Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#51 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by UltrasNaBaterije »

Kako ste napali studente, onda ici tom analogijom najveći kreten je onaj ko je napravio ovu temu. Pitanje je tako glupo i smijesno, bolje ga performulisati i napisati "Da li se zaposlenje u DRŽAVNIM FIRMAMA I INSTITUCIJAMA PLACA ili treba VEZA?"

Bacati drvlje i kamenje samo na Telekom a izostavljati EPBiH, državne službe, gdje je štela ne u 90% već u 99.99999999% je čisto politička igra, valjda je telekom trn u oku. :)
mali_balon

#52 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by mali_balon »

I ja znam lika kojeg su maksuz sa biroa zvali i da ga obavjeste da ima mjesto za njega u BHTu, naravno mali je veliki strucnjak i odma je dobio posao. Znate ga i vi, babo mu je poslanik i skupstini KS inace srcani bolesnik, svako male se nasekira pa mu protosak skoci. A ima i poznatog brata koji je pjevac.
newlevel

#53 Re: AW: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VE

Post by newlevel »

Nije to naprdjivanje, svak hoce danas tri puta kafu da pije u gradu. A nece niko da se prihvati poljoprivrede. Koliko znam likova, ne rade nigdje, bakču se malinama, tri mjeseca i zarade lovu na tome, da im bude vise od pola godine za pristojan zivot. I nisu nikome robovi, i bolje prodju nego neko s platom od dvi i pol stoje.
No, ovo prelazi u offtopic, tako dosta o tome.

Sent from my nokia 3310
newlevel

#54 Re: AW: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VE

Post by newlevel »

mali_balon wrote:I ja znam lika kojeg su maksuz sa biroa zvali i da ga obavjeste da ima mjesto za njega u BHTu, naravno mali je veliki strucnjak i odma je dobio posao. Znate ga i vi, babo mu je poslanik i skupstini KS inace srcani bolesnik, svako male se nasekira pa mu protosak skoci. A ima i poznatog brata koji je pjevac.
Haha dobar ti ovaj :-D

Sent from my nokia 3310
HrvatMusliman

#55 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by HrvatMusliman »

leet wrote:samo daš pičke brate :thumbup:
Ovo je jedino ispravno, eve ostalo je korupcija :-) A prime naj studenta samo ako plati :). I sta to znaci dobar student? Pise redovito domaci zadatak? :-)

Cesto najbolji studenti su najlosiji radnici. Ograniceni....
djecak_76

#56 Re: AW: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VE

Post by djecak_76 »

[/quote]

Zapravo, žalosno je to da su privatnici u BiH takvi da svi bježe od njih. :lol:[/quote]

Ja se ne bih slozio u potpunosti sa ovim. Ne volim nista generalizovati.

Ima puno pozitivnih primjera. Ljudi traze da se radi, ali mozes i zaraditi... Ja sam licno imao skroz pozitivna iskustva u jendoj od prethodnih firmi...

Mada, ima i prave djubradi koja ne placa doprinose, zakida maksimalno radnike i sl. :twisted:
dufa

#57 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by dufa »

Ima izuzetaka da se bez placanja i veze moze zaposliti ali to je velika rijetkost. Znam pouzdano.
EUROBIH

#58 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by EUROBIH »

escobar__ wrote:Narod počesto nema izbora. Lahko je naprđivat se o tome dok imaš kakav-takav posao.

i kad vjeruješ u horoskop .......jedino tu možeš naći i ljubav i posao :lol: :lol:
MrShadow

#59 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by MrShadow »

na kojem principu radi agencija Dine Konakovica ? Da li se ceka konkurs ili se jednostavno kontaktiraju pa oni pokusavaju da te ubace u BHT ili sta vec ?
Ana Maria

#60 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by Ana Maria »

Visina cijene za posao? :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#61 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by mk ultra »

dufa wrote:Ima izuzetaka da se bez placanja i veze moze zaposliti ali to je velika rijetkost. Znam pouzdano.
to je moguće u slučaju inženjera ili nekog drugog stručnjaka koji je neophodan kompaniji, koji će stvarno da radi
nema me tamo

#62 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by nema me tamo »

