Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#51 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Možemo razglabati kako rade posao, da li to može bolje, brže, poštenije, sve to stoji. Ali opet, stoji da pokretač nije dao žmigavac, tj. da je prekršio zakon. A za sijalice, to bih kažnjavao da se ja pitam drakonski, kad ti složi duga jer su mu crkla kratka. Pa onda kaznu za paljenje dugih svjetala u naseljenom, pa kaznu sto mu ne rade sijalice, pa onda još kaznu jer nema obje da zamijeni (a garant nema)...
-
sema911
#52 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
bh policija pravo cudo nema ih a svijetu
stanujem na aerodromskom akifa seremete i ta ulica je jednosmjerna i svi moraju krugove pravit da dodju kuci osim policije i par njihovih prijatelja,. prije par dana neka gospodja malo se zaheba i udje u zabranu pa nije vise od 3 metra okrenu se i nazad u pravom smjeru kad iza nje rotacija vidjeli je iz kafane,., i pisu joj kaznu i dok pisu crni mercedes koji "ima pravo po policiji " da vozi suprotnim smjerom pored njih lagano,. ta gospodja se pobuni malo kad ce on njoj pa on ovdje stanuje i sta mi ti imas govorit kako da radim svoj posao,. ,.
al ti policajci sto pitaju a svi pitaju gdje radis posto sam dugo bio zaposlen u jednoj banci kada im kazes gdje radis ako je neko mjesto neka firma koja im mozda moze koristit e tada se pravila mijenjaju i vecinom posle bude pa moj sema sto hajd sada cemo ti oprostit dok drugi put se cuvaj,. i eto njega sutra u banku i ja ga preko reda zovnem il zastitara zamolim da vidi sa njim sta hoce, i imam taj zaostali seljacki prolaz koji je u neku ruku lijepo za iskoristit mada kasnije ono skontas koga hebe staces tako vrijeme doslo
stanujem na aerodromskom akifa seremete i ta ulica je jednosmjerna i svi moraju krugove pravit da dodju kuci osim policije i par njihovih prijatelja,. prije par dana neka gospodja malo se zaheba i udje u zabranu pa nije vise od 3 metra okrenu se i nazad u pravom smjeru kad iza nje rotacija vidjeli je iz kafane,., i pisu joj kaznu i dok pisu crni mercedes koji "ima pravo po policiji " da vozi suprotnim smjerom pored njih lagano,. ta gospodja se pobuni malo kad ce on njoj pa on ovdje stanuje i sta mi ti imas govorit kako da radim svoj posao,. ,.
al ti policajci sto pitaju a svi pitaju gdje radis posto sam dugo bio zaposlen u jednoj banci kada im kazes gdje radis ako je neko mjesto neka firma koja im mozda moze koristit e tada se pravila mijenjaju i vecinom posle bude pa moj sema sto hajd sada cemo ti oprostit dok drugi put se cuvaj,. i eto njega sutra u banku i ja ga preko reda zovnem il zastitara zamolim da vidi sa njim sta hoce, i imam taj zaostali seljacki prolaz koji je u neku ruku lijepo za iskoristit mada kasnije ono skontas koga hebe staces tako vrijeme doslo
-
Saka
#53 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
I sad će da dođe goran16v i truni kako je gospođa prekršila zakon i nema šta da se buni, ima da plati, kriva 100%.sema911 wrote:bh policija pravo cudo nema ih a svijetu
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#54 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Imam rezervne sijalice, no drot mi je trazio da ih mijenjam na xenon farovima.Saka wrote: I da, nabijem i ja tebe koji nemas rezervne sijalice.
- veljaca
#55 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Jedno pitanje u svezi sijalica?
Da li ih moras znati i zamijeniti ili ih samo imati u rezervi - pa do prvog automehanicara ili servisera ?
Da li ih moras znati i zamijeniti ili ih samo imati u rezervi - pa do prvog automehanicara ili servisera ?
