Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post Reply
Mrki_ma

#51 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by Mrki_ma »

Tkd wrote:Misliš li na lože kao na sekte ili nešto sasvim drugo. Bavim se dosta s isčitavanjem Islama i ne mogu vjerovati da na to nisam prije naišao .

David je mnogo toga pogodio :lol: :lol: :lol:

Da, upravo je to pun pogodak kolega. Treba se čitati, čitati i čitati, no po meni je sve to povezano. Ne zaboravimo sotoniste, ali ne one koji odlaze na groblja i izvode rituale. To su bolesnici. Možemo sada pričati o 911 i slučajnostima i različitim filmovima gdje je to najavljeno, ali reći će neki slučajnost. Da , sigurno je slučajnost :D . Slučajnost je kada nestane struje, ali ne kada se zabiju dva aviona u najveće trgovačke centre, te se odmah najavljuje borba protiv terorista.

Ta borba je dostigla tako visok stepen, da i u samoj Bosni i Hercegovini ljude koji klanjaju 5 dnevnih namaza, poste, imaju bradu što je sunnet nazivaju vehabijama i sličnim imenaima. Slučajnost ? :dance:

Čim otvorim knjigu , odmah tražim recezente te knjige. 8-)
Ja prvi put cujem da neko napade naziva slucajnoscu. Kaka slucajnost. Sto se tice vehabija, dosta puta sam se licno sam uvjerio u to da nesto s njima ne stima, nikakva propaganda mi ne treba imam svoje oci.
Odaje te kategoričnost. Neko ko nema interesa u masonima ne brani ih tako grčevito. Naročito s obzirom na njihovu jako lošu reputaciju kod većine ljudi.

Osim toga, odaje te i to što umjesto da komentiraš suštinu, ti komentiraš formu. A to je već klasika u propagandi.
Znaci ljudi koji su kategoricni, argumentovani i prvo razmilse prije nego nesto kazu su masoni? :D

Cuj ja mason :lol: :lol:
Hvala ti
Last edited by Mrki_ma on 11/08/2012 23:55, edited 1 time in total.
karakondzula

#52 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by karakondzula »

Kazu da su Sadik Ahmetovic i Slavko Jovicic-Slavuj masoni, jel to moguce?? :?
dale cooper

#53 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by dale cooper »

Tkd wrote:Misliš li na lože kao na sekte ili nešto sasvim drugo. Bavim se dosta s isčitavanjem Islama i ne mogu vjerovati da na to nisam prije naišao .

Da, upravo je to pun pogodak kolega. Treba se čitati, čitati i čitati, no po meni je sve to povezano. Ne zaboravimo sotoniste, ali ne one koji odlaze na groblja i izvode rituale. To su bolesnici. Možemo sada pričati o 911 i slučajnostima i različitim filmovima gdje je to najavljeno, ali reći će neki slučajnost. Da , sigurno je slučajnost :D . Slučajnost je kada nestane struje, ali ne kada se zabiju dva aviona u najveće trgovačke centre, te se odmah najavljuje borba protiv terorista.

Ta borba je dostigla tako visok stepen, da i u samoj Bosni i Hercegovini ljude koji klanjaju 5 dnevnih namaza, poste, imaju bradu što je sunnet nazivaju vehabijama i sličnim imenaima. Slučajnost ? :dance:

I odmah po defaultu treba da zaključimo da je Američka vlada sama zakuhala urotu u kojoj je ubila
toliko svojih građana?
derion

#54 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by derion »

U svijetu postoji tako puno tajni. Samo nevjerovanje u njih je životarenje u zabludi. Za nekog sreća, za mnoge nesreća, ali ovaj svijet mora proći još kroz nekoliko vremenskih ciklusa da upozna ko je ribar s udicom i ko je tu, zapravo, riba.

Prijatno.
bosanska senzacija

#55 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by bosanska senzacija »

Tkd wrote: @ bosanska senzacija

Rusi, misliš od Ivana Groznog, Petra velikoga pa nadalje ? ;-)
Nema potrebe toliko duboko rovariti po prošlosti.

Jedan presjek od ubistva carske porodice od strane britanskih tajnih službi, do osnivanja Komunističke partije u kapitalističkom Londonu, pa sve do Lenjinove vožnje sa vagonima punim zlata preko bojnih polja je sasvim dovoljno da bi se saznalo o kakvoj se mafiji tu radi.

