Odlicni su, bar ovaj sa punjenjem od sljiveStupskaBitanga wrote:Ovo mi se čini dobrim i jedva čekam da probamAS d.o.o. lansirao na tržište novi brand medenjaka
Bosanskohercegovačka kompanija AS d.o.o. plasirala je na tržište novi brand „Medenjaci LOVE Kent“. „LOVE“ će se od danas naći u prodaji i to u dvije gramature, 150 g i 275 g, i tri vrste okusa: kao šljiva, marelica i višnja. Receptura i razvoj proizvoda djelo je domaćih tehnologa.
„Nakon što smo razvili početnu ideju o nastanku branda i dobili proizvod, naši kupci u Hrvatskoj, sa Kosova, iz SAD-a i iz Saudijske Arabije su odmah pozitivno reagirali tražeći nam Kent medenjake. Za relativno kratko vrijeme uspjeli smo proizvesti potpuno nov i, rekao bih, inovativan proizvod. Nećemo stati na ovome, jer ubrzo slijede “LOVE” medenjaci sa novim gramaturama i recepturama bosanskih džemova, bestilja i pekmeza od našeg autohtonog voća. Imamo proizvod sa kojim se nećemo postiditi nigdje u svijetu“, riječi su Ševala Delića, tehnologa u AS d.o.o.
Vrsta materijala i kvalitet vrećice “LOVE” medenjaka stavlja ovaj brand u povoljnu početnu poziciju u odnosu na konkurenciju, sa rješenjima za ambalažu koja do sada ova vrsta proizvoda nije imala.
Posebna priča je dizajn branda “LOVE” koji odiše emocijom, sasvim sigurno poziva na „prvu kupnju“ i razlikuje se od svih dosadašnjih pakovanja medenjaka. Dizajn branda povjeren je sarajevskoj agenciji “Pakeraj” i kreativnoj direktorici Jeleni Simić.
AS GROUP sa brandom “LOVE”, ali i sa proizvodima kompanija Vispak i Oaza koje posluju u okviru AS GROUP, postaje jedna od vodećih bosanskohecegovačkih grupacija u inovativnosti, i razvoju kvalitetnih domaćih proizvoda prehrambene industrije.
Lansiranje branda “LOVE” na tržište pratit će sveobuhvatna marketinška kampanja, kao i akcije unaprijeđenja prodaje pod sloganom “Ljubav u mome srcu”!
asgroup.ba
Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Moderator: anex
-
okean
#51 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
-
StupskaBitanga
#52 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
To vec ima u prodaji. Gdje se ima uzeti u Sarajevu
-
okean
#53 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
To ti nebi znala reci, ja sam uzimala u Tesnju u AS prodavnicama... Vjerovatno ce se moci naci uskoro i negdje drugo jer je "frisko" josStupskaBitanga wrote:To vec ima u prodaji. Gdje se ima uzeti u Sarajevu
-
StupskaBitanga
#54 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
znaci oni imaju i maloprodajnu mrežu? Fino
Meni je ovaj sok sasvim ok
Meni je ovaj sok sasvim ok

-
okean
#55 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ne znam da li si mislio na ove carapa odnosno tog proizvodjaca, jer ima ih jos par u Tesnjuholowey wrote:carape iz fisa su fakat odron, mogu proci za jednokratnu upotrebu ali za nesto trajnije tesko... ja sam nekad u merkatoru naletio na carape koje proizvodi neka firma iz tesnja, ne sjecam se imena... te carape mi traju par godina, volio bih nabaviti jos ali nemam pojma koji je brandGroßmeister wrote:Da, tačno. Ne znam kakva su ostala iskustva, međutim par puta sam kupio u Fisu te njihove koje su se poderale nakon 3-4 nošenja. Nedavno sam prvi put kupio ove iz Ključa, i mogu reći da su mnogo kvalitetnije.StupskaBitanga wrote:Fis ima svoju fabriku čarapa

