SKODA OCTAVIA A7 2013
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
colt
#52 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Brzo to nešto.Gdje si naručio, ako nije tajna.Veljko_Lukic wrote:Narucen 1.4 TSI
Nije combi, regularna petovratka.
Samohotka bi trebala bit tu za tri sedmice.
Elegance paket, plus jos tih dodatnih dzidza.
Bio sam i u Citroenu, i u Opelu i sve tako to ... volio bih iskreno ovaj ogormni Volvo, al ne more ( to je ko ona : volim i ja janjetinu, al .... )
Uglavnom svi osim Skode nisu bili tu kako treba, sve nesto na guzove, a na kraju najlogicnije je izabrati to u nasoj mrtvaji!
Nemojte da se tema ugasi, pisite svakako jos, a ja eventualno postavim kakve slike, ili tako nesto ...
-
jefferson
#53 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Nek je sa srecom i javi kako to ideVeljko_Lukic wrote:Narucen 1.4 TSI
Nije combi, regularna petovratka.
Samohotka bi trebala bit tu za tri sedmice.
Elegance paket, plus jos tih dodatnih dzidza.
Bio sam i u Citroenu, i u Opelu i sve tako to ... volio bih iskreno ovaj ogormni Volvo, al ne more ( to je ko ona : volim i ja janjetinu, al .... )
Uglavnom svi osim Skode nisu bili tu kako treba, sve nesto na guzove, a na kraju najlogicnije je izabrati to u nasoj mrtvaji!
Nemojte da se tema ugasi, pisite svakako jos, a ja eventualno postavim kakve slike, ili tako nesto ...
- Veljko_Lukic
#54 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Narucena u Tuzli tamo iza Livnice celika.
Pa s njima sam radio flotno i Yeti, uglavnom ljudi su ok.
Od drugih mogu preporuciti isto AS Omercic, ali "ohrabren" od strane Kabe, covjek nije mogao da stavi svoje ime iza svega, i kaze otvoreno, ne mogu Vam to garantovati, jer oni koce dole, a ne bih da vam kazem pa ne ispunim.
Uglavnom Tz ne sisaju puno generalnog importera ( samo koliko je pod moranje ) i rade svoj posao, koliko god im ovi onemogucavali to!
Neki su mi rekli kao ima dosta dodatne i sifri pa i u fabrici nije sve jednako, vise opreme, brza proizvodnja - hodajuca reklama! Kod Bunje se ceka oko dva mjeseca bla bla bla - ali kontam da je sve to u domenu auto naucne fantastike, pare su pare, a i to nije Bentley nego Skoda.
Vec dugo sam trazio i dvoumio se, pa su mi tuzlaci pustili tu moju zeljenu konfiguraciju da se kiseli u asa auto, ali kad sam nazvao i rekao hocu u redu je sve, mene je isto iznenadilo da je sve ok za nepuni mjesec.
Mada vidjecemo, mozda je to ko i svi nasi majstori - uzmu posla da ne mogu disati, i onda useru i sefa i stanicu.
Od drugih mogu preporuciti isto AS Omercic, ali "ohrabren" od strane Kabe, covjek nije mogao da stavi svoje ime iza svega, i kaze otvoreno, ne mogu Vam to garantovati, jer oni koce dole, a ne bih da vam kazem pa ne ispunim.
Uglavnom Tz ne sisaju puno generalnog importera ( samo koliko je pod moranje ) i rade svoj posao, koliko god im ovi onemogucavali to!
Neki su mi rekli kao ima dosta dodatne i sifri pa i u fabrici nije sve jednako, vise opreme, brza proizvodnja - hodajuca reklama! Kod Bunje se ceka oko dva mjeseca bla bla bla - ali kontam da je sve to u domenu auto naucne fantastike, pare su pare, a i to nije Bentley nego Skoda.
