Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
#51 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Pozovi Bihamk da te odslepaju do Vesproma, imas jednu besplatnu intervenciju, a Vesprom ce ti vjerovatno tamo zamijeniti na licu mjesta.
Sumnjam da ce se neki elektricar peglati s tim, pogotovo ne na licu mjesta. Te stvari vlasnici auto rade sami.
Sumnjam da ce se neki elektricar peglati s tim, pogotovo ne na licu mjesta. Te stvari vlasnici auto rade sami.
- valter.ba
#52 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Zna li neko ima li jos autoelektricar rekose mi na Kosevskom? Taj je nekada radio kod Austrijskog parka, rentao radnju pokojnog Tome Vrleca. Hvala
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
tempuser
#53 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Ja sam ih jednom zvao da me preklemaju da idem do Vesproma i kupim novi bateriju i mehanicar mi je na licu mjesta ponudio da od njih kupim bateriju. Nisu imali onu koju sam ja htio, nisu otkupljivali staru pa sam posao zavrsio Vespromu.ado-šampion wrote:Pozovi Bihamk da te odslepaju do Vesproma, imas jednu besplatnu intervenciju, a Vesprom ce ti vjerovatno tamo zamijeniti na licu mjesta.
-
saabsa
#54 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Na Kosevskom imas AC Hadzici (ex Kiko sa SKENDERIJE) , kod okrugle garazevalter.ba wrote:Zna li neko ima li jos autoelektricar rekose mi na Kosevskom? Taj je nekada radio kod Austrijskog parka, rentao radnju pokojnog Tome Vrleca. Hvala
- valter.ba
#55 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
OK hvala 
-
djdino12
#56 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Pozdrav. Trebala bi mi preporuka za dobrog auto elektricara u Sarajevu koji bi mogao da mi rijesi problem. Prilikom saobracajne nesrece auto je sredjivan i kada su vraceni brisaci stavljeni su u normalan/pocetni polozaj, nakon ukljucenja krenuli su ka dolje i zakocili. Od tada ne reaguju prilikom paljenja preko rucice dok zadnji reaguju normalno. Isto tako i sirena ne radi pritiskom na volanu (skidana je i testirana, ispravna je). U pitanju je Peugeot 206.
Hvala
Hvala
-
djdino12
#57 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Ima li neko predlog?djdino12 wrote:Pozdrav. Trebala bi mi preporuka za dobrog auto elektricara u Sarajevu koji bi mogao da mi rijesi problem. Prilikom saobracajne nesrece auto je sredjivan i kada su vraceni brisaci stavljeni su u normalan/pocetni polozaj, nakon ukljucenja krenuli su ka dolje i zakocili. Od tada ne reaguju prilikom paljenja preko rucice dok zadnji reaguju normalno. Isto tako i sirena ne radi pritiskom na volanu (skidana je i testirana, ispravna je). U pitanju je Peugeot 206.
Hvala
-
Throttle
#58 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Pa nije valjda da nije rijeseno do novembra? Skini motor brisaca, ispitaj i pregledaj poluge za pocetak
Za sirenu moze bit osigurac il negdje prekid
U principu, glup je kvar za oboje vjerovatno samo treba imat zivaca
- xoklix
#59 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Armin Struja u Velesicima.
Ul. Isaka Samokovlije br. 137
Velešići, 71000 Sarajevo
061 185 069
Ul. Isaka Samokovlije br. 137
Velešići, 71000 Sarajevo
061 185 069
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#60 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Blokirane poluge brisača... usla voda i game over
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#61 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
mislim da ipak neko nije doveo motor u pocetni polozaj a brisaci namontirani i kad su upaljeni otisli prema dole umjesto prema gore i zaglavili se i osigurac pregorio
-
NediM17
#62 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Pa nisu mu trebali do danas, danas evo prva kisa od novembra pala.Throttle wrote:Pa nije valjda da nije rijeseno do novembra? Skini motor brisaca, ispitaj i pregledaj poluge za pocetak
-
djdino12
#63 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Tacno tako je bilo samo sto od tada ne reaguju preko rucice. Povezao sam kablom na poseban prekidac i tako rade.bitanga_sa_otesa wrote:mislim da ipak neko nije doveo motor u pocetni polozaj a brisaci namontirani i kad su upaljeni otisli prema dole umjesto prema gore i zaglavili se i osigurac pregorio
- Optimist
#64 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Sto znaci da si otkrio kvar, a to je sama rucica. Kupi polovnu na otpadu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#65 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
treba to neko strucan ispitati,da ne bi kupio rucicu a ono osigurac...
