KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post Reply
Hafis

#51 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Hafis »

SkyLimit wrote:
korisnik101 wrote:
SkyLimit wrote:Da se razumijemo,i ja se u načelu slažem sa vama i cijenim taj duh,ali nešto ste mi previše optimistični po tom pitanju,ako gdje imamo zakopano 100 tenkova i municije za 3 godine rata meni još niko nije javio.
Nisu zakopani. Eno ih u Tuzli. :D
Ne uzdam se previše u ostavštinu iz prošloga rata,kao ni u OSBIH u kojem je vojnika Bošnjaka ispod 50% a rukovodeći oficiri ratni komadanti VRS.
Sasvim ispravno razmišljanje.
Dosta ti je kad je moj prvi rođak krupna zvijerka u OS BiH. A ja sam ti po političkom i ideološkom uvjerenju Bogić Bogićević za njega :)
cyprus

#52 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:
Hafis wrote:
Mister Yes wrote: A čije bi bilo Sarajevo, Zenica? Konjic? Bihać? Donji Vakuf? Kraljeva Sutjeska?
Sve je u igri :lol:
Vama je najlakše,Bošnjaci su emotivno vezani za Srebrenicu,Foču,Višegrad itd. dok Široki Brijeg 99% Bošnjaka nije posjetilo za života,da preko noći prestane biti dijelom Bosne i Hercegovine ne bi niko ni primjetio.
Bih ja... Meni Višegrad ne znači ništa više nego Široki Brijeg... I dok svima to ne postane tako, od stvarne opšte državotvorne misli nema ništa...
elma89_

#53 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by elma89_ »

Vama je najlakše,Bošnjaci su emotivno vezani za Srebrenicu,Foču,Višegrad itd. dok Široki Brijeg 99% Bošnjaka nije posjetilo za života,da preko noći prestane biti dijelom Bosne i Hercegovine ne bi niko ni primjetio.
Visegrad,Foca,Srebrenica,Mostar su stoljecima muslimanski,Siroki Brijeg nikada nas nije ni bio

zbog toga je tako
Hafis

#54 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Hafis »

SkyLimit wrote:
Hafis wrote:
Mister Yes wrote: A čije bi bilo Sarajevo, Zenica? Konjic? Bihać? Donji Vakuf? Kraljeva Sutjeska?
To shvaćam Srebrenica, Višegrad, Foča...i imam razumijevanje.
Ali koji je mumin u Neumu pa su toliko emotivno vezani i za njega. Bit će ljetnje šeme, barenje treba i sl. :D
slawenn

#55 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by slawenn »

"Hafis"

A čije bi bilo Sarajevo, Zenica? Konjic? Bihać? Donji Vakuf? Kraljeva Sutjeska?
Recept za treci entitet:

Sto vise dzamija u nabrojanim gradovima (K.Sutjeska izuzimam) manje je Bosne!
Prema tome, treba podrzati sve, srpske i hrvatske politicare, sve Arapske zemlje da umjesto semafora po nekim malim opcinama prave dzamije. Sto vise dzamija...manje Bosne!
Osobno ....star sam da sada borim se za suzivot .
SkyLimit

#56 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by SkyLimit »

Hafis wrote: To shvaćam Srebrenica, Višegrad, Foča...i imam razumijevanje.
Ali koji je mumin u Neumu pa su toliko emotivno vezani i za njega. Bit će ljetnje šeme, barenje treba i sl. :D
Pa zar niste spremni ni za kakvu žrtvu da se konačno oslobodite zuluma,poprilično sam uvjeren da bi Bošnjaci za "samo" izlaz na more i Mostar potpisali da odmah idete gdje god želite,da li da se priključite Hrvatskoj ili osnujete vlastite državne tvorevine njih se ne bi ticalo,još bi vam o svom trošku oproštajnu zabavu priredili.
elma89_

#57 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by elma89_ »

