A Boga u ženi ubi. Kad sam to čula, rekla sam mu papa. Kako montrum može pisati tako nježne tekstoveAfanasi_94 wrote:Zna ovaj Balašević. Nije da ne zna.eluna wrote:opasno pa et' ............ mislim na ovo drugo
Svako ima nekog, koga nema.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Eluveitie
#51 Re: Svako ima nekog, koga nema.
- Afanasi_94
#52 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Ma šta pričaš bolan ?
Odakle ti to ?
Odakle ti to ?
- Eluveitie
#53 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Pa to ti je općepoznato. Prgav je nako inače, posvađa se i sa bogom i sa narodomAfanasi_94 wrote:Ma šta pričaš bolan ?
Odakle ti to ?
Štaš..
- Afanasi_94
#54 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Haj' bar zna pjesmu napisat. 
- ho oponopono
#55 Re: Svako ima nekog, koga nema.
tinkerbell09 wrote:Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?
...uh dance!

..ma koga pobogu imam, imam
- dječak sa šibicama
#56 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Ono iz naslova, ne stoji, nije bas da svako... neko je sa onim sa kim bas zeli biti i ne pada mu na pamet niko drugi.tinkerbell09 wrote:Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?
Inace, postoji osoba koju bih volio "imati", ali pomiri se covjek sa tim da se to nikada nece desiti, i furas dalje. Pretpostavjam da covjek u zivotu moze biti sretan samo kada cijeni ono sto ima, a ne kad zali za onim sto nema.
Logicno, surovo, ali logicno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#57 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Ja bi' volio da posjedujem Cheryl Cole 
- Napaćeni
#58 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Tačno svako ima svoju Marinu..I ja imam svoju bem' ti zivotNeregistrirani wrote:
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59 Re: Svako ima nekog, koga nema.
jel se ovo odnosi na imo pa izgubio ili nikad nije ni imotinkerbell09 wrote:Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?
- fidoremilienko
- tinkerbell09
#61 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Kako za koga i kako se kome više sviđa. Ja sam lično postavila na osnovu priče jednog čovjeka koji je imao pa izgubio. (Ima gore negdje u postovima). Ipak je sve individualno.Black swan wrote:jel se ovo odnosi na imo pa izgubio ili nikad nije ni imotinkerbell09 wrote:Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Afanasi_94
#63 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Kakvo savršenstvo. Ostavlja bez riječi.
- mushkile chibira
#64 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Last edited by mushkile chibira on 09/01/2015 08:52, edited 1 time in total.
- tinkerbell09
#65 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Bravo leet, svaka čast. Ostavio si bez komentara mnoge...
Upravo!mushkile chibira wrote:...Ostatak zivota provodimo u zavisnosti od karaktera
-
Sunculish
#66 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Upravo tako! Mozda je to roditelj, sestra, muž, momak, ne daj Bože dijete...
Kako kaže Balaš : "Sve prave su ljubavi tužne..."
Činjenica je da je najveći broj najljepših ljubavnih pjesama napisan i otpjevan upravo o ovakvim ljubavima/osobama koje nisu u našim životima, okolini...
Otkud znaš da je zaljubljivanje ranije bilo iskrenije??
Čuj umišljaju da se sjetno osjećaju...čak kažeš da su ljudi zbog ljubavi nesposobni da žive???
E pa stavrno ga pretjera!!!
Po ovom tvom postu ispadaš hladnokrvna osoba koja nezna da voli i što je najgore vrijeđa one koji su voljeli i koji vole nekog koga nemaju kraj sebe (ovdje mislim na momka/djevojku). Nije svačija ljubav jednako iskrena i jaka i nisu ljudi paćenici koji su hendikepirani bez te osobe pa su nesposobni da žive.
Svi se mi prije ili kasnije uspravimo i krenemo dalje, volimo opet, ali ožiljak na srcu podsjeća na neka prošla vremena i ljubavi. Da li će proći ili ne pitanje je vremena i snage i volje da se ta osoba izbaci ili zadrži u srcu.
Nije samo sreća lijepa, lijepa je i tuga, poučna, iz nje su proistekla velika umjetnička djela koja vijekovima žive, slike, kompozicije, pjesme, tvrđave. Evergrini...
Izvinjavam se na malo dužem postu, nisam mogla da odolim da odgovorim.
Kako kaže Balaš : "Sve prave su ljubavi tužne..."
Činjenica je da je najveći broj najljepših ljubavnih pjesama napisan i otpjevan upravo o ovakvim ljubavima/osobama koje nisu u našim životima, okolini...
