nisam,samo mislim da se on namjerno zajebava ovdjejunior3 wrote:Ha-ha jest nam agresivna vjesalica.![]()
Sve u svemu ovu su raskrsnicu bas fino ukomplikovali.
nije uopšte ukomplikovana
Moderators: _BataZiv_0809, anex
nisam,samo mislim da se on namjerno zajebava ovdjejunior3 wrote:Ha-ha jest nam agresivna vjesalica.![]()
Sve u svemu ovu su raskrsnicu bas fino ukomplikovali.
jos nisi odgovorila kako ti autobus dodje sa desne strane...vješalica wrote:
znak vrijedi samo kad semafor ne radi,a ovdje se vidi da radi,kad se uđe u raskrsnicu tebi na desnu stranu dolazi autobus i moraš ga tim pravilom i pustiti
tako da to jeste tačan odgovor
pojedinci ovdje ne znaju elementarne stvari,a redovno i pođahkad dođu da nekome posole kako ko šta radi u saobraćaju
nisi ni pitao,da ti pojasnimDanguba wrote:jos nisi odgovorila kako ti autobus dodje sa desne strane...vješalica wrote:
znak vrijedi samo kad semafor ne radi,a ovdje se vidi da radi,kad se uđe u raskrsnicu tebi na desnu stranu dolazi autobus i moraš ga tim pravilom i pustiti
pojedinci ovdje ne znaju elementarne stvari,a redovno i pođahkad dođu da nekome posole kako ko šta radi u saobraćaju
E cuj nisi, pa u 3 odgovora si pogrijesioDanguba wrote:Nista se nisam provalio izuzev sto u prvom postu nisam vidio okrenut semafor kod autobusa.mahalas505 wrote:
Bjezi ba provalio si se, pa se sad izvlacis.
![]()
I dalje stojim iza svega sto sam napisao( cak sam u jednoj varijanti rekao da moze autobus prvi proci ali mi je glupo).
Koja je sada cesta sa prvenstvom prolaza? Izgleda da to zavisi ima li ili nema struje.
vješalica wrote:nisi ni pitao,da ti pojasnimDanguba wrote:jos nisi odgovorila kako ti autobus dodje sa desne strane...vješalica wrote:
kad ja uđem u ovu raskrsnicu i namjestim se da skrenem u lijevo,meni autobus dolazi na desnu stranu i ja ga moram pustiti,ukoliko to ne uradim,oduzimam mu prvenstvo prolaza ( u slučaju da semafor radi)
ukoliko ne radi semafor,on mora mene da pusti jer ja sam na putu sa prvenstvom prolaza
stavim ti još jedan primjer samo dok nađem mapu
pomozi malo...ne zaboravljamjunior3 wrote:Danguba jarane na ruke te ovi peru.
pa zavisi od struje...junior3 wrote:Vala i ja ne kontam ovu desnu stranu na koju je vjesalica navalila.
ne znam,kako da ti objasnim,možda da se prešaltam na tvoju logiku,Danguba wrote:
![]()
![]()
ti se mozes pomjeriti metar dva sa izbacenim lijevim zmigavcem a nikako da se ti kararis da ti autobus dodje sa desne strane.![]()
autobus je sa desne strane jedino ovom crvenom autu koje je i ne bitno.
odgovor na svoje pitanje potraži u znaku koji stoji na semaforuDanguba wrote:
Koja je sada cesta sa prvenstvom prolaza? Izgleda da to zavisi ima li ili nema struje.
priznajte da ste polagali kod mrmaka u maxlajnu i pustite ljude na miru i ono najvažnije ne sjedajte u auto,osim ako ste suvozačDanguba wrote:pa zavisi od struje...junior3 wrote:Vala i ja ne kontam ovu desnu stranu na koju je vjesalica navalila.![]()
Ccc..., opet okreces na svoju stranu, da se izvuces od provale, pa ko prizna, pola mu se jos dodaDanguba wrote:pa zavisi od struje...junior3 wrote:Vala i ja ne kontam ovu desnu stranu na koju je vjesalica navalila.![]()
E da je to dodala onda bi bilo u redu.mahalas505 wrote:Ccc..., opet okreces na svoju stranu, da se izvuces od provale, pa ko prizna, pola mu se jos dodaDanguba wrote:pa zavisi od struje...junior3 wrote:Vala i ja ne kontam ovu desnu stranu na koju je vjesalica navalila.![]()
.
Nego nemoj ti mi @vjesalicu dirat, dobro je rekla, samo je trebalo osim pravila desne strane da kaze :
Vozač vozila koje na raskrsnici skreće ulijevo dužan je da propusti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, na raskrsnici zadržava pravac svog kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim saobraćajnim znakom nije drugačije određeno.
Uuuuuuvješalica wrote:nisi ni pitao,da ti pojasnimDanguba wrote:jos nisi odgovorila kako ti autobus dodje sa desne strane...vješalica wrote:
kad ja uđem u ovu raskrsnicu i namjestim se da skrenem u lijevo,meni autobus dolazi na desnu stranu i ja ga moram pustiti,ukoliko to ne uradim,oduzimam mu prvenstvo prolaza ( u slučaju da semafor radi)
ukoliko ne radi semafor,on mora mene da pusti jer ja sam na putu sa prvenstvom prolaza

imate nego vam je dosadno i mislite da neko ima vremena i živaca da se sa vama ovdje na kilometre raspravlja o jednoj pišljivoj raskrsnici na kojoj je sve potpuno jasno i ništa nema konfuzno,dok ne pokupite vješalicu ili nekoga zbog svog (ne)znanjajunior3 wrote:
@vjesalice
ja i danguba uopste nemamo vozacku.
Nije uopste pogrijesila jer ovo da se propusti auto iz suprotnog smjer kad se skrece ulijevo je i samo izvedenica iz pravila desne strane.530i wrote:Žena za volanom...![]()
kakoinsomnia78 wrote:Uuuuuuvješalica wrote:vješalica wrote:
nisi ni pitao,da ti pojasnim
Nisi ti to dobro
Ti njega propustas, u ovom slucaju, zato sto on ne mjenja smjer kretanja, nastavlja pravo a ti skreces lijevo
Takodje i u slucaju da on skrece desno a ti lijevo trebas ga propustiti
Ne mozes s njim nikako upotrjebiti pravilo desne strane jer dolazite jedno drugom u susret
Edit: sad sam malo pazljivije procit'o tvoj post
Ti si u biti isto ovo rekla samo sto si se nespretno izrazila
Mislim da je kod autobusa ovaj znak:junior3 wrote:Kod njega ti je znak 'put sa prvenstvom prolaza' kao i kod ovog auta.