kasne plate naknade itd...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

*mima*

#51 Re: kasne plate naknade itd...

Post by *mima* »

a ima li dje tema kad nekom ko radi u privatnom sektoru kasni plata......ma ko da je to bitno......bezze
nia3

#52 Re: kasne plate naknade itd...

Post by nia3 »

shandrprcSA wrote:
Black swan wrote:nije problem što kasni prosvjetarima
nego što prvo isplaćuju policiji... pa osnovnoj...pa tek onda srednjoj...

iako svima piše u ugovoru da je do 5. u mjesecu

dakle policiji ne smiju da kasne

to je problem...

ili nema za sve ili ima za sve to je jedino pravilo
koliko znam policiji kasne od pocetka ove godine sa platama, cini mi se da je dobiju nekada 14/15 u mjesecu
Upravu si, policija je prije dobijala platu do 5.-og u mjesecu, sad 15.-og, tako da svima kasni.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Truba »

*mima* wrote:a ima li dje tema kad nekom ko radi u privatnom sektoru kasni plata......ma ko da je to bitno......bezze
dosadni ste s ovim poređenjem

ovdje kod istog poslodavca jedni dobivaju drugi ne dobivaju platu jer se plaše policije kao i grasa
a ne plaše se žena u prosvjeti
malo ženske solidarnosti ne bi bilo na odmet

zato fino treba štrajk pred zaključivanje ocjena maturantima pa fino nek se djeca upisuju na faxove s ocjenama političara
muha_sa

#54 Re: kasne plate naknade itd...

Post by muha_sa »

*mima* wrote:a ima li dje tema kad nekom ko radi u privatnom sektoru kasni plata......ma ko da je to bitno......bezze
ejh, i ti svašta pitaš :-) kao da je bitna plata :-) nek budu sretni što rade.
*mima*

#55 Re: kasne plate naknade itd...

Post by *mima* »

Black swan wrote:
dosadni ste s ovim poređenjem

ovdje kod istog poslodavca jedni dobivaju drugi ne dobivaju platu jer se plaše policije kao i grasa
a ne plaše se žena u prosvjeti
malo ženske solidarnosti ne bi bilo na odmet

zato fino treba štrajk pred zaključivanje ocjena maturantima pa fino nek se djeca upisuju na faxove s ocjenama političara

a sto sam dosadna.......od kog budjetlije primaju platu?
Truba

#56 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Truba »

dosadno ti je poređenje koje se svugdje čuje
nigdje zlobe kao u bosni
ako meni kasni plata nek i tebi kasni

logika za odrona

nije poenta odakle dolazi plata nego da se vlast plaši policije i krkana a jebaje prosvjetu u zdrav mozak
*mima*

#57 Re: kasne plate naknade itd...

Post by *mima* »

nisam zlobna...............kad mi je prije par godina kasnila plata po 5 mjeseci.....nisam otvarala teme i kukala po forumu..........po forumu........kakve fajde od foruma......budjetlijama kasni 10 dana i problem.......ko vam puni taj budjet.............nije vam smetalo kad se uvela fiskalizacija......ne smeta ako se poveca pdv.......nista vama ne smeta....
Truba

#58 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Truba »

nije deset nego 25
a banke ljudima pucaju klempe za kredite

oko mene sve državni službenici a samo u prosvjeti kasne plate

ako ćemo se takmičiti u odronima i ja sam bio 5 godina neprijavljen :D

mašili ste poentu:

para ima ali samo za odabrane i za one kojih se vlas plaši

zanima me odgovor sindikata ako već nisu potkupljeni
muha_sa

#59 Re: kasne plate naknade itd...