Ana Maria wrote:Visina cijene za posao? :D

10 Hiljada km.
mirsek

#63 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by mirsek »

nema me tamo wrote:

10 Hiljada km.
Cca. godisnja plata na poziciju za koju placas.
Sa toplim obrokom naravno. :D
Znaci za ove sa VSS koji ce imati platu 2100-2200 KM sa toplim to ce ga biti oko 25 000 KM u koverti.
Mada je obavezno imati i vezu i kovertu.
Jedno bez drugog tesko da ti garantuje 100% primanje na neodredjeno.
karanana

#64 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by karanana »

otprilike tako nekako.
avetinja

#65 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by avetinja »

NezaposlenBr555 wrote:Pozdrav svima.

U procesu sam trazenja posla, i odredjena osoba koja ima veze sa zaposljavanjem u BH Telekomu mi kaze da sto se ZAPOSLJAVANJA tice:

80% ide preko preporuke, veze, nista pare, vec rodbinske, prijateljske, kumovske i razne druge veze..
10% su oni koji daju novac za zaposlenje
10% su oni koji se regularno zaposle

Koliko je ovo tacno?

Kaze mi kako je prica "daj pare i bices zaposlen" prenapucana jer niko ne zeli da rizikuje zbog recimo 5000-10000 maraka, tako da je broj onih koji daju pare smanjen.

Cijena posla u BH telekomu je bila 7000 maraka najnizi kadrovi, 10 000 SSS, 15 000 VSS i ovi najvisi kadrovi su navodno vise, ali za to treba i vise kvalifikacija.

Vec sad se zna ko ce biti zaposlen u BH telekomu do proljeca sljedece godine (bice vise ciklusa), dakle spiskovi su gotovo spremni, samo je potrebno da se odradi formalni dio, i ostaje jos malo prostora za one koji hoce da plate i sl.
Nađeš vezu, daš pare i zaposliš se. :D
mimacha

#66 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by mimacha »

Zdravo dragi forumaši :)
Upratila sam da ima jako puno tema i postova o BH Telecomu. Puno vas je upućeno u način zapošljavanja tamo, visinu plate i ostalih beneficija, strukturu zaposlenih i brojne druge detalje. Zbog toga bi mi trebala vaša pomoć. Molila bih da mi se javi u inbox neko ko se proteklih godina prijavljivao za posao u Telecomu, bilo na konkurs ili predavao prijavu 'onako', a da nikada nije dobio nikakav odgovor, a kamoli posao.
Volim sarkazam i unaprijed sam spremna za prvi set komentara u stilu „ma nema toga, ko se prijavio taj je i dobio posao“, „evo zovu baš neki dan i nude da biram poziciju“, ali se nadam da će kad ispucamo šegu, šalu i pošalicu biti i onih koji će napisati svoja iskustva sa pokušajem zapošljavanja u ovu firmu.
Unaprijed hvala svima :)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#67 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by mk ultra »

mirsek wrote:
nema me tamo wrote:

10 Hiljada km.
Cca. godisnja plata na poziciju za koju placas.
Sa toplim obrokom naravno. :D
Znaci za ove sa VSS koji ce imati platu 2100-2200 KM sa toplim to ce ga biti oko 25 000 KM u koverti.
Mada je obavezno imati i vezu i kovertu.
Jedno bez drugog tesko da ti garantuje 100% primanje na neodredjeno.
meni su gori od ovih što traže oni koji daju pare... nakaradno društvo

da ne govorim ludosti raditi sa takvim ljudima
djkurt

#68 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by djkurt »

SSemir wrote:znam i ja 2 osobe koje su stipendije dobili u bht. kao najbolji studenti. odradili pripravnicki i dobili ugovor. nikakve stele..

al haj ti to napacenom bosnji objasni..stelom se samo moze zaposlit i gotovo
Ovi što govore da se štelom svi zapošljavaju su pretežno oni što su jedva i srednju završili. Tj redovno su iz matematike padali na popravni.
mirsek

#69 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by mirsek »

djkurt wrote:
SSemir wrote:znam i ja 2 osobe koje su stipendije dobili u bht. kao najbolji studenti. odradili pripravnicki i dobili ugovor. nikakve stele..

