ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bizet

#51 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by bizet »

@Cornholio, da narod odustane od posla kao nacin borbe ovdje nije moguce, previse je gladnih usta, a sve dok je tako bice onih koji moraju da pristaju na sve i svasta da bi prezivjeli....sve dok drzavne institucije ne krenu raditi svoj posao posteno nema nama napretka
crnogorac, nego sta, nemoj se sad vaditi :D...salim se

@hornet, velis nema torova u Sarajevu, a gdje zivis ti celjade, hajde doce vrijeme kad ces progledati...kad god sam trazila novac za svoje projekte prvo sam se suretala sa istim pitanjem, BHS sta si od ponudjenog i u kojoj si stranci, svi su zigosani sa BHS etiketom (da ne kazem samo, jer postoji vjerovatnoca da od 1000 BHS-ovaca 1 od ostalih prodje), oni koji nisu ni nema nas, mobinga na ovu temu u milion varijacija, na kraju samo par ne posustane, jer da bi iole bio prihvacen, a svi zelimo biti dio drustva, moras biti jedno od ponudjenog, sve je u znaku vjerskog opredjeljenja, cekali dugo valjda svojih 5 minuta pa se zvijeri u nama raspojasale, kakvi primitivci godinama u foteljama sjede i seru po nama, pa to ni pas s maslom ne bi pojeo, ali draza je nama nasa zadnjica da po nama kaka, dosta je bre bilo Srba i Hrvata, i obratno naravno, e pa mene vise boli kad me "moj" guzi, samo ne boli svakog a neki cak i uzivaju, seljaci navikli podmazati mascu, a ovi malo emancipovaniji, sa speed diplomama, ipak radije koriste vazelin..."dok pametni sute, govore budale", normalan insan nije sposoban da se zvijerima bori, ne umije jer njihove porive ne razumije, zbog toga je nemocan protiv bagre
ps. nesto sumnjam da danasnja djeca uopste znaju sta je Jedi
newera86

#52 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by newera86 »

zna se kako se stvari pomjeraju sa mrtve tacke, ovo sve je suplja.
nasilni protesti, da vide da ce im doci glave, to je jedini nacin.
al mozemo i preko foruma probat :mrgreen:
Arteta

#53 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by Arteta »

hornet wrote:
bizet wrote:@hornet, kad prodju crtici na spavanje

@keiko, stavljanje egzistencije ispred nacionalizma, uh kako bi to bilo dobro, samo nismo taj kapacitet, sve sebe lazem kako su Bosanci i Hercegovci dobri ljudi, da u nama ima kruha, do kad cu sebe uspjeti ovako lagati, ne znam, ali tesko mi je pogledati istini u lice, jos teze jer sam i ja ovdje nikla, znaci sve se sto pomislim automatski odnosi i na mene

@Cornholio, vise si pitanja udrobio, zasto bi neko pristao da radi za mizeriju umjesto da lezi kuci? pa valnda zato da ne bude drugima na grbaci, zar nije dovoljan razlog...nemamo se mi razloga bojati da cemo se vratiti u feudalizam, ovo je vrijeme barem jednako lose

kriminalci su nam u samom vrhu drzave, sve dok nasi politicari ne krenu odgovarati za svoja djela napretka nece biti, a posto su oni vlas tesko da ce sami sebe strpati u zatvor...nama bi dobro dosao jedan drzavni udar, jer ovako mudro iscjepkani i podijeljeni za revoluciju nemamo sanse, ma nemamo ni za drzavni, e jesu nas karali posteno
Rece osoba koja se izjasnila kao Jedi. :lol: :lol: :lol:
Jel to nesto lose ako se neko izjasni tako.
Arteta

#54 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by Arteta »

rajvoSa0 wrote:Najbolja solucija je traziti uhljebljenje negdje na budzetu. Posao siguran, plata ide redovno, ne radi se puno.

Govorim mladjoj raji koji imaju skole a nemaju zenu djecu i to, bolje cekati, skupljati pare, pomalo nesto raduckati sa strane cisto da se ne zaboravi materija..
I kad skupite pare, predati covjeku 5000-10 000 KM da te zaposli i zdravo.

