KLIKERI - i ostale nase igrice !!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

RPM

Post by RPM »

jos mi je koza na sakama suha od gline koja se nalijepi dok klikeri prste okolo .... :D :D ... kao da vidim forumski turnir, Bosnia Open '05 ... hehehe ... :D :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

hehehe...a zna li se ko je tu igru izmislio? :)
Saian

Post by Saian »

Soul_Sista wrote:hehehe...a zna li se ko je tu igru izmislio? :)
mali Sumerani, zbog geofizichkih osobina tla naime rosha se mogla bosim nogama napravit :D :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Saian wrote:
mali Sumerani, zbog geofizichkih osobina tla naime rosha se mogla bosim nogama napravit :D :D
To je tvoja teorija, jel? :D nije losa...mali Sumerani :D
ucenik

Post by ucenik »

fido1 wrote:Pik Tito HOPA! (ova je bila dobra), x puta na izbicu i to sise-vise (ova jos ludja), to je bilo doba, a vjerujte da nepamtim kada sam zadnji put vidjeo djecu na ulici da igraju klikera.
pozdrav

Jah, neki novi klinci, neki novi klinci....... :( :( :(
ucenik

Post by ucenik »

Kurt_Kombajn wrote:"

...i jos neceg sam se sjetio: je li ko od vas pravio flipere? (pokujes kline na dasku, razapnes gumice izmedju, i tako napravis zamke i puteve...kreativnosti nikad kraja, cak sam vidjao i flipere "na sprat"-sa pleksiglasom (na nju se klini nisu kovali, nego je koristeno ljepilo :)...za izbacivanje kugle se koristio feder iz hemijske olovke kroz koji je provucen klin, klikeri su glumili kugle, a stipaljkama se udaralo :) :)

ja licno nisam pravio flipere, al mislim da su moji stariji burazeri (koji su bili bas ono pravo kreativni) ili su od nekog kupovali, uglavnom bilo je nekakvih flipera ''domace proizvodnje'' :) :) :)

A pole-cijele nisam znao igrat bas najbolje kao i ostalih igara (najbolje mi je islo ''borbe(rata)''), uvijek me ''opushu'', nikad nisam imo vise od 10 slichica, u moje vrijeme (uz rat) bila je Snjeguljica pa naka fudbalska prvenstva, pa su onda dosle slichice sa golim zenskim :oops: :oops: :oops: , naravno one su najvise vrijedile (slichice, ne zene), najvise je bilo krvavih noseva zbog njih :D :D :D

Jah pusta mladost.... :-D :-D :-D
ucenik

Post by ucenik »

car-x wrote:
Qler wrote:ama hebli vas klikeri, sinoc nisam oka sklopio, ZABORAVIO SAM KAKO SE IGRAJU! Zaboravio pravila, cilkj igre, sve! Shebo se ja ko foka! :roll: :sad: :roll: :sad:

haj neko na brzinu nek napise pravila i ciljeve!
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
cilj igre je vazda bio onom drugom opuhati klikere.. neko uspjesno, neko manje uspjesno..

igra bi pocinjala tako sto se iskopa rosa, pa se svi igraci izmaknu do zamisljene linije, i bacaju prema rosi..

najblizi rosi je prvi na potezu..

da bi nekom uzeo kliker (pobijedio ga), moras ga pogoditi, a da si prije toga (ili eventualno poslije toga) bio u rosi.. tad pogodjeni gubi kliker i iskljucen je iz daljnje igre (u slucaju da su u igri vise od 2 igraca)..

to je ukratko.. sad, ima tu raznih sporednih pravila.. pa igra ortaka.. to mi je bilo najmrze.. i tak

Chek, chek, a sta ono bude kad pogodim nechiji kliker u roshi??? jel ga odnesem??? Ili???? :? :? :?
Ma skorz sam zaboravio :sad: :sad: :sad: kako se igra ( a nisam bas tako mator) :D :D :D

Danas nikako nisam mogo pratit predavanje iz psihologije, jest da mi je bilo sve poznato, al ope nikako se nisam mogo ukljuchit, sve mi se nesto klikeri vrtjeli po glavi..... :) :) :)
na historiji se jedva ukljuchio u tok dogadjaja......
Saian