-
goran16v
#56 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Upravo tako, samo sto lavor inteligencija ne moze da skonta zasto nema pravo da se buni.Saka wrote: I sad će da dođe goran16v i truni kako je gospođa prekršila zakon i nema šta da se buni, ima da plati, kriva 100%.
- amortizer
#57 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Covjek razmisljao na vrijeme, jer ce sa 40 u penziju, pa da uziva nakon mukotrpnog i "rizicnog" radnog vijeka.Scopio wrote:Moj komšija policajac, on jedini u obitelji zaposlen, dvoje studenata i dvoje osnovaca, žena kućanica... od svog rada napravio kuću na 4 kata, svaki kat po 180 kvadrata, centralno plinsko razvedeno a po cijeloj kuci i mramora ko u prici.
Sto ti je reci vrijedan i poduzetan covjek![]()
-
sema911
#58 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
moras ih imat al zamjeni ih na golfu 4 nemoguca misija ko ima velike ruke,., oni u servisu neki alat ko klijesta il na renoul megane ph2 skines tocak, il na novijim autima na g6 ko provuce ruku pored akulumatora il je premrsav il je kasperveljaca wrote:Jedno pitanje u svezi sijalica?
al najbolji su drotovi kada uzmu da broje sijalice u ovim china setovima dodje 5 sijalica i osigurac i taman koliko imaju prstiju dok mi je u auto dosao komplet sa svim rezervnim sijalicama sto idu na auto nekih odakativno 30komada od ovih velikih do nekih sitnih koje neznam ni gdje idu samo ih cekam da me pita zasta ti je ova malaa
e sda kako dokazat "drotu" da auto sa (ksenonima) i led diodama u faru u pitanju je bio tiguan nemam potrebe da ima h7 sijalicu
-
sema911
#59 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
taj je dobar ako te nekada put navede u sarajevo ako nisi iz istog pa dodji u moju staru ulicu avde hodzica i po izgledu kuca ces skontat ko gdje radi i u ukojoj je politickoj frakcijiamortizer wrote:Covjek razmisljao na vrijeme, jer ce sa 40 u penziju, pa da uziva nakon mukotrpnog i "rizicnog" radnog vijeka.Scopio wrote:Moj komšija policajac, on jedini u obitelji zaposlen, dvoje studenata i dvoje osnovaca, žena kućanica... od svog rada napravio kuću na 4 kata, svaki kat po 180 kvadrata, centralno plinsko razvedeno a po cijeloj kuci i mramora ko u prici.
Sto ti je reci vrijedan i poduzetan covjek![]()
samo bolje kuce od politicara opstinskih duznosnika imaju ovi sto rade na carini
-
zgembudin
#60 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Jesam li ja igdje naveo, osim sto je raja protumacila tako, da se bunim zbog kazne ? Svaki prekrsaj koji sam napravio, a bilo ih je ukupno 5 (ne racunajuci i ovaj) u 9 godina voznje sam platio. Prelazio sam ogranicenje tamo gdje sam bio siguran da sanse da cu nekoga ugroziti time teze nuli. Uvijek kada sam sam u autu. So... fickin' zmigavac i 30KM sada nisu problem.
Problem je upravo to sto je obijen stan, sto oni nisu uzeli otiske (iako je otisak sake na par mjesta bio veoma vidljiv) sto se i bez toga saznalo ko je u pitanju i sto NISTA nije poduzeto.
Isto tako kad je auto obijeno, dolazi stomacina sa murjakom i ovaj pozdravlja lokalne dzankije kao da su raja sa kafe. I od toga nista - skoro 800KM stete.
Dakle nijedna od ovih 5 kazni nije presla 50KM, sve su placene uredno. A kad treba resiti problem koji zahtjeva malo vise od roktanja i izmisljanja razloga za ubijanje cvaje onda ...
@goran16v,
Ne govorim ja da bih trebao praviti prekrsaje ako ih policija pravi, nego jednostavno da ne obavljaju svoj posao koji je placen od para koji svi zaradjujemo i izdvajamo kroz razne dadzbine za lipu nasu.
