Prevare u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hanady

#51 Re: Prevare u Sarajevu

Post by hanady »

mirzazmaj wrote:lik se zove Mirso, prezime ne znam, nać ćeš ga u čekaluši (bivša nemanjina), na potezu od vrha dalmatinske pa do dp-a. čovjek to radi ima godinu dana. čeka nekoga naivnog i ako prođe prođe... jebi ga popusio si staru foru, a auto mu je vjerovatno registrovano na mamu jer sa njom živi sam. eto pa sretno ti bilo...
Odlicno.....covjek to radi godinu dana I nikom nista! Pa u ovom gradu mozes sta hoces :?
JanuaryJones

#52 Re: Prevare u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

hanady wrote:
mirzazmaj wrote:lik se zove Mirso, prezime ne znam, nać ćeš ga u čekaluši (bivša nemanjina), na potezu od vrha dalmatinske pa do dp-a. čovjek to radi ima godinu dana. čeka nekoga naivnog i ako prođe prođe... jebi ga popusio si staru foru, a auto mu je vjerovatno registrovano na mamu jer sa njom živi sam. eto pa sretno ti bilo...
Odlicno.....covjek to radi godinu dana I nikom nista! Pa u ovom gradu mozes sta hoces :?
Mene je lik opljačkao, odnio novčanik i sadržaj torbe, policija ga uhvatila na osnovu sigurnosnih kamera i NIŠTA. Poj'o vuk magarca. Lika priveli, on rekao da je potrošio lovu (nemala svota), novčanik bacio a ostatak stvari prodao (u toku jedne noći :shock: ) i oni ga pustili. I nikom ništa. Pitam policajca u PU Stari Grad koje su mi opcije da namirim štetu, lik mi hladno kaže: nikakve. Mogu ga tužiti ali od tužbe nemam ništa, niti ću ikad dobiti išta a samo ću pare potrošiti na postupak.

Sent from my iPad using Tapatalk
bogumila

#53 Re: Prevare u Sarajevu

Post by bogumila »

JanuaryJones wrote: Mene je lik opljačkao, odnio novčanik i sadržaj torbe, policija ga uhvatila na osnovu sigurnosnih kamera i NIŠTA. Poj'o vuk magarca. Lika priveli, on rekao da je potrošio lovu (nemala svota), novčanik bacio a ostatak stvari prodao (u toku jedne noći :shock: ) i oni ga pustili. I nikom ništa. Pitam policajca u PU Stari Grad koje su mi opcije da namirim štetu, lik mi hladno kaže: nikakve. Mogu ga tužiti ali od tužbe nemam ništa, niti ću ikad dobiti išta a samo ću pare potrošiti na postupak.
meni se isti scenario desio s PS Logavina kad su mi (doduse davno) maznuli "radio" iz auta. kao znaju ko je al nece nac plejer. reko kako znate dok jos niste ni otisli na adresu (koju ocito znaju). kaze on ma nema od tog nista. kako reko nema pokazem kod njega u kancelariji stoji vako 20 radija, ako su ovi zaplijenjeni znaci da se nekad nesto i nadje. kaze on mrtav hladan ako ti je tolko bitno eto proberi jedan odatle HAHAHAHAHAHHAHA

te ja odoh kuci u cudu i bez radija. i prodam auto i kupim sa integrisanim radiom.
lajkujMe

#54 Re: Prevare u Sarajevu

Post by lajkujMe »

bogumila wrote:
JanuaryJones wrote: Mene je lik opljačkao, odnio novčanik i sadržaj torbe, policija ga uhvatila na osnovu sigurnosnih kamera i NIŠTA. Poj'o vuk magarca. Lika priveli, on rekao da je potrošio lovu (nemala svota), novčanik bacio a ostatak stvari prodao (u toku jedne noći :shock: ) i oni ga pustili. I nikom ništa. Pitam policajca u PU Stari Grad koje su mi opcije da namirim štetu, lik mi hladno kaže: nikakve. Mogu ga tužiti ali od tužbe nemam ništa, niti ću ikad dobiti išta a samo ću pare potrošiti na postupak.
meni se isti scenario desio s PS Logavina kad su mi (doduse davno) maznuli "radio" iz auta. kao znaju ko je al nece nac plejer. reko kako znate dok jos niste ni otisli na adresu (koju ocito znaju). kaze on ma nema od tog nista. kako reko nema pokazem kod njega u kancelariji stoji vako 20 radija, ako su ovi zaplijenjeni znaci da se nekad nesto i nadje. kaze on mrtav hladan ako ti je tolko bitno eto proberi jedan odatle HAHAHAHAHAHHAHA

te ja odoh kuci u cudu i bez radija. i prodam auto i kupim sa integrisanim radiom.