Najgore od svega je da njihovi potomci i dan danas rovare po čitavom svijetu na isti način kao i njihovi predaci, a još gore je da 99% nas uopšte i ne zna ko su oni.
karakondzula

#56 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by karakondzula »

derion wrote:U svijetu postoji tako puno tajni. Samo nevjerovanje u njih je životarenje u zabludi. Za nekog sreća, za mnoge nesreća, ali ovaj svijet mora proći još kroz nekoliko vremenskih ciklusa da upozna ko je ribar s udicom i ko je tu, zapravo, riba.

Prijatno.
Reci nam ko je riba a ko ribar, nemoj nas ostavit u neizvjesnosti...
Tkd

#57 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by Tkd »

dale cooper wrote:

I odmah po defaultu treba da zaključimo da je Američka vlada sama zakuhala urotu u kojoj je ubila
toliko svojih građana?
Ne kažem ja da je Amerika, ali sigurno nije ni Osama bin Laden ;-)

Što je baš dato područje Palestine za Izrael ?
Tek tako sigurno. I danas imaš čisti dokaze koji su pravili Francuzi da su bile bombe aktivirane, malo morgen da se sruše tornja radio aviona. Isto tako , baš zanimljivo da nije niti jedan židov taj dan došao na posao. Isto random.

Dovoljna je izjava Izraelca "Mi vladamo Amerikom, i ljudi to znaju" :dance:
digico

#58 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by digico »

Mrki_ma wrote:Ukratko.
Illuminati (prosvijetljeni) - su drustvo koje je nastalo u Bavarskoj, osnovao ga je Adam Weishaupt, bavili su se humanistickim radom, nestali su 1785, proganjani i zabranjeni od strane Crkve.

Jedna od najvecih zabluda je da su masoni zidovi, nisu ograniceni ni na jednu religiju.

Masonska propaganda. Nije problem s vama masonima što skrivate svoje aktivnosti, već što vam aktivnosti zadiru u sve temelje društva: politiku, ekonomiju, obrazovanje. Pri tome kreirate "crnu rupu" tako što skrećete sve tokove koji bi u normalnom društvu (očišćenom od masona) bili dostupni svima ili većini, ali su u masonima zatrovanim društvima dostupni samo toj manjini očito nekompetentnih. Čuvena je masonska izreka: nije bitno šta znaš nego koga znaš.

Kako da imaju dokaz kad vi masoni svoje akcije skrivate? A prvo kažeš da je normalno što čuvate tajne.

Masoni i logika. Ubijeđen sam da vas kao najveću opasnost za čovječanstvo treba žestoko progoniti, pravosudnim sredstvima dakako.
Jesam li ja to sad posto mason :lol: :lol:
Uz moje duzno postovanje, ti i u misljenu ti slicni na ovoj temi, ili ste slijepi i gluhi ili ste na neki nacin dio svega toga. Mozda bolje reci, zeljeli biste biti dio, novopeceni tajkuni, nasljednici elite, kreatora mizerije u kojoj vecina naroda bivse Jugoslavije zivi. Senator je, ako pogledas snimak ponovo, nebrojeno puta kazao figurativno "oni iluminiraju" i sl. Ti, odnosno vi na koje sam uputio u prvoj recenici, kao bolje znate nego covjek koji to sve posmatra iz direktno "face to face".
It_is_a_Leclerc

#59 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo, recite vi meni - šta je konkretno cilj tih masono-iliminato-cionističkih zavjernika ?!

Da preuzmu kontrolu nad svjetskim financijskim tokovima ?! Kao da je već nemaju.
Ili da formiraju svjetsku vladu ?! I šta će s njom ?! Igrati trule kobile.

Ako su već teorije zavjere, treba se potruditi da one imaju glavu i rep, a ne samo tajnu organizaciju koja je nedokučiva običnim ljudima i koja hoće sve da nas porobi .
karakondzula

#60 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by karakondzula »

Meni fakat nije jasno ako znamo da se dva aviona udarila u blizance, sta je bilo sa trecim tornjem koji je takodje srusen. Za one koji nisu ni znali za treci toranj evo odlican BBC isjecak
http://www.youtube.com/watch?v=nEQRL15s_t0
Tkd

#61 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by Tkd »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo, recite vi meni - šta je konkretno cilj tih masono-iliminato-cionističkih zavjernika ?!

