hvala lijepo druze. danas sam zvao bunju i rekao mi je da ne daju te informacije. mozda se malo trznuo XD mozda nisam imao dobru pricu pa mu je sve bilo nekako suhveli. vjerovatno cu licno otici kod njega pa u 4 oka popricatiismir123 wrote:Dobarhalke90 wrote:tema se lijepo razvila. i ima dosta korisnih komentara. slozio bi se sa un1ted da se zna steci utisak da pojedini postovi lice na preporuke za svoje auto ili od brata,druga,amidze,strine s pika. naveo sam neka auta koja su mi onako prva po izboru. jednostavno auta koja me privlace i u kojima se vidim. ne zelim iskreno auto koje mi nije lijepo na oko. djaba i dobro stanje i oprema ako je meni taj hyundai preruzan. najbolje bi bilo da se komentari malo vise baziraju na opisu focusa,megana,astre tj. auta koja trazim za te pare.
http://www.pik.ba/artikal/6428945 evo link auta koje sam licno gledao. auto je jako lijep,ima dobru opremu,presao je poprilicno realnu kilometrazu,uvoz je iz njemacke,dobro je ocuvan bar onako na oko. cuo sam da se na osnovu br sasije moze provjeriti historija auta,pa tako i redovnost servisa,kilometri itd. vase misljenje o tome?. Jako očuvan pogotovo iznutra, da se primjetiti po slikama nisu izlizana sjedista, volan očuvan kao i čitava instrument tabla. Uzmeš broj šasije odes u ovlašteni i provjeris (sada možeš i telefonom bunju zvati).... OBAVEZNO odvezi auto na pregled, i naravno probaj zgurati cijenu može ona i ispod 6500 KM
auto do 7000KM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
halke90
#51 Re: auto do 7000KM
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#52 Re: auto do 7000KM
ismir123 wrote:Dobarhalke90 wrote:tema se lijepo razvila. i ima dosta korisnih komentara. slozio bi se sa un1ted da se zna steci utisak da pojedini postovi lice na preporuke za svoje auto ili od brata,druga,amidze,strine s pika. naveo sam neka auta koja su mi onako prva po izboru. jednostavno auta koja me privlace i u kojima se vidim. ne zelim iskreno auto koje mi nije lijepo na oko. djaba i dobro stanje i oprema ako je meni taj hyundai preruzan. najbolje bi bilo da se komentari malo vise baziraju na opisu focusa,megana,astre tj. auta koja trazim za te pare.
http://www.pik.ba/artikal/6428945 evo link auta koje sam licno gledao. auto je jako lijep,ima dobru opremu,presao je poprilicno realnu kilometrazu,uvoz je iz njemacke,dobro je ocuvan bar onako na oko. cuo sam da se na osnovu br sasije moze provjeriti historija auta,pa tako i redovnost servisa,kilometri itd. vase misljenje o tome?. Jako očuvan pogotovo iznutra, da se primjetiti po slikama nisu izlizana sjedista, volan očuvan kao i čitava instrument tabla. Uzmeš broj šasije odes u ovlašteni i provjeris (sada možeš i telefonom bunju zvati).... OBAVEZNO odvezi auto na pregled, i naravno probaj zgurati cijenu može ona i ispod 6500 KM
Neka mu registraciju zavrsi u ovu cijenu i kuci pjevajuci. Naravno,uz obavezan detaljni pregled.
-
motorola01
#53 Re: auto do 7000KM
Tesko da je ovo auto preslo samo 200 000km. Bice prije 300-400k, ali hajde.
-
LeKo
#54 Re: auto do 7000KM
Ja bih rekao da prednja karambolka ne prati liniju haube, boja nije ista na cijelom autu ili nijansira? Lijavi far u minusu u odnosu na haubu i desni far. Jesi li ti sigurno dobro pregledao? Ako su moja zapažanja fula i ako je ostalo OK, cijena nije loša.
- golfiista
#55 Re: auto do 7000KM
ma jašta, kupi automobil od preprodavca i računaj na troškove dva seta guma, obaveznu opremu, veliki i mali servis, vjerovatno servis diskova i pločica, ovjesa i tako unedogled.
ja ga ne bi džaba!
ja ga ne bi džaba!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#56 Re: auto do 7000KM
golfiista wrote:ma jašta, kupi automobil od preprodavca i računaj na troškove dva seta guma, obaveznu opremu, veliki i mali servis, vjerovatno servis diskova i pločica, ovjesa i tako unedogled.
ja ga ne bi džaba!
