Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zgembudin

#1 Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by zgembudin »

Tesko sam frustriran ovom nasom "policijom"...

Sad me haman pred zgradom zaustavlja i pise kaznu zato sto "nisam dao zmigavac". Znaci stao je u naselju, sam, ulazi se u jednosmjernu ulicu i on nasao tu da kvotu ispuni.

Ne bi to meni bila tolika frustracija da mi prije par mjeseci nisu obili auto (razbijeno staklo i iscupan player) ... na sta je murjak sa stomacinom dosao i samo konstatovao da se ne moze nista uraditi.

Isto tako, prije toga, provaljeno u stan, ukradeno bruka toga, preko 3K vrijednosti. Policija nije ni otiske uzela... I naravno, nista od toga, iako je komsija vidio lika na ulazu. Murija mu rekla da moze da svjedoci, ali ne odgovaraju za njegovu sigurnost nakon sto doticni izadje iz zatvora...

Hebo ih zmigavac...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by mk ultra »

mah, mene su tako 100 puta zaustavljali i pisali po 200KM, samo jednom dosla cestitka za pojas :mrgreen: :mrgreen:
zgembudin

#3 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by zgembudin »

mk ultra wrote:mah, mene su tako 100 puta zaustavljali i pisali po 200KM, samo jednom dosla cestitka za pojas :mrgreen: :mrgreen:
Ma meni je glavno pitanje svakog (al' fqt svakog koji me je zaustavio...)

"Radis li" te ako je potvrdan odgovor: "A gdje?" ...

Sta boli njega neka stvar radim li ja ili ne...
zambaklija

#4 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by zambaklija »

zgembudin wrote:Tesko sam frustriran ovom nasom "policijom"...

Sad me haman pred zgradom zaustavlja i pise kaznu zato sto "nisam dao zmigavac". Znaci stao je u naselju, sam, ulazi se u jednosmjernu ulicu i on nasao tu da kvotu ispuni.

Ne bi to meni bila tolika frustracija da mi prije par mjeseci nisu obili auto (razbijeno staklo i iscupan player) ... na sta je murjak sa stomacinom dosao i samo konstatovao da se ne moze nista uraditi.

Isto tako, prije toga, provaljeno u stan, ukradeno bruka toga, preko 3K vrijednosti. Policija nije ni otiske uzela... I naravno, nista od toga, iako je komsija vidio lika na ulazu. Murija mu rekla da moze da svjedoci, ali ne odgovaraju za njegovu sigurnost nakon sto doticni izadje iz zatvora...

Hebo ih zmigavac...
:shock: :shock: :shock: pa neka ga upucaju u pokušaju bijega :skoljka:
GriFoN

#5 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by GriFoN »

zgembudin wrote:
mk ultra wrote:mah, mene su tako 100 puta zaustavljali i pisali po 200KM, samo jednom dosla cestitka za pojas :mrgreen: :mrgreen:
Ma meni je glavno pitanje svakog (al' fqt svakog koji me je zaustavio...)

"Radis li" te ako je potvrdan odgovor: "A gdje?" ...

Sta boli njega neka stvar radim li ja ili ne...
E da, i mene zanima, što pita uopšte radim li?
Ugljesa_

#6 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by Ugljesa_ »

ako rade ne valja ako ne rade ne valja, najbolje bi bilo da svima kazne pisu za sve osim nama, tako bi nam odgovaralo... ko da si 20godina robije dobio
Halcyon

#7 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by Halcyon »

Problem je što ne rade. Osim kad je maltretiranje penzionera u pitanju i sačekuše pored cesta da bi se ušićarilo šta novca.
kokuz_sa

#8 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by kokuz_sa »

pa pali zmigavac i pridrzavaj se propisa i neces izbit sebi cvaju..
ne kontam temu..
ti si napravio prekrsaj
platio kaznu i sad drot kriv :-)

kad se polaze vozacki uce te da kad se treba paliti zmigavac.
Halcyon

#9 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by Halcyon »

Sve bi bilo u redu da drotovi nemaju selektivan pristup kažnjavanju prijestupnika. Tako će, na primjer, tebe zaustavit zbog neuključenog žmigavca, a lokalnog kabadahiju sa zatamnjenim staklima (uključujući i vjetrobransko) neće smjet ni pogledat, pa taman da mu pred nosom automobilom prođe kroz crveno svjetlo na semaforu. :)
Ugljesa_

#10 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by Ugljesa_ »

kokuz_sa wrote:pa pali zmigavac i pridrzavaj se propisa i neces izbit sebi cvaju..
ne kontam temu..
ti si napravio prekrsaj

pa bas tako, al ko ce nama ugoditi, svi krivi, on nije
Saka

#11 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by Saka »

GriFoN wrote:E da, i mene zanima, što pita uopšte radim li?
Pitaju gdje radite jer na imbecilno-nepismenoj prijavi ima prostor da se napiše zanimanje i radno mjesto. Godinama ista prijava se vrti koja, osim što ima tonu pravopisnih grešaka, nije ni ustavna (ima mjesto da potpišeš da se odričeš prava na sudsko odlučivanje što, ako nije neustavno, sigurno krši ljudska prava).