Selektivan pristup poslu i uopste pravljenje te "svijesti" kod naroda da moze raditi sta hoce jer znaju da ce proci za cvaju bez kazne... e to je problematika.
Necu sada pricati o kriminalu i tome da mozes napraviti sranja te sledeci dan biti slobodan ili mozda doci iz "Zenice" na godisnji odmor kako bi napravo okrsaj na A. Pasinom... to je vec do nekih drugih organa...
Problem je upravo to sto je obijen stan, sto oni nisu uzeli otiske (iako je otisak sake na par mjesta bio veoma vidljiv) sto se i bez toga saznalo ko je u pitanju i sto NISTA nije poduzeto.
Isto tako kad je auto obijeno, dolazi stomacina sa murjakom i ovaj pozdravlja lokalne dzankije kao da su raja sa kafe. I od toga nista - skoro 800KM stete.
Dakle nijedna od ovih 5 kazni nije presla 50KM, sve su placene uredno. A kad treba resiti problem koji zahtjeva malo vise od roktanja i izmisljanja razloga za ubijanje cvaje onda ...
@goran16v,
Ne govorim ja da bih trebao praviti prekrsaje ako ih policija pravi, nego jednostavno da ne obavljaju svoj posao koji je placen od para koji svi zaradjujemo i izdvajamo kroz razne dadzbine za lipu nasu.
Selektivan pristup poslu i uopste pravljenje te "svijesti" kod naroda da moze raditi sta hoce jer znaju da ce proci za cvaju bez kazne... e to je problematika.
Necu sada pricati o kriminalu i tome da mozes napraviti sranja te sledeci dan biti slobodan ili mozda doci iz "Zenice" na godisnji odmor kako bi napravo okrsaj na A. Pasinom... to je vec do nekih drugih organa...
- sorcerer
#61 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
ko ti je rekao da se skida tocak?sema911 wrote:na renoul megane ph2 skines tocak,
- Qler
#62 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Ne skida se tocak, ali je puno lakse da ga skines
kada mijenjaš prvi put. Kasnije kad skontaš gdje je šta, ide lakše i brže, iako jesu dobro zakomplikovali. Tu je vauve dobru stvar uradio na golfu 5. Na četvorci je bilo patnja živa, a 6 i 7 ne znam. Samo na petici je pjesma bila mijenjati sijalicu..
-
zgembudin
#63 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
sorcerer wrote:ko ti je rekao da se skida tocak?sema911 wrote:na renoul megane ph2 skines tocak,
- johntra
#64 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
zgembudine, što si mu platio kaznu kad tu ima znak za obavezan smjer i bio si u traci iz koje možeš samo desno?
- sorcerer
#65 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
hahahahhaha znao sam da ces to stavitizgembudin wrote:
gledas pogresne gluposti na netu
na desetine takvih auta sam mijenjao sijalice bez skidanja tocka ,i zamisli, ne treba vise od minut vremena....
-
zgembudin
#66 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Well... to sam ja i njemu spomenuo ali njegov odgovor na to je bio "Necu se ja sa tobom raspravljati! Ovo je raskrsnica!"johntra wrote:zgembudine, što si mu platio kaznu kad tu ima znak za obavezan smjer i bio si u traci iz koje možeš samo desno?
A osim toga bio sam previse iznerviran tim sranjem da uopste izlazim iz auta i natezem se sa debilom...
- johntra
#67 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
kakve veze ima što je raskrsnica, nije livada, imaju svi znakovi i, doduše, izblijedila horizontalna signalizacija...znam koji je to drot, kloc...
-
zgembudin
#68 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Nije to uopste tema, al' znam par vlasnika ove vozilice koji nisu gledali ni fifth ni top gear pa su opet psovali komplikovanost ovog procesa... (i ne nisu mehanicari da to urade za minut i kusursorcerer wrote:hahahahhaha znao sam da ces to stavitizgembudin wrote:
gledas pogresne gluposti na netu
na desetine takvih auta sam mijenjao sijalice bez skidanja tocka ,i zamisli, ne treba vise od minut vremena....