Vec dugo sam trazio i dvoumio se, pa su mi tuzlaci pustili tu moju zeljenu konfiguraciju da se kiseli u asa auto, ali kad sam nazvao i rekao hocu u redu je sve, mene je isto iznenadilo da je sve ok za nepuni mjesec.
Mada vidjecemo, mozda je to ko i svi nasi majstori - uzmu posla da ne mogu disati, i onda useru i sefa i stanicu.
- drndalo
#55 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Imas li napismeno rok isporuke ? Ako imas, spremi se da im trazis nesto u slucaju eventualnog kasnjenja, "jer ti je auto trebao tada" pa su ti se planovi poremetili zbog toga... Ne daju to lako, ali nesto tipa besplatan servis ili neki paket obavezne opreme bi mogao dobiti na konto toga...
-
colt
#56 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Ja planiram nekad na proljeće. S obzirom da sam tako planirao pitao sam te iste (Cosmos) koliko se čeka i rekli su mi od 2 do 3 mjeseca. Nadam se da si izganjao i kakav popustVeljko_Lukic wrote:Narucena u Tuzli tamo iza Livnice celika.
- Veljko_Lukic
#57 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
drndalo wrote:Imas li napismeno rok isporuke ? Ako imas, spremi se da im trazis nesto u slucaju eventualnog kasnjenja, "jer ti je auto trebao tada" pa su ti se planovi poremetili zbog toga... Ne daju to lako, ali nesto tipa besplatan servis ili neki paket obavezne opreme bi mogao dobiti na konto toga...
Prvi servis je besplatan, to trazim odmah uz pet do osam posto popusta, bez toga ne idem dalje. Svi to mogu dati bez puno razmisljanja!
Ove džidže tipa prva pomoc,trougao, reflektirajuci prsluk i sve to - oni vec su rekli da daju od sebe.
Rok isporuke im pise na onoj njihovoj fakturi, pecat i potpis je tu!
Ali ako bude sta hvala na savjetu u svakom slucaju, i ja sam na to mislio, trpim javašluk do jedne sedmice - sve preko, upravo idem na jos nesto da stave u taj gepek, grehota je da bude prazan!
- Veljko_Lukic
#58 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
colt wrote:
Ja planiram nekad na proljeće. S obzirom da sam tako planirao pitao sam te iste (Cosmos) koliko se čeka i rekli su mi od 2 do 3 mjeseca. Nadam se da si izganjao i kakav popust. Sretno sa autom . .
Mislim da ima i efekta jer prodaja i proizvodnja opadaju pred kraj godine, onda su laksi svi za dogovor! Proljece je vec "sezona", jer lijepo se vozati u novom a napolju sunce grije lagano ma milina, pa je i vrijeme cekanja malo vece.
Mada ja kad sam prvi put se raspitivao rekao mi je odmah iz top mjesec, mjesec i po - zavisno od opreme etc.etc.
Mada i ti ljudi znaju realno kakav sam, pa kad sam dosao i dogovorio se sa njima ( stari onaj vlasnik, sto je radio u Tuzli u "Bosna Auto" ) uzeli su to da odrade, iako su znali da cu gledati
Prebiro sam sve ove na nasem trzistu etc, ali stvarno kad sve uklopim onako kako meni odgovara - Skoda mi dodje na prvu najlogičnji izbor! Ma bice ok nadam se sve! Sretno sa tvojom kupovinom na proljece!
Sretno i tebi na proljece! I obavezno na krajnju konfiguraciju skini pet do osam posto! Moguce je!
Ili to gledaj tu cifru da ti ugrade u dodatnu opremu ...