Tacno je kako SkyLimit rece,Neum je jedino bitan jer je jedini otvor prema moru koji imamo,dajte nam to i slobodni ste :D
madner

#58 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by madner »

SkyLimit wrote:
Pa zar niste spremni ni za kakvu žrtvu da se konačno oslobodite zuluma,poprilično sam uvjeren da bi Bošnjaci za "samo" izlaz na more i Mostar potpisali da odmah idete gdje god želite,da li da se priključite Hrvatskoj ili osnujete vlastite državne tvorevine njih se ne bi ticalo,još bi vam o svom trošku oproštajnu zabavu priredili.
To je bila ponuda '93, ali Njofra je odbio. Vise ne vazi.
cyprus

#59 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by cyprus »

elma89_ wrote:Tacno je kako SkyLimit rece,Neum je jedino bitan jer je jedini otvor prema moru koji imamo,dajte nam to i slobodni ste :D
I ti komotno oslobađaj Šveđane, mani se BiH :bih:
elma89_

#60 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by elma89_ »

cyprus wrote:
elma89_ wrote:Tacno je kako SkyLimit rece,Neum je jedino bitan jer je jedini otvor prema moru koji imamo,dajte nam to i slobodni ste :D
I ti komotno oslobađaj Šveđane, mani se BiH :bih:
Pa kud meni to rece,a 2,3 ih vec to gore naveli,ja samo ponavljam

ps:imam i bh drzavljanstvo :D
Afi Konan

#61 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Afi Konan »

Kakvo bolan cijepanje, cijepali ti drva na glavi dabogda!
Nezreli analfabeti i gutači teorije i prakse zastrašivanja! Smiješno i proizvoljno uzimanje podataka sistemom "ŠBB KBB" od strane nekih kvazinaučnika, samozvanih intelektualaca i homosapiensa upitnih moralnih kvaliteta.
SkyLimit

#62 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by SkyLimit »

madner wrote: To je bila ponuda '93, ali Njofra je odbio. Vise ne vazi.
Pa neslanu šalu iz 1993 sa logorima i izgladnjivanjem gdje su pokušali iskoristiti naš ionako težak položaj nećemo tako brzo zaboraviti,ali zar ne kažu(ili barem mi sami za sebe) da su Bošnjaci merhametli,nisu zlopamtila.
madner

#63 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by madner »

SkyLimit wrote:
madner wrote: To je bila ponuda '93, ali Njofra je odbio. Vise ne vazi.
Pa neslanu šalu iz 1993 sa logorima i izgladnjivanjem gdje su pokušali iskoristiti naš ionako težak položaj nećemo tako brzo zaboraviti,ali zar ne kažu(ili barem mi sami za sebe) da su Bošnjaci merhametli,nisu zlopamtila.
Alija je bio merhametlija, pa je zamalo izgubio drzavu.
Hafis

#64 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Hafis »

Šta će ti more. Ko je tu hajra vidio. Niti ima kakve ledine, niti šljive, a ni bukve. To ti je pusti kamenjar, kapelice, plavo nebo i vodurina - ubilo se za hercegškutora.
Drž se Tuzle i Zenice, u industriji je budućnost :)
Mister Yes

#65 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Mister Yes »

elma89_ wrote: Ne bi ja rekla da je to tako nemoguce,eno neke budale vec pricaju o podjeli Mostara.Za 20 Godina kladim se da ce pricati "bitniji je kvalitetniji zivot od cjelovite BIH,ne mozemo silom drzati na okupu 3 naroda"
Ali kako pomiriti sve apetite? Kako Bošnjacima dati izlaz na Savu u Brčkom a da ujedno Srbi imaju koridor prema Banja Luci? Kako Bošnjacima dati izlaz na more ako ne preko teritorija na kojima većinski žive Hrvati? Kako Hrvatima dati koridor do Lašvanske doline ako ne preko teritorija na kojima žive Bošnjaci? Kako Bošnjacima dati vezu sa Bihaćem ako ne preko teritorija na kojima žive Srbi i Hrvati? I tako dalje. Nemožemo se dogovoriti o Sejdiću a da se dogovorimo o razmjenama teritorije? :lol:
m_l