Sta da ti kazem !? Kupio stari bas auto od tog sto si ga spomenuo. Gume ODLICNE i vozat ce se na njima do zime, dosla treca guma NOVA NOVCATA. Uradio mali servis, dao 500KM i to je to za sada. Kakvi diskovi, kakve plocice, a da ne spominjem ovjes
- golfiista
#57 Re: auto do 7000KM
un1ted wrote:golfiista wrote:ma jašta, kupi automobil od preprodavca i računaj na troškove dva seta guma, obaveznu opremu, veliki i mali servis, vjerovatno servis diskova i pločica, ovjesa i tako unedogled.
ja ga ne bi džaba!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sta da ti kazem !? Kupio stari bas auto od tog sto si ga spomenuo. Gume ODLICNE i vozat ce se na njima do zime, dosla treca guma NOVA NOVCATA. Uradio mali servis, dao 500KM i to je to za sada. Kakvi diskovi, kakve plocice, a da ne spominjem ovjes![]()
![]()
![]()
toliko dobre da mogu do zime. treća guma nova novcata ali proizvedena kada i automobil, a sama za sebe ne znači ama baš ništa. toliko znas, ma mrak si mi. da i to je za sada, a veliki servis te čeka ili još bolej čekaj da ti preskoči zupčasti pa opali generalku, doke je levata biće i posla
sa focusom ćeš se usrećiti u pm, prijatelj je fucking dizne platio 3500 KM na tom istom focusu i jedvaga se riješio,a toliko se opeako da je kupio benzinca 1,6, moš misliti.
btw, ako išta mrzim mrzim ove što tuše automobile sa 400000 km na satu FUUUUUUJ, ne bi ga, kako rekoh džaba.
-
citroen xm
#58 Re: auto do 7000KM
Kod kupovine polovnjaka oko 10 godina starosti, benzin je zakon. Zato sam i pokretaču teme u prvom postu rekao da se dobro preispita koliko prelazi godišnje i treba li mu dizel.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#59 Re: auto do 7000KM
Bravo ti
Rekao sam da su gume dobre da mogu jos sezonu izdrzati i da ce se onda uzimati prave zimske gume. Nepotreban je trosak sada uzimati ljetne gume
Je li ti to imas vidovne sposobnosti pa znas kada je ta guma proizvedena !?
Sto se tice velikog servisa, auto je prosao 2 velika pregleda i tehnicki na kome je ustanovljevno da je auto u PERFEKTNOM STANJU za auto koje ima 10 godina.
To za kilometrazu ne zelim da pricam, ja znam da sam uzeo auto s 232.000 km na satu i ako me posluzi jos toliko bez udesa i velikih problema ja zadovoljan
Reci mi prorce, sta mozes ocekivati od auta starog 10 godina !? Da je presao 100.000 kilometara ?! Ma daj...svi uvoze u BIH takva auta, a sebi ostavljaju ona od 500.000...odvadi malo!
Sto se tice velikog servisa, auto je prosao 2 velika pregleda i tehnicki na kome je ustanovljevno da je auto u PERFEKTNOM STANJU za auto koje ima 10 godina.
To za kilometrazu ne zelim da pricam, ja znam da sam uzeo auto s 232.000 km na satu i ako me posluzi jos toliko bez udesa i velikih problema ja zadovoljan
Reci mi prorce, sta mozes ocekivati od auta starog 10 godina !? Da je presao 100.000 kilometara ?! Ma daj...svi uvoze u BIH takva auta, a sebi ostavljaju ona od 500.000...odvadi malo!
- golfiista
#60 Re: auto do 7000KM
će posluži uz kvalitetno održavanje.
dakle ipak su gume kriza i to zimske a vozit ćeš ih ljetos jer ne vrijede pišljive bobe i nije ti žao shebat na visokim temperaturama, dakle na jesen zimske , a onda na proljeće ljetne, pa da u pravu sam. A i za treću sam u pravu. Prošao ti auto tehnički ? ma bravo
ponavljam u tom cjenovnom rangu bolji odnos cijene i ponude od one oktavije nisam našao, fer i poštena ponuda, bar imaš auto sa svim neophodnim i to vjerovatno bez uvale ako čovjek ima servisnu, a ima vidi se da je picajzla
dakle ipak su gume kriza i to zimske a vozit ćeš ih ljetos jer ne vrijede pišljive bobe i nije ti žao shebat na visokim temperaturama, dakle na jesen zimske , a onda na proljeće ljetne, pa da u pravu sam. A i za treću sam u pravu. Prošao ti auto tehnički ? ma bravo
ponavljam u tom cjenovnom rangu bolji odnos cijene i ponude od one oktavije nisam našao, fer i poštena ponuda, bar imaš auto sa svim neophodnim i to vjerovatno bez uvale ako čovjek ima servisnu, a ima vidi se da je picajzla
- un1ted
#61 Re: auto do 7000KM
Ne pada mi na pamet da radi tebe slikam gumu pa da padnes na guzicu kada vidis ko je proizvodjac. To sto ti izvlacis ono sto tebi odgovara tvoja stvar.
