Jeli ford formulu? Gdje si kupio?Qler wrote:sencci wrote:Zna li neko slucajno gdje se moze kupiti ulje Ford Formula 5w30 u Sarajevu i koja je cijena?
Ja danas kupio 6l, ali da me ubijes ne znam koliko je kostalo...
Novi Ford Focus (MK3) informacije
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sencci
#51 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
-
goran16v
#52 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Original Ford ulje 5w30 imas u Motorexu, ako se ne varam cijena je 16 KM/lit.sencci wrote:Jeli ford formulu? Gdje si kupio?Qler wrote:sencci wrote:Zna li neko slucajno gdje se moze kupiti ulje Ford Formula 5w30 u Sarajevu i koja je cijena?
Ja danas kupio 6l, ali da me ubijes ne znam koliko je kostalo...
- Qler
#53 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Mislio sam da sam napisao, u Motorexu na stupu sam kupio.. Ford Formula 5W30
-
sencci
#54 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Nazvao sam ih, kazu da je 15KM/litar u Motorexu. Jeli se ima negdje jos kupiti Ford Formula osim u motorexu? Nije da podcjenjujem motorex, ali nekako sam ga do sada izbjegavao..
-
goran16v
#55 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Ne znam za Ford Formulu ali u Anetu moze kupiti Fuchs F 5W30 namjensko za Forda i mozes biti siguran da nije dupljak.sencci wrote:Nazvao sam ih, kazu da je 15KM/litar u Motorexu. Jeli se ima negdje jos kupiti Ford Formula osim u motorexu? Nije da podcjenjujem motorex, ali nekako sam ga do sada izbjegavao..
-
sencci
#56 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Zna li neko gdje u Sa kupiti metlice brisaca za Focus Mk2? U prodavnici autodijelova trgomat na ilidzi sam se raspitivao, imaju Valeo za njega, ali jedan par dodje preko 60KM. Ima li gdje to jeftinije da uzimate, a da valja?
- Qler
#57 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Champion aerovantage u motorexu, ne znam koliko kostaju, ali ja sam bio prezadovoljan. I nema jeftino a dobro nikako...
-
quarterback
#58 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
ja sam na nekom popustu kupio u fordu originalne, prvi su mi trajali 5 godina (doduse ne vozim pretjerano), bili su oko 50 KM, bez popusta su oko 120 (pao sam na dupe kada su mi rekli ...)sencci wrote:Zna li neko gdje u Sa kupiti metlice brisaca za Focus Mk2? U prodavnici autodijelova trgomat na ilidzi sam se raspitivao, imaju Valeo za njega, ali jedan par dodje preko 60KM. Ima li gdje to jeftinije da uzimate, a da valja?
ps
koji zadnji brisac da uzmem, nedavno sam uzeo nekakav u autopraonici, bilo mi usput kada sam prao auto, ali nije cemu
kako uopste da odaberem zadnji brisac, po duzini ili ?
- Qler
#59 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Ja ko' reklama za motorex, ali mi usput pa kod njih dosta stvari uzimam
oni imaju u kompu koje duzine idu za koje auto, das saobracajnu i daju ti onu koju fabrika preporucuje, neki dan sam na mondeu zadnji brisac zamijenio, oko 25KM meni se cini bio...
ali vidi u Kare, anet sandor i slicni
da ne bude samo motorex 
ali vidi u Kare, anet sandor i slicni
-
quarterback
#60 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
hvala drug, (jos samo gdje je motorex
) 
- johntra
#61 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Kod pekare AS u Hrasnom ti je najbliži...
-
swatch
#62 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Sto nisi zvao F-AC? Nedavno dok sam bio na servisu vidim da je akcija za brisace. Ako me dobro pamcenje sluzi jedan brisac je bio 35 KM.Qler wrote:Ja ko' reklama za motorex, ali mi usput pa kod njih dosta stvari uzimamoni imaju u kompu koje duzine idu za koje auto, das saobracajnu i daju ti onu koju fabrika preporucuje, neki dan sam na mondeu zadnji brisac zamijenio, oko 25KM meni se cini bio...
ali vidi u Kare, anet sandor i slicnida ne bude samo motorex
-
swatch
#63 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Kod mene su na autu jos fabricki i ovo im je peta godina. Planiram ih mijenjati sljedece godine, ali cu opet gledati originalne.quarterback wrote:ja sam na nekom popustu kupio u fordu originalne, prvi su mi trajali 5 godina (doduse ne vozim pretjerano), bili su oko 50 KM, bez popusta su oko 120 (pao sam na dupe kada su mi rekli ...)sencci wrote:Zna li neko gdje u Sa kupiti metlice brisaca za Focus Mk2? U prodavnici autodijelova trgomat na ilidzi sam se raspitivao, imaju Valeo za njega, ali jedan par dodje preko 60KM. Ima li gdje to jeftinije da uzimate, a da valja?
ps
koji zadnji brisac da uzmem, nedavno sam uzeo nekakav u autopraonici, bilo mi usput kada sam prao auto, ali nije cemu
kako uopste da odaberem zadnji brisac, po duzini ili ?
