Venezuela

Locked
Klavikula

#51 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

Kastro ponovo među Kubancima

Kubanski lider Fidel Kastro pojavio se danas u javnosti i time razvejao glasine o svom lošem zdravstvenom stanju, javlja Asošijeted pres, prenoseći tvrdnju predstavnika hotela u kome je Kastro odseo.

Lider kubanske revolucije Fidel Kastro pojavio se danas u javnosti, prvi put posle nekoliko meseci, javio je Asošijeted pres, pozivajući se na predstavnika hotela u kome je Kastro odseo.

Prema rečima komercijalnog direktora hotela "Nasional" u Havani, Jamile Faster, 86-godišnji Kastro je stigao u automobilu popodne u pratnji "gosta iz Venecuele".

Američka novinska agencija ukazuje da je njegovo pojavljivanje u javnosti razvejalo glasine o Kastrovom lošem zdravstvenom stanju.

Ove sedmice u blogovima i nekim medijima pojavila se informacija o pogoršanju zdravlja 86-godišnjeg Kastra, iako je njegova rođena sestra Huanita to demantovala i nazvala takve informacije "apsurdnim glasinama".

Kastro je bio prvi sekretar Centralnog komiteta kubanske komunističke partije od oktobra 1965, od njenog osnivanja. Krajem marta 2011. izjavio je da ne rukovodi partijom od 2006. kada je zbog zdravstvenog stanja bio prinuđen da odstupi sa svih funkcija.

Ranije je saopštio da "privremeno predaje" ovlašćenja prvog sekretara partije, glavnokomandujućeg oružanih snaga i predsednika državnog saveta i saveta ministara Kube svom bratu i saradniku Raulu Kastru.

:-D :-D :-D :-D
occupylove

#52 Re: Venezuela

Post by occupylove »

Klavikula wrote:Kastro ponovo među Kubancima

Kubanski lider Fidel Kastro pojavio se danas u javnosti i time razvejao glasine o svom lošem zdravstvenom stanju, javlja Asošijeted pres, prenoseći tvrdnju predstavnika hotela u kome je Kastro odseo.

Lider kubanske revolucije Fidel Kastro pojavio se danas u javnosti, prvi put posle nekoliko meseci, javio je Asošijeted pres, pozivajući se na predstavnika hotela u kome je Kastro odseo.

Prema rečima komercijalnog direktora hotela "Nasional" u Havani, Jamile Faster, 86-godišnji Kastro je stigao u automobilu popodne u pratnji "gosta iz Venecuele".

Američka novinska agencija ukazuje da je njegovo pojavljivanje u javnosti razvejalo glasine o Kastrovom lošem zdravstvenom stanju.

Ove sedmice u blogovima i nekim medijima pojavila se informacija o pogoršanju zdravlja 86-godišnjeg Kastra, iako je njegova rođena sestra Huanita to demantovala i nazvala takve informacije "apsurdnim glasinama".

Kastro je bio prvi sekretar Centralnog komiteta kubanske komunističke partije od oktobra 1965, od njenog osnivanja. Krajem marta 2011. izjavio je da ne rukovodi partijom od 2006. kada je zbog zdravstvenog stanja bio prinuđen da odstupi sa svih funkcija.

Ranije je saopštio da "privremeno predaje" ovlašćenja prvog sekretara partije, glavnokomandujućeg oružanih snaga i predsednika državnog saveta i saveta ministara Kube svom bratu i saradniku Raulu Kastru.

uh ! dobre vijesti
Fidele ne daj se ..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#53 Re: Venezuela

Post by japin_mutapi »

eki tema na forumu u zadnje vrijeme
kina rusija venecuela ...
za koji dan če biti kuba bjelorusija i demokratska narodna republika koreja

kolijevke slobode i bastioni demokratije i ljudskih prava
occupylove

#54 Re: Venezuela

Post by occupylove »

japin_mutapi wrote:eki tema na forumu u zadnje vrijeme

ma naravno , turbo folk demokratija :D 'zapadnjaka "
na ovoj planeti ima preko 7 milijardi ljudi , i nisu svi u turbo-folk fazonu
pozdravi cecu raznjatovic i ekipu Koka -Kola demokracije :lol:
occupylove

#55 Re: Venezuela

Post by occupylove »

hrastov žižak wrote:Ja bih na Kubu. Dobra klima. Nek mi daju parcelu da uzgajam organsku hranu. Šta mi više treba.
i znate sta ? covjek je u pravu , mirne penzionerske dane provesti na Kubi na primjer
bez stresa jebenih kapitalista i jurnjave za profitom
besplatna medicinska zastita , narod neopterecen , komsiluk i dalje ziv bez gramzivosti
relaksacija i pecanje uz savrsenu klimu
fakat ! dobra ideja
mozda se javim sa Kube slijedeci put ( cujem d su im nekretnine pravo jeftine a gotive nas Balkance sjecaju se Tita :D )
japin_mutapi

