Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Moderator: _BataZiv_0809
-
iz zadnje klupe
#1 Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Kritičari ovog filma kazu da je pretenciozan, nekohorenentan i tezak za pracenje
Mene je to privuklo, jer volim puzzle
Propao na box offisu (kostao 100 miliona, zaradio samo 60)
Uradjen po SF noveli koju je takoreci nemoguce prevesti na filmski jezik.
Kada sam vidio prvu scenu smrti ( a ima ih u filmu jos) znao sam da ako nista zbog realnosti scene, ovaj film nece biti blockbuster.
Uglavnom za 2,3 ili 10 godina ljudi ce se sjecati ovog filma, i imace svoje vjerne fanove, dok blokbaster od 200 miliona zarade vec kroz sedam dana vise niko i ne pamti jer dolazi novi, sjajniji, za jos vecu dozu Cole i kokica.
Mene je to privuklo, jer volim puzzle
Propao na box offisu (kostao 100 miliona, zaradio samo 60)
Uradjen po SF noveli koju je takoreci nemoguce prevesti na filmski jezik.
Kada sam vidio prvu scenu smrti ( a ima ih u filmu jos) znao sam da ako nista zbog realnosti scene, ovaj film nece biti blockbuster.
Uglavnom za 2,3 ili 10 godina ljudi ce se sjecati ovog filma, i imace svoje vjerne fanove, dok blokbaster od 200 miliona zarade vec kroz sedam dana vise niko i ne pamti jer dolazi novi, sjajniji, za jos vecu dozu Cole i kokica.
-
Muzikjunki
#2 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Nisam jos pogledao film, iako znam da je pobrao uglavnom dobre kritike fanova filma, ali mi nije jasno zasto je bio takav flop na box office-u?
Mislim i dosta drugih filmova koji su teski za pracenje i nekoherentni, kako ti kazes, su postigli uspjeh na box office-u, npr. Inception? Mozda nije najbolji primjer, jer mi prvi pada na pamet, ali sigurno razumijes sta hocu da pitam.
Mislim i dosta drugih filmova koji su teski za pracenje i nekoherentni, kako ti kazes, su postigli uspjeh na box office-u, npr. Inception? Mozda nije najbolji primjer, jer mi prvi pada na pamet, ali sigurno razumijes sta hocu da pitam.
-
iz zadnje klupe
#3 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Za one koji bi pogledali film..
Ma koliko da znate engleski, gledajte ga sa prevodom, film trazi maksimalnu koncentraciju, jer ce te mnoge scene vratiti na rewind i gledati vise puta da bi shvatili tekuću
Ma koliko da znate engleski, gledajte ga sa prevodom, film trazi maksimalnu koncentraciju, jer ce te mnoge scene vratiti na rewind i gledati vise puta da bi shvatili tekuću
- Comrad
#4 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Nisam gledao film, ali mozda slab ili los marketing?
Ako se pogleda npr. Dark Knight Rises, koji je sa marketingom krenuo godinu dana prije izlaska filma, sa teaserima itd. Ili npr. 2012 koji je isto tako imao jaku kampanju...
Koliko sam ja ovako upoznat, pola raje nije uopste culo za ovaj film, evo i na forumu nema nesto previse price o njemu, a izasao je jos u oktobru.
Ako se pogleda npr. Dark Knight Rises, koji je sa marketingom krenuo godinu dana prije izlaska filma, sa teaserima itd. Ili npr. 2012 koji je isto tako imao jaku kampanju...
Koliko sam ja ovako upoznat, pola raje nije uopste culo za ovaj film, evo i na forumu nema nesto previse price o njemu, a izasao je jos u oktobru.
-
iz zadnje klupe
#5 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Ko voli Matrix voliće i ovaj film, braća Wachowski su to
-
iz zadnje klupe
#6 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
pardon, sad su brat i sestra (ovo samo konstatujem, bez ikakvih losih namjera)
- plagijator1975
#7 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Skinuo sam ovaj film ima četri dana, gleda mi se pravo, al nema prevoda nigdje, tako ako neko nađe titl za ovaj film nek podjeli informaciju!
-
iz zadnje klupe
#8 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
uporedicu to sa nekom dobrom pjesmom i videom koji cujete ili vidite, koji vas odusevi ili vam se samo svidi, a za koji u sebi vec u drugoj minuti slusanja znate da nece dospjeti u prvih 10 top liste, jednostavno nije takva vrsta materijala, krsi neka pravila kojih mora postovati ako zeli biti mass consumer product, ali vi ga zbog tog vise cijenite jer ne pristaje na truhle kompromiseNisam gledao film, ali mozda slab ili los marketing?