Post by muha_sa »

Black swan wrote:nije deset nego 25

mašili ste poentu:

vjeruješ u ove :?
Truba

#60 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Truba »

ne vjerujem nikome ništa više
Morales

#61 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Morales »

*mima* wrote:nisam zlobna...............kad mi je prije par godina kasnila plata po 5 mjeseci.....nisam otvarala teme i kukala po forumu..........po forumu........kakve fajde od foruma......budjetlijama kasni 10 dana i problem.......ko vam puni taj budjet.............nije vam smetalo kad se uvela fiskalizacija......ne smeta ako se poveca pdv.......nista vama ne smeta....
Ne puni budžet samo privatni sektor ;-) , malo vise se informisi i ne pravi se pametna.
Alfons Kauders

#62 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Alfons Kauders »

Morales wrote:
*mima* wrote:nisam zlobna...............kad mi je prije par godina kasnila plata po 5 mjeseci.....nisam otvarala teme i kukala po forumu..........po forumu........kakve fajde od foruma......budjetlijama kasni 10 dana i problem.......ko vam puni taj budjet.............nije vam smetalo kad se uvela fiskalizacija......ne smeta ako se poveca pdv.......nista vama ne smeta....
Ne puni budžet samo privatni sektor ;-) , malo vise se informisi i ne pravi se pametna.
Imas pravo, ne puni. Puni ga EP i privatni sektor... Osim ako ne racunamo monopolisticko dranje koze od strane BH Telecoma kao neko privredno cudo. Ja ga vidim kao porez.
Alfons Kauders

#63 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Alfons Kauders »

mašili ste poentu:

To one iste banke koje daju povoljnije kredite tim istim budzetskim korisnicima?
*mima*

#64 Re: kasne plate naknade itd...

Post by *mima* »

Morales wrote:

ma dje ko vidio da se ja pravim pametna.....nidje veze......
shandrprcSA

#65 Re: kasne plate naknade itd...

Post by shandrprcSA »

mašili ste poentu:

starii wrote:zaredale opet kazne za parkiranje mashala napunice se budžet :)
haj bit ce ubrzo plata :D
CaneBos

#66 Re: kasne plate naknade itd...

Post by CaneBos »

Prvo moras shvatiti da budzetski korisnici nisu navikli na kasnjenje, neisplacene plate i slicno, kao raja iz privatnog sektora koja je itekako istrenirana u tom nacinu prezivljavanja i kad ne prime platu cijeli mjesec to je nesto ocekivano i vec vidjeno. :-?
Ja sam 5 godina radila u privatnom sektoru, od toga godinu dana nisam primala platu..ni na nebu ni na zemlji, stotine i stotine aplikacija za posao poslala i uvijek dobijala dzon. :cry:
Da me neko upita kako sam zivjela tada i to jos kao podstanar sa dvoje djece, ne znam mu reci, pomogao mi kako i ko je stigao od familije, a i to je bilo tek pomalo, jer niko ne moze gurati citavu porodicu..citav period je crna rupa ne do Bog nikome.

Nazalost mislim da ce svi budzetski korisnici ove godine itekako osjetiti sta znaci preziviti bez plate..jer ovo je tek pocetak.
Medjutim, takodjer nije preporucljivo da sad sute i trpe..i dobro je da se dize frka i da se kuka i galami..jer ni mi koji smo bili u privatnom sektoru ne bi tako sutili i trpili da smo imali ikome da se obratimo, da je postojala zakonska zastita, da je postojao fond koji bi stajao iza radnika koji se nadju u takvoj situaciji..da je Biro za zaposljavanje ono sto bi trebao biti i u takvim slucajevima..i tako mnogo tih "da je.."..i neka galame, to je tek uvertira za plac i dernjavu koja ce nastupiti u narodu.
jazzer

#67 Re: kasne plate naknade itd...

Post by jazzer »

Ima li nekog od glasnogovornika ovih experata da kaze ljudima kad' ce plata? :)

Ili im je neprijatno na ovoj temi bilo sta komentarisati? :)
Truba

#68 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Truba »

imate vodu i struju a vi biste i platu

pogledajte u africi i aziji
2 milijarde ljudi nema pristup pitkoj vodi a vi se njome kupate i čistite svoja auta

da ne idemo dalje od vode... a gdje je hrana u africi
a bolesti koje ne postoje više u europi
svašta

i vi se bunite što nema plata
shmizlica

#69 Re: kasne plate naknade itd...