Ja se ne zelim pravdati tebi ili nekome drugom. Imam vozilicu koja je u odlicnom stanju i aBd da samo posluzi.
Sto se tice servisne, guzicu mozes obrisati s njom, kao i s kilometrima.
Ja se ne zelim pravdati tebi ili nekome drugom. Imam vozilicu koja je u odlicnom stanju i aBd da samo posluzi.
Sto se tice servisne, guzicu mozes obrisati s njom, kao i s kilometrima.
-
citroen xm
#62 Re: auto do 7000KM
golfiista wrote:će posluži uz kvalitetno održavanje.
Servisna knjižica ništa ne znači pogotovo ako je auto uvezeno. Falsifikuje se sad pa sad. A alu felge mogu biti tu da odvuku pažnju sa mnogo bitnijih stvari koje ne valjaju. Ne vjeruj puno slikama i prodavaču.
Što neko reče, da je auto stvarno tako odlično i sa tom kilometražom originalnom, teško bi ono do PIK-a i došlo. Može biti da se varam, ali previše je prevaranata danas.
-
Mlad i Nevin
#63 Re: auto do 7000KM
Bome, želim ti svu sreću ako kupiš tog plavog Megana....može te poslužiti odlično, a može ti izvaliti brdo para iz džepa. Dizel relativno star, relativno mnogo kilometara (i to pod uslovom da nije ništa skidano). Doduše, cijena je recimo povoljna, ali možda je pametnije naći Megana benzinca, pa eventualno ugraditi sekvent. Ja lično bih bježao od dizela za te pare i te starosti.
Evo npr. benzinca 1.6 ko bombona, sigurno je dosta manje prešao od dizela (moguće da je nešto kilometraže vraćeno i na ovom). Recimo da možeš izganjati neki popust pa da dobiješ auto za 6,500. Definitivno sigurniji izbor od onog plavog (iako i ovaj primjerak treba dobro provjeriti, ipak su to autokuće).
http://www.pik.ba/artikal/6272421/renau ... 16-benzin/
Evo npr. benzinca 1.6 ko bombona, sigurno je dosta manje prešao od dizela (moguće da je nešto kilometraže vraćeno i na ovom). Recimo da možeš izganjati neki popust pa da dobiješ auto za 6,500. Definitivno sigurniji izbor od onog plavog (iako i ovaj primjerak treba dobro provjeriti, ipak su to autokuće).
http://www.pik.ba/artikal/6272421/renau ... 16-benzin/
- Bakir1
#64 Re: auto do 7000KM
kupis najbolje ocuvan auto za te pare, bez obzira na marku ili vrstu goriva, uvijek ce manje kostati od brendiranog loseg
-
citroen xm
#65 Re: auto do 7000KM
Ovaj benzinac izgleda baš očuvan, bar sudeći po ovim malim slikama. Ja bih definitivno benzinjaru za taj novac.
- golfiista
#66 Re: auto do 7000KM
Valja ovo sipati.
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- un1ted
-
citroen xm
#68 Re: auto do 7000KM
I dizela moraš sipati. A svu razliku u cijeni sipanja ćeš dati pri prvom većem izdatku na dizelu. A takve izdatke nije teško očekivati sa prodavčevih okruglih 200000 na satu.
-
AdnanSA
#69 Re: auto do 7000KM
Ma da klima je super stvar ali u starih auta rijetko koja radi.Mlad i Nevin wrote:To ti je ok mišljenje, ali nema potrebe da se odriče klime...auta od 5-6 hiljada uglavnom imaju manuelnu klimu koja radi solidno. Danas gotovo niko neće da se vozi bez klime, fakat je grozno ljeti.
Prodavac kaže: "ima on klimu samo je treba napuniti" Istina jeste ali ti je napuniš i dadneš 60-100 maraka u zavisnosti od zapremine sistema i ono stvarno hladi. Nakon 10 dana sve iscurilo i ti ponovo kod majstora a on neće ni da čuje za reklamaciju nego to šalje kod drugog na provjeru, pa onda crijevo puklo pa i tu rikneš 50 maraka pa ponovo punjenje i onda radi neko vrijeme dok opet nešto ne rikne. Nikada je dovesti u red a samo lovu daješ.