-
aServis
#59 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
ima tu caka kviko hoš 
prvo kada daju neki rok to ide u radnim danima, drugo i kad prođu ti radni dani ide, auto je na carini pa na tehničkom tj sve razlozi da se to otegne to svi rade....
u navedenom servisu sam uzeo jedno auto, sve je ok ali fali cvijece, viski ili sta već u gepeku za razliku od drugih kuca...lijepa to gesta bude.....
popust rijetko ide....ako pričamo o pravom popustu a ne prvojpomoći, prostiračima i sl..popust obično dođe ima čovjek on zna nekog tamo čovjeka i tako i tad opet neki omanji popust...ništa spešel gratis servis, rega,kasko,oprema i sl
uglavnom niti smrde niti mirišu
prvo kada daju neki rok to ide u radnim danima, drugo i kad prođu ti radni dani ide, auto je na carini pa na tehničkom tj sve razlozi da se to otegne to svi rade....
u navedenom servisu sam uzeo jedno auto, sve je ok ali fali cvijece, viski ili sta već u gepeku za razliku od drugih kuca...lijepa to gesta bude.....
popust rijetko ide....ako pričamo o pravom popustu a ne prvojpomoći, prostiračima i sl..popust obično dođe ima čovjek on zna nekog tamo čovjeka i tako i tad opet neki omanji popust...ništa spešel gratis servis, rega,kasko,oprema i sl
- Veljko_Lukic
#60 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Moje iskustvo je sasvim drugacije -aServis wrote:ima tu caka kviko hoš
Obzirom da poznajem koiko toliko marze, bez pet posto popusta na cijenu - necemo dalje ni da pricamo!
To je cak uspjelo i sa uhljupima iz F - Autocentra, jer sam dugo dugo gledao Mondeo, etc - medjutim, servisna mreza, dostupnost dijelova ( U salonu, zvoni telefon : Imate li na stanju neke led trake za fokus sta li - i ona sto tamo radi mrtva hladna odgovara: nema, jucer je jedan gospodin bio; kupio je obadvije! Ili nesto tako u tom fazonu ) i sve te neke druge cake, tipa propali su etc - opet me vrati u Volkswagen program - izbor najlogicniji bez pretjeranog trosenja je Skoda.
Dakle pet posto na cijenu, pa sam trazio extra one gumene patosnice, sto dodju uz oktaviju kao dio original opreme, ne one made in turkei ili china ... prvi servis je free ..
Sve je moguce to bilo. Mada tacno je malte ne da nema pravila, sve je kod svih njih postalo sada dan i komad, sve je u Bosni na feder, od drzave do trgovaca - pa dje te okine!
-
colt
#61 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Vjerovatno si već dobio auto. Jel bilo popusta, dodatne opreme.Kakva su iskustva TSI motora . .Veljko_Lukic wrote:Moje iskustvo je sasvim drugacije -aServis wrote:ima tu caka kviko hoš
Obzirom da poznajem koiko toliko marze, bez pet posto popusta na cijenu - necemo dalje ni da pricamo!
To je cak uspjelo i sa uhljupima iz F - Autocentra, jer sam dugo dugo gledao Mondeo, etc - medjutim, servisna mreza, dostupnost dijelova ( U salonu, zvoni telefon : Imate li na stanju neke led trake za fokus sta li - i ona sto tamo radi mrtva hladna odgovara: nema, jucer je jedan gospodin bio; kupio je obadvije! Ili nesto tako u tom fazonu ) i sve te neke druge cake, tipa propali su etc - opet me vrati u Volkswagen program - izbor najlogicniji bez pretjeranog trosenja je Skoda.
Dakle pet posto na cijenu, pa sam trazio extra one gumene patosnice, sto dodju uz oktaviju kao dio original opreme, ne one made in turkei ili china ... prvi servis je free ..
Sve je moguce to bilo. Mada tacno je malte ne da nema pravila, sve je kod svih njih postalo sada dan i komad, sve je u Bosni na feder, od drzave do trgovaca - pa dje te okine!
