Opsesivno-posesivne veze.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- tinkerbell09
#51 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Mislim da svi na drukčiji način gledamo ovo opsesivno-posesivno ponašanje. Prije svega, ja ne smatram da se ovo dešava samo u braku, šta više, mislim da je dosta slučajeva gdje se to u vezama dešava. Također, ne bih se složila, da žena treba samo za svog muža biti lijepa, i sl. Žena prvenstveno sebi mora biti lijepa, pa će samim tim i drugima. Neko od vas je spomenuo da žena sama treba imati kontrolu kako se obukla, našminkala i sl. jer kao takva "polugola" bi trebala izaći samo pred svog muža. Mislim da se mi, žene, djevojke, svakako se ne bi trebale ni kad imamo ili nemamo partnera, tako izazovno odjevati, ali opet, ko voli nek izvoli. Ne mislim da je neka djevojka u "minjaku" manje vrijedna od neke u hlačama. Šta više, može biti baš suprotno. A njen momak, muž, treba da prihvati nju kakvu jeste. Bez obzira o kakvoj odjeći se radi, jer ona može da kaže da joj se ne sviđaju njegovi roditelji, pa šta? Ne može ih promijeniti. Naravno, teško je to uspoređivati. Teško je ustvari naći balans, ljudi kada su zaljubljeni, kada vole, izgube glavu. Počnu se ponašati previše posesivno prema svom partneru i mislim da je to ustvari njihov nedostatak sampouzdanja. Ustvari, tako je i psihologija dokazala. Svi ti muškarci, koji se tako (moram reći) psihopatski ponašaju prema svojim partnericama, nemaju dovoljno samopuzdanja i u svakom po gledu žele da kontrolišu drugu stranu.
Također, spomenuto je da ne možete da shvatite te žene koje to trpe. Nažalost, sve je više žena koje to trpe, jer jednostavno ne vide daleko ispred sebe. One su se vezale za tu drugu stranu i on im je bitniji od svega. Ja, iz svoje okoline, imam nekoliko primjera djevojaka koje su ovako mlade, toliko zaljubljenje da bi za tog momka u vatru krenule. Jednostavno, ne shvataju šta njihovi muškarci njima rade, jer eto, ipak, pokljanjaju im pažnju.. Djevojke smatraju da ako je momak ljubomoran, njemu je stalo. Ako te momak zove da vidi u kojem si kafiću, da je to baš slatko, ako ti momak ima pw od facebooka da je to dokaz povjerenja, ako ne izlaziš sa prijateljicama, da on želi da više budeš s njim, ako te napadne jer mu se nisi javila na telefon, da se zabrinuo za tebe i milion drugih primjera. I kako onda nekome objasniti da to nije baš tako? Opet kažem, ljubav je slijepa, i ne vidi se dalje ispred nosa.
I još nešto, vezano za vezu, a poslije i brak, gore spomenuto. Predavanje partneru je okej, ali u tolikoj mjeri da ne izgubiš sam sebe. Ima jedan film, i njegov naziv je odličan: Ljubav nema cijenu, ali se isplati biti svoj. Treba naći neku zlatnu sredinu, u vezama, a sutra i u braku. Ne kažem da čovjek treba biti slobodan do te mjere da se zapita ima li otvorenu vezu, ali treba biti slobodan do te mjere da vjeruje svom partneru, da jednostavno ako izađete sa prijateljima da je to normalno, da imate slobodu dovoljnu da ne pređete granicu, ali isto toliko da dajete partneru. U vezi su tri stvari najbitnije: Iskrenost, povjerenje i poštovanje. I mislim kad bi se svi tako ponašali, ne bi dolazilo do ovih današnjih veza.