Post by Saian »

brale pa svi smo klikerashi teshki :D :D :D ,

ja se sjecham onih fora sa nekom daskom na koju je bio zakucan pri vrhu ekser, na njega zavezana gumica pa na nju druga pa treca do negdje prve trecine daske, pa se onda uzmu chepovi od donata, pive... pa ih se spljosti, eh onda se instalira stipaljka pri kraju pa se njom pridrzava chep koji, pritiskom na stipaljku usljed elastichne sile i teznje gumice da se vrati u polozaj u kojem je zbir svih sila = 0 :D :D,
LEEETIIIIIIIIIII nerijetko na nekog chlana protivnichke raje :D :D

pece uh pece su bile posebna pricha, kako je to znalo ljeti boliti auuuuuuuuuuuuuu :D :D :D , a tek gugije s njima lupat (nadam se da nema pripadnika PETA-e na forumu ) :D :D
dinash

Post by dinash »

fido1 wrote:Pik Tito HOPA!
HOPA, PIK TITO I TITOVO SRCE!

ova je bila jacha ali se nekad nije pikalo pa smo se (opet) morali plisati.

ja isad imam par limenki punih klikera. najjaci mi je bio jedan veliki (zaboravio sam kako smo ih zvali) sestoperac. bila je ono i jedna fora kada si morao nesto reci pa da mozes zamjeniti mali, "obicni" kliker (najcesce troperac) velikim ili gvozdencem prilikom odlucujuceg udarca. najbolje ono kada si pucao sa par centimetra pa da se odbije ... ludilo.

ajmo na izbice s kolje ... to je bilo da ko prvi dodje do rodhe saceka ostale i onda ih izbija sa visine koljena i kojeg izbije te uzima ... pa neko je spomenuo one "bez trzoke" fazone ... ufff ... koliko sam samo zaboravio ...

a bila je i rang lista, koliko troperaca za jednog jednoperca, koliko jednoperaca za jednom porculanca, koliko porculanaca za jednog naftasa ... pa meliki pa mali ... nauka covjeche, ekonomija ... NY Stock Market je mala maca ... :D:D
Last edited by dinash on 28/02/2005 20:56, edited 1 time in total.
dinash

Post by dinash »

sjecate li se "fisheka"?

to su tek bile bitke ... a mnoge su antene fasovale kao materijal za dobre cjevcice ...
pitt

Post by pitt »

dinash wrote:sjecate li se "fisheka"?

to su tek bile bitke ... a mnoge su antene fasovale kao materijal za dobre cjevcice ...
Auuu...mahala protiv mahale :D:D:D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Saian wrote: ja se sjecham onih fora sa nekom daskom na koju je bio zakucan pri vrhu ekser, na njega zavezana gumica pa na nju druga pa treca do negdje prve trecine daske, pa se onda uzmu chepovi od donata, pive... pa ih se spljosti, eh onda se instalira stipaljka pri kraju pa se njom pridrzava chep koji, pritiskom na stipaljku usljed elastichne sile i teznje gumice da se vrati u polozaj u kojem je zbir svih sila = 0 :D :D,
LEEETIIIIIIIIIII nerijetko na nekog chlana protivnichke raje :D :D
ma bravo!! dobro si me sjetio :D

mi smo na taj fazon rezali od daske konturu puske, a na gornjoj strani instalirali klasicnu pracku - na vrhu dva klincica, umjesto gumica smo koristili lastis iz gaca (:)), tako da se moglo pravo dobro ciljati...a municija je zavisila od tehnickih mogucnosti, ili godisnjeg doba (povodom ovoga savjet za piculadiju: murva (dud) ostavlja pravo dobre fleke na majicama kad se ispali :D :D :D :D )...
dinash

Post by dinash »

mi bi uzeli daCku, probili ekser kroz nju. onda josh jedan ekser i tu nakachish stipaljku. onda nategnes gumu od gacha, metnesh kamenchich i zakachish stipaljkom dok ne vidish neprijatelja. i onda pustish pritiskom palcem. mi smo josh urezivali "tunelchich" da kamen ide preciznije ...

najofirnije je bilo kad te neko pogodi sazvakanim papirom ...