Najgora policijska stanica na citavom Balkanu s najgorim policajcima na Balkanu da je po meni ja bi svakom u toj stanici dao otkaz, bez prava na penziju i zabranu djelatnosti u policiji + zabrana rada u bilo kojim drzavnim institucijama ili firmama, to je ogromno leglo seljakluka i korupcije
ranger

#55 Re: Prevare u Sarajevu

Post by ranger »

sve je to ista bagra, bez izuzetaka :|
tesko nama s njima...
biggrin

#56 Re: Prevare u Sarajevu

Post by biggrin »

ranger wrote:[url]http://www.pik%20ba/artikal/7738066/bmw-520/[/url]
da nije ovaj?
nije. slican jeste, ali je malo sredjeniji, farovi kockastiji...

ovo ne vjerujem da je mogao sam da realizuje. da se desi "udarac" i da isti covjek doleti do auta, izparkira ga, stigne te... i jos svaki put tu negdje bude i neki drugi automobil. plus nacin na koji sve odradjuje tj.vjesto zaobilazi sva eventualno ozbiljnija krivicna djela i jos kad sve sumiras, na kraju moze i tebi nabaciti problem... svjestan sam da se mogu halaliti sa lovom, ali eto nadam se da ce se makar kroz ovu temu jos neko upoznati sa ovakvom prevarom i istu izbjeci, te da ce neka druga zrtva prevare prijaviti istu u policiju i da se onda sa vise slucajeva lik moze makar kvalitetnije procesuirati i kazniti, te eventualno i ukloniti sa ulice
hanady wrote:Odlicno.....covjek to radi godinu dana I nikom nista! Pa u ovom gradu mozes sta hoces :?
zato sto vecina ljudi ni ne prijavi ovakve slucajeve ili gledaju da se ispale sto prije, ako ko intervenise, poput ranije pomenutog penzionera. evo i jednog linka koji se bavi bash ovom temom...valjda ce se sada vise ljudi prijaviti u mup-u

Code: Select all

http://source.ba/clanak/2103876167409/vijesti/Sarajlije,%20ne%20nasjedajte%20na%20prevaru%20mu%C5%A1karca%20koji%20ordinira%20gradom!/?ref=tiker
Alive

#57 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Alive »

daxon wrote:
Alive wrote:Zamislite desi vam se u putu ili negdje da stvarno ostanete bez goriva.
Jedno je ostati bez goriva i imati pare za gorivo, a drugo je ostati bez goriva i žicati marku dvije za litar goriva. Ako si ostao bez goriva, tražit ćeš taksi ili neki prijevoz do pumpe gdje ćeš kupiti gorivo, a onaj ko nema ni dvije marke za litar goriva, taj ne treba da vozi auto, jer autobus je jeftinij.

Ma ne branim ja ovdje nikoga da se razumijemo nego ciljam na to kako nas ovi lopovi udaljavaju, ljudi prestaju pomagati jedni drugima itd. Ne branim ove lopove ne daj Boze...
hanady

#58 Re: Prevare u Sarajevu

Post by hanady »

biggrin wrote:
ranger wrote:[url]http://www.pik%20ba/artikal/7738066/bmw-520/[/url]
da nije ovaj?
nije. slican jeste, ali je malo sredjeniji, farovi kockastiji...

