IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#51 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by -LIBERO- »

cyprus wrote: član sam i ja jedne partije...:-)
Koje???? :D
cyprus

#52 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by cyprus »

-LIBERO- wrote:
cyprus wrote: član sam i ja jedne partije...:-)
Koje???? :D
...za čovjeka :P
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#53 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by -LIBERO- »

Aaaaaa pionir :D Hajd' dobro, bolje i to nego "...narod zna..." :lol: :run:
cyprus

#54 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by cyprus »

-LIBERO- wrote:Aaaaaa pionir :D Hajd' dobro, bolje i to nego "...narod zna..." :lol: :run:
Pa nije valjda sumnja bila da spadam u te ''znalce''? :-D
786

#55 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by 786 »

čuj nemam pojma...kako si mi ti samo pametan...gore sam i naglasio da sam ih skinuo sa neta, a mnogi su i potvrdili da je to tačno...uostalom...nisam ja tema...
El_comadante

#56 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by El_comadante »

@786 upravu si daKravić treba biti profesor ili doktor u bolnici a ne načelnik općine. a više bi ga volio vidjeti u OV nego neke pojedine koji imaju samo srednju školu a tu odlučuju nešto. a vidim da je ovaj Efendić "jak" kadar. možda i bi bio najbolje riješenje.
recto-verso

#57 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by recto-verso »

Na zvanicnoj stranici Opcine Novi grad se koristi prostor za promociju SDP-ovog kandidata za izbore. Naime, sve sami radovi , asfaltiranje, krovovi novi i sl., a sve njihov kandidat potpisuje ugovore.
Evo u zadnjih 20 dana 6 puta se peru ulice u dijelu gdje ja zivim, ali nakon onog snijega pijesak koji je ostao nakon prolaza grtalica i ostale mehanizacije je ostao skoro 3 mjeseca. Jeftin trik, ali koliko ja pricam sa gradjanima to vise ne pali i SDP ce da izgubi ogroman broj glasaca.
Hajlac

#58 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Hajlac »

IZGORI 2012 :(

Image
ChipyChips

#59 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by ChipyChips »

Č i Ć razlika ko nebo i zemlja
dragonz

#60 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dragonz »

šojić wrote: Što se tiče Doktora Kraviča mislim da je izmedžu ove trojice trenutno najbolji nisam ga nikad upoznao ali sam čitao o njemu i mislim da je ko rodžen za te funkcije i podržavam ga.
Doktor Kravić je DOKTOR i kao takav će biti najbolji i najpotrebniji da pomogne svima kome zatrebaju njegove usluge tj.vještine .
FOČANSKI PROPISI

#61 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

ChipyChips wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Još jedan glas za BNS
Dobro je ba Jelečak,papane jedan,pretjerao si sa tim trolanjem teme...

Idi bori se nek vam poprave puteve po Jeleču i Govzi,šta si zapeo za Novi Grad...Drago ti kad se opanak skine,jel de :D
Ja sam išao u školu,da bih mogao takve kao što si ti podučavati kako treba glasati u Novom Gradu.
Dakle da ponovim:
7.DŽANKO ERMIN i BNS
dragonz

#62 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dragonz »

šojić wrote:
To koliko če Efendić osvojiti glasova to je upitno mlad je momak kojem je šteta što je u toj tromoj, mrtvoj, zagušenoj SDA koja samo gleda gdje se šta i za koliko ima prodati neka kompanija, parcela ili nešta drugo samo da se proda da bi oni uzeli dio tala. Čujem da je SDA napustio Haris Plakalo Predsjednik KO foruma mladih SDA drago mi je da sve više mladi shvaćaju ko je i šta je SDA.

Idriz Hodžić penzionisani SDA-ovac i Zuhdija Mahmutović SBiH privatnik će povesti sbb do pobjede na izborima.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. sda i sdp me isto tako ne interesuju
bora1990

#63 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bora1990 »

dragonz wrote:
šojić wrote:
To koliko če Efendić osvojiti glasova to je upitno mlad je momak kojem je šteta što je u toj tromoj, mrtvoj, zagušenoj SDA koja samo gleda gdje se šta i za koliko ima prodati neka kompanija, parcela ili nešta drugo samo da se proda da bi oni uzeli dio tala. Čujem da je SDA napustio Haris Plakalo Predsjednik KO foruma mladih SDA drago mi je da sve više mladi shvaćaju ko je i šta je SDA.

