Gledao sam passata 7 polovan 2011, fakat odlican, ali ipak preko mog cjenovnog ranga prebacuje nazalost
Sta uzeti ??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tutku
#51 Re: Sta uzeti ??
Imao sam nesto slicno rav4, tako da ne bih ovog puta terenca, sad trazim limuzinu... Bmw je klasa, ali ja ga nesto izbjegavam... valjda sto ga kod nas voze samo sosoni 
Gledao sam passata 7 polovan 2011, fakat odlican, ali ipak preko mog cjenovnog ranga prebacuje nazalost
- drndalo
#52 Re: Sta uzeti ??
Hm, da, a Passate, Golfove, Audije kod nas voze samo nuklearni fizicari, dirigenti, baletani, slikari, kamerni muzicari...? Sa sve leptir masnama...tutku wrote:Bmw je klasa, ali ja ga nesto izbjegavam... valjda sto ga kod nas voze samo sosoni
Gledao sam passata 7 polovan 2011, fakat odlican,
-
tutku
#53 Re: Sta uzeti ??
Na 10 bmw-ova, 7 je nekih kockastih glava, a nisam rekao da ne voze i druga auta, ali ne u toj mjeri.. Nije to ni bitno, da ne odemo u off sa ovim glupostima .. 
- drndalo
#54 Re: Sta uzeti ??
Kod VAG koncerna, skupljih/novijih modela, odnos je bar 50:50... Ali ti pokusavam skrenuti paznju da generalizujes, a to nije precizno... Reci da ti se vise svidja Audi, ili kao sto moj drug kaze: Volim BMW, al' ne znam da ga vozim... A ne da su razlog kockaste glave... Cak i da je tako, sto te to briga, ti znas ko si i sta si, sta se to tebe tice ako ti nisi...?
Sad ja zbog toga sto Mercedesa mahom voze stomaklije-cevabdzije-mesarlije ne bih trebao nikada to uzeti u obzir?
Sad ja zbog toga sto Mercedesa mahom voze stomaklije-cevabdzije-mesarlije ne bih trebao nikada to uzeti u obzir?
-
hladan.preminger
#55 Re: Sta uzeti ??
Drug ako ces uzmati polovno auto obavezno ga uvezi iz vana i Njemacke. Također zaobidji istocni dio Njemacke. Ganjaj privatna lica sto prodaju svoja auta.
Ako kupujes od salona bjezi balkanaca, rusa i turaka.
Ja sam prije 20 dana preko druga uvezao Merca 220 CDI, 2005. godište, 130.000 prešao. Uredna servis knjiga i jos je covjek dao granaciju na auto.
Izasao me je 19.500 sa svim osim registracije.
Cak i ako je auto skuplje 1.000 do 1.500 vani nego u BiH isplati se.
Ako kupujes od salona bjezi balkanaca, rusa i turaka.
Ja sam prije 20 dana preko druga uvezao Merca 220 CDI, 2005. godište, 130.000 prešao. Uredna servis knjiga i jos je covjek dao granaciju na auto.
Izasao me je 19.500 sa svim osim registracije.
Cak i ako je auto skuplje 1.000 do 1.500 vani nego u BiH isplati se.
- drndalo
-
tutku
#57 Re: Sta uzeti ??
Dobar je ovaj audi, ali ja trazim nesto mladje drug..
-
tutku
#58 Re: Sta uzeti ??
Sta mislite koja je ovdje caka, ovo je prejeftino ...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... =Limousine
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#59 Re: Sta uzeti ??
Caka je u tome,da su to varalice,koje ti ispricaju pricu,pa ti jos i 1000 eura ili vise traze avansa. Traze da im uplatis na taj i taj racun i na kraju ni para,ni auuta,a bogami niti njih. Vidim vec je skinut sa stranice,vjerovatno je neko prijavio.
-
hladan.preminger
#60 Re: Sta uzeti ??
tutku wrote:Sta mislite koja je ovdje caka, ovo je prejeftino ...