Post by shmizlica »

pretpostavljam, blaki, da si i ti u africi........
sema911s

#70 Re: kasne plate naknade itd...

Post by sema911s »

nije da mi je drago sto kasne plate budzetlijam al eto vidite kako je pa sutite, idalje ko vas hebe sami ste krivi,. vama rezu plate a glavonje povecavaju sami sebi,. umjesto da se svi dignete i strajkate(krenuvsi od prosvjete to nekontam kako je drzava na njih zaboravila),. vec se usutite kada dobijete platu a sto ostali nisu zalibo vas,.,
isto ko sto su se prosvjetni radnici dogovorili(bar dio ) pa tuzise drzavu i dobise ovi ostali sute i sada im krivo,., a murjaa nema plate pa izadju na ulice i rade ko fol svoj posao deru narod,., a strajkat nesmiju nit da kazu da imaju viska sati neki po 30 i vise(pu novi grad samo dvojca uposlenika u uniformi su knap sa satima,.,al su bili na bolovanji .,. svi ostali minimum 20sati i vise)
Jay Gatsby

#71 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Jay Gatsby »

I privatnom sektoru se lova vraća iz budžeta kroz potrošnju, samo se vrtimo ukrug. Ne troše ni budžetlije pare na Marsu. Masa privatnih firmi upravo indirektno živi od budžeta (kroz potrošnju budžetlija). Pitanje jeste gdje je ko, ali u cjelini je "čuča" svima.
Dendrlix

#72 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Dendrlix »

Black swan wrote:
C'mon Bitch!

11,5 godina!

:D
BlueBlood

#73 Re: kasne plate naknade itd...

Post by BlueBlood »

Hajlac

#74 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Hajlac »

Niko od vas nije A rekao jos od doba Brankovica&Bevande kad su poceli kupovati vrijeme prije kolapsa sistema a po grckom receptu!

Sad kad su ti krediti pardon aranzmani dosli na naplatu, sjetili ste se avkati i mjaukati :x

I nek se fatate za glavu, zasluzili ste 100% :x

Svima vam je draga korupcija u drustvu jer je masa vas tako i zasjela na budzetsku sisu i okrecete glavu od drzavnog kriminala pocevsi od plata parlamentarcima 6-7 puta vecih od prosjecne.

Da ne pricam o pohlepi i grabezljivosti podizanjem kredita koje necete moci otplatiti jer ste mislili da je budzetska sisa sigurna i osigurana :x

Ista prica k'o u Grckoj - drzavni aparat bujao i bujao, plate nesrazmjerne s ucinkom, zivjelo se na kredit/havu umjesto od unapredjivanja drustva i gradjnje samoodrzive ekonomije.

Konkretno za skolstvo: licno znam kako se skolska oprema tj. laptopi i kompjuteri privatizovala i optisivala preko noci tj. postajali su privatno vlasnistvo zaposlenih u skolama :x

A sta tek sve znaju isti ti uposlenici obrazovnog sistema tj. insideri :-)

Citav taj budzetski aparat je truHo do kosti!

Sebicnjaci i samosvjesni malogradjani samo ce navijati za isplacivanje plata u dosadasnjim iznosima po svaku cijenu ukljucujuci naravno i novo zaduzivanje citave drzave :-)

Sto ste posijali to cete i poznjeti ! A sad se ibretite.
A ovo malo jada od nas koji nismo korumpirani, ispastacemo ni krivi ni duzni zbog vecine.
Last edited by Hajlac on 26/03/2013 12:06, edited 3 times in total.
Truba

#75 Re: kasne plate naknade itd...

Post by Truba »

shmizlica wrote:pretpostavljam, blaki, da si i ti u africi........
razmišljam kad mi je teško o ljudima kojima je teže... bude ponekad lakše

kažu da siromašni uvijek gledaju u siromašnije a bogati u bogatije :D
Post Reply