Idriz Hodžić penzionisani SDA-ovac i Zuhdija Mahmutović SBiH privatnik će povesti sbb do pobjede na izborima.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. sda i sdp me isto tako ne interesuju
Nemoj tako na starog i iskusnog vuka Hodžića :lol: .I Anelka bi se zastidio pred njim.Mijenja dresove ko neko čarape.Ja sam čak i zahvalan jer je jedan od onih koji me svojim poltronskim govorima ubjedio da posumnjam u rad OO SBB Novi Grad i da :run:
A što se tiče budućeg načalnika Novog Grada, koliko sam upoznat dosta jaku ofanzivu je poveo Šuman u rubnim naseljima Bojnik i Zabrđe preko svojih lokalnih aktivista.Kažu da je finansijski jak ko beton, al može mu se ima support od Ministra. Ipak mislim da je narod, barem omladina, željna promjene i da čitaju i informišu se ko će ih voditi buduće 4 god. i da će aBd Efendić biti krajnji izbor.Nisam niti protiv koga ali za sad je Kravić u izbornoj kampanji poprilični anonimus.Možda je jedino postavljen da bi skinuo nekolicinu glasova Efendiću,jer su vjećnici SBB (formalno nezavisni vijećnici, izabrani 2008.) već odavno naklonjeni Šumanu.
haribobobe

#64 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by haribobobe »

cetmi wrote:
šojić wrote:
cetmi wrote:U Novom gradu načelnik će biti Efendić iz SDA ako Bog da, inšallah.
A za vijećnika ima recimo: 33. Mirza Selimbegović
Radio je u Avazu, pa će najviše zezati ove poltrone što su sad u SBB-u :D .
Džaba ti to Fadile urgiraš.
SBB je minorna stranka koja neke šanse ima samo u dvije sarajevske opštine, van Sarajeva ih nema ni na mapi.
Tako da ja znam već prvo saopćenje SBB u 22h poslije izbora.
Fahro će stati na gajbu piva iza bine da izgleda malo veći nego što jeste i sav uzbuđen reći: braćo, drugovi, prijatelji -pokrađeni smo.
Tako je isto pricao i jedan covjek velikih usiju a male pameti pa sta bi sad sa njim i SDA? :)
bora1990

#65 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bora1990 »

Tako je isto pricao i jedan covjek velikih usiju a male pameti pa sta bi sad sa njim i SDA? :)
Ma možeš pričati šta god hoćeš, ali taj isti čovjek vješto koristi svaku grešku koju SDP podpomognut SBB čini, sva pravna "silovanja", i sa malo teatralnosti i puno političke zrelosti ulazi pred lokalne izbore kao žrtva što će mu u ostalim kantonima FBIH donijeti većinu glasova a mislim da će i u KS možda odnijeti većinu glasova.Tako da je sada u boljoj poziciji nego da je ostao u klimavom braku s SDP i da je tu imao podređenu ulugu.

P.s. Nisam pobornik Tihog na čelu SDA, onako iz ugla običnog građanina govorim, niti stranke DJL ali ipak molba da se suzdržimo od komentarisanja fizičkih karakteristika i jedno i drugog .
zgembo11

#66 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by zgembo11 »

Plakalo ide u SBB, tako sam ja čuo i načuo, a i nek ide, šetovim ljudima nema mjesta u ovakvoj SDA..
neki

#67 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by neki »

zgembo11 wrote:Plakalo ide u SBB, tako sam ja čuo i načuo, a i nek ide, šetovim ljudima nema mjesta u ovakvoj SDA..
adano :-)
ChipyChips

#68 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by ChipyChips »

FOČANSKI PROPISI wrote:
ChipyChips wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Još jedan glas za BNS
Dobro je ba Jelečak,papane jedan,pretjerao si sa tim trolanjem teme...

Idi bori se nek vam poprave puteve po Jeleču i Govzi,šta si zapeo za Novi Grad...Drago ti kad se opanak skine,jel de :D
Ja sam išao u školu,da bih mogao takve kao što si ti podučavati kako treba glasati u Novom Gradu.
Dakle da ponovim:
7.DŽANKO ERMIN i BNS
Pošampi se i na tebe i na tvog kandidata...Papak jedan Jelečki :-D
toni84

#69 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by toni84 »

Haris Plakalo je ok momak al nije nikada bio predsjednik Asocijacije mladih SDA KS... Prdsjednik je Nezir Hadzic... Haris je clan IO AM SDA KS i portparol Asocije mladih...
denis.istok

#70 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by denis.istok »

Jos nesto vise od mjesec dana, kada mozemo ocekivati neke "nezavisne" ankete oko opredjeljenosti naroda za kandidate? Ovako vidim anketa na forumu kaze jedno, forumasi drugo... 8-)
zgembo11

#71 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by zgembo11 »

toni84 wrote:Haris Plakalo je ok momak al nije nikada bio predsjednik Asocijacije mladih SDA KS... Prdsjednik je Nezir Hadzic... Haris je clan IO AM SDA KS i portparol Asocije mladih...
Istina da nije bio predsjednik mladih, ali je bio Portparol kako tih mladih sda ko, tako i kantonalnog odbora stranke kasnije, i jedan od Šetinih najvećih pristalica medju vama mladim ljudima, a koliko sam vidio na googleuu, jedan od ključnih koji je vodio medjunarodne kontakte,,,ali mozda i to grijesim...pozzzzzzzzzzz......