Fake žešći, bjezi od toga. Pare nikom unaprijed.
- drndalo
#61 Re: Sta uzeti ??
tutku wrote:Dobar je ovaj audi, ali ja trazim nesto mladje drug..
E pa caka ti je upravo u tome... Svi bi nesto mladje za 100€... I ja bih... Samo sam u zivotu naucio da nema dzabe ni u stare babe... I onda naletimo ja ili ti na rudu... U Njemackoj posebno (jer cijene svoj €) dobro auto nije jeftino, posebno godista koje ti trazis, i posebno Audi... Nijemac zna da ako je sve na njegovoj strani, prodace ga skuplje od svih onih sarlatana koji se time bave... Jer ce ga od njega kupiti drugi Nijemac koji ce radje platiti 1000€ skuplje "isti" auto, ali sa originalnom i dobrom istorijom...tutku wrote:Sta mislite koja je ovdje caka, ovo je prejeftino ...
Zato mislim da bi ti bilo bolje "zrtvovati" 2 godine starosti A4, ali kupiti ovdje A4, sa originalnih 65.000 km predjenih, nego se zaletati na zapadu na "original" 137.000 km (takva auta u Njemackoj sam gledao kako hladno prelaze po 75.000 godisnje, jer su i kupljeni zbog toga, te je takva kilometraza na ovakvim modelima vise pravilo nego izuzetak) iz 2009, 2010, za manje para... Jer ima uvijek razlog zasto je neki auto jeftiniji gore, iako je vrlo vjerovatno da je kao nov bio "gore" dosta skuplji nego nov ovdje... Posto je ovo u ASAi, mozda bi mogao i neku garanciju od njih dobiti.
Naravno, ovo je samo moje razmisljanje...
-
LeKo
#62 Re: Sta uzeti ??
@drndalo, ti si druže racionalan i slažem se s tvojim načinom razmišljanja, ali @tutu je više u fazonu eksploatacije aktuelnog modela ili što bliže aktuelnom pa i pod cijenu veće pohabanosti u odnosu na model prije. Razlog je vrjerovatno u "biti u trendu" i ne zadržavati auto dugo godina kod sebe, gdje je bolje imati aktuelni-mlađi model.
Ja da sam u fazi razmišljenja kupovine auta u ovom cjenovnom rangu ja bih se primicao citroenu c5.
Ja da sam u fazi razmišljenja kupovine auta u ovom cjenovnom rangu ja bih se primicao citroenu c5.
- drndalo
#63 Re: Sta uzeti ??
NIje problem, neka odabere sebi sta mu se cini bolje, ali neka ne otpisuje nesto samo zato sto je cuo od zena u brijacnici, a nije otisao i provjerio...
Kazem ti, neki dan bio u salonu zbog druge stvari, 3ka kao nacrtana, svijetlo plava metalik 318d, ja se usr'o kad sam je vidio... Tako jednostavno, a opet se useres... Time ne mislim reci da nema boljih auta, ali ja kad je vidjoh, zasvrbio me dzep...
Kazem ti, neki dan bio u salonu zbog druge stvari, 3ka kao nacrtana, svijetlo plava metalik 318d, ja se usr'o kad sam je vidio... Tako jednostavno, a opet se useres... Time ne mislim reci da nema boljih auta, ali ja kad je vidjoh, zasvrbio me dzep...
-
LeKo
#64 Re: Sta uzeti ??
Dokle je stigle felicija na putu do 318d?
- bilic
#65 Re: Sta uzeti ??
Ja sam u Kramara uzeo auto . prije godinu dana i prezadovoljan sam ...
Daju garanciju na porijeklo , kilometre. Tako da se nemas sta dvoumit ako u Bosni budes kupovao
Daju garanciju na porijeklo , kilometre. Tako da se nemas sta dvoumit ako u Bosni budes kupovao
- bilic
- drndalo
#67 Re: Sta uzeti ??
Jos malo... Vidim da pratis...LeKo wrote:Dokle je stigle felicija na putu do 318d?