Da preuzmu kontrolu nad svjetskim financijskim tokovima ?! Kao da je već nemaju.

Ako su već teorije zavjere, treba se potruditi da one imaju glavu i rep, a ne samo tajnu organizaciju koja je nedokučiva običnim ljudima i koja hoće sve da nas porobi .

Evo moga mišljenja.

Ja sve povezujem s religijama. Neću dalje jer se o tome ne da raspravljati na ovom forumu. 8-)
Mrki_ma

#62 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by Mrki_ma »

digico wrote:
Mrki_ma wrote:Ukratko.
Illuminati (prosvijetljeni) - su drustvo koje je nastalo u Bavarskoj, osnovao ga je Adam Weishaupt, bavili su se humanistickim radom, nestali su 1785, proganjani i zabranjeni od strane Crkve.

Jedna od najvecih zabluda je da su masoni zidovi, nisu ograniceni ni na jednu religiju.

Masonska propaganda. Nije problem s vama masonima što skrivate svoje aktivnosti, već što vam aktivnosti zadiru u sve temelje društva: politiku, ekonomiju, obrazovanje. Pri tome kreirate "crnu rupu" tako što skrećete sve tokove koji bi u normalnom društvu (očišćenom od masona) bili dostupni svima ili većini, ali su u masonima zatrovanim društvima dostupni samo toj manjini očito nekompetentnih. Čuvena je masonska izreka: nije bitno šta znaš nego koga znaš.

Kako da imaju dokaz kad vi masoni svoje akcije skrivate? A prvo kažeš da je normalno što čuvate tajne.

Masoni i logika. Ubijeđen sam da vas kao najveću opasnost za čovječanstvo treba žestoko progoniti, pravosudnim sredstvima dakako.
Jesam li ja to sad posto mason :lol: :lol:
Uz moje duzno postovanje, ti i u misljenu ti slicni na ovoj temi, ili ste slijepi i gluhi ili ste na neki nacin dio svega toga. Mozda bolje reci, zeljeli biste biti dio, novopeceni tajkuni, nasljednici elite, kreatora mizerije u kojoj vecina naroda bivse Jugoslavije zivi. Senator je, ako pogledas snimak ponovo, nebrojeno puta kazao figurativno "oni iluminiraju" i sl. Ti, odnosno vi na koje sam uputio u prvoj recenici, kao bolje znate nego covjek koji to sve posmatra iz direktno "face to face".
Ne kažem ja da je Amerika, ali sigurno nije ni Osama bin Laden ;-)

Što je baš dato područje Palestine za Izrael ?
Tek tako sigurno. I danas imaš čisti dokaze koji su pravili Francuzi da su bile bombe aktivirane, malo morgen da se sruše tornja radio aviona. Isto tako , baš zanimljivo da nije niti jedan židov taj dan došao na posao. Isto random.

Dovoljna je izjava Izraelca "Mi vladamo Amerikom, i ljudi to znaju" :dance:
A joj dijete drago pa je li ti poznajes historiju, pa znas li ti ko je zivio tu prije Palestine? Pa koju bi drugu zemlju uzeli nego bas tu...Potrazi malo nesto o drevnom izraelu...

Znas sta znaci iluminirati - prosvjetliti, osvjetliti. Sta oni osvjetljavaju...

Ne znam stvarno sta si ti citao i istrazivao...
Last edited by Mrki_ma on 12/08/2012 00:14, edited 1 time in total.
karakondzula

#63 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by karakondzula »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo, recite vi meni - šta je konkretno cilj tih masono-iliminato-cionističkih zavjernika ?!

Evo ja cu ti reci, cilj je svjetska vlada, jer je lakse upravljat svijetom sa jednog mjesta nego se borit sa administracijama 200+ zemalja koliko ih je u UN-u.
digico

#64 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by digico »

derion wrote:U svijetu postoji tako puno tajni. Samo nevjerovanje u njih je životarenje u zabludi. Za nekog sreća, za mnoge nesreća, ali ovaj svijet mora proći još kroz nekoliko vremenskih ciklusa da upozna ko je ribar s udicom i ko je tu, zapravo, riba.

Prijatno.
Jako mudro receno. Medutim, licno mislim da je vec odavno sve jasno. Ko je ko i sto je sto.
Tkd

#65 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by Tkd »

karakondzula wrote:Meni fakat nije jasno ako znamo da se dva aviona udarila u blizance, sta je bilo sa trecim tornjem koji je takodje srusen. Za one koji nisu ni znali za treci toranj evo odlican BBC isjecak

Srušila se sama, nestalo im aviona ;-)

Došli da analiziraju kako je moguće da se toliko zgrada raspadne i kao na otpadu već sve.

Najjače je ipak da su tolike zgrade srušene i oni našli pasoše, ličnu šta li već od Arapa iz aviona :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sjećam se da su baš neki izašli na proteste kada su vidjeli da su navodno mrtvi.
fatamorgana

#66 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by fatamorgana »

karakondzula wrote:Meni fakat nije jasno ako znamo da se dva aviona udarila u blizance, sta je bilo sa trecim tornjem koji je takodje srusen. Za one koji nisu ni znali za treci toranj evo odlican BBC isjecak
Treći se srušio sam, bila bespravna gradnja ....
karakondzula

#67 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by karakondzula »

Evo zgrade 7 koja je srusena isti dan, gdje je taj treci avion koji ju je srusio??
http://i208.photobucket.com/albums/bb25 ... wtc7-1.jpg
It_is_a_Leclerc

#68 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by It_is_a_Leclerc »

karakondzula wrote:

Evo ja cu ti reci, cilj je svjetska vlada, jer je lakse upravljat svijetom sa jednog mjesta nego se borit sa administracijama 200+ zemalja koliko ih je u UN-u.
A ko bi to konkretno uradio s obzirom da smo ovdje prokazali tri tipa zavjernika : cionistu (išlo bi malo teže da jedan cionist zavlada recimo Bjelrousijom), masoni (što bi također išlo teško jer su masoni rijetko politični) ili iluminati (koji se bave naukom, ali ih ima i u politici) ?!

Prosto je smiješno koliko ste se zapalili na izjave tog nekog senatora u SAD-u. I tamo idu izbori, a najlakši su glasovi neoliberala prestravljenih Zeitgestom i Arrivalsima, Madonnom koja pjeva - Ohm i ostalim stvarima koje smo vidjeli u tim filmovima.
fatamorgana

#69 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by fatamorgana »

karakondzula wrote:Evo zgrade 7 koja je srusena isti dan, gdje je taj treci avion koji ju je srusio??
Haj' nemoj ni ti sad bit' sitničav, :lol:
Tkd

#70 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by Tkd »

Pa pjevanjem i sličnim stvarima je najlakše zavesti masu. Koliko to fanova ima ta Madona ? :mrgreen:

Da ne spominjem Rihanu i Lady Gagu i ostale gluposti. Nije sve to slučajnost hehe. Da je 1, 2, 3, 4, 5 okej, ali ne svaki od njih.
digico

#71 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by digico »

...
Last edited by digico on 12/08/2012 12:53, edited 3 times in total.
harač

#72 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by harač »

Mrki_ma wrote: Covjek otkrio toplu vodu - da je u kapitalizmu jedini cilj bogatasa da se obogate. Stvarno to niko nije znao.
:lol: :thumbup:
HM 2011

#73 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by HM 2011 »

Situacija je gadna, vidimo to na BiH mikro kosmosu....

Znam par stvari:

-Dugovi koji se proizvode nisu nastali slučajno - veliki je bezobrazluk demokratski izabranih vlasti svake države da se zaduže i rasipaju sredstva - na šta im je god ćejf.... Da je to nešto opipljivo kao autoput pa bi čovjek rekao - opipljivo je, međutim to u 80% slučaja nije opipljivo....

-Novac koji se proizvede - ne nestaje - neko ga taloži, štedi, i na kraju krajeva posuđuje uz kamatu, u interesu mu je da neko od njega posudi uz kamatu, nije problem da se komplet vlada korumpira da bi se zadužila, svejedno će dugove vraćati narod, problem je gdje se novac koji se posudi troši.....

-Patriotizam svakog privrednika ne postoji, sad pa sad su sposobni promjeniti državljanstvo, registrirati sjedište u nekom drugom centru moći i sve i dalje ostaje u njihovom vlasništvu.....