"granate" smo pravili od "zumanjca" kinder jaja ... pojedes kinder jaje, napravish igrachku, i onda onu kapsulu napunish vodom, ubacish malo germe/kvasca, zaklopish, promuchkash i bacish ... kako je samo to znalo puknuti ...

ili one "vodene bombe" od papira ...

joj, zaustavite me ljudi ...
stickitout

Post by stickitout »

eeeeeee

lijepa vremena ......pa trokolice sa tockovima od kuglagera, pa tapke, svega je bilo, pa zimi poledimo ulice poljevajuci vodom navece pa se sankaj po cijeli dan....nije se auto ni jedan mogao uz ulicu vozit od nas, pa onda izadju stariji i pospu sve pepelom i sjebu nam merak
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Cuj, ..... ko je tu igru izmislio. :zzzz: Pa, ... ko na ovim prostorima izmislja igre. :zzzz:
:-) Stara , .... drevna srpska igra. :lol: :zzzz:
stickitout

Post by stickitout »

Marble History
People have been playing marbles and marble-like games for thousands of years. It is thought that marbles started with the cavepeople playing with small pebbles or balls of natural clay. Clay balls have been found in the tombs of Egypt, they have also been found in Native American burial grounds. They have also been discovered in the ancient Aztec pyramids. So, guys and gals have probably been enjoying some kind of marble-like pastimes.
In 1815 the earliest book on marbles was written in England, it said that marbles were made of china, clay, glass or even real marble. In 1848 a German glass blower invented the marble scissors (a mold to make marbles) that revolutionized the process of making marbles. In 1890 the first machine made marbles were made in Germany and later that year in the U.S.
In 1950 several super marble extravaganzas occurred. First, in Japan the cats eye marble was created by injecting colored glasses into the normal marble. Then in the U.S. people found out that if you bake your marbles before they cool you will get a crackled effect.
Perhaps the biggest event in marbles occurred in 1960 when Neil Armstrong (the first man on the moon) described the Earth out of his spaceship window as a ìBig blue marble.î
These days marbles can be made of all sorts of materials. Glass is the most popular. Clay marbles are made inexpensively but are not as accurate as glass marbles. Almost all marbles are machine made. Glass marbles are made by melting glass in a furnace and poured into molds, then colored glasses are injected into the molten marbles creating designs like cats eyes and comics. Now the molds with the molten marbles in them are cooled and voila' youíve got marbles with funky designs in them.
There has been a National Marbles Tournament since 1922, for many of those years it has been held in Wildwood, New Jersey. The group of guys and gals that compete in the tournament are fourteen years and younger with male and female divisions. The tournament is four days long. The National Marbles Tournamentís official game is Ringer a game that originated from one of the oldest marble games Ringtaw. Prizes include scholarships worth thousands and cash prizes. This June 1999 will be the seventy-sixth annual tournament.
For thousands of years marbles have proven themselves to be one of the worlds most popular, interesting and entertaining games.
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

stickitout wrote:eeeeeee

lijepa vremena ......pa trokolice sa tockovima od kuglagera, pa tapke, svega je bilo, pa zimi poledimo ulice poljevajuci vodom navece pa se sankaj po cijeli dan....nije se auto ni jedan mogao uz ulicu vozit od nas, pa onda izadju stariji i pospu sve pepelom i sjebu nam merak

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jest, jest, 100 % si u pravu.
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

Bilo mi mrsko otvarati novu temu, pa reko ovako, dodaj te.

Ostale nase igrice:

FISECI - tipu sam sjebao antenu da bi mogao napraviti cijev, stari kad je saznao kozu mi je s ledja odrao. Ali zato sam imao najbolju cijev u komsiluku. Inace mi smo cijev obljepljivali trakom raznih boja, a na vrh smo stavljali po stipaljku, lafo nisan. :)

KOCKA - sjeca li se ko kocke ? Ti je uvijek bilo batina, dvojica se udruze i onda spustaju ostaloj raji :x A jesam to mrzio.

