Svako ima nekog, koga nema.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

tinkerbell09

#1 Svako ima nekog, koga nema.

Post by tinkerbell09 »

Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?
Eluveitie

#2 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Eluveitie »

Ne moze se uhvatiti senka
od zivota sto k'o Dunav tece
jer je zivot i svetlo i tama
nekad/nekom/jutro, a nekada/nekome/vece

Ref. 2x
Ko te ima taj te nema
ko te nema taj te sanja
ko te sanja taj te ljubi
a ti o tom pojma nemas

Neki zive blizu al' daleko
kao kamen ne mogu se maci
i kad se za ruke drze stalno
u mraku se ne mogu pronaci

I dok se za ruke drze stalno
u mraku se ne mogu dotaci

Ref. 2x

Al' dotaknu se linije zivota
dve sudbine kao jedna traju
il' se dirnu, il' se ne dodirnu
al' jedna za drugu dobro znaju

Ref. 2x
kosava

#3 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by kosava »

tinkerbell18 wrote:Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?
Nista nije nemoguce . nego tink to 18 mora da je broj godina a mi stariji ti mozemo reci naidje neko danas sutra jedino ako tebi nije problem sta za veceras :roll: i zaboravis tu osobu i onda jedno 20 godina kasnije kada ih vidis a zivot i gravitacija uradila svoje kaze u hvala bogu sto me je mimoislo :D
Helena Trojanska

#4 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Helena Trojanska »

tinkerbell18 wrote:Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?
Po meni, malo je opasno tako razmišljati...a i kada bih pomislila na nešto takvo, samo bih se sjetila one poznate Selimovićeve "Što nije bilo, nije ni moglo da bude" i odmah sve je lakše..lakše se podnosi činjenica o neostvarenim snovima.
fantom slobode

#5 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by fantom slobode »

To je defetisticko razmisljanje, koje ima korijene u samosazaljenju. Jedini izuzetak bi bila smrt djeteta. Jer nije po redu. Mislim da je to najveci teret koji zivot moze donijeti. Ali i tad se mora dalje zivjeti.
Koga nema, bez njega se moze.
Ramzess Veliki

#6 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Ramzess Veliki »

Kako da ne ... Carmen Electra, Severina, Nikolina Pišek, Verena, Jennifer Lopes, Ana Nikolić, da sad ne pišem sva imena modela Victoria Secret ... ima njih još kol'ko hoćeš ... :D
graue_maus

#7 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by graue_maus »

ako su realne zelje mislim da se kad tad upoznaju , mislim ako nije ta osoba neki holivudski glumac ili tome slicno ...........

ja sam primjetila , da se cesto osobe razocaraju kad se upoznaju .............skonataju da su to sasvim obicne osobe kao i mi .......i da imaju neke lose i dobre osobine ..........
shmizlica

#8 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by shmizlica »

fantom slobode wrote: Koga nema, bez njega se moze.
:thumbup:
graue_maus wrote: ja sam primjetila , da se cesto osobe razocaraju kad se upoznaju
:thumbup:
debelimedo

#9 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by debelimedo »

Pate budale koje ne znaju da nastave dalje, zene su za mene cokolade, ima dobrih ima turskih masnih, svaka je na svoj nacin posebna, kada mi prahne da mi se jede slatko i turska ce posluziti :D.
Imam bas jednog prijatelja koji pati za djevojkom s kojom je bio 9 mjeseci, od tad je proslo 10 godina i neki dan se ona udala a ja sam ga mortus pijanog vozio kuci. Je*** te ona ako ces ti sebi zivot sjebavati a kreten bas zbog nje vec 10 godina je samo u povremenim neobaveznim vezama i pretvara se u alkosa.
tinkerbell09

#10 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by tinkerbell09 »

kosava wrote:
Nista nije nemoguce . nego tink to 18 mora da je broj godina a mi stariji ti mozemo reci naidje neko danas sutra jedino ako tebi nije problem sta za veceras :roll: i zaboravis tu osobu i onda jedno 20 godina kasnije kada ih vidis a zivot i gravitacija uradila svoje kaze u hvala bogu sto me je mimoislo :D
Haha, nije broj godina. Ima istine u tome dole, samo što čovjeku treba mnogo da dođe do toga, da shvati da je tako trebalo da bude ili šta već. Ili jednostavno, ne ide ni sa kim drugim. Ne znam..
debelimedo wrote:Pate budale koje ne znaju da nastave dalje, zene su za mene cokolade, ima dobrih ima turskih masnih, svaka je na svoj nacin posebna, kada mi prahne da mi se jede slatko i turska ce posluziti :D.
Imam bas jednog prijatelja koji pati za djevojkom s kojom je bio 9 mjeseci, od tad je proslo 10 godina i neki dan se ona udala a ja sam ga mortus pijanog vozio kuci. Je*** te ona ako ces ti sebi zivot sjebavati a kreten bas zbog nje vec 10 godina je samo u povremenim neobaveznim vezama i pretvara se u alkosa.
Ne bih baš rekla da je to gore tačno, ali slažem se da svi trebamo nastaviti dalje. Samo je pitanje kako, zašto i sl. I jedna slična priča me ponukla da postavim temu na forumu, jel nas baš ta jedna ljubav obilježi do kraja života ili se stvarno možemo zaljubiti više puta.
Afanasi_94