Najlakse je ici glavom kroz zid, izigravati idealistu i postenjacinu. Izrabulje te na poslu, neda ti platu, nisi prijavljen.. ode zdravlje, plate nema, naruseni odnosi u porodici jer nema para, penzija nula poena, da ne govorim sto si nervozan i nisi sposoban za nista drugo.. NE VRIJEDI.
Bravo, sve nas treba uhljebii na budzet.
fatamorgana

#55 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by fatamorgana »

Vasco da Gama wrote:ljudi su ruseci socijalizam s pravom ocekivali vece prilike, pravo glasa i drugo. međutim, nikad im nije receno sta ce sve da izgube i da to sve u paketu ne ide nisakakvom pravdom a ponajmanje sa socijalnom pravdom.
Plus im je bilo mrsko da uče Marksa, :wink:
Keiko

#56 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by Keiko »

bizet wrote:
@hornet, velis nema torova u Sarajevu, a gdje zivis ti celjade, hajde doce vrijeme kad ces progledati...kad god sam trazila novac za svoje projekte prvo sam se suretala sa istim pitanjem, BHS sta si od ponudjenog i u kojoj si stranci, svi su zigosani sa BHS etiketom (da ne kazem samo, jer postoji vjerovatnoca da od 1000 BHS-ovaca 1 od ostalih prodje), oni koji nisu ni nema nas, mobinga na ovu temu u milion varijacija, na kraju samo par ne posustane, jer da bi iole bio prihvacen, a svi zelimo biti dio drustva, moras biti jedno od ponudjenog, sve je u znaku vjerskog opredjeljenja, cekali dugo valjda svojih 5 minuta pa se zvijeri u nama raspojasale, kakvi primitivci godinama u foteljama sjede i seru po nama, pa to ni pas s maslom ne bi pojeo, ali draza je nama nasa zadnjica da po nama kaka, dosta je bre bilo Srba i Hrvata, i obratno naravno, e pa mene vise boli kad me "moj" guzi, samo ne boli svakog a neki cak i uzivaju, seljaci navikli podmazati mascu, a ovi malo emancipovaniji, sa speed diplomama, ipak radije koriste vazelin..."dok pametni sute, govore budale", normalan insan nije sposoban da se zvijerima bori, ne umije jer njihove porive ne razumije, zbog toga je nemocan protiv bagre
:thumbup:
Great Cornholio

#57 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by Great Cornholio »

bizet wrote:@Cornholio, da narod odustane od posla kao nacin borbe ovdje nije moguce, previse je gladnih usta, a sve dok je tako bice onih koji moraju da pristaju na sve i svasta da bi prezivjeli....sve dok drzavne institucije ne krenu raditi svoj posao posteno nema nama napretka
Svjestan sam ja da kod nas ima mnogo ljudi koji se bore da zarade minimum sredstava potrebnih za puko preživljavanje, i takvi moraju raditi šta im se ponudi, ali ima i onih koji pristaju da rade za mizerne plate, bez ikakvih prava, a nisu u stanju da nemaju šta da jedu, e pa takvi bi se trebali da bore za svoje bolje sutra na način da ne pristaju na izrabljivanje i ponižavanje onih koji zaslužuju da budu u zatvoru, a ne da ih se zove biznismenima.

Da, dok Zakon ne budi za sve isti, i dok nikog ne bude "zaobilazio", beskrupulozni, nehumani, bezobrazni i još sve najgore što im se može pripisati vlasnici izrabljivačkih firmi, će se bogatiti na tuđoj muci ili na tuđoj gluposti.

Nisu Crnogorci lijeni, nego gledaju da se što manje pate, hoće oni da rade ali ne pristaju na bilo kakakv posao, zato ih je u bivšoj Jugoslaviji najviše bilo na direktorskim pozicijama, treba se na njih ugledati :D

Šalim se, nego mora normalan čovjek raditi da bi živio, ali ipak treba i na sebe malo gledati, jer džaba sve ako zdravlje izgubiš, a veliki broj ovih ljudi koji su prisiljeni da svjesno pristaju na izrabljivanje će, na žalost i na sramotu cijele zajednice koja to gleda a ništa ne poduzima da nepravdu otkloni, izgubiti zdravlje, samo je upitno koliko će ko moći izdržati dok ga gazde ne slome.
hornet

#58 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by hornet »

bizet wrote:@Cornholio, da narod odustane od posla kao nacin borbe ovdje nije moguce, previse je gladnih usta, a sve dok je tako bice onih koji moraju da pristaju na sve i svasta da bi prezivjeli....sve dok drzavne institucije ne krenu raditi svoj posao posteno nema nama napretka

Sarajevo je dominantno monoetnicka sredina, kao i ostale sredine u BiH. Dakle, nema navodnih torova, i na lokalnom nivou ne stoji prica o ugrozenosti dominantnog naroda i zastrasivanju. E sad recimo da se za jedno mjesto prijavi 100 ljudi, od kojih su 90 njih Bosnjaci, posao ce dobiti onaj koji je platio, ili koji ima stranacku ili rodbinsku vezu. Sta to govori, korupcija opstaje bez obzira na eventualnu nacionalnu diskriminaciju. Dakle, u konkretnom slucaju ne samo da je ugrozeno 10 onih koji nisu Bosnjaci, vec je jednako ugrozeno i tih 89 Bosnjaka. Svi su ugrozeni radi korupcije. Isto je tako i u Banja Luci samo sa obrnutim ulogama. Nije to nikakav problem 'ostalih' u odnosu na konstitutivne, vec je problem korupcije generalno. U ovom slucaju prihvacen je onaj koji ima stelu, a ostali bili oni Bosnjaci, Hrvati, Srbi, nacionalno neoprijedeljeni ili sta vec su ugrozeni. I mani se tog etiketiranja i nazivanja drugih terminima 'celjade', 'dijete', otkud ti znas kolko ja imam godina? Ako hoces mozemo se i persirati, nije problem.
bizet

#59 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by bizet »

@Hornet, tvoje prve dvije recenice su prestrasne, ali nazalost istinite, no sta bi bilo to nego trpanje u torove, svako je dobio svoj tor i podijeljeni smo po imenu i prezimenu, a sve se furamo kako je Sarajevo multietnicno i da smo bolji od Srba u RS....u drzavnim institucijama su svi etiketirani sa BHS etiketama, htio ti to priznati ili ne ali danas kad nekog upoznajes prvo, svjesno ili spontano, pomislis koje je vjeroispovjesti po imenu i prezimenu, tek se onda pitas kakav je kao covjek...dakle i protiv svoje volje nosimo nacionalne zigove poput stoke kad se protiv svoje volje zigose, ali mora jer je to za opste dobro, a i lakse prebrojavanje
razumijem da tebe vise ziga korupcija, ziga nas sve, ali nas jednako boli i prisilna lobotomija...pa krenimo od vlasti, 18 godina nakon rata hvataju narod na nacionalizam, a istina je, kako i sam spominjes stele, da samo gledaju da obezbijede i praunuce i zaposle cijelu porodicu i to na neka dobra radna mjesta...kako tome stati u kraj?...ljudi su sebi izburgijali godinu dana po prestanku funkcije placu, dok se firme zatvaraju i radnih mjesta je sve manje, od cega mi mislimo njih placati?...ovamo penzioneri jedva prezivljavaju a nasi funkcioneri ce otici u penziju sa 20 godina rada, imace veliku penziju i boli ga dzon, uz to se nakrao para, i ne mozes im nista jer oni donose zakone....trebali bismo mi njih placati po ucinku...ali pred izbore se uvijek nekako skupe glasovi, udari se po ljevim temama, a i mediji tu vala doprinose...kada bi prestali razmisljati nacionalno vjerujem da bi krenuli naprijed, jer bi napokon gledali druge po njihovom ucinku, ne bi nam trebala 3 predsjednika ni toliko ministara, a sve mora biti po BHS principu zastupljeno, ali taj dan cemo tesko docekati, jer njima je gore dobro, sto bi mirili narod
imas pravo za celjade, ako si ti mene uvrijedio ne moram ja biti ista, pozeljno bi bilo da budem bolja

jos jednom kako mene moj zub boli...ne znam medju kakvim ljudima se ti kreces, ali ljudi koji mene okruzuju, a nekako vjerujem i sve nas, koriste termine kao ma on je Hrvat, kao da je to nesto losr...u najboljem slucaju ti barem kroz pricu provuce da je druge vjeroispovjesti, isto je tako i na drugim stranama...valjda fali povjerenja, sta li...u svakom slucaju meni to smeta, ja bi da mi se organizam ocisti od ovakvih gluposti...a to sto posla nema trebamo zahvaliti nacionalnim interesima za koje tako strastveno nasi politicari bore
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#60 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Šalim se, nego mora normalan čovjek raditi da bi živio, ali ipak treba i na sebe malo gledati, jer džaba sve ako zdravlje izgubiš, a veliki broj ovih ljudi koji su prisiljeni da svjesno pristaju na izrabljivanje će, na žalost i na sramotu cijele zajednice koja to gleda a ništa ne poduzima da nepravdu otkloni, izgubiti zdravlje, samo je upitno koliko će ko moći izdržati dok ga gazde ne slome.
da nisi tuzlOk, sad bih ti svasta na ovo napisala :-)
Great Cornholio