#56 Re: Venezuela

Post by japin_mutapi »

occupylove wrote:

ma naravno , turbo folk demokratija :D 'zapadnjaka "
na ovoj planeti ima preko 7 milijardi ljudi , i nisu svi u turbo-folk fazonu
pozdravi cecu raznjatovic i ekipu Koka -Kola demokracije :lol:
ja tebe ništa ne razumijem
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#57 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

jefferson wrote:
Klavikula wrote::( :(
drze se Komandante, mnoge bitke si dobio dobices i ovu

Image
Image
dva boga
Dva boga?
Ja se nesjecam da su jugosloveni pokusavali na drvenim i gumenim camcima preplivat do italije, sto se ne bi bas moglo reci za kubance koji to svaki dan pokusavaju, tj. sa kube na floridu.
Amerikanci uopste ne mrze TOLIKO kastra, koligo ga mrze kubanci!
Aha , samo si zaboravio da napises da bijeze zbog teskih zivotnih uslova koji su opet uzrokovani sankcijma duzim od pola vijeka nametnutim od strane SAD-a. Srbija kolabirala poslije 5 godina sankcija a Kuba i dan danas opstaje i samo mozemo nagadjati koliko bi Castrov sistem bio uspijesniji da nije bilo sankcija.
Klavikula

#58 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

gidora

#59 Re: Venezuela

Post by gidora »

occupylove wrote:
hrastov žižak wrote:Ja bih na Kubu. Dobra klima. Nek mi daju parcelu da uzgajam organsku hranu. Šta mi više treba.
i znate sta ? covjek je u pravu , mirne penzionerske dane provesti na Kubi na primjer
bez stresa jebenih kapitalista i jurnjave za profitom
besplatna medicinska zastita , narod neopterecen , komsiluk i dalje ziv bez gramzivosti
relaksacija i pecanje uz savrsenu klimu
fakat ! dobra ideja
mozda se javim sa Kube slijedeci put ( cujem d su im nekretnine pravo jeftine a gotive nas Balkance sjecaju se Tita :D )
I preko 800 stogodišnjaka ;-)
japin_mutapi

#60 Re: Venezuela

Post by japin_mutapi »

ko zavali che-a
VeraKeisey

#61 Re: Venezuela

Post by VeraKeisey »

i kod njih će mahmurluk bit težak ...
glockov kolac

#62 Re: Venezuela

Post by glockov kolac »

Šta ćeš, obavještajne službe šire interese... na temi o Siriji ovih par forumaša je plaho "obavješteno." Znaju kad neki od "terorista" prdne u Halepu, a i koje rakete i avione ima Assad, kojega sirijski narod voli samo tako i kojega čuvaju kao zjenicu oka njihovoga. Turska i Amerika su zlo, a Assad je borac protiv zla. Uglavnom, smješni ste.

Uz sve to friško registrirani u zadnjih par mjeseci... :run:
bambina78

#63 Re: Venezuela

Post by bambina78 »

glockov kolac wrote: Turska i Amerika su zlo, a Assad je borac protiv zla. Uglavnom, smješni ste.
A Rusija je prijatelj i bastion slobode, istine i dobrog zivljenja. Ima li veceg paradoksa nego kad Bosnjak navija za Rusiju, a zeli propast dokazanim prijateljima Americi i Turskoj. Kad da su Rusi bombardovali cetnike prije oslobodjenja Krajine i kao da su njihovi mediji i politika bezrezervno na strani nezavisne i cjelovite BiH. :skoljka:
Avetinho

#64 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

occupylove wrote:

uh ! dobre vijesti
Fidele ne daj se ..
Ma to ti kazem. Najbolji su dozivotni nezamjenjivi vladari.
UnscarD

#65 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

glockov kolac wrote:

Šta ćeš, obavještajne službe šire interese... na temi o Siriji ovih par forumaša je plaho "obavješteno." Znaju kad neki od "terorista" prdne u Halepu, a i koje rakete i avione ima Assad, kojega sirijski narod voli samo tako i kojega čuvaju kao zjenicu oka njihovoga. Turska i Amerika su zlo, a Assad je borac protiv zla. Uglavnom, smješni ste.

Uz sve to friško registrirani u zadnjih par mjeseci... :run:
E nek si ti davno registrovan, evo sad ce godina ipo :D :D :D

A ovo za obavijestajene sluzbe ili kako ih mi profesionalci u zargonu zovemo OSH :D jbg, sta's mora se od necega ziviti...nesto kasne u zadnje vrijeme sa toplim obrokom ali mi je obecao licno Rustum Ghazali regres :D :D :D
UnscarD

#66 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Ja Sam Odavle wrote:
occupylove wrote:

uh ! dobre vijesti
Fidele ne daj se ..
Od njih su bolji samo oni koji se rotiraju na svake 4 godine jer nemaju potrebe za drugi mandat buduci da su za te 4 godine sebe i sebi poslusne uhljebili, a i slabo je vala sta ostalo da se "privatizuje" korporacijama.
Klavikula