Također, spomenuto je da ne možete da shvatite te žene koje to trpe. Nažalost, sve je više žena koje to trpe, jer jednostavno ne vide daleko ispred sebe. One su se vezale za tu drugu stranu i on im je bitniji od svega. Ja, iz svoje okoline, imam nekoliko primjera djevojaka koje su ovako mlade, toliko zaljubljenje da bi za tog momka u vatru krenule. Jednostavno, ne shvataju šta njihovi muškarci njima rade, jer eto, ipak, pokljanjaju im pažnju.. Djevojke smatraju da ako je momak ljubomoran, njemu je stalo. Ako te momak zove da vidi u kojem si kafiću, da je to baš slatko, ako ti momak ima pw od facebooka da je to dokaz povjerenja, ako ne izlaziš sa prijateljicama, da on želi da više budeš s njim, ako te napadne jer mu se nisi javila na telefon, da se zabrinuo za tebe i milion drugih primjera. I kako onda nekome objasniti da to nije baš tako? Opet kažem, ljubav je slijepa, i ne vidi se dalje ispred nosa.
I još nešto, vezano za vezu, a poslije i brak, gore spomenuto. Predavanje partneru je okej, ali u tolikoj mjeri da ne izgubiš sam sebe. Ima jedan film, i njegov naziv je odličan: Ljubav nema cijenu, ali se isplati biti svoj. Treba naći neku zlatnu sredinu, u vezama, a sutra i u braku. Ne kažem da čovjek treba biti slobodan do te mjere da se zapita ima li otvorenu vezu, ali treba biti slobodan do te mjere da vjeruje svom partneru, da jednostavno ako izađete sa prijateljima da je to normalno, da imate slobodu dovoljnu da ne pređete granicu, ali isto toliko da dajete partneru. U vezi su tri stvari najbitnije: Iskrenost, povjerenje i poštovanje. I mislim kad bi se svi tako ponašali, ne bi dolazilo do ovih današnjih veza.
-
Hell.is.here
#52 Re: Opsesivno-posesivne veze.
tinkerbell09 wrote:Mislim da svi na drukčiji način gledamo ovo opsesivno-posesivno ponašanje. Prije svega, ja ne smatram da se ovo dešava samo u braku, šta više, mislim da je dosta slučajeva gdje se to u vezama dešava. Također, ne bih se složila, da žena treba samo za svog muža biti lijepa, i sl. Žena prvenstveno sebi mora biti lijepa, pa će samim tim i drugima. Neko od vas je spomenuo da žena sama treba imati kontrolu kako se obukla, našminkala i sl. jer kao takva "polugola" bi trebala izaći samo pred svog muža. Mislim da se mi, žene, djevojke, svakako se ne bi trebale ni kad imamo ili nemamo partnera, tako izazovno odjevati, ali opet, ko voli nek izvoli. Ne mislim da je neka djevojka u "minjaku" manje vrijedna od neke u hlačama. Šta više, može biti baš suprotno. A njen momak, muž, treba da prihvati nju kakvu jeste. Bez obzira o kakvoj odjeći se radi, jer ona može da kaže da joj se ne sviđaju njegovi roditelji, pa šta? Ne može ih promijeniti. Naravno, teško je to uspoređivati. Teško je ustvari naći balans, ljudi kada su zaljubljeni, kada vole, izgube glavu. Počnu se ponašati previše posesivno prema svom partneru i mislim da je to ustvari njihov nedostatak sampouzdanja. Ustvari, tako je i psihologija dokazala. Svi ti muškarci, koji se tako (moram reći) psihopatski ponašaju prema svojim partnericama, nemaju dovoljno samopuzdanja i u svakom po gledu žele da kontrolišu drugu stranu.