ovo ne vjerujem da je mogao sam da realizuje. da se desi "udarac" i da isti covjek doleti do auta, izparkira ga, stigne te... i jos svaki put tu negdje bude i neki drugi automobil. plus nacin na koji sve odradjuje tj.vjesto zaobilazi sva eventualno ozbiljnija krivicna djela i jos kad sve sumiras, na kraju moze i tebi nabaciti problem... svjestan sam da se mogu halaliti sa lovom, ali eto nadam se da ce se makar kroz ovu temu jos neko upoznati sa ovakvom prevarom i istu izbjeci, te da ce neka druga zrtva prevare prijaviti istu u policiju i da se onda sa vise slucajeva lik moze makar kvalitetnije procesuirati i kazniti, te eventualno i ukloniti sa ulice
hanady wrote:Odlicno.....covjek to radi godinu dana I nikom nista! Pa u ovom gradu mozes sta hoces :?
zato sto vecina ljudi ni ne prijavi ovakve slucajeve ili gledaju da se ispale sto prije, ako ko intervenise, poput ranije pomenutog penzionera. evo i jednog linka koji se bavi bash ovom temom...valjda ce se sada vise ljudi prijaviti u mup-u

Code: Select all

http://source.ba/clanak/2103876167409/vijesti/Sarajlije,%20ne%20nasjedajte%20na%20prevaru%20mu%C5%A1karca%20koji%20ordinira%20gradom!/?ref=tiker
Sto se tice mog susreta s njim, sve je sam "odradio". Udario je u retrovizor, pa poceo trcati za mnom, nakon toga sjeo u auto (koje mu je uvijek parkirano u blizini) i pratio me do haustora...
Pasiflora

#59 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Pasiflora »

Znas sta mozes? I ti i onaj sto su mu radio ukrali i postavljac teme i svi ostali posteni građani ove lijepe zemlje: razbiti đubre!!!!! Znaci ili sam ili nekome dati lovu i dobro frajera izmlatiti uz obaveznu opasku zasto je dobio batine. Nakon sto jednom ili dva puta dobije kvalitetan degenek, vjerovatno ce promijeniti zanimanje.
Naravno ni slucajno ne zvati muriju, jednostavno se ispaliti. Bojim se da je ovo jedino rjesenje problema mada vuce na anarhiju :roll:
JanuaryJones

#60 Re: Prevare u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Pasiflora wrote:
Znas sta mozes? I ti i onaj sto su mu radio ukrali i postavljac teme i svi ostali posteni građani ove lijepe zemlje: razbiti đubre!!!!! Znaci ili sam ili nekome dati lovu i dobro frajera izmlatiti uz obaveznu opasku zasto je dobio batine. Nakon sto jednom ili dva puta dobije kvalitetan degenek, vjerovatno ce promijeniti zanimanje.
Naravno ni slucajno ne zvati muriju, jednostavno se ispaliti. Bojim se da je ovo jedino rjesenje problema mada vuce na anarhiju :roll:
Vjeruj da smo razmišljali o tome ali dobili smo samo ime i navodno da živi (ili je) u Visokom. Lik stariji, prosjed, uglađen u odijelu sa tašnicom...ne bi nikad rekao da je lopov...i to kakav. Nismo mu uspijeli ući u trag, tj. moji bližnji.

Sent from my iPad using Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Truba »

sad ste me podsjetili na jednu sceno otprije desetak godina kad sam još vjerovao u pravdu pa sam sudjelovao u sprečavanju džeparoša da odrade nekog...
uglavnom kad je krenula hampa na džeparođše jedan je izletio a drugi još bio na vratima
i u svom onom naguravanju ja sam se zaletio da ga puknem nogom u glavu
i moja noga je letjela prema njegovoj glavi na kraju sam ga promašio i jedva održao ravnotežu da ne padnem :cry: :lol: :cry: jebote kako sam ovo bio zaboravio

nažalost danas ne bih pokušao ništa slično
jednostavno tamo vani svaki je čovjek za sebe kad su u pitanju takve stvari
pogotovo novci... ne isplati se biti zboden zbog nečijeg novčanika ili 50 maraka

ove razrađene prevare su drugi par čarapa
uglavnom ne dajite pare
Eborg

#62 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Eborg »

Strasno fakat cime se sluze. Glupi Bosnjo samo suti, treba to dobro namarati.
OldMayor

#63 Re: Prevare u Sarajevu

Post by OldMayor »

Ovdje je jednim dijelom kriva i policija koje nigdje nema. Zavuku se u golfove, napolju su samo kad su sa lizalom i kad treba nekog klepit po usima jer je vozio 76 umjesto 60 km/h. Da patroliraju hodom, a ne u golfovima, mozda bi i bilo neke fajde od njih. Al sta obicni gradjanin ima od njihove patrole kad prodju 60 na sat kroz ulicu? Sta ce oni tom patrolom vidjeti?