http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... ZrfBIxtqVQ
toni84

#72 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by toni84 »

zgembo11 wrote:
toni84 wrote:Haris Plakalo je ok momak al nije nikada bio predsjednik Asocijacije mladih SDA KS... Prdsjednik je Nezir Hadzic... Haris je clan IO AM SDA KS i portparol Asocije mladih...
Istina da nije bio predsjednik mladih, ali je bio Portparol kako tih mladih sda ko, tako i kantonalnog odbora stranke kasnije, i jedan od Šetinih najvećih pristalica medju vama mladim ljudima, a koliko sam vidio na googleuu, jedan od ključnih koji je vodio medjunarodne kontakte,,,ali mozda i to grijesim...pozzzzzzzzzzz......
Ma Haris je ok momak kao sto i kazem... i jeste,ispred KO je uglavnom on odrzavao koontakte sa ambasadama medjutim kada su medjunarodni odnosi AM SDA BiH daleko najveci medjunarodni autoritet ima Politicka akademija SDA sto je po mom misljenju i jedan od najjacih projekata SDA kada je u pitanju unutarstranacki progres....
zgembo11

#73 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by zgembo11 »

toni84 wrote:
zgembo11 wrote:
Ma Haris je ok momak kao sto i kazem... i jeste,ispred KO je uglavnom on odrzavao koontakte sa ambasadama medjutim kada su medjunarodni odnosi AM SDA BiH daleko najveci medjunarodni autoritet ima Politicka akademija SDA sto je po mom misljenju i jedan od najjacih projekata SDA kada je u pitanju unutarstranacki progres....
Ja sam neko ko se ukljucio na temu jer sam vidio da je mladi kandidat za načelnika novog grada, efendic, i ima moju podrsku, ako nista mlad je, a mislim da mladi opet mogu nesto promjeniti.. oko tih vasih akademija, nemam pojma, ali samo sam zelio ovdje istaci da taj haris kako se vec preziva, nije bezveze kadar, i to me cudilo najvise, kad sam procitao da odlazi, jer iz prilozenog po internetu, vidim da je ipak bio aktivan u vrhu kako tog foruma, tako i kantonalnog odbora sda stranke...samo toliko...kako god, sretno svim mladim ljudima na izborima u BiH, oni su nasa nada, a naše od starih vrijeme, vec je proslo...
toni84

#74 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by toni84 »

Istina da nije bio predsjednik mladih, ali je bio Portparol kako tih mladih sda ko, tako i kantonalnog odbora stranke kasnije, i jedan od Šetinih najvećih pristalica medju vama mladim ljudima, a koliko sam vidio na googleuu, jedan od ključnih koji je vodio medjunarodne kontakte,,,ali mozda i to grijesim...pozzzzzzzzzzz......[/quote]

Ma Haris je ok momak kao sto i kazem... i jeste,ispred KO je uglavnom on odrzavao koontakte sa ambasadama medjutim kada su medjunarodni odnosi AM SDA BiH daleko najveci medjunarodni autoritet ima Politicka akademija SDA sto je po mom misljenju i jedan od najjacih projekata SDA kada je u pitanju unutarstranacki progres....[/quote]

Ja sam neko ko se ukljucio na temu jer sam vidio da je mladi kandidat za načelnika novog grada, efendic, i ima moju podrsku, ako nista mlad je, a mislim da mladi opet mogu nesto promjeniti.. oko tih vasih akademija, nemam pojma, ali samo sam zelio ovdje istaci da taj haris kako se vec preziva, nije bezveze kadar, i to me cudilo najvise, kad sam procitao da odlazi, jer iz prilozenog po internetu, vidim da je ipak bio aktivan u vrhu kako tog foruma, tako i kantonalnog odbora sda stranke...samo toliko...kako god, sretno svim mladim ljudima na izborima u BiH, oni su nasa nada, a naše od starih vrijeme, vec je proslo...[/quote]

Slazem se oko mladih ljudi... Jbga jedino mladi mogu pokrenuti stvari... A Semira poznajem licno i ono sto sa sigurnoscu mogu reci da nije tipiacan danasnji politicar koji ce kupovati glasove na jeftine stvari... Momak ima viziju i nacin rada totalno drugaciji od vecine drugih... U programu ce se vidjeti sta i kako al je zaista covjek koji moze pokrenuti opcinu novi grad...
convict

#75 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by convict »

Efendića ne znam, ali ako je tako fin i pošten, zašto je pripadnik kriminalne organizacije?
Post Reply