SLICICE - na pola, na cijelo. Razmjene slicica, 1988 kad je bilo Evropsko u fudbalu, kupis spaket slicica i vazda isti fudbaleri, imao sam gutu za mijenjati i igrati pola cijelo. Gulit i Van Basten su bili skupi ako si htjeo da mijenjas, nekad sam i po 5 trebao da dam za jednu.

CEPOVI - tucali smo cepove od pivskih boca, nekad ih i na sine stavljali da ih voz bolje ispravi. Onda smo ih bacali, ko ce blize zidu zidu doci. Meni se cini da je tako bilo, sjeca li se ko?

RATOVANJE CICAKA ( CICCI - :lol: :lol: ) - zgrada provit zgrade, a jesu znali i boliti, dodjem kuci sav se crvenim, a ono bridi uhhhhhhh

Eto toliko, pa kad se sjetim jos koje, dodat cu, haj sad je vas red :)
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

dinash wrote:mi bi uzeli daCku, probili ekser kroz nju. onda josh jedan ekser i tu nakachish stipaljku. onda nategnes gumu od gacha, metnesh kamenchich i zakachish stipaljkom dok ne vidish neprijatelja. i onda pustish pritiskom palcem. mi smo josh urezivali "tunelchich" da kamen ide preciznije ...

najofirnije je bilo kad te neko pogodi sazvakanim papirom ...

"granate" smo pravili od "zumanjca" kinder jaja ... pojedes kinder jaje, napravish igrachku, i onda onu kapsulu napunish vodom, ubacish malo germe/kvasca, zaklopish, promuchkash i bacish ... kako je samo to znalo puknuti ...

ili one "vodene bombe" od papira ...

joj, zaustavite me ljudi ...

Ma ne zaustavljaj se, dobro si se sjetio.
Sjecam se da smo i balone punili vodom, pa ih onda bacali sa zgrada na raju. Ah kad pljusne :)
ofsajd

Post by ofsajd »

..posto smo apsolvirali igre, hajmo sad preci na prevozna sredstva:

trokolice: treba ti dobra spera, dva manja kuglagera, i jedan veci koji se stavi na dasku naprijed koja je bila kao volan...joj kad to krene niz "Colin Potok" (mahalu u kojoj sam zivio), kako je to galamilo :D :D
pitt

Post by pitt »

Ma one slicuge od gajbi su zakon bile :D:D
krkan

Post by krkan »

ma ubjedljivo su najbolje igre bile

hajmo mama i tata

ili doktora

pa satro boca u guzu

joj ludila
car-x

Post by car-x »

pitt wrote:Ma one slicuge od gajbi su zakon bile :D:D

mi smo to zvali slicure. a najbolje su bile one gajbe od sokova od 1 litar.. nekako velike, taman se moglo svasta napraviti s njima.

sjecam se kad su se nekad u vrijeme olimpijade u SA pojavili oni bobovi.. jebote.. bob dvosjed, bob trosjed.. kako je to islo.. mogo je i po neutabanom snijegu.. pa mi na sanke i za njim.. ufff..
Qler

Post by Qler »

joj meni je dedo napravio trokolicu u "orlu" u rajlovcu, da vidite kako je bila dobra, mislim da je i sad ziva, neka dobra daska je bila, spuzveno sjediste, gumeni tockovi, imala je pravi volan, ono ide sipka pa gore volan, sjednes ko beg i pici! Kako su mi svi zavidjeli na njoj :D:D:D:D
Lisac

Post by Lisac »

Ja se ne sjecam tih gajbi od sokova od 1L al' se sjecam plavih i sivih gajbi od mlijeka (dok se isto kupovalo u plavo-bijelim plastichnim kesama), skoro k'o bob :D
Sjecham se josh i bijelih bobica (bobaka) koje su rasle po grmlju i koje su bile idealna municija za cijevi. sjecam se i mame koja je psovala sve od reda dok je bezuspjeshno pokushavala ochistiti sasushene fleke i ostatke bobica :D
jao kako dobra tema :D :D sve se suzdrzhavam da ne nastavim dalje sa raznoraznim pasjalucima :D
Post Reply