-
KenCo
#56 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Odlucih danas da kupim eurokrem, jer sam veliki ljubitelj istog, a istovremeno razocaran domacim proizvodjacima kad je ovaj proizvod u pitanju, bar je to lako napraviti
danas sam se zainatio da probam domaci i kupim

Vispak Choco Milk
Pozitivno iznenadjenje, jako dobar proizvod
zaista ukusan eurokrem, u rangu ako ne i bolji od uvoznih. cijena odlicna- 3 marke 400 grama.
definitivno preporuka za ljubitelje slatkog
Vispak Choco Milk
Pozitivno iznenadjenje, jako dobar proizvod
definitivno preporuka za ljubitelje slatkog
- holowey
#57 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
moglo bi biti, potrazicu ovaj brand, kad ih opipam znacu jesu li to teokean wrote:Ne znam da li si mislio na ove carapa odnosno tog proizvodjaca, jer ima ih jos par u Tesnjuholowey wrote:
carape iz fisa su fakat odron, mogu proci za jednokratnu upotrebu ali za nesto trajnije tesko... ja sam nekad u merkatoru naletio na carape koje proizvodi neka firma iz tesnja, ne sjecam se imena... te carape mi traju par godina, volio bih nabaviti jos ali nemam pojma koji je brand
hvala mnogo...
-
eroslav
#58 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
hm...u mene baš obratnoVjecitiStudent wrote:+1Religious Fantastic wrote:svaki dan kupujem sve manje i manje domacih proizvoda jer i ono sto je bilo podnosljivog kvaliteta se pretvara u najobicnije smece zbog neutazive pohlepe "menEDJera" i zelje njihovih poslodavaca za sto vecim zgrtanjem profita uz sto manja ulaganja (nabavka jeftinijih sirovina, laganje o sastavu proizvoda na deklaraciji, itd...)
Moja lista "domaci proizvodi, danas sam prestao kupovati ..." je svakim danom sve duza i duza.
rakitski sir (pozitivna perverzija!!!), glogovac sirevi (ranije dukatovi namazi) , meggle mlijeko (ranije je bio zbregov)...mineralna- obavezno kiseljak...smoki- narandžasto pakovanje, da me ubiješ neam pojma kako s eono zove (prije flips)...
meso i mesni proizvodi su i dalje lapo/lapo...(pavić, mis)....mada, radije bih postao vegetarijanac nego što bi onom feleričnom kromanjoncu feninga spustio u džep!
-
staradis
#59 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ja sam kupio tri supe iz kese od nasih proizvodjaca ne zna se koja je gora.
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
-
emirolini
#60 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Proizvodjac ?
- Großmeister
#61 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Jeste li probali Hellena šampone za kosu?

-
Bodkin
#62 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
ne zna ko su ali im odlicno izgleda pakovanje. jel moguce da su domace firme skontale da ne moze meho smisliti u pauzi za kazu ambalazu nego su poceli placati produkt dizajnereGroßmeister wrote:Jeste li probali Hellena šampone za kosu?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- nivla
#63 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
made in bih by innmer gradacac

i malo losija od cedevite ali daleko bolja od ostalih kopija iste, proizvodi sarajevski kiseljak

i malo losija od cedevite ali daleko bolja od ostalih kopija iste, proizvodi sarajevski kiseljak

- Warashii
#64 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Nazalost, koliko ja znam brand je prodan Slovencima a ovi sada stvar kupuju iz Kine i prodaju ovdje.emirolini wrote:![]()
- Hajvan
#65 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Dokaz navoda?!?Warashii wrote:Nazalost, koliko ja znam brand je prodan Slovencima a ovi sada stvar kupuju iz Kine i prodaju ovdje.emirolini wrote:![]()
- Čudna sorta
#66 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ja kupih danasWarashii wrote:Nazalost, koliko ja znam brand je prodan Slovencima a ovi sada stvar kupuju iz Kine i prodaju ovdje.emirolini wrote:![]()

