Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SkyLimit wrote:Da se razumijemo,i ja se u načelu slažem sa vama i cijenim taj duh,ali nešto ste mi previše optimistični po tom pitanju,ako gdje imamo zakopano 100 tenkova i municije za 3 godine rata meni još niko nije javio.
Nisu zakopani. Eno ih u Tuzli.
Ne uzdam se previše u ostavštinu iz prošloga rata,kao ni u OSBIH u kojem je vojnika Bošnjaka ispod 50% a rukovodeći oficiri ratni komadanti VRS.
Sasvim ispravno razmišljanje.
Dosta ti je kad je moj prvi rođak krupna zvijerka u OS BiH. A ja sam ti po političkom i ideološkom uvjerenju Bogić Bogićević za njega
Mister Yes wrote:
A čije bi bilo Sarajevo, Zenica? Konjic? Bihać? Donji Vakuf? Kraljeva Sutjeska?
Sve je u igri
Vama je najlakše,Bošnjaci su emotivno vezani za Srebrenicu,Foču,Višegrad itd. dok Široki Brijeg 99% Bošnjaka nije posjetilo za života,da preko noći prestane biti dijelom Bosne i Hercegovine ne bi niko ni primjetio.
Bih ja... Meni Višegrad ne znači ništa više nego Široki Brijeg... I dok svima to ne postane tako, od stvarne opšte državotvorne misli nema ništa...
Vama je najlakše,Bošnjaci su emotivno vezani za Srebrenicu,Foču,Višegrad itd. dok Široki Brijeg 99% Bošnjaka nije posjetilo za života,da preko noći prestane biti dijelom Bosne i Hercegovine ne bi niko ni primjetio.
Visegrad,Foca,Srebrenica,Mostar su stoljecima muslimanski,Siroki Brijeg nikada nas nije ni bio
Mister Yes wrote:
Sve je u igri
To shvaćam Srebrenica, Višegrad, Foča...i imam razumijevanje.
Ali koji je mumin u Neumu pa su toliko emotivno vezani i za njega. Bit će ljetnje šeme, barenje treba i sl.
Sve je u igri
Recept za treci entitet:
Sto vise dzamija u nabrojanim gradovima (K.Sutjeska izuzimam) manje je Bosne!
Prema tome, treba podrzati sve, srpske i hrvatske politicare, sve Arapske zemlje da umjesto semafora po nekim malim opcinama prave dzamije. Sto vise dzamija...manje Bosne!
Osobno ....star sam da sada borim se za suzivot .
Hafis wrote:
Ali koji je mumin u Neumu pa su toliko emotivno vezani i za njega. Bit će ljetnje šeme, barenje treba i sl.
Pa zar niste spremni ni za kakvu žrtvu da se konačno oslobodite zuluma,poprilično sam uvjeren da bi Bošnjaci za "samo" izlaz na more i Mostar potpisali da odmah idete gdje god želite,da li da se priključite Hrvatskoj ili osnujete vlastite državne tvorevine njih se ne bi ticalo,još bi vam o svom trošku oproštajnu zabavu priredili.
Hafis wrote:
Pa zar niste spremni ni za kakvu žrtvu da se konačno oslobodite zuluma,poprilično sam uvjeren da bi Bošnjaci za "samo" izlaz na more i Mostar potpisali da odmah idete gdje god želite,da li da se priključite Hrvatskoj ili osnujete vlastite državne tvorevine njih se ne bi ticalo,još bi vam o svom trošku oproštajnu zabavu priredili.
To je bila ponuda '93, ali Njofra je odbio. Vise ne vazi.
Kakvo bolan cijepanje, cijepali ti drva na glavi dabogda!
Nezreli analfabeti i gutači teorije i prakse zastrašivanja! Smiješno i proizvoljno uzimanje podataka sistemom "ŠBB KBB" od strane nekih kvazinaučnika, samozvanih intelektualaca i homosapiensa upitnih moralnih kvaliteta.
madner wrote:
Pa neslanu šalu iz 1993 sa logorima i izgladnjivanjem gdje su pokušali iskoristiti naš ionako težak položaj nećemo tako brzo zaboraviti,ali zar ne kažu(ili barem mi sami za sebe) da su Bošnjaci merhametli,nisu zlopamtila.
madner wrote:
Pa neslanu šalu iz 1993 sa logorima i izgladnjivanjem gdje su pokušali iskoristiti naš ionako težak položaj nećemo tako brzo zaboraviti,ali zar ne kažu(ili barem mi sami za sebe) da su Bošnjaci merhametli,nisu zlopamtila.
Alija je bio merhametlija, pa je zamalo izgubio drzavu.
elma89_ wrote:Tacno je kako SkyLimit rece,Neum je jedino bitan jer je jedini otvor prema moru koji imamo,dajte nam to i slobodni ste
Šta će ti more. Ko je tu hajra vidio. Niti ima kakve ledine, niti šljive, a ni bukve. To ti je pusti kamenjar, kapelice, plavo nebo i vodurina - ubilo se za hercegškutora.
Drž se Tuzle i Zenice, u industriji je budućnost
elma89_ wrote:
Ne bi ja rekla da je to tako nemoguce,eno neke budale vec pricaju o podjeli Mostara.Za 20 Godina kladim se da ce pricati "bitniji je kvalitetniji zivot od cjelovite BIH,ne mozemo silom drzati na okupu 3 naroda"
Ali kako pomiriti sve apetite? Kako Bošnjacima dati izlaz na Savu u Brčkom a da ujedno Srbi imaju koridor prema Banja Luci? Kako Bošnjacima dati izlaz na more ako ne preko teritorija na kojima većinski žive Hrvati? Kako Hrvatima dati koridor do Lašvanske doline ako ne preko teritorija na kojima žive Bošnjaci? Kako Bošnjacima dati vezu sa Bihaćem ako ne preko teritorija na kojima žive Srbi i Hrvati? I tako dalje. Nemožemo se dogovoriti o Sejdiću a da se dogovorimo o razmjenama teritorije?
elma89_ wrote:
Ne bi ja rekla da je to tako nemoguce,eno neke budale vec pricaju o podjeli Mostara.Za 20 Godina kladim se da ce pricati "bitniji je kvalitetniji zivot od cjelovite BIH,ne mozemo silom drzati na okupu 3 naroda"
Ali kako pomiriti sve apetite? Kako Bošnjacima dati izlaz na Savu u Brčkom a da ujedno Srbi imaju koridor prema Banja Luci? Kako Bošnjacima dati izlaz na more ako ne preko teritorija na kojima većinski žive Hrvati? Kako Hrvatima dati koridor do Lašvanske doline ako ne preko teritorija na kojima žive Bošnjaci? Kako Bošnjacima dati vezu sa Bihaćem ako ne preko teritorija na kojima žive Srbi i Hrvati? I tako dalje. Nemožemo se dogovoriti o Sejdiću a da se dogovorimo o razmjenama teritorije?
Srbi i Hrvati bi puno zrtvovali za nezavisnost,a mi vec zrtvujemo najvise jer pristajemo na podjelu(kad bi se to dogodilo)
elma89_ wrote:
dva su načina za rješenje
podjela na 3 federalne jedinice
Hafis wrote:
Loše ti je uvjerenje.
A razmišljanje nezrelo, djetinjasto i pomalo tupavo.
Zato je bolje da se baviš nečim što doista razumiješ.
Visegrad,Foca,Srebrenica,Mostar su stoljecima muslimanski,Siroki Brijeg nikada nas nije ni bio