-
djdino12
#66 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Par ljudi mi je reklo da nije do rucice ali niko nije imao vremena detaljnije da se pozabavi problemom. Inace, zadnji brisac se normalno pali preko rucice.Optimist wrote:Sto znaci da si otkrio kvar, a to je sama rucica. Kupi polovnu na otpadu.
- B6Redhell
#67 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Autoelektricara sve manje i manje... mogo si se prije zajebavati kod auta pravljenih prije 15-20 god pa starije, gdje su strujni krug relej bili vrh. Dodje bosch i onaj japanski denso naprave centralni sistem (ccm i ecu za motore) i mozes se slikati... po meni mrtav zanat, na zapadu ga i nema...
- amar1994
#68 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
sad ima autoelektroniĆara ali ovde jako malo 
-
saabsa
#69 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Kakva zabluda.... Dobar autoelektričar u Sarajevu zarađuje bolje nego dobar doktor, a potražnja je ogromna za njima. Čak i servisi sa 4-5 autoelektričara traže još ljudi za rad.B6Redhell wrote:Autoelektricara sve manje i manje... mogo si se prije zajebavati kod auta pravljenih prije 15-20 god pa starije, gdje su strujni krug relej bili vrh. Dodje bosch i onaj japanski denso naprave centralni sistem (ccm i ecu za motore) i mozes se slikati... po meni mrtav zanat, na zapadu ga i nema...
Samo što raja neće da radi i uči.
- B6Redhell
#70 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
saabsa wrote:Kakva zabluda.... Dobar autoelektričar u Sarajevu zarađuje bolje nego dobar doktor, a potražnja je ogromna za njima. Čak i servisi sa 4-5 autoelektričara traže još ljudi za rad.B6Redhell wrote:Autoelektricara sve manje i manje... mogo si se prije zajebavati kod auta pravljenih prije 15-20 god pa starije, gdje su strujni krug relej bili vrh. Dodje bosch i onaj japanski denso naprave centralni sistem (ccm i ecu za motore) i mozes se slikati... po meni mrtav zanat, na zapadu ga i nema...
Samo što raja neće da radi i uči.
Sta znaci autoelektricar..???? i sta on radi na modernim kolima sto ne moze dobar automehanicar ili servis...
Sa danasnjom kompijuter dijagnostikom bez koje mehanicar ne moze u halu otici vise..
Osim audio/video instalacije, sta elektricar ima da moze raditi na danasnjim autima a mehanicar ne moze.. mjenjati baterije i lcd ekrane....
Slabo si skonto moj post...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#71 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Ne znam sta sve rade, ali ovdje ih ima poprilican broj, neki su bolji, neki lošiji, ali uglavnom svi rade i fino zaradjuju od svog rada.
- B6Redhell
#72 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Zajebano je, ova modernija auta dijelovi integrisani pola mehanicki pola Elektronski. Npr automatski mjenjaci. Selenoid ode. To je elektromehanicki dio. Hoce li se autoelektricar zajebavati oko toga...ako hoce onda je vise mehanicar ...
.
- Ned071
#73 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Kompijuter jbt 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#74 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Covijek to namijerno piše zbog forumskih lektora...Ned071 wrote:Kompijuter jbt
- B6Redhell
#75 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Ned071 wrote:Kompijuter jbt
uMene dodje s tastaturom. Dodatna oprema.. Valjda
Dodje li sta dodatno u tvog krša osim hrdje..