- sorcerer
#69 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
ma znam da nije temazgembudin wrote: Nije to uopste tema, al' znam par vlasnika ove vozilice koji nisu gledali ni fifth ni top gear pa su opet psovali komplikovanost ovog procesa... (i ne nisu mehanicari da to urade za minut i kusur)
ali mehanicar ne mijenja sijalice, vec elektricar i ne treba za to nikakvo znanje posebno ,smotas puni ,skines poklopac i malo vjestine s prstima ...poslije 2 puta vrlo je lako....
-
zgembudin
#70 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Enjoy Bosnia ...johntra wrote:kakve veze ima što je raskrsnica, nije livada, imaju svi znakovi i, doduše, izblijedila horizontalna signalizacija...znam koji je to drot, kloc...
- M_e_m_o
#71 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Oooo pa gdje ste moralisti nisam vas prepoznao
Sve same picajzle koje na apsolutno svako skretanje, pa čak i na parkingu kad se parkiraju pale žmigavac. Ne ubacuju u prvu dok se ne svežu sa sve suvozačem, naravno. Uvijek stanu da pješaci pređu preko pješačkog. I naravno nikad ali nikad ne prekorače dozvoljenu brzinu ni za 1 km/h
Veliki moralisti koji bi da ih sutra za takav prekršaj klepe po ušima ovdje jebavali drotovima sve.
Ali je stvarno fascinantno da je uvijek prvo pitanje "Gdje ono ti radiš?"
I ne, nisam nikada platio kaznu jer vozim normalno. I to ne znači da ne napravim milion i jedan sitni prekršaj, kao i 99% vozača.
Sve same picajzle koje na apsolutno svako skretanje, pa čak i na parkingu kad se parkiraju pale žmigavac. Ne ubacuju u prvu dok se ne svežu sa sve suvozačem, naravno. Uvijek stanu da pješaci pređu preko pješačkog. I naravno nikad ali nikad ne prekorače dozvoljenu brzinu ni za 1 km/h
Veliki moralisti koji bi da ih sutra za takav prekršaj klepe po ušima ovdje jebavali drotovima sve.
Ali je stvarno fascinantno da je uvijek prvo pitanje "Gdje ono ti radiš?"
I ne, nisam nikada platio kaznu jer vozim normalno. I to ne znači da ne napravim milion i jedan sitni prekršaj, kao i 99% vozača.
-
preludezalude
#72 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
U kompletu rezervnih sijalica ne moras imati rezervne ksenon sijalice. Znas li da kad ksenon sijalica pregori napon se iz balasta ne isprazni i kod nestrucnog mijenjanja sijalice moze dobro da te odalami struja iako je prekidac iskljucen.un1ted wrote:Imam rezervne sijalice, no drot mi je trazio da ih mijenjam na xenon farovima.Saka wrote: I da, nabijem i ja tebe koji nemas rezervne sijalice.
-
zgembudin
#73 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
Vidim pridruzio si se...don džonson wrote:ova tema haman okupljalište fukare koja ne poštuje pravila
-
tavustavus
#74 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
prasinaru jesil to tek skupio para za internet pa si se prikljucio... hajde decko leti odavdedon džonson wrote:ova tema haman okupljalište fukare koja ne poštuje pravila
-
SportLux
#75 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...
E jbg,ti se ljutis iako si sam svjestan da si pogrijesio,ja znam nekad upaliti zmigavac na krivini jer mi je navika cim okrecem volan da palim,navika je to samo.
A tu gdje picis kroz jednosmjernu i ja tu znam proci nekad iako znam da ako me zaustave da sam kriv.Al svijesno idem jer mi je mrsko kruzit.
Cvaja cvaja pa sta,reg. auto na zenu ili mamu,pa nek ti pisu i nemoj placati
A tu gdje picis kroz jednosmjernu i ja tu znam proci nekad iako znam da ako me zaustave da sam kriv.Al svijesno idem jer mi je mrsko kruzit.
Cvaja cvaja pa sta,reg. auto na zenu ili mamu,pa nek ti pisu i nemoj placati