Baš dugo sam koristila ovaj od lavande i jednom ga nije bilo i kupim mak-cimet da probam, i od tada taj koristim... odlični su im sapuni.
Nisam čula za to da je prodat.
- Hajvan
#67 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
ma pustite ove mahaluštine iz močvare 
Tosama uvozi u sloveniju ali je vlasni koliko vidim isti, kao i način proizvodnje..
dokazite suprotno, ako je ovo ntačno.
http://www.tosama.si/index.php?id=novic ... article=29
Tosama uvozi u sloveniju ali je vlasni koliko vidim isti, kao i način proizvodnje..
- Großmeister
#68 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Što se vitaminskih napitaka tiče, pijem rado Novu Vitu ili Vitellu

- Großmeister
#69 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Inače nisam ljubitelj kisele vode, ali Oazu mogu popiti, nije jaka kao Sarajevski kiseljak, a ni preblaga.
Navod koji sam našao na internetu, ali ne garantujem da je tačan kaže: "Oaza je brand koji je kao prvi iz BiH nagrađivan zlatnim medaljama za kvalitet i dizajn na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova voda u američkom Berkeley Springsu, i to nekoliko godina uzastopno. Specifična je po svom fizičko-hemijskom sastavu iz razloga što među dosad poznatim flaširanim vodama, jedina na svijetu ne sadrži sulfate."
Uglavnom, ukusom, a i izgledom ambalaže zadovoljava, pogotovo ona u staklenki koju služe u kafićima.

Navod koji sam našao na internetu, ali ne garantujem da je tačan kaže: "Oaza je brand koji je kao prvi iz BiH nagrađivan zlatnim medaljama za kvalitet i dizajn na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova voda u američkom Berkeley Springsu, i to nekoliko godina uzastopno. Specifična je po svom fizičko-hemijskom sastavu iz razloga što među dosad poznatim flaširanim vodama, jedina na svijetu ne sadrži sulfate."
Uglavnom, ukusom, a i izgledom ambalaže zadovoljava, pogotovo ona u staklenki koju služe u kafićima.

- Warashii
#70 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Prica nije mahalska, pogledaj neke proizvode i vidjet ces da su Made in PRC, ne sapuni ali ima proizvoda.Hajvan wrote:ma pustite ove mahaluštine iz močvare
Ja bi bio najsretniji da je prica mahalska jer zasto bi nesto sto dobro krene bilo prodato al eto Saladin izgleda misli drugacije.
Ja sam kupio brdo sapuna mak-cimet zadnjih 5-6 godina i odusevljen sam njima.
Usput pricu sam cuo od likova bliskih Saladinu.
Volio bih da je mahalska pa onda mozda bolje da ostane na onom rekla-kazala dok se 100% ne utvrdi
- Hajvan
#71 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
OK?
A da li su sapuni "mejd in PRC"??
vidio samneke nove proizvode na rafovima- kreme meni se ćini al i nisam kupovao.... vjerovatno o takvim proizvidima je ovdje riječ?!
Sapune kupujem i koristim i ne vidim razliku u kvalitetu, sad i nekad
A da li su sapuni "mejd in PRC"??
vidio samneke nove proizvode na rafovima- kreme meni se ćini al i nisam kupovao.... vjerovatno o takvim proizvidima je ovdje riječ?!
Sapune kupujem i koristim i ne vidim razliku u kvalitetu, sad i nekad
- Großmeister
#72 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ne znam koliko ste upućeni, ali portali su se raspisali o tome kako se Sarajevski kiseljak Sensation povlači iz prodaje. Ne znam koliko je to tačno, ali je činjenica da je postalo jako teško nabaviti to piće, pogotovo ugostiteljskim objektima. U prodaju ulazi Jamnica Sensation.
Isti je vlasnik Jamnice i Sarajevskog kiseljaka, a Jaminca Sensation je u proizvodnji u Hrvatskoj već izvjesno vrijeme, a sada polahko zamjenjuje Sarajevski kiseljak Sensation u BiH. Lično sam se uvjerio da u nekim marketima umjesto Sarajevskog kiseljaka sada stoji Jamnica Sensation.