-
regres
#53 Re: Opsesivno-posesivne veze.
tinkerbell09 wrote:Mislim da svi na drukčiji način gledamo ovo opsesivno-posesivno ponašanje. Prije svega, ja ne smatram da se ovo dešava samo u braku, šta više, mislim da je dosta slučajeva gdje se to u vezama dešava. Također, ne bih se složila, da žena treba samo za svog muža biti lijepa, i sl. Žena prvenstveno sebi mora biti lijepa, pa će samim tim i drugima. Neko od vas je spomenuo da žena sama treba imati kontrolu kako se obukla, našminkala i sl. jer kao takva "polugola" bi trebala izaći samo pred svog muža. Mislim da se mi, žene, djevojke, svakako se ne bi trebale ni kad imamo ili nemamo partnera, tako izazovno odjevati, ali opet, ko voli nek izvoli. Ne mislim da je neka djevojka u "minjaku" manje vrijedna od neke u hlačama. Šta više, može biti baš suprotno. A njen momak, muž, treba da prihvati nju kakvu jeste. Bez obzira o kakvoj odjeći se radi, jer ona može da kaže da joj se ne sviđaju njegovi roditelji, pa šta? Ne može ih promijeniti. Naravno, teško je to uspoređivati. Teško je ustvari naći balans, ljudi kada su zaljubljeni, kada vole, izgube glavu. Počnu se ponašati previše posesivno prema svom partneru i mislim da je to ustvari njihov nedostatak sampouzdanja. Ustvari, tako je i psihologija dokazala. Svi ti muškarci, koji se tako (moram reći) psihopatski ponašaju prema svojim partnericama, nemaju dovoljno samopuzdanja i u svakom po gledu žele da kontrolišu drugu stranu.
- Ramzess Veliki
#54 Re: Opsesivno-posesivne veze.
tinkerbell09 wrote:Mislim da svi na drukčiji način gledamo ovo opsesivno-posesivno ponašanje. Prije svega,
.... itditd da ne kopiram sve ...
Mislim da se mi, žene, djevojke, svakako se ne bi trebale ni kad imamo ili nemamo partnera, tako izazovno odjevati, ali opet, ko voli nek izvoli. Ne mislim da je neka djevojka u "minjaku" manje vrijedna od neke u hlačama. Šta više, može biti baš suprotno. A njen momak, muž, treba da prihvati nju kakvu jeste. Bez obzira o kakvoj odjeći se radi, jer ona može da kaže da joj se ne sviđaju njegovi roditelji, pa šta? Ne može ih promijeniti. Naravno, teško je to uspoređivati. Teško je ustvari naći balans, ljudi kada su zaljubljeni, kada vole, izgube glavu. Počnu se ponašati previše posesivno prema svom partneru i mislim da je to ustvari njihov nedostatak sampouzdanja. Ustvari, tako je i psihologija dokazala. Svi ti muškarci, koji se tako (moram reći) psihopatski ponašaju prema svojim partnericama, nemaju dovoljno samopuzdanja i u svakom po gledu žele da kontrolišu drugu stranu.
Da, lijepo je kad te nazove da vidi gdje si. Ili je po tebi bolje da te ne zove nikako. Ili želiš da ti kaže - oprostiću ti svaku tvoju buduću prevaru unaprijed.
Ustvari se sa pola tvog posta ne slažem.
- Bluemore
#55 Re: Opsesivno-posesivne veze.
cudno, obicno na prvu bude tacno tebi sretno u svakom slucajuKastanienallee wrote:Ja sam na prvu pomislila da sam se nasla bas u takvoj jednoj vezi s posesivnim covjekom koji u sve sumnja i ima potrebu da me izoluje i ogranicava. Da sam brzinski kao dosad sve samo prekrizila ostala bi u tom uvjerenju. Onda sam razmislila i skontala da sam navikla zivjeti suvise samo za sebe, da zivim i radim sta zelim kao da mi niko drugi ne treba. Godinama sam planirala skoro iskljucivo sve samo za sebe i nisam se znala ponasati i razmisljati kao dio neceg sto podrazumijeva dvoje ljudi koji skupa sanjaju, mastaju i planiraju sta ce, kuda i kako zajedno. Meni je to postalo normalno i ispocetka nisam uopste mogla shvatiti da nesto nije ok u mom ponasanju i poimanju kako treba da zivim.
Ja sam odrasla, solidno zdrava osoba i uopste me ne privlace odnosi u kojima ce se bilo ko hraniti izivljavanjem nad drugim ili iskazivanjem ljubavi kroz neka ogranicavanja a sve uz izgovore “ali niko te ne voli/poznaje/postuje/blabla..vise od mene” ali ima dosta razlicitih ljudi i kombinacija.
