Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Ne mogu da vjerujem da se uopste stvorilo ovoliko teorija o tekmi sa Lihtenstajnom
To mogu sa bošnje.
Kvalifikacije započinjemo pobjedom. Ne podcjenjujem Lihtenštajn, ali oni se moraju pobijediti i ne zanima me kako ćemo postizati golove i ko će biti strijelac.
Tomahawk11 wrote:Ne mogu da vjerujem da se uopste stvorilo ovoliko teorija o tekmi sa Lihtenstajnom
To mogu sa bošnje.
Kvalifikacije započinjemo pobjedom. Ne podcjenjujem Lihtenštajn, ali oni se moraju pobijediti i ne zanima me kako ćemo postizati golove i ko će biti strijelac.
Upravo tako. Mrtvi smo favoriti protiv Lihtenstajna i zato ih necemo podcijeniti, nego cemo ih poderati.
cyprus wrote:Meni u Vaduzu dosta 0:1... a smijem se kladit da bi se nakon takvog rezultata stvorilo stotine seratora ovdje, koji bi kakili o tome kako je to loš rezultat
Niko nebi imao pravo biti nezadovoljan bilo kakvom pobjedom, ali gol razlika bi mogla itekako igrati vaznu ulogu u grupi, tako da, na primjer, 0-1 bi bilo zadovoljavajuce ali ne i fantasticno. Nadam se i mislim da ce biti 0-4, sto bi bio vrlo dobar rezultat.
Isto tako mislim da nerijeseno, kako neko prije rece, nebi bio skandal prvog kola kvalifikacija nigdje drugo nego samo kod nas. Zasto...zato sto mi jos nismo u ocima evrope i svijeta ni priblizno veliki koliko smo u svojim vlastitim.
Tipujem 0-4 ili 1-4 ako se bezveze opustimo nakon visokog vodstva i primimo neki jeftin gol.
ove dvije tekme ( lit i latvija ) me uveliko podsjećaju na one iz prošlih kvala kad smo igrali protiv luxa pa protiv belorusije. nadam se da će bar isti rezulatati da se ponove . 6 bodova nam je tada značilo mnogo ,, a sada ništa manje
bez obzira što je početak kvala
Citam negdje dzeko 10 puta skuplji od lihtenstajna bez podcjenjvanja lihtenstajn je 4 u europi od pozadi a u svijetu 146 reprezentacija tako po statistici nebi trebalo biti problema cak sta vise ako bude 2 3 gola u prvom pol izvaditi neke igrace kao sto su misimovic pjanic i dzeko
dinty2 wrote:ove dvije tekme ( lit i latvija ) me uveliko podsjećaju na one iz prošlih kvala kad smo igrali protiv luxa pa protiv belorusije. nadam se da će bar isti rezulatati da se ponove . 6 bodova nam je tada značilo mnogo ,, a sada ništa manje
bez obzira što je početak kvala
Ne sjecam se da smo igrali protiv Luxa pa protiv Bjelorusa. Lux bio 1. i predzadnji, B/rusi dvomec negdje u sredini. Cini mi se Francuska bila poslije Luxa oba puta. (2. put sigurno, cini mi se i 1.)
Zvati novog/pravog lijevog beka i staviti ga unutra zadnjih 20-30 minuta u prve 2 utakmice ako rezultat bude dozvoljavao (sto se nadam da hoce), kad ga vec nije zvao i uigravao u prijateljskim. Probati nesto novo i na def veznom itd.
Okupljanje reprezentacije je 3. septembra u "Central hotelu Lowen" u Feldkirchu (Austrija), dok je susret s Lihtenštajnom na rasporedu 7. septembra u Vaduzu na stadionu "Rheinpark" u 19 sati.
Okupljanje reprezentacije je 3. septembra u "Central hotelu Lowen" u Feldkirchu (Austrija), dok je susret s Lihtenštajnom na rasporedu 7. septembra u Vaduzu na stadionu "Rheinpark" u 19 sati.
Infaze Studio wrote:Zvati novog/pravog lijevog beka i staviti ga unutra zadnjih 20-30 minuta u prve 2 utakmice ako rezultat bude dozvoljavao (sto se nadam da hoce), kad ga vec nije zvao i uigravao u prijateljskim. Probati nesto novo i na def veznom itd.
Da nam je pozvati pravih jedanaest igraca sa opcijoma na jos pet sest,vidjeli bi makar nekad velika takmicenja.
Salu na stranu pravog lijevog beka nema,sve krivi.
cyprus wrote:Meni u Vaduzu dosta 0:1... a smijem se kladit da bi se nakon takvog rezultata stvorilo stotine seratora ovdje, koji bi kakili o tome kako je to loš rezultat
Niko nebi imao pravo biti nezadovoljan bilo kakvom pobjedom, ali gol razlika bi mogla itekako igrati vaznu ulogu u grupi, tako da, na primjer, 0-1 bi bilo zadovoljavajuce ali ne i fantasticno. Nadam se i mislim da ce biti 0-4, sto bi bio vrlo dobar rezultat.
Visoka pobjeda nad Lihtenstajnom ne bi igrala nikakvu ulogu (osim dizanja samopouzdanja kod nasih momaka) kao prednost kod plasmana u grupi, jer ce se vjerovatno na kraju kvalifikacija (ako budemo drugi), brisati bodovi protiv 6-plasirane ekipe, jer ima jedna grupa sa 5 reprezentacija. (ovo samo u slucaju baraza). Ispravite me ako grijesim.
PA sta separira 1. i 2. ako je isti broj bodova. Mislim nisam ni ja sad 100% nacisto. Jel' se gledaju prvo medjusobni susreti (sto opet moze biti egal) ili gol razlika itd...
U neku ruku, ne bi ni valjala previsoka pobjeda protiv Lihtenstajna, jer bi se mi nafurali da smo prvaci svemira, sto bi nam se lako moglo naplatiti protiv Litve ili Latvije s kim vec igramo utorak u Zenici.
Dva razlike bi bilo sasvim ok, lagana pobjeda bez zivciranja, ali da znamo da nema pobjede bez puno prolivenog znoja na terenu
Medicinski tim reprezentacije već prvog dana priprema ima dosta posla, ali uvjeravaju da će svi igrači dobiti potrebne terapije kako bi bili spremni do petka i susreta s Lihtenštajnom, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
Daj Bože....da ne bude igramo utakmicu bez 80% prvotimaca.