#67 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

UnscarD wrote:
E nek si ti davno registrovan, evo sad ce godina ipo :D :D :D

A ovo za obavijestajene sluzbe ili kako ih mi profesionalci u zargonu zovemo OSH :D jbg, sta's mora se od necega ziviti...nesto kasne u zadnje vrijeme sa toplim obrokom ali mi je obecao licno Rustum Ghazali regres :D :D :D
jel to i tebi kasni topli obrok? ja neki dan bas Assada pitam kad ce biti, kaze za koji dan, kad rijese ove jadnike :D
UnscarD

#68 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

I meni su rekli da nece potrajati to sa toplim obrokom... stvarno nema smisla, mi se ovde slomismo a oni nista ... :D Ako vak'o nastave, pocet cu da radim za Kineski MSS :D
Klavikula

#69 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

:D :D
meni Lihtenstajn i Bjelorusi nude da za njih radim, za prve necu iz ubjedjenja, mada kazu bice i plata i topli redovan, daju i kartu, al necu nema sanse, za Lukasenka cu razmisliti ako Assad ne pozuri sa izmirivanjem obaveza, necu hitit, da ne ispadnem supak, al ako ne pozuri moracu razmisljati o drugoj opciji :D :D :D :D
UnscarD

#70 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Kreni paralelno ko ja za vise njih ....Kuba, Venecuela...samo gledaj da su stabilni. Mene zajeba Gadafi ostade mi duzan 3 plate :D
Klavikula

#71 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

upravu si ti, sacu nazvat Lukasenka da mu kazem da prihvatam poso, dobra plata, topli obrok, bice valjda i neki regres, parali poso :D :D
a za te tri plate obrati se "osloboditeljima", prica se da vracaju sve Gadafijeve dugove, valjda ne zele ostati duzni, pa eto pokucaj na vrata, nista te ne kosta, mozda ti i daju tesko zaradjenu crkavicu, dobri su to ljudi. :D :D
jahjah

#72 Re: Venezuela

Post by jahjah »

bambina78 wrote:
glockov kolac wrote: Turska i Amerika su zlo, a Assad je borac protiv zla. Uglavnom, smješni ste.
A Rusija je prijatelj i bastion slobode, istine i dobrog zivljenja. Ima li veceg paradoksa nego kad Bosnjak navija za Rusiju, a zeli propast dokazanim prijateljima Americi i Turskoj. Kad da su Rusi bombardovali cetnike prije oslobodjenja Krajine i kao da su njihovi mediji i politika bezrezervno na strani nezavisne i cjelovite BiH. :skoljka:
ne podrzavam rusiju jer ni oni nisu bog zna kolko bolji od usa i turske ali nemojmo se zavaravati da su nam turska il amerika prijatelji...svako tu gleda samo svoj interes i sebe i kako bi sebi ugodio a bas njih boli briga za bosnu...
hrastov žižak

#73 Re: Venezuela

Post by hrastov žižak »

Ljudi vole učitavat ono što niko nije napisao. Bitno je da nekog gurnu u krajnost svojim karikiranjem.
Avetinho

#74 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Od njih su bolji samo oni koji se rotiraju na svake 4 godine jer nemaju potrebe za drugi mandat buduci da su za te 4 godine sebe i sebi poslusne uhljebili, a i slabo je vala sta ostalo da se "privatizuje" korporacijama.
Ima jos jedna bolja kategorija, a to su oni sto, kad im tata preseli na ahiret, ili mu se brat razboli, ili im istekne dotadasnjim ustavom dopusteni broj mandata, promijene ustav da moze sad na njih doc red. A moze se ustav promijeniti i iz drugih razloga, vazno je da nam nezamjenjivi mogu ostati nezamijenjeni.
UnscarD

#75 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Da li ti to impliciras da su izbori u Venecueli bili nekorektni?
Svrha rotiranja vlasti svake 4 godine na zapadu je prilicno jasna. Da se neko ne ukopa na polozaju i da ne zloupotrijebi vlast. Sjajno. Problem je sto kada se isti koncept upotrijebi u nerazvijenim zemljama na koje su gladne korporacije bacile oko, onda se isti princip primjenjuje da onaj kojeg ne mogu kupiti (a i takv naleti ponekad) lijepo sam ode nakon idealno 4 a maximalno 8 godina. I ako se to ne desi, onda trube na sva svona DIKTATOR, DIKTATOR. Kao da postoji neki globalni "democracy handbook" u kojem pise da se MORA vlast rotirati svake 4 godine a sve ostalo je tiranija.

Ako ljudi zele da ga biraju 15 mandata zasto ne bi mogli da ga biraju sve dok su izbori korektni ? Znam ja da se na zapadu nadaju da ce nakon njega doci neko koga ce moci kupiti pa ponovo staviti resurse pod kontrolu...to ce se vjerovatno i desiti ... samo ne jos narednih 6 godina :D

A kad sam vec kod tog rotiranja vlasti u USA svake 4 godine, to je samo igra za javnost jer prava vlast nije ni Obama ni Romney. Prava vlast je kapital a on je u istim rukama vec puno duze od 2 uzastopna mandata.
Locked