al haj ti to napacenom bosnji objasni..stelom se samo moze zaposlit i gotovo
Ovi što govore da se štelom svi zapošljavaju su pretežno oni što su jedva i srednju završili. Tj redovno su iz matematike padali na popravni.
Ne mgu svi sa stelom, mora neko raditi posao za one sa stelom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#70 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by _BataZiv_0809 »

Ma nije tako crno bijelo. Ima i onih koji su dosli stelom a znaju posao i rade. Jednostavno ne mozes uci drukcije i to je to.
mirsek

#71 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by mirsek »

_BataZiv_0809 wrote:Ma nije tako crno bijelo. Ima i onih koji su dosli stelom a znaju posao i rade. Jednostavno ne mozes uci drukcije i to je to.
Mozes, npr. stipendisti kao i i oni koji si radili za njih kao vanjski saradnici, ako se pocesto angazuju a rade dobar posao onda im telekom ponudi da se zastalno zaposle kod njih. E sad da li im za pocetno angazovanje treba stela kao i za studente stipendija, moguce da treba i onda po tom osnovu definitivno ne mozes bez nje.
djkurt

#72 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by djkurt »

_BataZiv_0809 wrote:Ma nije tako crno bijelo. Ima i onih koji su dosli stelom a znaju posao i rade. Jednostavno ne mozes uci drukcije i to je to.
Ma ima svega nema govora, meni je više zlo od ovih kritičara svega i svačega kojima štela ne izlazi iz usta, a sigurno znam da su jedva srednju završili. Pa je završio neki fakultet i to jedva i sad mu svi krivi što nema posao, a nije se potrudio da škola prođe kroz njega već je on samo prošao kroz školu. masa je takvih u BiH i masa tih istih samo i kritikuje i ne zna ništa drugo ni raditi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#73 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by _BataZiv_0809 »

mirsek wrote:
Mozes, npr. stipendisti kao i i oni koji si radili za njih kao vanjski saradnici, ako se pocesto angazuju a rade dobar posao onda im telekom ponudi da se zastalno zaposle kod njih. E sad da li im za pocetno angazovanje treba stela kao i za studente stipendija, moguce da treba.
Generalno za vecinu normalih poslova ti treba stela ili preporuka. Izuzetaka ima naravno, ali nesto ne smatram da uhljeb firme prednjace u tome.

Vidjecemo kako ce ovaj masovni odlazak uticati na to, ali ja nesto i ne vidim razliku osim da je sve manje i manje ljudi koji zele rifljaciti od zvijezde do zvijezde za 400 KM.
int21

#74 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by int21 »

Capsicum wrote:Samo bih malo da ispravim... U drzavne institucije i javna preduzeca se bez stele (rodbinske, stranacke, ljubavne i sl.) ne zaposljava i tacka. Jednostavno ne postoji niko, ali bas niko da je zaposlen tako sto se prijavio na konkurs bez da zna ikoga tamo i prosao zato sto je najbolji kandidat.

Cim prije to shvatite, manje cete se nervirati i uzalud potroseno vrijeme za ganjanje posla u tim institucijama iskoristiti za trazenje posla negdje drugo (ili tamo gdje nekog poznajete)...

Tuzno je i frustrirajuce sto je tako, ali je tako.
Ovo nije istina.
mirsek

#75 Re: Da li se zaposlenje u BH TELEKOMU PLACA ili treba VEZA?

Post by mirsek »

int21 wrote:
Capsicum wrote:Samo bih malo da ispravim... U drzavne institucije i javna preduzeca se bez stele (rodbinske, stranacke, ljubavne i sl.) ne zaposljava i tacka. Jednostavno ne postoji niko, ali bas niko da je zaposlen tako sto se prijavio na konkurs bez da zna ikoga tamo i prosao zato sto je najbolji kandidat.

Cim prije to shvatite, manje cete se nervirati i uzalud potroseno vrijeme za ganjanje posla u tim institucijama iskoristiti za trazenje posla negdje drugo (ili tamo gdje nekog poznajete)...

Tuzno je i frustrirajuce sto je tako, ali je tako.
Ovo nije istina.
Preciznije bi bilo ogromna vecina, nekih 95-99%. :D
Post Reply