-
citro
#62 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Ne izdržah da ne napišem i ovo na temi koja je prikladna za ovu priču:
Dakle, nekih dvadesetak dana ranije čujem došla nova Toyota Corolla u salon kod Bunje, pa se nešto razmišljam o budučnosti svoje flote
i rekoh odoh da je ponovo malo pogledam u salonu, iako sam imao priliku već je voziti. Sjednem, razgledam uzduž i poprijeko, malo i dubinski
i ono sasvim je OK, čak šta više. Cijena oko 32.000 KM sa brukom opreme, ima čak i kameru za vožnju unatrag, naravno automatsku klimu itd. Motor diesel, doduše nešto manje agilan, 1.4 sa 90 KS ali zato izuzetno štedljiv. Manja primjedba na opremu je da nema alu felge, ali i to je nadoknadivo za manju sumu novaca.
Eh, onda predjem ulicu i odem u Bunjim Triab da malo sjednem u novu Octaviu, koju sam ranije takodjer imao priliku provozati i za koju mislim da je sasvim OK auto, i sam sam bio ranije vlasnik čak tri komada različitih generacija.
Dakle, taj direktni prelaz u desetak minuta iz jednog u drugo auto me je sasvim izbezumio, i to definitivno u korist Corolle. Super je Octavia, ali kada stvarno usporediš materijale, sjedišta, ergonomiju i opremu, nigdje veze. Sve je na strani Corolle koja je ujedno i osjetno jeftinija. Slažem se da je Octavia super auto, ali ljudi otvorimo oči, ima i bolje i jeftinije. Hajde kada je koreanski auto jeftiniji od Skode, možemo pričati ovdje bajke o kvaliteti, renomeu i tako dalje, ali Japanac i to Toyota !? Skoda je definitivno postala preskupa, skuplja i od Toyote što je po meni nezamislivo.
A uz to se Toyota i ne krade što je vrlo bitno.
Dakle, nekih dvadesetak dana ranije čujem došla nova Toyota Corolla u salon kod Bunje, pa se nešto razmišljam o budučnosti svoje flote
Eh, onda predjem ulicu i odem u Bunjim Triab da malo sjednem u novu Octaviu, koju sam ranije takodjer imao priliku provozati i za koju mislim da je sasvim OK auto, i sam sam bio ranije vlasnik čak tri komada različitih generacija.
Dakle, taj direktni prelaz u desetak minuta iz jednog u drugo auto me je sasvim izbezumio, i to definitivno u korist Corolle. Super je Octavia, ali kada stvarno usporediš materijale, sjedišta, ergonomiju i opremu, nigdje veze. Sve je na strani Corolle koja je ujedno i osjetno jeftinija. Slažem se da je Octavia super auto, ali ljudi otvorimo oči, ima i bolje i jeftinije. Hajde kada je koreanski auto jeftiniji od Skode, možemo pričati ovdje bajke o kvaliteti, renomeu i tako dalje, ali Japanac i to Toyota !? Skoda je definitivno postala preskupa, skuplja i od Toyote što je po meni nezamislivo.
-
jefferson
#63 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Ne znam kakva verzija sada dolazi u Evropi, ali ako su kao americke, daleko im kuca od moje!citro wrote:Ne izdržah da ne napišem i ovo na temi koja je prikladna za ovu priču:
Dakle, nekih dvadesetak dana ranije čujem došla nova Toyota Corolla u salon kod Bunje, pa se nešto razmišljam o budučnosti svoje flotei rekoh odoh da je ponovo malo pogledam u salonu, iako sam imao priliku već je voziti. Sjednem, razgledam uzduž i poprijeko, malo i dubinski
i ono sasvim je OK, čak šta više. Cijena oko 32.000 KM sa brukom opreme, ima čak i kameru za vožnju unatrag, naravno automatsku klimu itd. Motor diesel, doduše nešto manje agilan, 1.4 sa 90 KS ali zato izuzetno štedljiv. Manja primjedba na opremu je da nema alu felge, ali i to je nadoknadivo za manju sumu novaca.