- Ramzess Veliki
#56 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Tih sam "na prvu" toliko ispratio da sad ne idem ni na dvadesetu u nešto ozbiljno.Bluemore wrote:cudno, obicno na prvu bude tacno tebi sretno u svakom slucajuKastanienallee wrote:Ja sam na prvu pomislila da sam se nasla bas u takvoj jednoj vezi s posesivnim covjekom koji u sve sumnja i ima potrebu da me izoluje i ogranicava. Da sam brzinski kao dosad sve samo prekrizila ostala bi u tom uvjerenju. Onda sam razmislila i skontala da sam navikla zivjeti suvise samo za sebe, da zivim i radim sta zelim kao da mi niko drugi ne treba. Godinama sam planirala skoro iskljucivo sve samo za sebe i nisam se znala ponasati i razmisljati kao dio neceg sto podrazumijeva dvoje ljudi koji skupa sanjaju, mastaju i planiraju sta ce, kuda i kako zajedno. Meni je to postalo normalno i ispocetka nisam uopste mogla shvatiti da nesto nije ok u mom ponasanju i poimanju kako treba da zivim.
Ja sam odrasla, solidno zdrava osoba i uopste me ne privlace odnosi u kojima ce se bilo ko hraniti izivljavanjem nad drugim ili iskazivanjem ljubavi kroz neka ogranicavanja a sve uz izgovore “ali niko te ne voli/poznaje/postuje/blabla..vise od mene” ali ima dosta razlicitih ljudi i kombinacija.
- bogumila
#57 Re: Opsesivno-posesivne veze.
iluzija je da se ljudi prihvacaju "kakvi jesu". to ne postoji. postoje samo kompromisi. oni na koje bismo pristali i oni na koje ne bi.
drugo, treba (nekima) razjasnit da sex nije jednako veza. ako trazis sex to ces i dobit, dakle sexaj se i dalje bez prethodnog razgovora.
ako trazis vezu, uputno je prije sexa sjest pa popricat. vidis za 10 minuta na cemu si.
napomena za zene: 10 minuta, ne 10 sati.
drugo, treba (nekima) razjasnit da sex nije jednako veza. ako trazis sex to ces i dobit, dakle sexaj se i dalje bez prethodnog razgovora.
ako trazis vezu, uputno je prije sexa sjest pa popricat. vidis za 10 minuta na cemu si.
napomena za zene: 10 minuta, ne 10 sati.
- Afanasi_94
#58 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Današnje djevojke su postale jako neozbiljne. Najbitnije im je da budu u vezi (nije bitno ni s kim), da ta veza stoji na FB, da imaju zajedničke slike, da šetaju po gradu, da se označavaju u svakom božijem kafiću, a to što su u suštini nesretne i što neko upravlja njima nikom ništa. Najtužnije je što te iste vremenom izgube sve osobe oko sebe pa im onda nema ko otvoriti oči i reći "Halo ba, ti trpiš nasilje, kakva ti je to veza, ti nisi sretna bla bla" i ukazati da to tako ne ide..
Kriteriji vremenom opadaju i to je postalo zabrinjavajuće. Sve više brakova se raspada zbog psihičkog ili fizičkog nasilja. Ljudi stupaju u brak nepromišljeno, kao vrlo mladi. Još veći je problem kada dobiju dijete i onda ne znaju šta će s njim. Nemaju perspektive u životu, počinju svađe, dolazi do zlostavljanja, razvoda ... i tako sve u krug.
Ja konkretno imam prijateljicu koja je u vezi sa momkom nekih 8-9-10 mjeseci. Ovako kad čovjek pogleda sve to izgleda super al' u suštini tu ima problem. Ona je izgubila sve prijateljice zbog njega, počela je kriti neke stvari od roditelja, frajer je iskorištava za sex al' ona i dalje misli da on nju jako voli i da zbog ljubavi prema njoj tjera osobe iz njenog života.
