Nijedan ni drugi nisu igrali u kvalifikacijskim utakmicama... Ali ako ima neko drugi da bi nešto napisao o njima, samo neka izvoli... Ja sam sebi zadao definiciono područjestudeni76 wrote:Danas na utakmici Prve federalne vidjeh Seada Osmića, mislim da i on ima poziva u reprezentaciju. I to baš onaj period 96/97 kad je igrao sjajno za FK Lukavac. Sjeti se i njega ako šta nađeš, kao i golmana Samira Šabanovića. Meščini da je on bio rezervni golman protiv Grčke u aprilu 97e (tada sam pokisao kao miš na tekmi), izgubili smo na Koševu 1-0cyprus wrote:Ja se Dedića sjećam u prilično dobrom svjetlu, i pored nekoliko golova koji idu njemu na dušu...
Svi naši reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#51 Re: Svi naši reprezentativci
- ODVRATAN_i_GADAN
#52 Re: Svi naši reprezentativci
Mislio sam ovako kako mi gledamo lijevi (mada mi nije vjerovati ovo lijevo-desnocyprus wrote:Nije... Baljić je bio na terenu... Musić 100%ODVRATAN_i_GADAN wrote:Vrlo moguce za Demirovica, a takodjer je moguce da je ovaj lijevo od Repuha Baljic!
-
Eborg
#53 Re: Svi naši reprezentativci
Ovaj Gerardov gol za Španiju na Koševu sam upamtio po reklami. Ovi naši staviše reklamu, sve normala, vraćamo se na utakmicu kad gubimo 0:1. 
-
juan
#54 Re: Svi naši reprezentativci
neznam dal je na BHT-u bila, ali se ja dobro sjecam beslijinog gola za 1:1, neki ludi prodor po desnoj strani i onda sa coska 16erca u gol. Gledao sam na neki spanski satelitski kanal.mistek wrote:Nije bilo prenosa 100%, slušalo se na radiju, gdje je bila cijela tekma. Međutim, nisam siguran je li jedina koja nije prenošena.
Je li bila tekma iz Rumunije 2-0 na TV? Ja sam taj dan bio na svadbi, i sjećam se da sam na tranzistoru slušao![]()
Sve druge sam prošao u glavi, i bile su (gostujuće makar), s tim da nisam siguran za onaj prvi kvalifikacioni ciklus. Sjećam se da je bila Hrvatska iz Zg, Danska iz Kopenhagena i Slovenija iz Ljubljane. Da li je Grčka iz Kalamate?
sjecam se i 1:2 na kosevu i onog njihovog ludog gola (volejom sa 20m pod rashlje!). Sto se tice igraca, samo se prisjetit igraca koji su prosli kroz repku za vrijeme Bakinog mandata je dovoljno:
Jakirevic, Krkez itd.....
-
matematicar_teski
#55 Re: Svi naši reprezentativci
sjecam se dobro ovih tekmi protiv austrije, piplica debitovo za nas i odmah kiksno na kosevu :/, peh smo bili s golmanima dok keno nije dosao. Tamo nas vastic i drustvo razbucali 2:0 na arnold schwarzingeru 
- alphonse kauders
#56 Re: Svi naši reprezentativci
Molim za tekstove o Bakinim igračima za prodaju: Ivanu Joliću, Denijalu Kriviću, Sergeju Jakireviću, Dušanu Kerkezu itd.
Zar nije Spahić na početku reprezentativne karijere igrao desnog beka?
-
Eborg
#57 Re: Svi naši reprezentativci
Jeste da, Spahić je igrao desnog beka na početku i lomio se sa Riiseom. Koliko se sjećam Jolića, on teoretski nije bio loš igrač a ni ne spada u ovu grupu jer je čini mi se nastupio samo u jednoj prijateljskoj utakmici.
- BHF_Manijak
#58 Re: Svi naši reprezentativci
Al' nenadjebivo je Bahino "opasno je i 1:0 vodi Spanija", a ukljucili se 3 sekunde prije gola!Eborg wrote:Ovaj Gerardov gol za Španiju na Koševu sam upamtio po reklami. Ovi naši staviše reklamu, sve normala, vraćamo se na utakmicu kad gubimo 0:1.
Fakat je imao ono prepoznatljivo "opasno je".
Sto se tice one tekme 4:1 protiv Spanaca, 100% samo na radiju bila, osim za one sretnike koji su imali ETV, spanski kanal, tu je bio direktan prenos.