-
iz zadnje klupe
#9 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
izasao je hrvatski titlSkinuo sam ovaj film ima četri dana, gleda mi se pravo, al nema prevoda nigdje, tako ako neko nađe titl za ovaj film nek podjeli informaciju!
- Altsa
#10 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
prevoda ima...ali su sve vezije filma sa losim tonom s obzirom da je preko ruske verzije prevucen engleski audio...pa se ceka bolji
evo titlovi
http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx ... las&jezik=
evo titlovi
http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx ... las&jezik=
-
iz zadnje klupe
#11 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Pa zato i imas titl jer je CAM Audio, tj, sniman kamerom, ali zato je slika dobra (dobra slika+dobar prevod, a u ovom filmu i nema nekih znacajnih zvucnih efekata, znaci komotno mozes iskljuciti audio, mada nije audio uoste toliko los koliko tvrdis ).ali su sve vezije filma sa losim tonom
-
todd_smith
#12 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Film je odlican...moras bas imati koncentraciju na nivou jer ti se u lice baca 5-6 razlicitih prica, koje sve cine jednu veliku pricu, i pocinju na kraju ili u sredini pa se skace sa jedne strane na drugu, zaista odlican film, ali i dug na papiru barem, 3 sata nije malo, ali film te uzme da ne skontas koliko je sati proslo kada si poceo da gledas
Muzika, scenografija, sve je odlicno, ne mogu da vidim kako ovaj film nece osvojiti nagrade, Box Office je samo zarada, ali kritike i nagrade su odraz filma
Muzika, scenografija, sve je odlicno, ne mogu da vidim kako ovaj film nece osvojiti nagrade, Box Office je samo zarada, ali kritike i nagrade su odraz filma
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
odličan film...doduše složen i dug tako da me i ne čudi što nije blockbuster...nije Blade Runner ali ima potencijal da postane klasik
- DaysleepeR
- hrastov žižak
#15 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
dobar je film, samo što operiše konceptom povijesti koji je po meni pogrešan. Vidi se autorski "rukopis" i ta njihova opsesija osvajanjem slobode.
-
kakavdanakneiskustvu
#16 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
iz zadnje klupe wrote:pardon, sad su brat i sestra (ovo samo konstatujem, bez ikakvih losih namjera)
- zalizani
- ultima_palabra
#18 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
You have to do whatever you can't not do
Kao cjelina, teško sranje... ali ako zanemarimo poruku filma i usredsredimo se na tehniku dobijemo 3 sata odlične zabave i razbibrige.
- vinnie_jones
#19 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Znači zabavno sranje...ukratko. 
- Lakat Jebić
#20 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
fala kurcu, vec sam poceo mislit da je do mene i da je samo meni film odronultima_palabra wrote:You have to do whatever you can't not doFilm je pun ovakve isprazne filozofije i kvazi-zena... kao takav će naći sigurno milione velikih fanova
A i protivnika.
Kao cjelina, teško sranje... ali ako zanemarimo poruku filma i usredsredimo se na tehniku dobijemo 3 sata odlične zabave i razbibrige.
-
shin
#21 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Nisam gledao, mada mi haver rece da bi prije istovario kamion cumura nego ga pogledao ponovo.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#22 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Ima li neko link na knjigu odnosno da li je prevedena na neki od ex yu jezika? Cini mi se da je ovo vrsta knjige koju nije lako filmovati kao sto je to recimo i Dina ...
- Rock n rolla
#23 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
imam al u audio formatu, audiobook al ne znam smijel se nalijepit ovde jer je na torentu da ban ne fasujem
ako nista posaljem ti link na pp ako te zanima i da na eng je.
- dječak sa šibicama
#24 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Uspio sam pregledati pola sata filma, i ugasio.
Prva zamjerka, uzasne maske, druga, uzasna radnja.
Prva zamjerka, uzasne maske, druga, uzasna radnja.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#25 Re: Cloud Atlas- film koji nije mogao biti blockbuster
Nisam nikada koristio audiobook u zivotuRock n rolla wrote:imam al u audio formatu, audiobook al ne znam smijel se nalijepit ovde jer je na torentu da ban ne fasujemako nista posaljem ti link na pp ako te zanima i da na eng je.
Last edited by UnscarD on 15/01/2013 12:44, edited 1 time in total.