
Stvari su se izdešavale, gotovo je sad, za prosutim mlijekom se ne plače.
A ima pozitive, nije sve crno, neko dobije dijete, neko se zaposli, neko kupi auto, stan, neko upadne na budžet, neko se zaljubi, oženi... ljudi nadju sebi sreću u svakakvim okolnostima.

Jedina pozitiva je pad komunjara al steta sto su dosli jos gori...
Eh tužno je što je to mlijeko bilo crveno i što mnoge majke ipak plaču za tim kapima, pad komunjara nisam vidio, nisu došli gori nego isti, samo je sad bitno da nam je ipak drago što nas neko naš jebe, a tuđi kad nam pruži koru hljeba treba mu sve po spisku jer nije naš.
@limeni ne znam o čemu pričaš i kakve su to baljezgarije, hoćemo li sad na prebrojavanje krvnih zrnaca??? Ko je kome više, ko manje??? K'o nadrealisti i ciklon-B...što ste vi njima stoku, a niste vi?!? Ljudi koji su mi bili komšije i danas su velikom većinom. Gdje si ti živio ne znam jer čim si napisao "koliko ja znam" onda nisi siguran 100% a činjenica da se sve to što si naveo "da nije" ipak dešavalo, ali opet ne želim da me pogrešno shvatiš(al' ipak hoćeš), zločin je zločin. Nije manji ubica koji ubije jednog čovjeka, od onog koji pobije 100 ili više, to nek ti bude jasno!
madner

#66 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by madner »

Naravno, uz male lokalne adaptacije samo su ono najbolje preuzeli.

Recimo Deaths and Taxes je u lokalnoj adaptaciji
Tender i dokumentacija
JoseMujica

#67 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by JoseMujica »

cindrlimindrli wrote:
JoseMujica wrote:dakle...moderna ideologija u Bošnjaka ima dvije varijacije i sukladna je nekadašnjem dualizmu Crkve Bosanske. Prva, visočka verzija je za uski krug prvosaffnih Bošnjaka i vrijednosti su ovako poredane:
1. vlast.2. dolari3. famalija4. vlast
Ovo se uopste ne razlikuje od americke ideologije, nije lose.

JoseMujica wrote:druga, pauperizirana verzija je za šire narodne mase, Prošnjake i unutar nje su vrijednosti ovako poredane:
1. Islam2. selam3. Alija4. Bosna
One nation under One God, God bless America, God bless founding fathers, USA!

Pa ti nisi naveo ni jednu losu stvar. Ako je ovo sto navodis tacno, izgleda da su Bosnje prepisale od najpametnijih.

ocjenjivanje da li je nešto dobro ili loše je subjektivni doživljaj i zavisi samo od kategorije u koju spadaš
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#68 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by un1ted »

1. Rodio sam se
2. Završio osnovnu
3. Završio sa srednju
4 završavam fakultet
5. Zaposlio se

Vise nista pozitivno.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Afi Konan

#69 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

KatarinaKosaca wrote:Dakle, nacionalni naziv Bošnjaci koji je po tebi izjednačen sa islamom i muslimanima (potpuno netačna teza, jer je i na ovom popisu bilo Bošnjaka ateista i agnostika i biće uvijek), je uvođenje šerijata koji je eto, od verbalnog delikta postao stvarnost :-) :-) :-)
Po tebi je trenutno ispravan naziv bošnjak za sve narode u bih? Nemam ništa protiv, ali kad ga svi prihvatimo. Nisam ja to izmislio, a kvazi-profesori na FPN se trude da prestave bošnjane kao najsličnije muslimanima, opravdavanjem "pet dnevnih molitvi" kao "pet vakat namaza". Kulin ban se mislim zvao "Kasim" a Tvrtko "Tarik", dok je Katarina Kosača bila "Kerima Kasumagić", a povelja Kulina bana recimo počinje sa "mjesecom i zvijezdom" i tekstom "Bismillah ir-Rahman ir-Rahim"
Znam lično ljude koji su dijelili letke pred popis "Bošnjak, Islam, Bosanski" a ovce prihvatale, sreća pa ostade samo na Alijinim ličnim željama i fantazijama, opet kažem dobar čovjek, ali katastrofalno loš političar. Iz druge perspektive, otac za poželiti!
Ah da! To za glupost si u pravu, nadam se da ćeš pripaziti šta pišeš i kako tumačiš tuđe navode :)
Prolaznik

#70 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:24, edited 3 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#71 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by _BataZiv_0809 »

1. Oskar Danisa Tanovića
2. Repka u sjedećoj odbojci
3. Zmajevi u Brazilu

Dalje se ne mogu ničega više sjetiti. Da naglasim da za ove dvije stvari država nema zasluge skoro pa nikakve. Meni je najpozitivnije u nekom mazohističkom smislu, to što se ostvario onaj Đoletov stih "u školskim danima o njemu su nas učili sve, ali (poslijeratni) život nam pokazao tek, to kakav je čovjek BROZ".
Last edited by _BataZiv_0809 on 09/12/2013 16:58, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#72 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by KatarinaKosaca »

