Ja sam kritikovao Lipovacu politicki, medjutim ovo iznad gore, ovo je nista drugo do sovinizam pa i fasizam.slucajni prolaznik wrote: Ne, ovo je primjer najobicnjijeg dupelisca, klasicnog malopolitickog populizma, koji se dodvorava kleronacionalistima jeftinim izjavama za narod. Ovaj vaz Lipovace kao da je pisao sam imam neke dzamije, potpuno je izrecen u duhu i slovu religioznog obracanja dzematlijama, biranim jednostavnim rijecima, valjda da bolje shvate, sta li... Jos mu samo fali slikovnica da bolje objasni da su Bosanci zakleti neprijatelji "Bosne" i bosanstva, da su samo Bosnjaci bogomdani da imaju pravo na drzavu Bosnu i Hercegovinu i mogucnost da je grade i brane![]()
Gadi mi se ovaj Lipovaca, jos od vremena kad je kapom i sakom dijelio budzetske pare Islamskoj zajednici, kao da su njegove osobne ili babine mu, a ne pare od svih dradjana USK, pa i Srba, Hrvata i Ostalih![]()
Vjerujem da se Lipovaca zdusno gura u "prvi saf Bosnjastva", mozda bude izabran u neku novu "Akademiju", ili Sabor Islamske zajednice u BiH, pogotovo nakon ovog popisnog prodora![]()
Socijaldemokrata Hamdija Lipovaca![]()
Lipovaca se ima pravo izjasniti kao Bosnjak jer to on jeste i slicno kao sto recimo Kojevic se ima pravo izjasniti kao Srbin, jer to jeste.
Ostalo ne bi komentirao, osim sto se tice Srba, Hrvata u USK, neka imaju ista prava i ni manje ni vise nego Bosnjaci u Bluci i Grudama. Pa ako tamo Bosnjaci kroz budzet grade crkve, onda nemam nikakvih problema da Srbi i Hrvati grade dzamije kroz budzetska sredstva USK, cak naprotiv, mislim da Lipovaca treba uraditi sve da Bosnjaci iz Gruda i Bluke, budu ravnopravni sa Srbima i Hrvatima iz USK, po pravima i obavezama mislim. Ipak je to sistem kojem su autori Srbi i Hrvati, u vecini stvari.