- cyprus
#59 Re: Svi naši reprezentativci
O Jakireviću i Kerkezu će bit riječi... Al o tom potomalphonse kauders wrote:Molim za tekstove o Bakinim igračima za prodaju: Ivanu Joliću, Denijalu Kriviću, Sergeju Jakireviću, Dušanu Kerkezu itd.![]()
- karanana
#60 Re: Svi naši reprezentativci
interesantno je vidjeti koliko je nasih navijaca bilo na maksimiru 97. imam osjecaj da bi sigurnosni rizik bio veci sada nego tada a nije logicno.
- Lakat Jebić
#61 Re: Svi naši reprezentativci
od kvalifikacija za SP02 se sjecam svake utakmice, sto nije lose, jer sam tad ima 11-12 godina. a prije toga vecine. inace prve utakmice protiv spanije se sjecam jer sam se zatekao na carsiji dok su spanci setali gradom. pravac knjizara, teka i olovka. uzeo potpise kasiljasa, raula, mendiete, danija i jos nekog sad se ne sjecam (gerarda ja mislim). falio se raji, niko mi nije vjerovao dok mjesec dana kasnije nije izasao 5+ sa raulovim posterom i potpisom, koji sam slavodobitno pokazao kao dokaz da nisam slagao
jes dobro bilo 
-
juan
#62 Re: Svi naši reprezentativci
joj ovog jakirevica, kad se samo sjetim tekme u BG. ono ramazan bijashe, teravija (tad sam prvi put klanjao 8 rekata hahaha) i trk na TV kad ono sastav "Sergej Jakirevic"!!! WTF??????? hahhaha ima jos bisera, onaj Vladan Grujic, sto uvalise kasnije FC Kolnu u shvabijicyprus wrote:O Jakireviću i Kerkezu će bit riječi... Al o tom potomalphonse kauders wrote:Molim za tekstove o Bakinim igračima za prodaju: Ivanu Joliću, Denijalu Kriviću, Sergeju Jakireviću, Dušanu Kerkezu itd.![]()
Zar nije Spahić na početku reprezentativne karijere igrao desnog beka?Prvo ovi kojih se niko ne sjeća
- It_is_a_Leclerc
#63 Re: Svi naši reprezentativci
Cypruse, moram te naružiti.. Iščekujem sinoć i večeras k'o tursku seriju, a od tebe ni habera 
- cyprus
#64 Re: Svi naši reprezentativci
Evo stiže, jebem ga 
- BHF_Manijak
#65 Re: Svi naši reprezentativci
A koga za tvoje misljenje? Pusti na miru covjeka, neces ti nekome odredjivati o cemu ce i na koji nacin pisati!
-
leo karan
#66 Re: Svi naši reprezentativci
Kospico, ko je tebe sta pitao?BHF_Manijak wrote:A koga za tvoje misljenje? Pusti na miru covjeka, neces ti nekome odredjivati o cemu ce i na koji nacin pisati!
- Edin H.
#67 Re: Svi naši reprezentativci
A koja je razlika u odnosu na Seadove igrace za prodaju?juan wrote:joj ovog jakirevica, kad se samo sjetim tekme u BG. ono ramazan bijashe, teravija (tad sam prvi put klanjao 8 rekata hahaha) i trk na TV kad ono sastav "Sergej Jakirevic"!!! WTF??????? hahhaha ima jos bisera, onaj Vladan Grujic, sto uvalise kasnije FC Kolnu u shvabijicyprus wrote:O Jakireviću i Kerkezu će bit riječi... Al o tom potomalphonse kauders wrote:Molim za tekstove o Bakinim igračima za prodaju: Ivanu Joliću, Denijalu Kriviću, Sergeju Jakireviću, Dušanu Kerkezu itd.![]()
Zar nije Spahić na početku reprezentativne karijere igrao desnog beka?Prvo ovi kojih se niko ne sjeća
- It_is_a_Leclerc
#68 Re: Svi naši reprezentativci
Jel ovo nešto meni upućeno ?BHF_Manijak wrote:A koga za tvoje misljenje? Pusti na miru covjeka, neces ti nekome odredjivati o cemu ce i na koji nacin pisati!
Džaba se pališ k'o kutnjak i pokušavaš biti redar ovdje. Bio sam ironičan. Cyprus je skontao. Ti nisi.