Izvini da te pitam Boga ti, po kojim si to parametrima zaključila da su velike ljubavi vezane za starije generacije, tipa roditelji, dede, nane i to??poticaj wrote:Vjerovatno smo se krivo razumjeli, ali nema veze. Iskreno, ja mislim da takve ljubavi trenutno ne postoje u našem društvu i vezane su za starije generacije (naši roditelji i ranije), kad je zaljubljivanje i voljenje bilo drugačije, iskrenije...i mnogo više spriječenije nego danas, pa se mogla i osjećati sjeta za nekim. Danas, smiješno je kad ljudi počnu umišljati da se tako osjećaju, krive ljubav (a rijetko znaju i šta je) za svoju nesposobnost da žive.
Otkud znaš da je zaljubljivanje ranije bilo iskrenije??
Čuj umišljaju da se sjetno osjećaju...čak kažeš da su ljudi zbog ljubavi nesposobni da žive???
E pa stavrno ga pretjera!!!
Po ovom tvom postu ispadaš hladnokrvna osoba koja nezna da voli i što je najgore vrijeđa one koji su voljeli i koji vole nekog koga nemaju kraj sebe (ovdje mislim na momka/djevojku). Nije svačija ljubav jednako iskrena i jaka i nisu ljudi paćenici koji su hendikepirani bez te osobe pa su nesposobni da žive.
Svi se mi prije ili kasnije uspravimo i krenemo dalje, volimo opet, ali ožiljak na srcu podsjeća na neka prošla vremena i ljubavi. Da li će proći ili ne pitanje je vremena i snage i volje da se ta osoba izbaci ili zadrži u srcu.
Nije samo sreća lijepa, lijepa je i tuga, poučna, iz nje su proistekla velika umjetnička djela koja vijekovima žive, slike, kompozicije, pjesme, tvrđave. Evergrini...
Izvinjavam se na malo dužem postu, nisam mogla da odolim da odgovorim.
-
Jay Gatsby
#67 Re: Svako ima nekog, koga nema.
To što su ljudi u vezi ili braku uopće ne znači da su se sasvim "predali" onom drugom - iako se (kako mnogi govore) žene uDAJU, a muškarci oŽENEtinkerbell09 wrote:Pa kako nije? Ljudi u vezama, braku? Šta je s tim?OK, ali zar je to zaista moguće?
- tinkerbell09
#69 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Nije ni rečeno da su se predali. Sve ovisi od osobe do osobe i ljubavi. Zato za neke vrijedi naslov teme da imaju nekog koga nemaju, a drugima je lijepo i sretni su u braku. Individualno je sve to. A i nije potreban brak, da bi se voljeli s nekim, mnoštvo ljudi žove sretno i bez tog braka, koji može biti samo "potvrda" nečeg na papiru.Jay Gatsby wrote:To što su ljudi u vezi ili braku uopće ne znači da su se sasvim "predali" onom drugom - iako se (kako mnogi govore) žene uDAJU, a muškarci oŽENEtinkerbell09 wrote:Pa kako nije? Ljudi u vezama, braku? Šta je s tim?OK, ali zar je to zaista moguće?
- eluna
#70 Re: Svako ima nekog, koga nema.
imam, i znam da ćemo se opet nekada negdje sresti, a tada prvo moram da mu se izvinem, i platim piće i večeru ......za sve poslije - ko zna - pokazat će vrijeme
-
Jay Gatsby
#71 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Realno, sve ovisi od tajminga. Ako čovjek i sretne ljubav koju smatra fatalnom u 25. godini života, ne znači da neće sresti još fatalniju 30 godina kasnijetinkerbell09 wrote:
Nije ni rečeno da su se predali. Sve ovisi od osobe do osobe i ljubavi. Zato za neke vrijedi naslov teme da imaju nekog koga nemaju, a drugima je lijepo i sretni su u braku. Individualno je sve to. A i nije potreban brak, da bi se voljeli s nekim, mnoštvo ljudi žove sretno i bez tog braka, koji može biti samo "potvrda" nečeg na papiru.
- Afanasi_94
#72 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Ma ja ba. Gledaj koliko muškaraca ima na svijetu.Kastanienallee wrote:Meni je zivot suvise kratak, prelijep i prepun mogucnosti da se voli i zaljubljuje, da bi nesto dugo slinila za necim sto je proslo ili sto ima samo karakter sbbkbb u mom zivotu. Imam samo ovo sto imam i sad. Sve ostalo je magla, prasina, jeftini stihovi i prazna prica.
- tinkerbell09
#73 Re: Svako ima nekog, koga nema.
Ako je tako, sretno sa tim. Hahaeluna wrote:imam, i znam da ćemo se opet nekada negdje sresti, a tada prvo moram da mu se izvinem, i platim piće i večeru ......za sve poslije - ko zna - pokazat će vrijeme
-
roboth
- Napaćeni
#75 Re: Svako ima nekog, koga nema.
hahaha kako je ovo jakofidoremilienko wrote: