Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#51 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
sasma ok filmić.
- jasko_ba
#52 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Obozavam ovakve filmove

- OptimusPrime
#53 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Realno, treba imati strpljenja da se pogleda bez ikakvih WC pauza ili grickalica... Ali je na mene ostavio takav utisak kao nijedan dosad. Od Soudtracka, poruke, pa na kraju i izvedbe glumaca...
Kao sto kazu, mozes ga mrziti ili voljeti.. ali evo nakon godinu dana od premijere, ljudi jos tweetaju o njemu... mislim da ce dobiti kultni status sirom svijeta.
I naravno ne zaboraviti cinjenicu da je film iz nezavisne produkcije.
Kao sto kazu, mozes ga mrziti ili voljeti.. ali evo nakon godinu dana od premijere, ljudi jos tweetaju o njemu... mislim da ce dobiti kultni status sirom svijeta.
I naravno ne zaboraviti cinjenicu da je film iz nezavisne produkcije.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#54 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
po meni je vec kultni ...i to treci kultni film brace (odnosno sada brata i sestre). Matrix , V for vendeta i sada Atlas...
Sto se tice produkcije, ovo je ustvari Njemacki film i to uz Life of others ponajbolji Njemacki u ovome vijeku ...do sada.
Sto se tice produkcije, ovo je ustvari Njemacki film i to uz Life of others ponajbolji Njemacki u ovome vijeku ...do sada.
- yoda82
#55 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Film je dobar, ali za moj ukus pretjerano razvučen......
moglo je ovo i bolje
moglo je ovo i bolje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#56 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
već kultni... pa kad prije?
pa treba proći i proći vremena da se to zaključi
-
UnscarD
#57 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Ja mislim da je definicija kultnog filma nesto sto nije obavezno povezano sa vremenskom distancom...za neke filmove se odmah znalo da su kultni...tipa Reservoir Dogs ili Blade Runner ...za neke druge je trebalo proci vremena (npr. Donnie Darko) ali kultni film je jednostavno nesto sto oko sebe ima bazu fanova a Atlas to vec ima.Black swan wrote:već kultni... pa kad prije?
Nije jednostavno definisati sta to cini kultni film pa cak ni ljudima koji se ovim bave.
Neki kazu da film ne smije biti ni u kom smislu mainstream da bi bio kultni i da fim cim udje u mainstream (u smislu da ideje iz filma koje su nekada smatrane marginalnim usljed promjene shvatanja drustva postaju mainstream) samim tim prestaje biti kultni (mozda nesto sto se desilo Star Wars-u...mislim i moja mama (69 godina) zna ko su Dzedaji), drugi definisu da je samo potrebno da ima bazu fanova a treci da mora biti nezavisna produkcija i da mora obavezno podbaciti na boxofficima (Matrix onda nikako ne moze biti kultni) itd itd ...
Meni je najbliza definicija koja jednostavno kaze da je to svaki film koji ima vjernu bazu fanova.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#58 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
skoro svaki film ima bazu pa čak i Manos Hands of Fate
ne može samo to biti parametar...
mislim da se godišnje ne može izbaciti mnogo kultnih filmova
to nije to... dolazi do inflacije riječi kultni film
ne može samo to biti parametar...
mislim da se godišnje ne može izbaciti mnogo kultnih filmova
to nije to... dolazi do inflacije riječi kultni film
- yoda82
#59 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
ako sam dobro razumio Star Wars nije kultni, jer svi znaju za njega i šta on predstavljaUnscarD wrote:Ja mislim da je definicija kultnog filma nesto sto nije obavezno povezano sa vremenskom distancom...za neke filmove se odmah znalo da su kultni...tipa Reservoir Dogs ili Blade Runner ...za neke druge je trebalo proci vremena (npr. Donnie Darko) ali kultni film je jednostavno nesto sto oko sebe ima bazu fanova a Atlas to vec ima.Black swan wrote:već kultni... pa kad prije?
Nije jednostavno definisati sta to cini kultni film pa cak ni ljudima koji se ovim bave.
Neki kazu da film ne smije biti ni u kom smislu mainstream da bi bio kultni i da fim cim udje u mainstream (u smislu da ideje iz filma koje su nekada smatrane marginalnim usljed promjene shvatanja drustva postaju mainstream) samim tim prestaje biti kultni (mozda nesto sto se desilo Star Wars-u...mislim i moja mama (69 godina) zna ko su Dzedaji), drugi definisu da je samo potrebno da ima bazu fanova a treci da mora biti nezavisna produkcija i da mora obavezno podbaciti na boxofficima (Matrix onda nikako ne moze biti kultni) itd itd ...
Meni je najbliza definicija koja jednostavno kaze da je to svaki film koji ima vjernu bazu fanova.
-
UnscarD
#60 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Sto se mene tice, Star Wars je ne kultni nego okultni*
*okultni film = film koji je stepenicu iznad kultnog filma
- yoda82
#61 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
UnscarD wrote:Sto se mene tice, Star Wars je ne kultni nego okultni*![]()