- Qler
#64 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Iskreno, nisam se sjetio... A tek kupio auto i zadnji brisac bio poderan skroz...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
quarterback
#65 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
poslao sam ih u 3 picke materine jer sam 2 mjeseca cekao ISO FIX i za to nisam dobio ni izvini...swatch wrote:Sto nisi zvao F-AC? Nedavno dok sam bio na servisu vidim da je akcija za brisace. Ako me dobro pamcenje sluzi jedan brisac je bio 35 KM.Qler wrote:Ja ko' reklama za motorex, ali mi usput pa kod njih dosta stvari uzimamoni imaju u kompu koje duzine idu za koje auto, das saobracajnu i daju ti onu koju fabrika preporucuje, neki dan sam na mondeu zadnji brisac zamijenio, oko 25KM meni se cini bio...
Lijepi Ebay.
-
quarterback
#66 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
johntra wrote:Kod pekare AS u Hrasnom ti je najbliži...
-
sencci
#67 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Nije losa ideja Ebay! Jesi li konkretno narucivao brisace preko njega, kako je s isporukom, placa li se sta dodatno (porezi, carina) na cijenu brisaca preko ebay-a?quarterback wrote:poslao sam ih u 3 picke materine jer sam 2 mjeseca cekao ISO FIX i za to nisam dobio ni izvini...swatch wrote:Sto nisi zvao F-AC? Nedavno dok sam bio na servisu vidim da je akcija za brisace. Ako me dobro pamcenje sluzi jedan brisac je bio 35 KM.Qler wrote:Ja ko' reklama za motorex, ali mi usput pa kod njih dosta stvari uzimamoni imaju u kompu koje duzine idu za koje auto, das saobracajnu i daju ti onu koju fabrika preporucuje, neki dan sam na mondeu zadnji brisac zamijenio, oko 25KM meni se cini bio...
Lijepi Ebay.
-
quarterback
#68 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
nisam druze, narucio sam isofix iz britanije, izadje me 57 maraka sto je 7 maraka preko osnove za carinjenje, vidjecemo, i ako bude naplacena carina kod onih smradova iz FACa ne mislim kupiti vise nista osim onoga sto bas moram
nazovem ih prije pola godine jer mi je klinac promjenio sjedalicu i za razliku od stare koja je mogla i na pojas i na iso fix nova je imala samo iso fix, elem sokiran ustanovim da mk2 koji je kupljen u novembru 2007 u FACu nema isofix iako je direktiva da auti moraju imati iso fix donesena u eu prije iha haj godina
na kraju u FACu dodjem do nekakvog direktora koji mi kaze da iako je auto sastavljen u eu ako zemlja u koju se izvozi nema odredjeni zakon onda taj dio nije ni ugradjen, dakle iako je eu iso fix godinama obavezan posto je auto pravljeno za bih iso fix nije stavljen. nisam pravio problem jer se radi o 50 KM iako sam vec bio dobro raspolozen da im se majke najebem jer sam podrazumjevao da kupovinom auta iz eu imam i odredjene eu standarde "ugradjene" u tom autu
bivsa supruga je bila dovoljno ljubazna da mi da da koristim staru sjedalicu koja moze i dalje na pojas a ja sam nazvao ponovo fac da narucim iso fix, sve lijepo i ljubazno, javice mi kada stigne
prodje par sedmica, nazovem ponovo, kazu nisu jos dosli iso fix nastavci javicemo, dobro hvala
prodje oko 2 mjeseca, doslo vrijeme da ponovo dovezem sina da bude neko vrijeme samnom posto zivi u drugom gradu, stara sjedalica mu je vec mala i trebao bih ga dovesti u novoj, nazovem fac kaze tip nisu jos dosli iso fix nastavci
e tu mi pukne film i najebem im se mile majke, kazem im da dijete ne zivi samnom i da radi njihovog jebeno nemara ne mogu da dovezem dijete da provedemo vrijeme zajedno, da su kreteni i da konacno shvate kako svoj jebeni posao koji tako sugavo rade utice na zivote onih koji su njima kretenima poklonili svoje povjerenje i kupili jebeni ford u jebenom Facu...