#61 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
da nisi tuzlOk, sad bih ti svasta na ovo napisala :-)
Pa napiši, ljudi smo, nismo Tuzlaci da ne smijemo biti 100 % iskreni :D
Great Cornholio

#62 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

@bizet, ma nema kod nas nacionalizma , bošnjaci, srbi ili hrvati mrze nacionalizam više nego što mrze pripadnike ostala dva konstitutivna naroda :D
ExNihilo

#63 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by ExNihilo »

Hendrix wrote:Ima par godina, pričam s djevojkom od jarana koju sam tek upoznao, tamo vamo priča oko posla, kod mene standardna žalopojka da mi je slobodnih dana, jebo poso, kad ona...''Ja zaista volim svoj posao, stvarno je super...'' ja ko iz topa ti mora da radiš u ministarstvu nekom...kad ona pa kako znaš? Ispade da je tata uvalio u vanjske poslove (ali ne bi je primili da ona nije tako pametna i radišna...njene riječi) i cura putuje svijetom na naš račun, i zaista voli svoj posao...e reko jaranice...ne znaš ti šta je posao al hajd, onaj na budžetu privatnicima ne vjeruje.

I hajd sve to, naviko sam ja na ove mlade sa štelama da pametuju, ali kada pođe dama da sere kako raja neće da radi, piju se kafe, kako mladi sjede ne mogu posla naći...pa reko nemaju svi štelu...pa ja bi našla posao i bez štele ali šta ću kad mi je tata prije mene to sredio... :roll:

Uglavnom da mi nije s jaranom bila, jebo bi joj sve po spisku, ti ljudi žive u paralelnom budžetskom svemiru.
Hebem joj svu familiju :D
ho oponopono

#64 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by ho oponopono »

...ma sjeme se takvim zatrlo! :mrgreen:

... pu pu, redom kad zovem ministarstva ma što god mi treba, odgovor isti, prvo vele većinom šta?! :carobnjak:

...slijedi tajac, prvo ne mogu da razaberu vazda šta pitam, premoreno valjda jadna majko, te nazovite poslije dok provjere , pa nazovem poslije i to poslije zahtjeva odgađanje neko... eto ne znam šta da vam kažem, provjerite sami, imate internet :pisnuo: ..a kontam koji ćeš mi ti klinac kad je to u opisu tvog posla! :novine:
Ramzess Veliki

#65 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by Ramzess Veliki »

Malo ste skrenuli sa teme.
O temi: Do sada sam promijenio 9 firmi. Kad me kolege iz struke sretnu ne pitaju me kako si, nego gdje sada radim.
Nikada nisam čuvao radno mjesto nego sam i kad mi je dobro - tražio bolje. U nekim firmama sam radio samo mjesec - dva - do prve plate - vidim poslodavac nije ispoštovao šta je obećao - idi dalje, taj će te varati dok si živ.
Hidrogradnju sam napustio u Libiji, ista priča - obećali 4000 $, dali 900$, ja odmah dao otkaz i rekao im da mi avionsku kartu odbiju od te plate. Svi su govorili da sam lud, sad ti isti pričaju da sam jedini bio pametan.
U Euroasfaltu sam radio dva mjeseca, ista priča.
Radio jedno vrijeme kod privatnika, vidim ne zna pogoditi posao - dam otkaz. Neki majstori se začudili a ja im kažem da će firma propasti i da se ne boje tražiti drugu firmu - dva brata me poslušala i zahvalili mi se poslije kad smo se sreli jer su se zaposlili kod boljeg vlasnika.

Nekada sam upadao u probleme - dam otkaz iz principa jer nikada nisam dao da me gaze, pa ostanem bez posla tri-četiri mjeseca, pa kao inžinjer lijepim pločice dok ne nađem neki drugi posao.

Ali sam uvijek trčao za dobrim projektima, debljao svoje znanje i iskustvo, čak i ako je zarada bila loša.