Ne znam koliko ima policajaca, ali brate mili znas koje su zone kriticne. To svi znamo, a da ne zna nacelnik mupa?!!

Kod doma armije se zna ako ostavis bateriju od mobitela, kabal da ce ti razbit staklo i ukrast. Sto puta sam ujutro prolazio, vidim strane table, policajac pise, turisti sjebani, staklo razbijeno. STO PUTA!!!. I niko nista, jos znaju ko su likovi, znaju sve, al dzaba.

Je li problem, je li palo na um tim policajcima da u saradnji sa tuzilastvom ili skim vec, postave sacekusu. Parkiraju auto, stave fino laptop na prednje sjediste i cekaju. 10000000 % ce uhvatit lopova. Na ovaj nacin ako nista napravit ce pometnju i kod tih lopova, da ne budu ni oni vise sigurni sta je navlakusa, a sta je stvarnost. Nek 1 od 10 lopova odustane, to je uspjeh...

Znam da nema veze sa prevarama, ali opet i ima. nek naprave akciju policije u civilu i nek cesljaju grad, za dan ako ne upeacaju 20 lopova evo glava.

al jok, mi zivimo u najsigurnijem gradu. :oops:
emoniki

#64 Re: Prevare u Sarajevu

Post by emoniki »

hizo ramidovic wrote:ja sam cuo za onog tipa sto je uzimao pare da ljudima 'sredi' da poloze vozacki ispit. znaci, pita te ljubazno zelis li da ti sredi polaganje za 100 km, a ako ne polozis on ti vrati pare, kao ima on nekoga u komisiji. i tako on nadje 15-20 osoba svaki vikend, od kojih ce makar 3 zaista i poloziti. ostalima vrati pare, a njemu ostane 300 km.
fazon je u tome da on nije znao nikoga iz komisije vec isao na srecu...
Ih nije to nista, znam ja covjeka koji sredjuje vize, papire za boravak i slicno sve "fol" preko ljudi iz ambasade. I onda fino ti uzme 2000-3000 KM i na srecu. Ako ne dobijes recimo vizu, napadne te kako su mu javili da ti je amidza kriminalac kako se on obrukao jod sa ti pare vraca.
Una Sarajevo

#65 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Una Sarajevo »

Ovo se i meni desilo prije godinu ipo dana u ulici Čekaluša u Sarajevu.Lik u autu me je naglo pretekao izašao iz auta i počeo se derati na mene da sam ga udarila sa retrovizorom u ruku u kojoj je držao mobitel.Pošto ja nisam ništa primjetila,pogledala sam u retrovizor i on je bio lagano zaklopljen pa sam zaključila da sam ga možda i udarila sa tim retrovizorom.Htjela sam odmah nazvati policiju ali on me je uvjeravao da nema potrebe već samo da mu nadoknadim štetu za slomljen telefon koji mi je pokazao.Nakon kraće prepirke počeo se derati i rekao je kako mu je brat vlasnik obližnje ćevapčinice i kako on želi samo naknadu za telefon.Otišli smo da bankomata i ja sam mu predala određen iznos novca. Znala sam da tu nešto nije bilo u redu ali sam se prepala jer se derao na mene i sada kada vidim ove postove sigurna sam da se radi o istom čovjeku.
CiCk0

#66 Re: Prevare u Sarajevu

Post by CiCk0 »

Bgm raja sve je to super.... al tako ce udarit na nasu suprugu, sestru, majku... mislim da je vrijeme da se napravi dobra stara čeka :))))
thekupus

#67 Re: Prevare u Sarajevu

Post by thekupus »

CiCk0 wrote:Bgm raja sve je to super.... al tako ce udarit na nasu suprugu, sestru, majku... mislim da je vrijeme da se napravi dobra stara čeka :))))
i sta onda, da ga prebijemo pa da mu ne padne na pamet vise nikada? i onda samo jos vise problema napraviti
biggrin

#68 Re: Prevare u Sarajevu

Post by biggrin »