-Motivi za ostvarivanjem profita su na drugu stranu višestruki: profit sam od sebe je motiv, dalji razvoj je motiv, opstanak je motiv, i patriotizam može biti motiv, motiv može biti svašta, međutim, komplet proizvodnju iseliti u drugu državu pravdajući to profitom, ulažući u razvoj tamo, to je dugoročno kontra produktivno - jer na kraju će ubiti baš tu kompaniju....

-Planska ekonomija Kine koja uvjek može praviti preokret pa jedan dan biti više planska ili drugi dan liberalna (što je u suštini planska ekonomija na najvišem nivou) - u odnosu prema drugim državama - liberalne ekonomije - normalno da jede sve pred sobom....

-Ako ljudi misle da je u deregulacijama rješenje (a vidi se ko to zastupa) - onda ili su ljudi glupi ili je krajnji cilj dokazati da je sve ovo neodrživo (tu se može pričati i o iluminatima, masonima, zidarima, tesarima, udruženju pčelara ili bilo koga), jer ako otvoreno lobira i izlobira deregulaciju svog businessa - onda je to sistem izvan sistema pa bavili se samo pčelarstvom.....

-Ako je sva imovina koncentrirana u rukama 1 % udruženja pčelara, a zbog nekih, velikih dugova su ljudi iz udruženaj pčelara spremni pokrenuti i svjetski rat, u kojem bi mogle izginuti milijarde - hoće li tih 1% biti u jurišnicima ili u pozadini . ipak za njihovu se lovu vodi rat, sumnjam da će biti u jurišnicima, možda koji rođak i slično ?

-Samo lobiranje i finansiranje politike je KORUPCIJA U NAJGOREM OBLIKU - a mi u tome živimo već dugo vremena i to je dio sistema.....

-Kad zagusti po gore navedenim pitanjima (kao što već i jeste) - jedino kome se mase zapadnog svijeta mogu obratiti jeste država čiji je ovo grb,
a koliko zapadni svijet cijeni ovaj grb to je pitanje, jer ipak, liberalan je i dereguliran ?
Image

Na kraju drago mi je da jedna Amerika ima ovakve Senatore !
Last edited by HM 2011 on 12/08/2012 00:30, edited 3 times in total.
Mrki_ma

#74 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by Mrki_ma »

karakondzula wrote:Evo zgrade 7 koja je srusena isti dan, gdje je taj treci avion koji ju je srusio??
n November 2008, NIST released its final report on the causes of the collapse of 7 World Trade Center.[9] This followed NIST's August 21, 2008 draft report which included a period for public comments.[36] In its investigation, NIST utilized ANSYS to model events leading up to collapse initiation and LS-DYNA models to simulate the global response to the initiating events.[45] NIST determined that diesel fuel did not play an important role, nor did the structural damage from the collapse of the Twin Towers, nor did the transfer elements (trusses, girders, and cantilever overhangs). But the lack of water to fight the fire was an important factor. The fires burned out of control during the afternoon, causing floor beams near column 79 to expand and push a key girder off its seat, triggering the floors to fail around column 79 on Floors 8 to 14. With a loss of lateral support across nine floors, column 79 buckled – pulling the east penthouse and nearby columns down with it. With the buckling of these critical columns, the collapse then progressed east-to-west across the core, ultimately overloading the perimeter support, which buckled between Floors 7 and 17, causing the remaining portion of the building above to fall downward as a single unit. The fires, fueled by office contents, along with the lack of water, were the key reasons for the collapse.

by Tkd on 12/08/2012 00:20
Pa pjevanjem i sličnim stvarima je najlakše zavesti masu. Koliko to fanova ima ta Madona ? :mrgreen:

Da ne spominjem Rihanu i Lady Gagu i ostale gluposti. Nije sve to slučajnost hehe. Da je 1, 2, 3, 4, 5 okej, ali ne svaki od njih.
:lol: :lol:
Sad sam 100% siguran da ti je izvor arrivals. A izgubio sam te kod onog pitanja zasto bas palestina...
Ne znam sta si obisao i kakve informacije imas iz prve ruke al takvo pitanje ne bi nikad postavio neko informisan...
Tkd

#75 Re: Sjedinjenim drzavama kulisa dalje nepotrebna

Post by Tkd »

@Mrki_ma

Šta si po profesiji pa mene pitaš da li znam uopće historiju ?

Smiješno pitanje za nekoga ko se upravo najviše bavi historijom. ;-)

Kako najlakše zavladati masom ?
Post Reply