- drndalo
#64 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
U Evropu dolazi evropski model iz evropskih fabrika, sto je uslov da se ne placa carina na njih na EU trzistu...
-
Seawolf
#65 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
U Evropu dolazi vozilo koje se proizvodi u fabrici u Turskoj (Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.).drndalo wrote:U Evropu dolazi evropski model iz evropskih fabrika, sto je uslov da se ne placa carina na njih na EU trzistu...
I u tom slučaju je carinska stopa prilikom uvoza u EU, a i u BiH, 0%.
U ovoj fabrici se sklapaju aktuelne verzije vozila Toyota Corolla i Toyota Verso.
-
jefferson
#66 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Ma znam to, dolaze iz Turske i Slovacke, govorim o konstrukciji automobila itd. Sve vise automobili postaju isti za sva trazista uz male kozmeticke promjene. Ne isplati se vise praviti automobile posebno za Astraliju, posebno za EU, posebno za SAD itd.drndalo wrote:U Evropu dolazi evropski model iz evropskih fabrika, sto je uslov da se ne placa carina na njih na EU trzistu...
Toyota je OK, ne kvare se, ali sto su dosadne za vozit, jbt, kao da se utrkuju napraviti sto bezlicnije auto.
-
citro
#67 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Nemojmo pretjerivati !jefferson wrote:Ma znam to, dolaze iz Turske i Slovacke, govorim o konstrukciji automobila itd. Sve vise automobili postaju isti za sva trazista uz male kozmeticke promjene. Ne isplati se vise praviti automobile posebno za Astraliju, posebno za EU, posebno za SAD itd.drndalo wrote:U Evropu dolazi evropski model iz evropskih fabrika, sto je uslov da se ne placa carina na njih na EU trzistu...
Toyota je OK, ne kvare se, ali sto su dosadne za vozit, jbt, kao da se utrkuju napraviti sto bezlicnije auto.
Je li to voznja u VW/Skoda autima vrhunac dozivljaja ?
Komentar je vise nego neobjektivan i smijesan. Ali, razumljivo je, jer koliko sam upratio ti si ljubitelj VW koncerna i cak u Americi gdje privremeno zivis kupujes ta auta sto je meni za ne povjerovati. Vjerovatno ostatci BIH kulture, predrasuda i navika.
Vidis, moj nickname je Citro i preferiram automobile kompanije Citroen ali u isto vrijeme pokusavam biti objektivan i suditi o ostalim kompanijama tj modelima o onakvim kakvi i jesu. A probao sam i vozio veliku vecinu onoga sto se vozi u Evropi pa i u Australiji.
Tvrditi da je Skoda bolja ili zabavnija za voziti od Toyote je nebuloza par exelance, i pri tome komentarisati u stilu daleko im kuca od moje, za to nemam rijeci.
-
colt
#68 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Sve je to subjektivan osjećaj.Ja lično Toyotu ne bi ni pogledao, ali sve je stvar drugačijeg ukusa, i to se ne raspravlja.citro wrote:Nemojmo pretjerivati !jefferson wrote:Ma znam to, dolaze iz Turske i Slovacke, govorim o konstrukciji automobila itd. Sve vise automobili postaju isti za sva trazista uz male kozmeticke promjene. Ne isplati se vise praviti automobile posebno za Astraliju, posebno za EU, posebno za SAD itd.drndalo wrote:U Evropu dolazi evropski model iz evropskih fabrika, sto je uslov da se ne placa carina na njih na EU trzistu...
Komentar je vise nego neobjektivan i smijesan. Ali, razumljivo je, jer koliko sam upratio ti si ljubitelj VW koncerna i cak u Americi gdje privremeno zivis kupujes ta auta sto je meni za ne povjerovati. Vjerovatno ostatci BIH kulture, predrasuda i navika.