Una Sarajevo wrote:Ovo se i meni desilo prije godinu ipo dana u ulici Čekaluša u Sarajevu.Lik u autu me je naglo pretekao izašao iz auta i počeo se derati na mene da sam ga udarila sa retrovizorom u ruku u kojoj je držao mobitel.Pošto ja nisam ništa primjetila,pogledala sam u retrovizor i on je bio lagano zaklopljen pa sam zaključila da sam ga možda i udarila sa tim retrovizorom.Htjela sam odmah nazvati policiju ali on me je uvjeravao da nema potrebe već samo da mu nadoknadim štetu za slomljen telefon koji mi je pokazao.Nakon kraće prepirke počeo se derati i rekao je kako mu je brat vlasnik obližnje ćevapčinice i kako on želi samo naknadu za telefon.Otišli smo da bankomata i ja sam mu predala određen iznos novca. Znala sam da tu nešto nije bilo u redu ali sam se prepala jer se derao na mene i sada kada vidim ove postove sigurna sam da se radi o istom čovjeku.
prijavi taj dogadjaj. broj telefona krivicnog odjeljanja MUP-a na m.dvoru je 033 226 484, pa nek imaju i tvoj slucaj u evindenciji, da kad ga eventualno krenu procesuirati, mogu to ciniti sa vise primjera i potencijalno ga kvalitetnije sankcionisati. za nadati se da ce to uroditi nekim plodom i da u narednom periodu nece biti dodatnih zrtava, zbog pasivnosti dosadasnjih
hanady

#69 Re: Prevare u Sarajevu

Post by hanady »

Meni su rekli da pošaljem dopis, nije bilo dovoljno što sam zvala navedeni broj....
biggrin

#70 Re: Prevare u Sarajevu

Post by biggrin »

vjerovatno da bi isti, sa svim podacima desavanja i kontakt podacima, mogli da stave u istu fasciklu, za koju se nadam da su je otvorili, gdje bi se onda nakupilo vise aferima za druga mirsu, a onda kada se toga dovoljno nakupi, da se drug mirso valjda i povali
Colorblind

#71 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Colorblind »

Kako da postavim sliku ovdje? Imam sliku lika za kojeg mislim da je taj sto "vrti" sa retrovizorima.... pa da potvrdite vi koji ste imali susret sa njim
arra_lee

#73 Re: Prevare u Sarajevu

Post by arra_lee »

moje iskustvo
sjela u auto pred zgradom i (hvala Bogu cim sjednem u auto zakljucam se) kad kuca neko na prozor, zenska onako 32-38 god, crna duga kosa u rep svezana, ja malo otvorim prozor, kaze imas li mi dati za gorivo krenula po djecu i nestalo mi goriva, reko nemam, i otisla je do drugog auta parkiranog par metara od mene (valjda ista prica).

Taman sto sam htjela krenuti opet neko kuca, ona :shock: :? :shock:
onako vec me panika krenula hvatati, opet ja otvorim prozor hajd mi kaze posudi samo da nazovem muza da mu javim, i hajd kontam jadna zena,ja kljuc iz brave, torbu na rame, izadjem iz auta i stojim na pola metra udaljenosti od nje onako odmjerim je (neke stare farmerke podvrnute nogavice, tene na nogama prljave drama) dok je ona zvala nekog i ragovor je bio "e ja sam, jesul ti dosle one kosulje ( a ja :shock: :shock: :shock: :shock:) dobro hajde doci cu ja sutra po to"
nit muza nit koje klinca uzmem joj mob nije uspjela ni prekinuti u auto i na gas, stala sam na prvo prosirenje jer me neki strah ufatio.
(lokacja :Malta)
Neradnik

#74 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Neradnik »

da ti je ukrala mobitel bilo bi kuku i pomagaj.ne znam sto davat uopste nepoznatom svoj telefon? ako vec zelis ispast human daj mu 2 marke nek se dopuni pa nek telefonira.isto tako je mogla nazvat nekog dilera kojeg prati murija pa da te dzaba poslje peglaju kad ga uhapse...
razmisljajte malo.
arra_lee

#75 Re: Prevare u Sarajevu

Post by arra_lee »

bolje i mobitel da mi je ukrala nego novcanik sa dokumentima,
nego pomislih jadna zena hajd nek nazove. :lol: :lol:
Post Reply