Pretpostavlja se, a i ja vjerujem da je sasvim moguće, da je Sarajevski kiseljak samo iskorišten kao reklama, jer je on u BiH itekako popularniji od Jamnica kisele vode, a uzimajući u obzir da je dizajn za Sensation i jedne i druge isti, ljudi će automatski kupovati Jamnicu ako im se ponudi. Sada se proizvodnja Sarajevskog kiseljaka Sensation drastično smanjuje i uvozi Jamnica. Na nama je da li ćemo prihvatiti taj trik koji je napravljen!
Apelujem na sve da izbjegavaju kupovati Jamnicu Sensation!
Kao zamjenu možete kupiti kiselu vodu Tilea sa okusom limete i kiwana. Tilea se također puni u gradu Kiseljaku. Nisam našao sliku na internetu Tile-e sa aromom, ali sam našao sliku obične kisele vode, ambalaža je ista, samo na onoj piše aroma limeta kiwano. Probao sam je, i skoro je ista kao Sensation, a malo je jeftinija.

Također, Pivara Tuzla je izbacila u prodaju kiselu vodu sa okusom kiwana, pod nazivom REFRESH. Oni također imaju ovo piće i u staklenoj ambalaži namijenjeno za prodaju u ugostiteljskim objektima, pa se nadam da se će naći u kafićima kao zamjena za Sensation.

A imamo iz firme Tešanjska vrela, brend Happy. Preporučujem kiselu vodu Happy sa okusom limuna.

Isti je vlasnik Jamnice i Sarajevskog kiseljaka, a Jaminca Sensation je u proizvodnji u Hrvatskoj već izvjesno vrijeme, a sada polahko zamjenjuje Sarajevski kiseljak Sensation u BiH. Lično sam se uvjerio da u nekim marketima umjesto Sarajevskog kiseljaka sada stoji Jamnica Sensation.

Pretpostavlja se, a i ja vjerujem da je sasvim moguće, da je Sarajevski kiseljak samo iskorišten kao reklama, jer je on u BiH itekako popularniji od Jamnica kisele vode, a uzimajući u obzir da je dizajn za Sensation i jedne i druge isti, ljudi će automatski kupovati Jamnicu ako im se ponudi. Sada se proizvodnja Sarajevskog kiseljaka Sensation drastično smanjuje i uvozi Jamnica. Na nama je da li ćemo prihvatiti taj trik koji je napravljen!
Apelujem na sve da izbjegavaju kupovati Jamnicu Sensation!
Kao zamjenu možete kupiti kiselu vodu Tilea sa okusom limete i kiwana. Tilea se također puni u gradu Kiseljaku. Nisam našao sliku na internetu Tile-e sa aromom, ali sam našao sliku obične kisele vode, ambalaža je ista, samo na onoj piše aroma limeta kiwano. Probao sam je, i skoro je ista kao Sensation, a malo je jeftinija.

Također, Pivara Tuzla je izbacila u prodaju kiselu vodu sa okusom kiwana, pod nazivom REFRESH. Oni također imaju ovo piće i u staklenoj ambalaži namijenjeno za prodaju u ugostiteljskim objektima, pa se nadam da se će naći u kafićima kao zamjena za Sensation.

A imamo iz firme Tešanjska vrela, brend Happy. Preporučujem kiselu vodu Happy sa okusom limuna.

- It_is_a_Leclerc
#73 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Radije bih se kastrirao zahrđalom turpijom nego kupio hrvatsku vodu. Hvala na upozorenju, pripazit ću. 
- PristavilaVoduZaKafu
#74 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

I ja sam vidjela u prodavnici samo Jamnicu.
- Brkooo
#75 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
nek si vala uzela tu fetu
inace , prije nisam obracao paznju na proizvode koje uzimam, al u zadnje vrijeme samo gledam da barkod pocinje sa cifrom 387***
inace , prije nisam obracao paznju na proizvode koje uzimam, al u zadnje vrijeme samo gledam da barkod pocinje sa cifrom 387***