-
citroen xm
#70 Re: auto do 7000KM
Evo konkretno pogledaj ovo auto. Niti je šampion u klasi, niti je pojam udobnosti, ali mislim da bi te moglo jako lijepo služiti par godina. Cijena se glatko skida na 6000 pa ti ostaje prostora za registraciju i još neke stvari koje se budu trebale obaviti. Čovjek kaže da je 3 godine kod njega što znači da nije preprodavac.
http://www.pik.ba/artikal/6238102/opel-astra/
http://www.pik.ba/artikal/6238102/opel-astra/
- golfiista
#71 Re: auto do 7000KM
Sistem klime se sastoji od hladnjaka kompresora i gumenih cijevi i to sto gubi plin moze biti samo nesto od ovo troje ali s obzirom da radi nekoliko dana znaci da je kompresor ispravan kao i hladnjak, dakle samo pregledati cijevi i dihtunge. To ne bi trebao biti problem.
-
Mlad i Nevin
#72 Re: auto do 7000KM
Upravu si ljudino, to je česta pojava kod starih auta ali ne mora da znači i da je na svim vozilima tako. Moja Brava ima 16 godina i klima radi uredno, jedina mana je što previše snage oduzima pa imaš osjećaj kao da voziš 50 ks a ne 100.AdnanSA wrote:Ma da klima je super stvar ali u starih auta rijetko koja radi.Mlad i Nevin wrote:To ti je ok mišljenje, ali nema potrebe da se odriče klime...auta od 5-6 hiljada uglavnom imaju manuelnu klimu koja radi solidno. Danas gotovo niko neće da se vozi bez klime, fakat je grozno ljeti.
Prodavac kaže: "ima on klimu samo je treba napuniti" Istina jeste ali ti je napuniš i dadneš 60-100 maraka u zavisnosti od zapremine sistema i ono stvarno hladi. Nakon 10 dana sve iscurilo i ti ponovo kod majstora a on neće ni da čuje za reklamaciju nego to šalje kod drugog na provjeru, pa onda crijevo puklo pa i tu rikneš 50 maraka pa ponovo punjenje i onda radi neko vrijeme dok opet nešto ne rikne. Nikada je dovesti u red a samo lovu daješ.
A što se tiče te famozne razlike benzin vs. dizel....moj benzinac važi za malo ''žešćeg'' potrošača (Kažu da je Fiatov benzinac vazda žedan), ali eto meni je potrošnja oko 7 l u prosjeku. Na otvorenom je 5,5-6 l...sa dizelom ćeš štediti možda litricu, litricu i po a imaš mnogo više rizika od skupih servisa. Skoro sam vozio Peugeot 407 2.0 HDI i na istoj relaciji sam potrošio istu količinu novca za gorivo.
-
AdnanSA
#73 Re: auto do 7000KM
Ma znam ali načelno govorim. Sve se da srediti ali puno košta na kraju.golfiista wrote:Sistem klime se sastoji od hladnjaka kompresora i gumenih cijevi i to sto gubi plin moze biti samo nesto od ovo troje ali s obzirom da radi nekoliko dana znaci da je kompresor ispravan kao i hladnjak, dakle samo pregledati cijevi i dihtunge. To ne bi trebao biti problem.
-
AdnanSA
#74 Re: auto do 7000KM
Gledam neki test dizela i benzinaca novih i računaju trošak po kilometru i to je sve vrlo blizu. Neke značajnije razlike nema. Test je rađen u Švedskoj i odnosi se na najprodavanije modele na njihovom tržištu. Golf 1,2 TSI po kilometru košta manje nego 1,6 TDI.(425 SEK VS 434 SEK za 100 km) Naravno u kalkulaciji su uzeti svi faktori u obzir kao što su: cijena vozila, kamate, osiguranje, porezi, servis, gorivo i pad vrijednosti. Jedino je kod VW benzinac isplativiji nego dizel kod svih ostalih dizel po kilometru košta manje ali sve je u 5 dg.
evo i linka pa ko hoće da pogleda
http://www.teknikensvarld.se/2013/04/04 ... stnaderna/
evo i linka pa ko hoće da pogleda
http://www.teknikensvarld.se/2013/04/04 ... stnaderna/
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#75 Re: auto do 7000KM
Octavia koju si ti preporucio je dobra kupovina,ali za covjeka i preskupa. Prelazi njegov budzet. Uz to treba joj raditi veliki servis (zadnji urađen na 70 000 ko zna kada),a auto je presao 135 000,dakle taman da se mjenja ponovo. Pored toga sto joj je cijena 7900,treba platiti veliki servis sa uljima i filterima,dakle + 700 KM. Ako ubrojimo koju sitnicu,eto te na 9000 KM,sto je preskupo po meni. Plus je i automatik,pa jos slabih 90 KS. Za mene nema dileme,otpala je odmah iz konkurencije.golfiista wrote:će posluži uz kvalitetno održavanje.