Al nije problem u krezavim drotovima, problem je u političarima. Koji god ministar dođe niko nikad nije ni spomenuo borbu protiv korupcije u policiji niti poboljšanje sistema rada. Pa ni u kampanji to ne spominju a mi opet glasamo za iste.
Last edited by Saka on 06/01/2013 17:13, edited 2 times in total.
Saka

#12 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by Saka »

kokuz_sa wrote:pa pali zmigavac i pridrzavaj se propisa i neces izbit sebi cvaju..
ne kontam temu..
ti si napravio prekrsaj

Ja, važan eto žmigavac. Niko ga živ ne pali još voze ko na formuli jedan kroz grad pa ih ne ganjaju. Kad si vidio drota da pali žmigavac? Sad gledam drot nonšalantno pogrešno vozi u kružnom toku. Ima li neko njih da kazni?
kokuz_sa

#13 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by kokuz_sa »

Halcyon wrote:Sve bi bilo u redu da drotovi nemaju selektivan pristup kažnjavanju prijestupnika. Tako će, na primjer, tebe zaustavit zbog neuključenog žmigavca, a lokalnog kabadahiju sa zatamnjenim staklima (uključujući i vjetrobransko) neće smjet ni pogledat, pa taman da mu pred nosom automobilom prođe kroz crveno svjetlo na semaforu. :)
ma nece djavla..nego je to "izvikana" narodna kad ih neko kazni..

ima par dana sam kod mobil medija vidio policajce kako rove zatamljenog audija..i pretresaju da lika
malo divljali autom i ovi ih zaustavili

isto tako imao sam priliku voziti se s jaranom u autu koje je i skupo i bijesno i zatamljeno (bmw)
od Hadzica nas zaustavili u Binjezevu, Ilidzi, Stupu, Alipasino kod doma zdravlja

znaci na jednoj relaciji 4 puta
svaki put izadji iz auta pretresli nas..pregledali torbe u autu koje su bile i jos sta
ranger

#14 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by ranger »

drot je u pravu sto te kaznio jer si napravio prekrsaj.
ALI, nasa policija bez izuzetaka ukratko FUJ. imam ih i u siroj familiji i opet kazem FUJ, smijem se kladit da je i taj moj rodjak isti ko i ostali.
drze se reda i zakona samo obicnom narodu a one koje bi trebali maltretirat "ne vide".
hajd sto kaznjavaju kad si kriv, al kad te kazne kad si pred Bogom i zakonom cist to se zove otimanje.
zato jos jednom FUJ!
zgembudin

#15 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by zgembudin »

Nisam ja frustriran zato sto sam dobio kaznu za zmigavac nego mi je cisto preseravanje sto je bukvalno zasao u naselje (hrasno) i ceka da neko prodje 10m u suprotnom smjeru (kako ne bi pravio krug oko naselja) ili eto mene zato sto nisam zmigavac upalio. (a ulaz je u jednosmjernu, kao sto rekoh, nema puno saobracaja i vecina ih ne pali na tom mjestu)
Image

Al' nije to poenta...

X puta sam vidio plavce kako prelaze pjesacki na crveno, kako pale rotaciju samo da prodju semafor, kako na x nacina zloupotrebljavaju polozaj i sl.
Znam konkretno za slucaj gdje su u civilki "ganjali" lika od hadzica do konjica zato sto je ovaj divljao, snimljeno sve na njihovoj kameri i puste ga zato sto su podmazani sa stojom.

Dakle meni je krivo sto se udara po sici da se ubije kvota ili cvajo a okolo se sranja odvijaju.
zgembudin

#16 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by zgembudin »

ranger wrote:drot je u pravu sto te kaznio jer si napravio prekrsaj.
ALI, nasa policija bez izuzetaka ukratko FUJ. imam ih i u siroj familiji i opet kazem FUJ, smijem se kladit da je i taj moj rodjak isti ko i ostali.
drze se reda i zakona samo obicnom narodu a one koje bi trebali maltretirat "ne vide".
hajd sto kaznjavaju kad si kriv, al kad te kazne kad si pred Bogom i zakonom cist to se zove otimanje.
zato jos jednom FUJ!
Upravo to...
goran16v

#17 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by goran16v »

Na stranu rad, policije, to je beskonacna tema, napravio prekrsaj - popusio kaznu, nema tu neke pameti i niko ti nije kriv. Prica sto mene pise za zmigavac, a ne pise kabadahiju za tamna stakla ili sto mene pises, sto ne pises onoga tamo je inace najsluplja moguca prica i opravdanje. Postuj propise, daj zmigavac, parkiraj auto pa tek onda imas pravo strat drotu sto ne zaustavlja redom!
Saka

#18 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by Saka »

Ma generalno je to idiotski da rasporede prašinare sakrivene na nagodnim mjestima koji onda iskaču iz žbunja i kažnjavaju za žmigavce i slične gluposti u isključivu svrhu punjenja budžeta ili vlastitih džepova.