Vidis, moj nickname je Citro i preferiram automobile kompanije Citroen ali u isto vrijeme pokusavam biti objektivan i suditi o ostalim kompanijama tj modelima o onakvim kakvi i jesu. A probao sam i vozio veliku vecinu onoga sto se vozi u Evropi pa i u Australiji.
Tvrditi da je Skoda bolja ili zabavnija za voziti od Toyote je nebuloza par exelance, i pri tome komentarisati u stilu daleko im kuca od moje, za to nemam rijeci.
-
jefferson
#69 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Jesil ti kad sjeo u konkurenta VW Passatu, sto je Toyota Camry u SAD? To je naprosto pokusaj da se napravi sto dosadnije auto. Avensis je nesto drugo, iako nije mi nesto posebno, ali brate Toyotin marketing se svodi na: eto mi smo pouzdani. Sve je OK dok ne zaviris malo ispod povrsine pa vidis da imaju poddimenizionirane kocnice, ABS, ESP moduli im se nalaze ne pocetku haube kako bi se ustedile pare prilikom izrade automobila, i skratili sati prilikom popravke. Sve OK, samo sto su zaboravili reci ljudima da prvi malo jaci kontakt moze sve to da osteti i neslavno da se zavrsi po novacnik. Obicno su po performansama iza konkurencije, a meni licno to igra posebnu ulogu.citro wrote:Nemojmo pretjerivati !jefferson wrote:Ma znam to, dolaze iz Turske i Slovacke, govorim o konstrukciji automobila itd. Sve vise automobili postaju isti za sva trazista uz male kozmeticke promjene. Ne isplati se vise praviti automobile posebno za Astraliju, posebno za EU, posebno za SAD itd.drndalo wrote:U Evropu dolazi evropski model iz evropskih fabrika, sto je uslov da se ne placa carina na njih na EU trzistu...
Da zivim u BiH nikad VW-a ne bi pogledao, pogotovo pored jedne Mazde 6. Ali, u SAD gdje bas i nema nekog izbora motora (npr. Mazda 6 dolazi samo s jednim, vrlo slabim motorom) VW za mene je optimalan izbor (turbo motori, DSG mjenjaci).
Druga stvar, sta je to Toyota donjela novo na ceste? Daj mi jednu inovaciju Toyote koju su svi proizvodjaci pratili? Mozes pricati sta hoces o VW, ali kada je DSG izasao, svi su se polomili da skontaju kako da naprave slican mjenjac. Toyota nije ni pokusala, jer prihodi Toyote ne dolaze od ljudi koji gledaju performanse i slicno, tj. uzitak u voznji, nego im se svaka jebena reklama svodi na djecije sjedalice, penzionere i slicno (sto govori za koji tip kupaca se prave auta).
Jedina Toyota kojoj skidam kapu, i oko koje se NIKAD< ali bas NIKAD ne bi dvoumio je Land Cruiser.
Sto se tice Skode, imam je u BiH, i sluzi kao radno auto. Nista posebno, ali brate za Corollu je pojam auta.
Last edited by jefferson on 23/02/2014 00:14, edited 1 time in total.
-
citro
#70 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Prijatelju, ako je sve samo subjektivan osječaj onda svi ovdje gubimo vrijeme i nemamo o čemu diskutovati. Znači, što je meni dobro dobro je, a ostalo ko hebe.colt wrote:Sve je to subjektivan osjećaj.Ja lično Toyotu ne bi ni pogledao, ali sve je stvar drugačijeg ukusa, i to se ne raspravlja.citro wrote:Nemojmo pretjerivati !jefferson wrote:
Ma znam to, dolaze iz Turske i Slovacke, govorim o konstrukciji automobila itd. Sve vise automobili postaju isti za sva trazista uz male kozmeticke promjene. Ne isplati se vise praviti automobile posebno za Astraliju, posebno za EU, posebno za SAD itd.