I šta sad tu uraditi ? Ne može joj čovjek samo reć "E ba, on tebe zlostavlja..." kad je to postalo slijepo pa ona više ne vjeruje svojim očima a kamoli meni. I da, u ovoj vezi više ni kompromis ne postoji.
Kriteriji vremenom opadaju i to je postalo zabrinjavajuće. Sve više brakova se raspada zbog psihičkog ili fizičkog nasilja. Ljudi stupaju u brak nepromišljeno, kao vrlo mladi. Još veći je problem kada dobiju dijete i onda ne znaju šta će s njim. Nemaju perspektive u životu, počinju svađe, dolazi do zlostavljanja, razvoda ... i tako sve u krug.
Ja konkretno imam prijateljicu koja je u vezi sa momkom nekih 8-9-10 mjeseci. Ovako kad čovjek pogleda sve to izgleda super al' u suštini tu ima problem. Ona je izgubila sve prijateljice zbog njega, počela je kriti neke stvari od roditelja, frajer je iskorištava za sex al' ona i dalje misli da on nju jako voli i da zbog ljubavi prema njoj tjera osobe iz njenog života.
I šta sad tu uraditi ? Ne može joj čovjek samo reć "E ba, on tebe zlostavlja..." kad je to postalo slijepo pa ona više ne vjeruje svojim očima a kamoli meni. I da, u ovoj vezi više ni kompromis ne postoji.
- Ramzess Veliki
#59 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Čuj - iskorištava je samo radi seksa ...Afanasi_94 wrote:Ja konkretno imam prijateljicu koja je u vezi sa momkom nekih 8-9-10 mjeseci. Ovako kad čovjek pogleda sve to izgleda super al' u suštini tu ima problem. Ona je izgubila sve prijateljice zbog njega, počela je kriti neke stvari od roditelja, frajer je iskorištava za sex al' ona i dalje misli da on nju jako voli i da zbog ljubavi prema njoj tjera osobe iz njenog života.
Možda je voli ... vjerovatno voli, i ona njega ... a ti si ljubomorna. .novine:
- Afanasi_94
#60 Re: Opsesivno-posesivne veze.
A jesam jarane. Pucam od ljubomore i želje da me neko iskorištava.
Najviše od svega bih voljela da izgubim sve osobe iz svog života zbog dotičnog i da pokvarim odnos sa starcima.
Kako si samo znao ?
Najviše od svega bih voljela da izgubim sve osobe iz svog života zbog dotičnog i da pokvarim odnos sa starcima.
Kako si samo znao ?
-
hanady
#61 Re: Opsesivno-posesivne veze.
U tim situacijama, apsolutno nikome ne mozete otvoriti oci dok sam toga ne postane svjestan! NIKOME! Misljenja sam da ljudi koji ne mogu izaći iz tog "pakla", ništa drugo ni ne zaslužuju, dok to traje....
- Ramzess Veliki
#62 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Poznato mi je ... ti podsvjesno želiš da te neko tako privuče da sagoriš u tolikoj mjeri da ti više niko na svijetu ne bude potreban osim njega.Afanasi_94 wrote:A jesam jarane. Pucam od ljubomore i želje da me neko iskorištava.
Kako si samo znao ?
I tebi treba njega ...
- Ramzess Veliki
#63 Re: Opsesivno-posesivne veze.
I tebi treba isto ... da bi cijenila tuđe iskustvo trebaš to isto proći. Obično ono što se vidi sa vana nije kao ono što ustvari jeste.hanady wrote:U tim situacijama, apsolutno nikome ne mozete otvoriti oci dok sam toga ne postane svjestan! NIKOME! Misljenja sam da ljudi koji ne mogu izaći iz tog "pakla", ništa drugo ni ne zaslužuju, dok to traje....