kako rekoh - lijepi ebay, FAC - mars u tri lijepe materine
nazovem ih prije pola godine jer mi je klinac promjenio sjedalicu i za razliku od stare koja je mogla i na pojas i na iso fix nova je imala samo iso fix, elem sokiran ustanovim da mk2 koji je kupljen u novembru 2007 u FACu nema isofix iako je direktiva da auti moraju imati iso fix donesena u eu prije iha haj godina
na kraju u FACu dodjem do nekakvog direktora koji mi kaze da iako je auto sastavljen u eu ako zemlja u koju se izvozi nema odredjeni zakon onda taj dio nije ni ugradjen, dakle iako je eu iso fix godinama obavezan posto je auto pravljeno za bih iso fix nije stavljen. nisam pravio problem jer se radi o 50 KM iako sam vec bio dobro raspolozen da im se majke najebem jer sam podrazumjevao da kupovinom auta iz eu imam i odredjene eu standarde "ugradjene" u tom autu
bivsa supruga je bila dovoljno ljubazna da mi da da koristim staru sjedalicu koja moze i dalje na pojas a ja sam nazvao ponovo fac da narucim iso fix, sve lijepo i ljubazno, javice mi kada stigne
prodje par sedmica, nazovem ponovo, kazu nisu jos dosli iso fix nastavci javicemo, dobro hvala
prodje oko 2 mjeseca, doslo vrijeme da ponovo dovezem sina da bude neko vrijeme samnom posto zivi u drugom gradu, stara sjedalica mu je vec mala i trebao bih ga dovesti u novoj, nazovem fac kaze tip nisu jos dosli iso fix nastavci
e tu mi pukne film i najebem im se mile majke, kazem im da dijete ne zivi samnom i da radi njihovog jebeno nemara ne mogu da dovezem dijete da provedemo vrijeme zajedno, da su kreteni i da konacno shvate kako svoj jebeni posao koji tako sugavo rade utice na zivote onih koji su njima kretenima poklonili svoje povjerenje i kupili jebeni ford u jebenom Facu...
kako rekoh - lijepi ebay, FAC - mars u tri lijepe materine
-
goran16v
#69 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Stari probaj u Anetu, u krugu Strojorada ulazk kroz benz. pumpu, prije mjesec sam bio i imali su Valeo brisace za tvoj auto, cijena 70-ak KM, kod mene trljaju od kad sam ga kupio i ok su. U FACu su bili 105 ili tako nesto.quarterback wrote:hvala drug, (jos samo gdje je motorex)
-
quarterback
#70 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
ljubi brat, hvala 
blizi su mi od motorexa
blizi su mi od motorexa
-
goran16v
#71 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Ajde?!quarterback wrote:ljubi brat, hvala
blizi su mi od motorexa
-
quarterback
-
quarterback
#73 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
samo da uputim pozdrav F-ACu

Isofix je stigao iz Britanije, 57 KM

Isofix je stigao iz Britanije, 57 KM
-
zippoo87
#74 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Da ovdje pitam,mozda ima znalaca.
Imam neki problem sa Ecoboost 1.0. 92kW (125KS) motorom...haman kao i svi sa ovim motorom...
Motor izgubi snagu i udje u safe mode...obicno kada se auto zavrti u obrtaje...4000+ obrtaja . To je neki problem sa pritiskom u turbini ili tako nesto ali me zanima da li je neko imao taj problem i rijesio ga,da se tacno zna sta je problem. Na dijagnostici izbaci 3-4 greske kada se to desi...dakle nesto sa pritiskom turbine.
Kada se ugasi i upali motor,ponovo ide normalno ali "check engine" ostaje na tabli.
Da li je neko imao iskustva sa nasim ovlastenim FORD servisima,da li oni znaju rijesiti problem ili je to corsokak ?
Moji mehanicari nemaju iskustva sa ovim 1.0 ecoboost,vecinom sa dizelima pa ne znamo odakle da krenemo da trazimo problem ?
Imam neki problem sa Ecoboost 1.0. 92kW (125KS) motorom...haman kao i svi sa ovim motorom...
Motor izgubi snagu i udje u safe mode...obicno kada se auto zavrti u obrtaje...4000+ obrtaja . To je neki problem sa pritiskom u turbini ili tako nesto ali me zanima da li je neko imao taj problem i rijesio ga,da se tacno zna sta je problem. Na dijagnostici izbaci 3-4 greske kada se to desi...dakle nesto sa pritiskom turbine.
Kada se ugasi i upali motor,ponovo ide normalno ali "check engine" ostaje na tabli.
Da li je neko imao iskustva sa nasim ovlastenim FORD servisima,da li oni znaju rijesiti problem ili je to corsokak ?
Moji mehanicari nemaju iskustva sa ovim 1.0 ecoboost,vecinom sa dizelima pa ne znamo odakle da krenemo da trazimo problem ?
- Qler
#75 Re: Novi Ford Focus (MK3) informacije
Odi u power d.o.o. imas ih na google, ako ne grijesim to je cest kvar, zacepise onaj neki filter ulja i to se mora redovno cistiti (u principu svaki mali servis) i to trebas cim prije, jer bukvalno motor se sjebe i ide novi... ili skupa generalka...