- cyprus
#69 Re: Svi naši reprezentativci
Amir Teljigović

REPREZENTATIVNE UTAKMICE:
1996. BiH – Hrvatska 1:4
Iako rođeni Sarajlija (17. augusta 1968. godine), Amir Teljigović nikada nije igrao za neki bosanskohercegovački klub. Najveći dio svoje karijere je proveo igrajući za timove iz Srbije. Započeo je kao igrač jugoslavenskog drugoligaša, Proletera iz Zrenjanina krajem 1980-tih, kojem je 1990. godine pomogao da se domogne najvišeg fudbalskog ranga bivše države. Uskoro je dobio status jedne od najvećih legendi kluba iz Zrenjanina svih vremena. Postao je prepoznatljiv igrač sredine terena sa prilično izraženim tehničkim i kreatorskim sposobnostima, a takvih tipova fudbalera nam nikada nije nedostajalo. Posljednja sezona lige SFRJ (1991/92.) je bila prilično uspješna za Proleter i Teljigovića, nakon čega on ostaje u ligi SR Jugoslavije, ali prelazi u veći vojvođanski tim – Vojvodinu Novi Sad. Tamo je nastavio sa solidnim partijama, a nakon dvije provedene sezone u Novom Sadu dobiva neobičnu ponudu iz daleke Koreje, koju je i prihvatio. U južnokorejskom Busanu je proveo tri sezone, a najupečatljivija će mu ostati 1995. godina, kada je dobio nagradu za najboljeg asistenta lige, za 7 asistencija u toku sezone. To se može smatrati i vrhuncem njegove karijere.
Nakon povratka u Evropu, Teljigović je promijenio još nekoliko klubova. Najprije je bio član švedskog Trelleborga tokom dvije sezone, u kojima je bio standardni prvotimac. Potom prelazi u mnogo topliji kraj, tačnije u kiparski Apollon Limassol, što se dogodilo u sklopu pokušaja internacionalizacije kiparske lige, koja će tek nekoliko godina kasnije doživjeti puni zamah. Povratak u Proleter, koji je opet postao drugoligaš, slijedi 2000. godine. Obzirom da sa Protelerom nije uspio ostvariti značajniji rezultat, Amir pred kraj svoje karijere prelazi u Mladi Radnik iz Požarevca u kojem i završava svoju fudbalsku karijeru. Proleter je u međuvremenu kao klub nestao, tačnije doživio je fuziju sa drugim klubom. Tada je Teljigović sa nekoliko svojih bivših saigrača osnovao klub pod nazivom FK Proleter 2006, postavši njegov direktor, te je od tada prvenstveno posvećen razvoju fudbala u mlađim kategorijama.
Amir Teljigović je za našu najbolju selekciju odigrao samo 58. minuta utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Francuskoj 1998. godine, kada smo kao domaćini igrali u Bologni. Možda najbolji opis njegovog reprezentativnog učinka je dao Sinan Sinanović, koji mu je posvetio nekoliko redova u knjizi ''Od Tirane do Marakane'':

REPREZENTATIVNE UTAKMICE:
1996. BiH – Hrvatska 1:4

Iako rođeni Sarajlija (17. augusta 1968. godine), Amir Teljigović nikada nije igrao za neki bosanskohercegovački klub. Najveći dio svoje karijere je proveo igrajući za timove iz Srbije. Započeo je kao igrač jugoslavenskog drugoligaša, Proletera iz Zrenjanina krajem 1980-tih, kojem je 1990. godine pomogao da se domogne najvišeg fudbalskog ranga bivše države. Uskoro je dobio status jedne od najvećih legendi kluba iz Zrenjanina svih vremena. Postao je prepoznatljiv igrač sredine terena sa prilično izraženim tehničkim i kreatorskim sposobnostima, a takvih tipova fudbalera nam nikada nije nedostajalo. Posljednja sezona lige SFRJ (1991/92.) je bila prilično uspješna za Proleter i Teljigovića, nakon čega on ostaje u ligi SR Jugoslavije, ali prelazi u veći vojvođanski tim – Vojvodinu Novi Sad. Tamo je nastavio sa solidnim partijama, a nakon dvije provedene sezone u Novom Sadu dobiva neobičnu ponudu iz daleke Koreje, koju je i prihvatio. U južnokorejskom Busanu je proveo tri sezone, a najupečatljivija će mu ostati 1995. godina, kada je dobio nagradu za najboljeg asistenta lige, za 7 asistencija u toku sezone. To se može smatrati i vrhuncem njegove karijere.