Sad imam zavidan posao, ali opet tražim bolje.
To svakome predlažem kao životni princip - nikada nemojte biti zadovoljni onim što imate, nego tražite bolje. Radite na sebi i tražite bolje.
Ne budite kukavice koje strahuju od svega i boje se boriti za sebe, takvi nas sve koštaju, ti koji "čuvaju svoje radno mjesto".
zlajapravaraja

#66 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by zlajapravaraja »

Najjace mi je kad cujem "drzavna FIRMA"... :lol: :lol: :lol:

E u tome lezi problem kod nas :wink:
ho oponopono

#67 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by ho oponopono »

Ramzess Veliki wrote:Malo ste skrenuli sa teme.
O temi: Do sada sam promijenio 9 firmi. Kad me kolege iz struke sretnu ne pitaju me kako si, nego gdje sada radim.
Nikada nisam čuvao radno mjesto nego sam i kad mi je dobro - tražio bolje. U nekim firmama sam radio samo mjesec - dva - do prve plate - vidim poslodavac nije ispoštovao šta je obećao - idi dalje, taj će te varati dok si živ.
Hidrogradnju sam napustio u Libiji, ista priča - obećali 4000 $, dali 900$, ja odmah dao otkaz i rekao im da mi avionsku kartu odbiju od te plate. Svi su govorili da sam lud, sad ti isti pričaju da sam jedini bio pametan.
Radio jedno vrijeme kod privatnika, vidim ne zna pogoditi posao - dam otkaz. Neki majstori se začudili a ja im kažem da će firma propasti i da se ne boje tražiti drugu firmu - dva brata me poslušala i zahvalili mi se poslije kad smo se sreli jer su se zaposlili kod boljeg vlasnika.

Nekada sam upadao u probleme - dam otkaz iz principa jer nikada nisam dao da me gaze, pa ostanem bez posla tri-četiri mjeseca, pa kao inžinjer lijepim pločice dok ne nađem neki drugi posao.

Ali sam uvijek trčao za dobrim projektima, debljao svoje znanje i iskustvo, čak i ako je zarada bila loša.

To svakome predlažem kao životni princip - nikada nemojte biti zadovoljni onim što imate, nego tražite bolje. Radite na sebi i tražite bolje.
Ne budite kukavice koje strahuju od svega i boje se boriti za sebe, takvi nas sve koštaju, ti koji "čuvaju svoje radno mjesto".

...pak ovo je šampion, a ne njegovo veličanstvo prosječni! :novine:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#68 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by plain vanilla »

Hendrix wrote:Ima par godina, pričam s djevojkom od jarana koju sam tek upoznao, tamo vamo priča oko posla, kod mene standardna žalopojka da mi je slobodnih dana, jebo poso, kad ona...''Ja zaista volim svoj posao, stvarno je super...'' ja ko iz topa ti mora da radiš u ministarstvu nekom...kad ona pa kako znaš? Ispade da je tata uvalio u vanjske poslove (ali ne bi je primili da ona nije tako pametna i radišna...njene riječi) i cura putuje svijetom na naš račun, i zaista voli svoj posao...e reko jaranice...ne znaš ti šta je posao al hajd, onaj na budžetu privatnicima ne vjeruje.

I hajd sve to, naviko sam ja na ove mlade sa štelama da pametuju, ali kada pođe dama da sere kako raja neće da radi, piju se kafe, kako mladi sjede ne mogu posla naći...pa reko nemaju svi štelu...pa ja bi našla posao i bez štele ali šta ću kad mi je tata prije mene to sredio... :roll:

Uglavnom da mi nije s jaranom bila, jebo bi joj sve po spisku, ti ljudi žive u paralelnom budžetskom svemiru.
moze se voljeti posao i ako nije u ministarstvu

ja radim dva posla koja nemaju veze jedan s drugim, i oba posla zapravo volim...
za jedan sam se skolovala, drugi je nastao da ubijem dokolicu..iako se slomih jer radim dvaki dan najmanje 12 sati, zao mi je da ostavim te poslove...

zarada nije velika, ali mashala
regres

#69 Re: ŽELJELA SAM NORMALAN, PRISTOJAN ŽIVOT, A EVO ŠTA IMAM

Post by regres »

Ramzess Veliki wrote:Malo ste skrenuli sa teme.

:thumbup:
Post Reply