Puno efektivnije bi bilo da idu patrole gradom i da ganjaju i zaustavljaju one koji prave velike prekršaje ili čak krivična djela. Dakle iz pasivne službe da se pređe u aktivnu.

Ovako kako je sad taj prašinar će tebe kazniti zbog žmigavca jer je tu raspoređen i rečeno mu je to da radi taj dan, a neće mrdnuti prstom ako neko proleti 200 na sat ulicu niže jer nije njegova nadležnost.
moa

#19 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by moa »

Nije poenta sto je drot ubio cvaju, jer to povlaci vise stvari. Ok napravio sam prekrsaj daj napisi mi kaznu, neka pare idu na budzet, ali neka se te pare upotrebe na pravi nacin. Sta dalje, meni ukrali auto odem PU taj isti drot koji mi je napiso kaznu, kaze ne sikiraj se nisi jedini u gradu sarajevu, a onda mi inspektor kaze zvat ce oni tebe I pregovaraj za cjenu otkupa. Halo, onda se ti pitas cemu sluzi ova policija, krucu graha sluze icemu. Osjcas se napadnut od strane iste policije koja treba da prije svega spreci a onda I pronadje ukradeno auto, obijen stan...naravno da je ovo nepravda I to je problem a ne sto mi neko napise kaznu za prekrsaj. Drzava je preuzela samo pravo ali nece nikakvu obavezu I to sam osjetio na svojoj kozi na malo ozbiljnijim stvarima od cvaje drotu. Poenta mjenjat sistem.
Edisontije

#20 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by Edisontije »

Policiji treba vratit pištolj u ruke, pendrek, dati veću platu , ovlasti i da vidiš braco discipline u gradu......ko nekadašnja Milicija.... ;-) :bih:
goran16v

#21 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by goran16v »

Saka wrote:Ma generalno je to idiotski da rasporede prašinare sakrivene na nagodnim mjestima koji onda iskaču iz žbunja i kažnjavaju za žmigavce i slične gluposti u isključivu svrhu punjenja budžeta ili vlastitih džepova.

Puno efektivnije bi bilo da idu patrole gradom i da ganjaju i zaustavljaju one koji prave velike prekršaje ili čak krivična djela. Dakle iz pasivne službe da se pređe u aktivnu.

Ovako kako je sad taj prašinar će tebe kazniti zbog žmigavca jer je tu raspoređen i rečeno mu je to da radi taj dan, a neće mrdnuti prstom ako neko proleti 200 na sat ulicu niže jer nije njegova nadležnost.
Jel to sto neki vozi 200 na sat opravdanje da se ne daje zmigavac i da se za to ne plati kazna? E to je nasa logika i mentalitet!
tavustavus

#22 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by tavustavus »

nadam se da mogu ovdje...zaustavio je i mene neku noc policajac na ilidzi (sigurno godinu i po me nije niko zaustavio) i kaznio me..bio je u pitanju pojas i pjesacki prelaz .. ali ono sto me interesuje pitao me za onaj prsluk imam li... jel to obavezna oprema?..pitao me i za sijalice,imao sam jednu (xenon) ali ne ispravnu samo to on nije vidio ili nije znao.. prsluk me interesuje,odnosono iskljucivo zakon sta kaze..samo da se mogu braniti..
M@RKO

#23 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by M@RKO »

Moras imati prsluk.
zgembudin

#24 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by zgembudin »

goran16v wrote: Jel to sto neki vozi 200 na sat opravdanje da se ne daje zmigavac i da se za to ne plati kazna? E to je nasa logika i mentalitet!
Havere, ja ponavljam x puta: Nije meni nikad problem bio platiti kaznu tj. odgovarati za prekrsaj koji sam napravio.
Problem je upravo to sto policija zivi od nasih para zivi (ne racunam kazne, nego poreze i ostala cuda). Kada nam "trebaju" ne cine bukvalno nista a ganjaju sitnice na kojima izvlace kvotu kako bi mogli na miru ostatak smjene provesti u kafani...
HaHaHa2

#25 Re: Prasinari - iliti kako ubiti cvaju...

Post by HaHaHa2 »

Nista drug, da sam na tvom mjestu ja bi otvorio na fb grupu da raspustimo policiju ako se skupi 100.000 lajkova (siguran sam da ti nece trebati puno da postignes cifru) :D
Post Reply