Kazem ti, zasvrbio me dzep, da nije jos kredit za kucu aktuelan, dobro bih razmislio... Olaksavajuca cinjenica je da i zena jako voli BMW...
- bilic
#68 Re: Sta uzeti ??
ili ovakobilic wrote:Ja sam u Kramara uzeo auto . prije godinu dana i prezadovoljan sam ...![]()
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=1749
-
tutku
#69 Re: Sta uzeti ??
Ovaj merc je strasan
Interesuje me ima li neka stranica polovnih auta u Austriji, gledao sam sad ovo sto neko okaci u Sloveniji ova auta.. I ja sam svjestan da za ove pare tesko mogu naci a4 u njemackoj kakvu ja trazim, cekam sad ne bil ispao kakav passat, pa i ako bude, a bice i iznad 30k, nema veze ipak je vw za nase uslove najbolji i uz to auto staro godinu dvije.. ako ne bude w, potrazicu jos ovdje superba ...
Interesuje me ima li neka stranica polovnih auta u Austriji, gledao sam sad ovo sto neko okaci u Sloveniji ova auta.. I ja sam svjestan da za ove pare tesko mogu naci a4 u njemackoj kakvu ja trazim, cekam sad ne bil ispao kakav passat, pa i ako bude, a bice i iznad 30k, nema veze ipak je vw za nase uslove najbolji i uz to auto staro godinu dvije.. ako ne bude w, potrazicu jos ovdje superba ...
-
Lolobrigida
#70 Re: Sta uzeti ??
Možda i jest moguće, šta misliš o ovome: http://www.pik ba/artikal/6226696/audi-a4-1-9tdi-2007-s-line-plus/condy wrote:Slažem se s tobom.golfiista wrote:Slažem se, ali kada već daješ toliki novac zahtjevaj samo najbolje. I šteta ga je kupiti da nema automatski mjenjač, led, bixenon, senzore, automatska svjetla, multif. volan, color display, navigaciju, paket svjetala ( bitno vjeruj ), alu bar 17-ke. Ovo sve pišem iz ličnog skorašnjeg iskustva
Kod Kramara nema nijedan led svjetla .
Sad, koliko je moguće u jednom polovnom autu dobiti baš sve
Jučer sam u Čapljini vidio ovog Audija i auto je
- golfiista
#71 Re: Sta uzeti ??
Ne znas ni sam sta bi. Velika je razlika izmedju A6 i A4, jos i veca izmedju Superba i Octavije. Dakle nisi siguran u svoje vlastite potrebe pa tako lutas od automobila do automobila.
Kupi pljac i sigurno neces pogrijesiti.
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Kupi pljac i sigurno neces pogrijesiti.
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#72 Re: Sta uzeti ??
Posto si vec spreman i za kredit,da bi se protegnuo preko 30k,meni se kao najlogicniji izbor cini nova Skoda Octavia. Malo sacekati i piknuti je novu sa 0 km. Ili cak i Passat star godinu-dvije,ovaj novi model.
-
tutku
#73 Re: Sta uzeti ??
[url] http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =177218751 [url]
asao sam ovog passata, zapeo mi za oko, ko ima vremena nek procita karakteristike i da svoje misljenje.. Jedino sto meni 'smeta' je ovaj motor.1.6, ne znam je li dovoljno za ovakvo auto...
asao sam ovog passata, zapeo mi za oko, ko ima vremena nek procita karakteristike i da svoje misljenje.. Jedino sto meni 'smeta' je ovaj motor.1.6, ne znam je li dovoljno za ovakvo auto...
-
goran16v
#74 Re: Sta uzeti ??
Ja sam nedavno vozio takav auto, sa 105 KS ide, sve je ok, ali to ipak nije dovljno.tutku wrote:[url] http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =177218751 [url]
-
dado_
#75 Re: Sta uzeti ??
drug ja sam imao golfa sa 1.6 tdi motorom, doduse 90ks, ne ide, nije ni za sta osim za po gradu, za passata ne bih ni pomisljao na taj motor iskreno