- MedenoSrce
#64 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Potrebno je da se osobe prilagode jedna drugoj u vezi ... nije to ni prilagodjavanje nego jednostavna svijest da ne zivis sam i da nije prihvatljivo nakon posla u petak spiciti sa rajom na Zrce (navodim ovo jer je popularizovano ali moze to biti i vikendica u Olovu) ... nije prihvatljivo dodavati "cice" na fcb-u niti da ta ista "cica" prihvati taj zahtjev ako je u vezi, a nema pojma ko joj je poslao zahtjev ali zivimo u vremenu kada je popularnije raditi na fcb profilu nego na sebi i svom mentalnom zdravljuKastanienallee wrote:Onda sam razmislila i skontala da sam navikla zivjeti suvise samo za sebe, da zivim i radim sta zelim kao da mi niko drugi ne treba. Godinama sam planirala skoro iskljucivo sve samo za sebe i nisam se znala ponasati i razmisljati kao dio neceg sto podrazumijeva dvoje ljudi koji skupa sanjaju, mastaju i planiraju sta ce, kuda i kako zajedno. Meni je to postalo normalno i ispocetka nisam uopste mogla shvatiti da nesto nije ok u mom ponasanju i poimanju kako treba da zivim.
- kloniran
#65 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Iz ove tri pročitane stranice jedino vidim zrelo i razumno mišljenje kod Ramzesa, ostali su u većini slučajeva upravo oni koje opisuju, tužno ali kad malo bolje pogledate sami sebe istinito
Nadam se da mi sljedeća djevojka neće biti jedna od forumašica sa LJ&S
Do sad Ramo jedini ima
Nadam se da mi sljedeća djevojka neće biti jedna od forumašica sa LJ&S
Do sad Ramo jedini ima
- Ramzess Veliki
#66 Re: Opsesivno-posesivne veze.
E ljubnem te za ovaj post.MedenoSrce wrote:Potrebno je da se osobe prilagode jedna drugoj u vezi ... nije to ni prilagodjavanje nego jednostavna svijest da ne zivis sam i da nije prihvatljivo nakon posla u petak spiciti sa rajom na Zrce (navodim ovo jer je popularizovano ali moze to biti i vikendica u Olovu) ... nije prihvatljivo dodavati "cice" na fcb-u niti da ta ista "cica" prihvati taj zahtjev ako je u vezi, a nema pojma ko joj je poslao zahtjev ali zivimo u vremenu kada je popularnije raditi na fcb profilu nego na sebi i svom mentalnom zdravljuKastanienallee wrote:Onda sam razmislila i skontala da sam navikla zivjeti suvise samo za sebe, da zivim i radim sta zelim kao da mi niko drugi ne treba. Godinama sam planirala skoro iskljucivo sve samo za sebe i nisam se znala ponasati i razmisljati kao dio neceg sto podrazumijeva dvoje ljudi koji skupa sanjaju, mastaju i planiraju sta ce, kuda i kako zajedno. Meni je to postalo normalno i ispocetka nisam uopste mogla shvatiti da nesto nije ok u mom ponasanju i poimanju kako treba da zivim.
- MedenoSrce
#67 Re: Opsesivno-posesivne veze.
ja prihvatam ljude kakve jesu ako ne mogu da prihvatim onda jednostavno produzim daljebogumila wrote:iluzija je da se ljudi prihvacaju "kakvi jesu". to ne postoji.
niko nema pravo traziti od druge osobe da se mijenja ili prilagodjava svoj zivot ako za to nije spremna
-
registrovana onako
#68 Re: Opsesivno-posesivne veze.
isto, zato uglavnom i odem/oduMedenoSrce wrote:ja prihvatam ljude kakve jesu ako ne mogu da prihvatim onda jednostavno produzim daljebogumila wrote:iluzija je da se ljudi prihvacaju "kakvi jesu". to ne postoji.
niko nema pravo traziti od druge osobe da se mijenja ili prilagodjava svoj zivot ako za to nije spremna
- dust in the wind
#69 Re: Opsesivno-posesivne veze.
najveca je iluzija misliti da se ljudi mijenjaju...mozda kratko...ali vrate se na staro... zato treba sebi slicne traziti i veza ce biti rapsodija...ili brakregistrovana onako wrote:isto, zato uglavnom i odem/oduMedenoSrce wrote:ja prihvatam ljude kakve jesu ako ne mogu da prihvatim onda jednostavno produzim daljebogumila wrote:iluzija je da se ljudi prihvacaju "kakvi jesu". to ne postoji.