Nakon povratka u Evropu, Teljigović je promijenio još nekoliko klubova. Najprije je bio član švedskog Trelleborga tokom dvije sezone, u kojima je bio standardni prvotimac. Potom prelazi u mnogo topliji kraj, tačnije u kiparski Apollon Limassol, što se dogodilo u sklopu pokušaja internacionalizacije kiparske lige, koja će tek nekoliko godina kasnije doživjeti puni zamah. Povratak u Proleter, koji je opet postao drugoligaš, slijedi 2000. godine. Obzirom da sa Protelerom nije uspio ostvariti značajniji rezultat, Amir pred kraj svoje karijere prelazi u Mladi Radnik iz Požarevca u kojem i završava svoju fudbalsku karijeru. Proleter je u međuvremenu kao klub nestao, tačnije doživio je fuziju sa drugim klubom. Tada je Teljigović sa nekoliko svojih bivših saigrača osnovao klub pod nazivom FK Proleter 2006, postavši njegov direktor, te je od tada prvenstveno posvećen razvoju fudbala u mlađim kategorijama.
Amir Teljigović je za našu najbolju selekciju odigrao samo 58. minuta utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Francuskoj 1998. godine, kada smo kao domaćini igrali u Bologni. Možda najbolji opis njegovog reprezentativnog učinka je dao Sinan Sinanović, koji mu je posvetio nekoliko redova u knjizi ''Od Tirane do Marakane'':
Ipak, treba istaknuti da bar prema dostupnim informacijama na internetu, Sinan je pogriješio u najmanje dvije stvari – Teljigović nije bio ''starac', jer je tada imao 28 godina, što su valjda najbolje fudbalske godine, te to da je on bivši veznjak Sarajeva (o tome nema nikakvih tragova). Ovaj fudbaler je postao statistički kuriozitet, kao jedini starter u nekoj našoj kvalifikacijskoj utakmici kojemu je to bio prvi i posljednji nastup za reprezentaciju...... Dok odmaramo u Bugojnu, dočekuje nas žestok komentar Sabahudina Topalbećirevića, koji je ''poderao'' selektora. Nudi rješenje.
- Selektor mora pozvati Amira Teljigovića. Najbolji je igrač, strijelac, stranac u Koreji..., argumentira Baho. U hotelu, u stožeru se raspituju ko je sad taj. Znao sam da je već tada, u restoranu ili motelu Komar, mjesec dana do utakmice, Teljigović prvi dobio poziv.
Tako je i bilo. Dobili smo još jednog ''starca''. Pored Omerovića, Glavaša, Smajića, došao je i Teljigović. Kao adut za Hrvatsku. Bio je nešto mršaviji od Muzurovića.
...
Dva dana prije utakmice, na treningu upoznajemo Teljigovića. Jedva se vuče po terenu. Kolega Topalbećirević prenosi Muzuroviću Smajićeve i Baždarevićeve impresije umijećem koje je demonstrirao Teljigović. Ivica Mioč se znoji, špara svaku marku. Teljigovićevi avionski troškovi iz Koreje veći su od svih ostalih.
...
U Bolonji smo pali na sredini. Baždarević, Smajić, Teljigović nisu mogli parirati Bobanu, Bokšiću, Šukeru... Ispostavit će se da je Teljigović, bivši veznjak Sarajeva i Proletera, tada za reprezentaciju odigrao prvi puta, posljednji i nikad više.
- cyprus
#70 Re: Svi naši reprezentativci
De ba, čemu trvenja
zaista nema nikakvog razloga ni povoda...
- Tvrtko II Kotromanić
#71 Re: Svi naši reprezentativci
pratim
cyprus i mistek
cyprus i mistek
- k3ngur
#72 Re: Svi naši reprezentativci
Me too...Tvrtko II Kotromanić wrote:pratim
cyprus i mistek
-
fixer
#73 Re: Svi naši reprezentativci
Pratim.
- BHF_Manijak
#74 Re: Svi naši reprezentativci
Kutnjak siIt_is_a_Leclerc wrote:Jel ovo nešto meni upućeno ?BHF_Manijak wrote:A koga za tvoje misljenje? Pusti na miru covjeka, neces ti nekome odredjivati o cemu ce i na koji nacin pisati!
Džaba se pališ k'o kutnjak i pokušavaš biti redar ovdje. Bio sam ironičan. Cyprus je skontao. Ti nisi.
Hajd ba odskakutaj, nauci se komunicirati, a red sigurno neces uvoditi.leo karan wrote: Kospico, ko je tebe sta pitao?
- ODVRATAN_i_GADAN
#75 Re: Svi naši reprezentativci
Teljigovic je bio odlican fudbaler dok je igrao u Proleteru u onom predratnom periodu i ustvari je jedini kojeg se jasno sjecam iz te ekipe. Valjda sto je musliman! 
Edit: Evo sad' vidjeh da je igrao sa njim kako Zlatko ZahoviČ tako i Ilija Ivic!
Edit: Evo sad' vidjeh da je igrao sa njim kako Zlatko ZahoviČ tako i Ilija Ivic!