Afi Konan wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dakle, nacionalni naziv Bošnjaci koji je po tebi izjednačen sa islamom i muslimanima (potpuno netačna teza, jer je i na ovom popisu bilo Bošnjaka ateista i agnostika i biće uvijek), je uvođenje šerijata koji je eto, od verbalnog delikta postao stvarnost :-) :-) :-)
Po tebi je trenutno ispravan naziv bošnjak za sve narode u bih? Nemam ništa protiv, ali kad ga svi prihvatimo. Nisam ja to izmislio, a kvazi-profesori na FPN se trude da prestave bošnjane kao najsličnije muslimanima, opravdavanjem "pet dnevnih molitvi" kao "pet vakat namaza". Kulin ban se mislim zvao "Kasim" a Tvrtko "Tarik", dok je Katarina Kosača bila "Kerima Kasumagić", a povelja Kulina bana recimo počinje sa "mjesecom i zvijezdom" i tekstom "Bismillah ir-Rahman ir-Rahim"
Znam lično ljude koji su dijelili letke pred popis "Bošnjak, Islam, Bosanski" a ovce prihvatale, sreća pa ostade samo na Alijinim ličnim željama i fantazijama, opet kažem dobar čovjek, ali katastrofalno loš političar. Iz druge perspektive, otac za poželiti!
Ah da! To za glupost si u pravu, nadam se da ćeš pripaziti šta pišeš i kako tumačiš tuđe navode :)
NIsam nigdje napisala da je po meni trenutno ispravan naziv bošnjak za sve narode u bih, niti sam se očitavala po tom pitanju. Jesu, lobirali su za Bošnjak-islam-bosanski, ali to nikako nije šerijat, jer je cijelo Istočno Sarajevo, petpostavljam i cijela RS, bila obljepljena plakatima Srbin, pravoslavlje, srpski. Dakle, prvo razluči pojmove, šta je šerijat, šta je Alija pisao, šta želio, šta uveo, a ovako mješaš kruške i jabuke sa sirom, pa napraviš haos. Samo sam reagirala na tu ogrmnu glupost napisanu ispod tvog nika, jer sadržaj i nije vrijedan rasprave toliko je plitak i besmislen.
Last edited by KatarinaKosaca on 09/12/2013 16:58, edited 1 time in total.
Liga Rojalista

#73 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Liga Rojalista »

Prolaznik wrote:
Opetja033 wrote:1) Izlazak iz jugoslovenskih (velikosrpskih) ralja. Povratak samostalnosti nakon 5 stoljeca.
2) Poraz jednopartijskog sistema i bezumlja te uvodjenje demokratije, slobode govora i garantovanje osnovnih ljudskih prava. Nijedna od ovih tacaka nije vazila prije 1990. godine.
3) Odbrana od agresije. BiH je samostalna drzava u medjunarodno priznatim granicama, istim onim granicama sa kojima je usla u odbranu. To je najveci poraz velikosrpske i velikohrvatske politike. Sve ostalo je stvar unutrasnjeg uredjenja drzave, bas kao i u svim ostalim drzavama svijeta.
4) Povratak naseg nacionalnog imena - Bosnjaci.
5) Povratak i priznavanje bosanskog jezika.

Evo nekoliko kontra situacija iz tog perioda totalnog mraka:

1. UNIS, TAS, Energoinvest, Vranica, Zrak, Pretis, Hidrogradnja...
2. Pola mi rodbine kuće izgradilom nove aute kupilo radeći u Iraku, Libiji, Indoneziji...
3. Olimpijada
4. Uveden trolejbus, izgrađena Zetra...
5. Bio od Slovenije do Makedoniji svoj na svome
6. Nisam ni znao kojim jezikom govorim i ko sam jer mi to nije bilo bitno dok mi '92 ne otvoriše oči
7. Niko me nije smio ružno pogledati na svjetskim granicama
8. Niko mi iz bliže i dalje familije nije bio nezaposlen i gladan
9. Niko mi iz bliže i dalje familije nije poginuo u ratu
10. Niko mi od bliže i dalje familije nije bio izbjeglica
11. Nikome od bliže i dalje familije nisu zapalili kuću
12. Nisam znao nikoga da se obogatio kriminalom
13. Nisam znao ime ni jednom političaru

ali hebo ti ovo. Bitno je biti Bošnjak.
Pa dobro Bošnjaci su krivi što svega toga više nema.... A milošević,četnici,SANU,SDS oni su se tu samo našli usput, brali jagode oko Sarajeva.
Država

#74 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Država »

1.) Referendumom izglasana neovisnost države,

2.) Država BiH primljena u UN,

3.) Dejtonskim sporazumom BiH ostala u svojim granicama,

4.) Usvojeni zakoni o jedinstvenim ispravama u BiH, uključujući i reg. oznake na automobilima i jedinstvenu valutu,

5.) Oformljene Oružane Snage BiH,

Meni su ovo jako važne stvari.

:bih:
KatarinaKosaca

#75 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by KatarinaKosaca »

Država wrote:1.) Referendumom izglasana neovisnost države,

2.) Država BiH primljena u UN,

3.) Dejtonskim sporazumom BiH ostala u svojim granicama,

4.) Usvojeni zakoni o jedinstvenim ispravama u BiH, uključujući i reg. oznake na automobilima i jedinstvenu valutu,

5.) Oformljene Oružane Snage BiH,

Meni su ovo jako važne stvari.

:bih:
I meni :thumbup:
Ali ne brini sad će doći netko da počne osporavati :D
Post Reply