- Ramzess Veliki
#70 Re: Opsesivno-posesivne veze.
MedenoSrce wrote:ja prihvatam ljude kakve jesu ako ne mogu da prihvatim onda jednostavno produzim daljebogumila wrote:iluzija je da se ljudi prihvacaju "kakvi jesu". to ne postoji.
- bogumila
#71 Re: Opsesivno-posesivne veze.
pa to i ja rekoh al me polovicno citiraju.
dakle, prihvacanje "kakav jesi" NE POSTOJI, postoji samo kompromis na koji si spreman i kompromis na koji nisi.
dakle, prihvacanje "kakav jesi" NE POSTOJI, postoji samo kompromis na koji si spreman i kompromis na koji nisi.
- dječak sa šibicama
#72 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Meni je to super, licno nisam opsesivan, ali volim kad je ona, onda znam da joj je stalo
zatim i neke druge stvari... elem, nije lose, ako je u nekim granicama.
Nisam bas rad da me prati, ili da placa Djido Movi da me prati, uslikava, zapisuje gdje sam usao, to bi trebalo biti zasnovano na povjerenju.
Drugi je padez kad je ona toliko opterecena nepovjerenjem da ti nista ne vjeruje... to su vec osobe kojima nema spasa, dok se ne promijene.
Nisam bas rad da me prati, ili da placa Djido Movi da me prati, uslikava, zapisuje gdje sam usao, to bi trebalo biti zasnovano na povjerenju.
Drugi je padez kad je ona toliko opterecena nepovjerenjem da ti nista ne vjeruje... to su vec osobe kojima nema spasa, dok se ne promijene.
- dječak sa šibicama
#73 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Sto se tice muskaraca kojima smeta kad im se djevojka/supruga sredi za izlazak, to su obicni kompleksasi nesigurni u sebe.
Takav ce zeni zabraniti da obuce visoke pete ako je visa od njega, takav ce je zivkati gdje god je ona sama, itd...
Jel bolje da kraj mene koraca sredjena zenska za kojom se svi okrecu, ili neka neugledna i nesretna osoba kojoj na licu pise "zauzeto".
Kompleksasi.
Takav ce zeni zabraniti da obuce visoke pete ako je visa od njega, takav ce je zivkati gdje god je ona sama, itd...
Jel bolje da kraj mene koraca sredjena zenska za kojom se svi okrecu, ili neka neugledna i nesretna osoba kojoj na licu pise "zauzeto".
Kompleksasi.
- JThomas
#74 Re: Opsesivno-posesivne veze.
pa to drugo, naravno 
- kloniran
#75 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Po mom mišljenju i ti imaš žestok kompleks, jer hoćeš da imaš nešto za čime svi žude i da se fališ time.dječak sa šibicama wrote:Sto se tice muskaraca kojima smeta kad im se djevojka/supruga sredi za izlazak, to su obicni kompleksasi nesigurni u sebe.
Kompleksasi.
Djevojka i sa mini suknjom može biti pristojno občena i da ne privlači pažnju drugih osoba, jer je u klubovima i javnim mjestima u većini slučajeva velika pažnja = velikom problemu, imaš svjež slučaj iz Kaknja.
Djevojka koja pored svog partnera teži i tome da je drugi gledaju sa nekom požudom nije djevojka za ozbiljnu vezu, nego djevojka za tarlahanje, a takvih je bar u Sarajevu sve više. I onda se čude što su muškarci đubradi, i što sve više i više veza i brakova propada, jer povjerenja i poštovanja je sve manje i manje