#11 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Afanasi_94 »

Ne patimo za istim osobama čitavog života posebno ne za onima koje upoznamo u mladosti. Sve bude i prođe jer da je valjalo još bi trajalo. :wink:
tinkerbell09

#12 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by tinkerbell09 »

Afanasi_94 wrote:Ne patimo za istim osobama čitavog života posebno ne za onima koje upoznamo u mladosti. Sve bude i prođe jer da je valjalo još bi trajalo. :wink:
Nije baš uvijek tako. Neke stvari valjaju, ali viša sila ne dozvoljava da se nastave. Tako da se ne bih baš složila s tobom :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Velkoski »

Afanasi_94 wrote:Ne patimo za istim osobama čitavog života posebno ne za onima koje upoznamo u mladosti. Sve bude i prođe jer da je valjalo još bi trajalo. :wink:
Reci to Petrarci i njegovim sonetima. :P :lol:
Afanasi_94

#14 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Afanasi_94 »

leet wrote:
Izgleda je njegova Laura bila izuzetak. Čudan je neki lik bio on. :D
Ramzess Veliki

#15 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Ramzess Veliki »

Afanasi_94 wrote:
leet wrote:
Pijanica kao i druge pijanice. I ja kad se napijem počnem srat' i sjećati se nekih bivših i samo da ima u tom trenutku neko trijezan pored mene i da zapisuje šta mi sve iz glave izađe, dobio bih Nobela za poeziju. :novine:
tinkerbell09

#16 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by tinkerbell09 »

Pijanica kao i druge pijanice. I ja kad se napijem počnem srat' i sjećati se nekih bivših i samo da ima u tom trenutku neko trijezan pored mene i da zapisuje šta mi sve iz glave izađe, dobio bih Nobela za poeziju. :novine:
Jel to ono pijan govori,trijezan misli? :P
Last edited by tinkerbell09 on 09/09/2013 23:34, edited 1 time in total.
Jay Gatsby

#17 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Jay Gatsby »

tinkerbell09 wrote:Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?
Zar je uopće moguće nekog imati?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Truba »

debelimedo wrote: Imam bas jednog prijatelja koji pati za djevojkom s kojom je bio 9 mjeseci, od tad je proslo 10 godina i neki dan se ona udala a ja sam ga mortus pijanog vozio kuci. Je*** te ona ako ces ti sebi zivot sjebavati a kreten bas zbog nje vec 10 godina je samo u povremenim neobaveznim vezama i pretvara se u alkosa.
e to je baš bolest i mazohizam... autodestruktivnost...našao bi on drugi predmet obožavanja da nije ta u pitanju
nešto bi drugo bilo da izbaci na površinu njegov pravi karakter

koliko je imao godina kad su prekinuli?
tinkerbell09

#19 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by tinkerbell09 »

Jay Gatsby wrote:
tinkerbell09 wrote:Danas sam pročitala ovaj citat. Šta vi mislite, postoje li osobe koje bi voljeli imati, a nemoguće je? Patimo li za istim čitavog života i jel stvarno svi imamo nekog koga nemamo?

Ne u smislu posjedovanja, već u smislu osjećaja da je to neko naš, nama pripada, kao i mi njemu.
Jay Gatsby

#20 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Jay Gatsby »

tinkerbell09 wrote:
Jay Gatsby wrote:

Ne u smislu posjedovanja, već u smislu osjećaja da je to neko naš, nama pripada, kao i mi njemu.
OK, ali zar je to zaista moguće?
tinkerbell09

#21 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by tinkerbell09 »

OK, ali zar je to zaista moguće?
Pa kako nije? Ljudi u vezama, braku? Šta je s tim?
Ramzess Veliki

#22 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Ramzess Veliki »

tinkerbell09 wrote:
Jel to ono pijan misli, trijezan govori? :P
Ma ne ... pijan misli pijan govori. :lol:
tinkerbell09

#23 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by tinkerbell09 »

Ramzess Veliki wrote:
tinkerbell09 wrote:
Jel to ono pijan misli, trijezan govori? :P
Ma ne ... pijan misli pijan govori. :lol:
lapsus. Shvatio si svakako šta sam htjela reći haha
Afanasi_94

#24 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by Afanasi_94 »

Možda je i ona bila pijana dok je pisala. Nikad se ne zna. :lol:
tinkerbell09

#25 Re: Svako ima nekog, koga nema.

Post by tinkerbell09 »

Afanasi_94 wrote:Možda je i ona bila pijana dok je pisala. Nikad se ne zna. :lol:

Teško, teško. Alkohol i ja, ni u drugom životu se nećemo družiti ^^
Post Reply