Ni u jednom trenutku nisam favorizirao Toyotu nad ostalim firmama, ponavljam da je moj nickname Citro, ali je samo poredim sa aktuelnom Octaviom, uzimajući u obzir karakteristike, opremu i cijene. I tu je nedvojbeno Toyota u ovom momentu dva koplja ispred.
Ako se tebi Toyota ne sviđa nemoj je molim te ni pogledati, ali te isto tako molim da me prosvijetliš šta bi to ti uzeo u razmatranje u toj klasi i u tom cjenovnom rangu.
-
citro
#71 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Sada si ga malo zašiljio, očito si se i ti upaliojefferson wrote:Jesil ti kad sjeo u konkurenta VW Passatu, sto je Toyota Camry u SAD? To je naprosto pokusaj da se napravi sto dosadnije auto. Avensis je nesto drugo, iako nije mi nesto posebno, ali brate Toyotin marketing se svodi na: eto mi smo pouzdani. Sve je OK dok ne zaviris malo ispod povrsine pa vidis da imaju poddimenizionirane kocnice, ABS, ESP moduli im se nalaze ne pocetku haube kako bi se ustedile pare prilikom izrade automobila, i skratili sati prilikom popravke. Sve OK, samo sto su zaboravili reci ljudima da prvi malo jaci kontakt moze sve to da osteti i neslavno da se zavrsi po novacnik. Obicno su po performansama iza konkurencije, a meni licno to igra posebnu ulogu.citro wrote:Nemojmo pretjerivati !jefferson wrote: Ma znam to, dolaze iz Turske i Slovacke, govorim o konstrukciji automobila itd. Sve vise automobili postaju isti za sva trazista uz male kozmeticke promjene. Ne isplati se vise praviti automobile posebno za Astraliju, posebno za EU, posebno za SAD itd.
Da zivim u BiH nikad VW-a ne bi pogledao, pogotovo pored jedne Mazde 6. Ali, u SAD gdje bas i nema nekog izbora motora (npr. Mazda 6 dolazi samo s jednim, vrlo slabim motorom) VW za mene je optimalan izbor (turbo motori, DSG mjenjaci).
Sto se tice Skode, imam je u BiH, i sluzi kao radno auto. Nista posebno, ali brate za Corollu je pojam auta.
Koja Toyota Camry u Bosni ?
Ovo boldirano, diže li ti ikad haubu da vidiš gdje se šta nalazi ispod nje i kako je sve u svakom autu podložno oštečenju u slučaju udara?
Zamolio bih te da mi objasniš u kojem segmentu je Skoda pojam auta za Corollu. Ja do sada to nisam prepoznao, mozda mi je IQ slabašan.
Što se tiče performansi i kako to tebi igra ulogu, dužan sam izvinjenje jer nisam odmah prepoznao slavnog trkača. Nije ni čudo jer se slabo po Bosni vozaš, pa me nisi stigao prestiči negdje na cesti. Ali, nemoj to ozbiljno shvatati, nisu ni drugi, u mnogim VW itd vozilima.
Da budem iskren, nemam ja ništa protiv VW Audi Seat Škoda itd itd koncerna, ali me fakat izuzetno nervira ovo jednoumlje koje se iz Bosne nezajažljivo širi zemaljskom kuglom oko pomenutih marki i podmarki vozila. Skinimo više taj jaram na očima i progledajmo malo !!!
-
citro
#72 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
I da, hebo više taj DSG, meni je merak da šaltam brzine manuelno.
DSG je super dok funkcionira, ali ne funkcionira baš previše dugo
-
jefferson
#73 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
I de m reci sta ti rece u svom postu? Nisam implicirao da ti je IQ slabasan, ali eto kad vec sam spominjes, vjerovatno jeste...
-
jefferson
#74 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
Onda se meni garant pricinjava da DSG na mom autu funkcioniracitro wrote:I da, hebo više taj DSG, meni je merak da šaltam brzine manuelno.
-
expertx
#75 Re: SKODA OCTAVIA A7 2013
preskupa je