#66 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by m_l »

Sve je vise misljenja medju ambasadorima PIC-a da treba da se razidjete mirnim putem poput Ceske i Slovacke.
Mister Yes

#67 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Mister Yes »

m_l wrote:

Sve je vise misljenja medju ambasadorima PIC-a da treba da se razidjete mirnim putem poput Ceske i Slovacke.
Ko? Federacija i RS? A šta ćemo sa Brčko distriktom? Šta će HDZ Hrvati uraditi ako se to desi? Ostati sa nama u Federaciji? :D

Češka i Slivačka nisu imali zajednički distrikt. A nisu imali ni treću stranu kao što mi imamo HDZ Hrvate.
Last edited by Mister Yes on 18/11/2013 12:27, edited 1 time in total.
elma89_

#68 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by elma89_ »

Mister Yes wrote:
elma89_ wrote: Ne bi ja rekla da je to tako nemoguce,eno neke budale vec pricaju o podjeli Mostara.Za 20 Godina kladim se da ce pricati "bitniji je kvalitetniji zivot od cjelovite BIH,ne mozemo silom drzati na okupu 3 naroda"
Ali kako pomiriti sve apetite? Kako Bošnjacima dati izlaz na Savu u Brčkom a da ujedno Srbi imaju koridor prema Banja Luci? Kako Bošnjacima dati izlaz na more ako ne preko teritorija na kojima većinski žive Hrvati? Kako Hrvatima dati koridor do Lašvanske doline ako ne preko teritorija na kojima žive Bošnjaci? Kako Bošnjacima dati vezu sa Bihaćem ako ne preko teritorija na kojima žive Srbi i Hrvati? I tako dalje. Nemožemo se dogovoriti o Sejdiću a da se dogovorimo o razmjenama teritorije? :lol:
Srbi i Hrvati bi puno zrtvovali za nezavisnost,a mi vec zrtvujemo najvise jer pristajemo na podjelu(kad bi se to dogodilo)
Micko+

#69 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Micko+ »

Mister Yes wrote:
dva su načina za rješenje
podjela na 3 federalne jedinice

Image

podjela na kantone po uzoru na Švicu

Image
Mister Yes

#70 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Mister Yes »

Micko+ wrote: dva su načina za rješenje
podjela na 3 federalne jedinice....
Đe si Bošnjo lave? :lol:
Micko+

#71 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Micko+ »

Mister Yes wrote:
Micko+ wrote: dva su načina za rješenje
podjela na 3 federalne jedinice....
Đe si Bošnjo lave? :lol:
da nisi fulo ??
duh_sa_sjekirom

#72 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by duh_sa_sjekirom »

SkyLimit wrote:
Loše ti je uvjerenje.
A razmišljanje nezrelo, djetinjasto i pomalo tupavo.
Zato je bolje da se baviš nečim što doista razumiješ.
hullu

#73 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by hullu »

SkyLimit wrote:
hullu wrote: Da nemamo nijedan tenk "mirnog" razlaza nece biti. Radije cemo poginuti nego zivjeti sa jos jednim ponizenjem.

A vi ako ste u tolikoj prednosti proglasite taj referendum... ne znam sta cekate.
Zaletio si se,ako ponovno osvanu barikadu ja i ti ćemo (valjda) biti na istoj strani.
Onda ne postavljaj glupa pitanja.

Ili cemo nestati ili cemo sprijeciti da fasisti budu nagradjeni za zlocine koji su pocinili nad nama. Trece opcije nema.
Bodkin

#74 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake

Post by Bodkin »

elma89_ wrote:

Visegrad,Foca,Srebrenica,Mostar su stoljecima muslimanski,Siroki Brijeg nikada nas nije ni bio

zbog toga je tako

Eki muslimanski :D

Sent from my Lumia using Tapatalk
Post Reply